40038
-
#35119 Mi volt a hibád? -
Tucsok04 #35118 Az én hibámra senki se tudja a választ? -
dashed_ #35117 ez meik virusirto? gondolom nem teljessen legalis?
nezd meg az Avast-ot.1 gepre otthon ingyenessen hasznalhatod 1 evig, csak regelni kell hozza kulcsot. Ha az lejar, utanna tudsz ujat regelni hozza.
Tesztek alapjan nod32 szintu. -
akos512 #35116 Helló!A segítségeteket szertném kérni.Windows vistát használok és akármilyen vírusitót telepítek fel előbb-utóbb letiltja a netet vagyis elakad ott hogy a "Felhasználónév és jelszó ellenörzése" és amint uninstallálom a vírusirtót megoldódik a baj.Na de nem maradhatok vírusirtó neélkül.Nem tud valaki megoldást erre a problémára?
-
#35115 Szerintem a Paragon Partition Manager megbízhatóbb a partition magicnél. Legalábbis ez a tapasztalatom :) -
dashed_ #35114 szinte mind1 ,amelyik szimpatikus. Partition Magic is jo -
Madmano #35113 Köszönöm szépen a válaszokat.A rendszert(XP)tartalmazó vinyót mivel érdemes macerálni?Partition Magic-el? -
#35112 ugyanarra a pariticióra úgy, hogy működjön mindkét oprendszer fel lehet tenni, de rengeteg kézi molyolást igényel, ha visszakeresgélsz a topicban egyszer volt belinkelve egy útmutató hozzá - mindenesetre nem ajánlott.
Van lehetőség az upgrade-re, vagyis a meglevő XP-ből csinál Vistát, megtartva a beállításaidat, stb., de érdemes inkább külön telepíteni, egy friss rendszer mindenképpen jobb tud lenni.
Gondold át, hogy szükséged van-e még az XP-re, ha nincs (megvannak a driverek Vista alá, legalább a manapság elterjedt erős közepes géped van (mondjuk 2 giga ram, 2,5GHz környéki proci, valami elmúlt 2-3 generációba tartozó videokártya)), akkor felesleges két aktív rendszert fenntartani.
64 bites rendszer 4 giga vagy több memóriánál kell feltenni, driverek terén nézz körül a saját hardvered oldalán, hogy csináltak-e. A játékoknak nem szokott problémát okozni az alattuk levő rendszer, mert a 64 bites Vista tudja futtatni a 32 bites alkalmazásokat is. -
#35111 Vista-t külön particióra kell tenni. Nem lesz gond, hogy az xp 32 a Vista meg 64bit, semmi közük egymáshoz. Ha nincs legalább 4gb ram a gépedben, vagy kifejezetten olyan 64bit-es progamod amire szükséged van, akkor nincs értelme 64bit-nek nálad. Játékok mennek 64bit alatt. -
dashed_ #35110 siman felrakhatod melle, de csak ugy ha csinalsz neki kulon particiot..(40Gigat adj a vistanak kb) A vista telepitoje eszreveszi ,hgy mar van egy xp es szepen megcsinalja neked a bootmenut, ahol valaszthatsz majd a 2 rendszer kozul. 64 bitest meg akkor rakj fel ha 4 vagy tobb giga ramod van.. nem magyarazom el mostanaban is volt itt tema olvass vissza picit. a lenyeg hogy 1-3 giga kozott 32 bit felette 64bitest rakj fel.. -
Madmano #35109 Szasztok.Van pár kérdésem:a gépben van egy 250GB és egy 750GB-os vinyó.Na,a 250esen egyenlőre egy partíción van egy XP SP3.De úgy hallottam,lehet mellé telepíteni Vistát.Semmi partícionálás,Vista telepítő be,aztán főlmászik az XP mellé.Egyszer az érdekel,ez tényleg fedi-e a valóságot?A másik:mondták nekem,Vistából a fent említett technikával a 64bitest rakjam fel,mert gyorsabb.Itt van több kérdésem is.Az XP 32bites,nem jelent gondot,ha a mellette lévő Vista 64bites?Egyáltalán érdemes főlrakni a 64bites Vistát?Úgy értem,illesztőprogramok vannak hozzá?A játékok támogatják?(Pl World in Conflict)Hirtelen ennyi jutott eszembe. -
dashed_ #35108 Tok mind1 minek neki ennyi ,nem ez a lenyeg:>
Amugy nekem is bekeri neha-neha ,hiaba van megjegyeztetve vele.
En ilyenkor siman kinyomom majd ujra lekerem a maileket.Esetleg nezz masik email klienst. -
#35107 És mi a ráknak 35 e-mail cím? Spammer vagy?:D -
#35106 nekem is van több, de össze vannak irányítva 1 címre, ahonnan mindegyiket olvasom és írom... -
#35105 Nem sok az, nekem is van vagy 20 (magán, cégesek, egyéb, ) -
#35104 Nem pipáltad ki a jegyezze meg a jelszót opciót. -
#35103 30-35? Mi vagy te? Spammer? -
#35102 Nekem frissítéstöl függetlenül is kérte a postafiókok jelszavát. -
#35101 Tegnap leszedtem a legújabb "fontos" frissítést...
Ma meg az outlook express újra kérte minden email címhez a jelszavakat. Beírtam, be volt pipálva, hogy jegyezze meg, erre most megint minden címhez kéri a jelszót.
Másnak is csinál ilyet vagy csak nekem?
Így elég érdekes lesz megnézni jön-e új email mind a 30-35 email címemre.... -
#35100 az is igaz -
#35099 Igaz. De az sincs kiírva, hogy ne ölj. -
#35098 Bocs ... megvan. -
hostapir #35097 Nagyon szépen köszönom Dzsini, a link segítségével beállítottam -
#35096 Nincs a Home Premium-ban opcio biz. masolat keszitesere. -
#35095 árnyékmásolatok és rendszervisszaállítás -
hostapir #35094 Köszi a választ. és ezzel az árnyékmásolattal mit csináljak? -
#35093 Koszonom ... Termeszetesen csinalok egy biztonsági mentést. -
#35092 igen, a belső particionáló tud aktív particiót átméretezni, de mint minden ilyen műveletnél nem árt egy biztonsági mentés a rendszerről - a helpjét azért olvasd el.
hostapir: valószínűleg készül a rendszerről az árnyékmásolat. -
#35091 Ez a megoldas mar telepitett oprendszernel is mukodik ??? -
hostapir #35090 hali
vistám van és lenne egy prblémám. A c meghajtón, ahova a programok vannak telepítve folyamatosan csökken a sabad hely. ilyen 30 percenként pakol rá 7-800 megát, pedig nem telepítk, nme másolok rá semmit. a másik meghajóval ilyen probléma nincs. mi lehet az oka?
-
Tucsok04 #35089 Sziasztok!
Lenne egy olyan problémám h leszedtem több Vistát de mindegyiknél ugyan az volt, hogy beraktam elkezdte bootolni.Utána bejött a töltőképernyő az töltött pár másodpercig,utána bejött egy kép és vége.Utána vártam 5percet és semmit nem csinált. Valaki legyen olyan kedves és segítsen:)
U.I.:Config.: Msi 965 Neo F, Ati 2600XT 512MB,Intel Core 2 Duo(E4500) -
#35088 a Vistának van beépített particionálója (Computer management - storage - disk management), vagy a Paragon-ék rendszerét érdemes kipróbálni (ez utóbbi nem ingyenes)
A Vistádhoz - ha igaz - 1 kódot kaptál, így az 1 gépre telepíthető, akár a 32 akár a 64 bites (ezért kaptad meg mindkét példányt). Ha 2 külön gépen akarod használni, akkor ahhoz bizony 2 teljes oprendszert kell venned, sajnos hiába van több telepítőlemezed ugyanahoz a kódhoz. -
#35087 sziasztok
1 Sony Vaio VGN-FW11E tulaja lettem ami a VISTA Home Premium van.
Lenne par kerdesem. VISTA-t hasznalok az asztali gepemen is ( Ultimate eredeti ) Kulfoldon vasaroltam es megkaptam a 32bit-es es a 64bit-es is. Az asztalin a 64bit-es van. Lehetseges e hogy a 32-bit-est hasznalnam a laptopon ????
Ha nem akkor hol lehetne rakerdezni hogy tudnam a nagyon dragan vasarolt
opr-t nem csak 1 sajat gepen hasznalni.
Vista alatt hogy lehet particionalni , mert a particon magic 8 nekem nem fut VISTA alatt ???? 250GB a vinyo a notiban , jo lenne rendet rakni.
Elore is koszonom.
A Sony termeszetesen nem adott semmi lemezt a notival. -
#35086 Na jó igaz, de csak annyit, hogy működik rendesen, na mind1! -
#35085 1. Mindenki aki routerhez vagy VPNhez kapcsolódik használ DHCP-t :D
2. Ez valóban nem kell.
3. Elég sokan kapcsolódnak a munkahelyükre VPN-nel így erre szükség lehet.
4. Nagyon sokunknak van notebookja és asztali gépe így ez is kell.
5. Nem kell.
6. Ez sem kell.
7. Ez se.
8. Miért ne kapcsolódhatnék az otthoni gépemre máshonnan?
Ennyi, csomó dolgot kikapcsolsz amire szükség lehet. Másnak meg másra van szüksége. A letiltott DHCPról annyit hogy akinek routere van és felteszi ezt a buhera szart már rinyál is hogy jajj nincs LAN meg net.. És persze megint a windows lesz a szar... -
#35084 Na akkor pár felesleges dolog:
1. DHCP ügyfél - egy átlagos otthoni felhasználónak erre csak akkor van szüksége ha ADSL előfizetése van.
2. Elosztott hivatkozáskövető ügyfél (szép magyar neve van) - hacsak nem csatlakozunk egy Windows2000 hálózathoz, nem lesz rá szükségünk.
3. DNS ügyfél: ha otthonról internetezünk, nincs rá szükség: ez a szolgáltatás csak akkor kell, ha egy speciális DNS szerverre csatlakozunk - és ilyenünk ritkán van otthon.
4. Kiszolgáló - ha nincs helyi hálózatunk (csak egy darab gépünk) ezt is lekapcsolhatjuk - az a szolgáltatás a fájlok és a nyomtatók megosztását intézi.
5. Netmeeting távoli asztalmegosztás - ha nem óhajtjuk megosztani munkaasztalunkat a Netmeeting-el, vagy nem is használjuk a Netmeeting-et - ki vele! Felesleges!
6. Szünetmentes tápegység - ha nincs ilyenünk... tudjuk mi a teendő.
7. Távoli rendszerleíró adatbázis - lehetővé teszi, hogy távoli felhasználók módosítsák a rendszerleíró (registry) fájlokat a gépünkön. Belegondolni is szörnyű - tiltsuk le gyorsan. (ráadásul sok trójai ezt a szolgáltatást használja)
8. Terminálaszolgáltatások - lehetővé teszi, hogy más felhasználók kapcsolódjanak a gépünkre - otthoni PC-n nyugodtan letilthatjuk, hacsak nem akarunk otthoni terminált üzemeltetni:)
ennyi -
gstup #35083 Sziasztok!
Lenne egy kérdésem.Lesz egy bulim és az én gépemen vannak a zenék.Már létrehoztam egy másik felhasználói fiókot,viszont annak hol vagy hogyan tudom megszabni,hogy milyen engedéllyel rendelkezhet?Mert a lényeg az lenne,hogy csak a zene mappákat lehessen megnyitni,a többit viszont ne engedje vagy kérjen rendszergazdai jelszót.Előre is köszönöm a segítséget!
Üdv Mindenkinek! -
#35082 Honnét tudod, hogy felesleges? Neked lehet, hogy felesleges a rendszernek meg egyszer csak hiányozni fog. Találkoztam már ilyen jelenséggel. -
#35081 10 Megába senki se hal bele, -----a többieknek: ez egy nyílt fórum, nem láttam kiírva hogy no warez, meg stb.. és csak ajánlat, senkit se köteleztem semmire, csak ha már Vista fórum, megemlítem (ilyen a magyarság, csak a negatívum)....
amúgy meg teszteltem, rendesen működik, semmi gond vele, (persze én is rendes tiszta Vistát használok, de ennek ellenére én szeretem az ilyenek, mert egy csomó felesleges dolog ki van szedve belőle, és mérésekkel igazolható, hogy ez a Vista gyorsabb mint a gyári
de.....amúgy nekem se kellene! ennyi! -
#35080 Jajjdejó ebből is jönnke a buheraszarok :/