40038
-
#35079 ez a legjobb benne :)
Integrált Programok:
* Microsoft Office 2007 (Genuine) -
r4pt0r #35078 Azta micsoda warez gyűjtemény. Legközelebb tényleg hanyagolhatnád, itt nem sokan kíváncsiak rá. Aki igen az meg megtalálja az ismert helyeken. -
#35077 "Újdonságok tárháza!
* UAC Disabled"
Azt hiszem ennyit erről. -
#35076 Nem rossz. -
#35075 Én utálom a házi gyártmányú Windows telepítőket. Sok gondom volt már velük. Ja és Warezt nem kéne ennyire reklámozni. -
#35074 gratulálok. most tölthettem le több mint 10 megát neked köszönhetően. remélem kifizeted a számlát?
nem lett volna olcsóbb linkbe tenni? vagy kicsebb kép? esetleg előnézet? -
#35073 ------------------------Egy kis ujdonság:-------------------------
---------Windows Vista Eternity 2009 SP1 x86----------
Holnap tesztelem, akit érdekel, az PM-rám!
Méret:5.95 GB (5995 MB)
2 DVD (DVD-1 = 3.82 GB, DVD-2 = 1.92 GB ISO)
Minimum System Requirements:
· 1GB RAM
· 20 GB of HDD space
· 128MB of Graphics Memory (Capable to run Windows Aero)
· 17’ inch Monitor (1024 x 768)
· DVD-ROM or DVD-RAM
· Above Pentium IV Processor
Újdonságok tárháza!
* New Windows Sounds
* No more BSOD error screens
* All Windows Ultimate Extras Integrated
* UAC Disabled
* Enabled AntiSpyware Realtime Protection
* Show extensions for known file types
* Enabled IE Phishing Filter
* New Default Theme
* Extra 3'rd Party themes
* Windows Powershell 1.0
* Hibernation is Disabled.
* It will give full supportive for the High Definition Games.
* 600 Sidebar Gadgets
* Latest Dreamescene Packs (Exclusive and Premium Packs)
* New Logon Screensaver added
* New Login Screen
* New Icons
* New Buttons
* New Look for windows media center
* Registry Tweaks are added( Copy to, Move to, Command Prompt, Take ownership, Encrypt and more)
* Maximum parallel downloads for IE to 20 (Default is 2)
* New Updated graphics card drivers are integrated.
* New Explorer View
* New Setup Process
* Patched Uxtheme files so u can use any 3rd party themes
* Classic Control Panel
* DirectX Updated
* System Files are boosted upto maximum Performance
* All Printers Drivers (Updated)
* All Graphics card drivers (Updated)
* All Sound Card Drivers (Updated)
* All SCSI-RAID Drivers (Updated)
* All Scanners Drivers
* Resolved some reliability issues in the USB core components
* Added hotfix for resolving some performance and reliability issues
* Improved the reliability of Windows Media Player
* Resolved an issue where messages become stuck in the Outbox and cannot
be deleted when usingWindows Mail
* Resolved a set of known application compatibility issues
* Resolved the issue in which Microsoft Windows Search Indexer stops
working and closes.
* Resolved an issue in VBScript/JScript scripts from CScriptWScript hosts,
certain built-ins may not function correctly when “Standards and Formats” in
“Regional Settings” is changed.
* Updated IR Set Top Box database for Media Center for Windows Vista
Eternity 2009.
* Updated to show new error codes provided for WUSAS for update detection
vendors.
* Resolved an issue where an error message is displayed when installing a
new hardware device on a system running Windows Vista Eternity 2009.
* Resolved potential Graphics Virtual Address problems that may occur when
running Windows Vista Eternity 2009.
* Updated ActiveX Killbits
Integrált Programok:
* Microsoft Office 2007 (Genuine)
* 7-Zip
* Mozilla
* Adobe Flash Player
* Hyper Snap 6
* Rocket Dock
* Winrar
* K-Lite Codecs 4.14 Full
* Image Burn
* Vista Codecs
* Dolby Digital Surround Plugins
* Yahoo messenger for Vista Eternity 2009
* Ashampoo Music Studio
* Microsoft Plus! for Vista
* DVD Shrink 3.2
* J. River Media Center
* DVD Region Free 5.9
* Nero 8.4 Ultra
* Internet Download Manager 5.14
* ESET NOD 32 Antivirus 3.0
* VLC Media Player
* ACD See Photo Manager 10
* Ultra ISO 9.3
* Xilisoft Video Converter 5.0
-
davos80 #35072 THX -
#35071 Start -> jobb-klikk Számítógépen -> Tulajdonságok -> Speciális rendszerbeállítások -> Indítás és helyreállítás -> Beállítások -> Rendszerek listájának megjelenítése -
davos80 #35070 Egy kérdés: Indításkor lehet oprendszert választani,viszont a linuxot már leszedtem,vista maradt.Ellenben még mindig kinnt van a linux indító,oprendszer sehol.Hogyan lehet levakarni a bootmenüből? -
#35069 Nem tudom, hogy lehet visszacsempészni, de jobb-klikk tálcán -> Tulajdonságok -> Start menü -> Legutóbb megnyitott fájlok tárolása és megjelenítése. Pipa ki, be, és jól van.
Képfeltöltés. -
#35068 Sziasztok!
Egy kis segítséget kérnék.
Valamivel régebben megdöbbenve tapasztaltam, hogy a Start menü jobb oldalán levő Legutóbbi fájlok menün jobb klikkel kattintva kapott menüből hiányzik a következő parancs: Legutóbbi elemek listájának törlése.
Hogyan lehetne a funkciót visszaállítani vagy visszaszerezni valahogy?
Előre is köszönöm a segítséget...
-------------------------------------
Ha megmondanátok, hogy mire lehet feltölteni képet (amit ide be is lehet szúrni), azt megköszönném. Egyszerűbb lenne látni amit írok, mint csak így vakon utánakeresgélni.
-------------------------------------
Amúgy szerintem a Vista ellen nem a tárhely a legnagyobb ellenérv. 100-200 GB-os merevlemezeket már 20 ezer alatt is lehet venni, nem szakadnának bele az ellenzők ebbe a kicsiny beruházásba.
De mindegy. -
#35067 Nálam is produkált már ilyet. -
#35066 Skacok, vkinek van Wnidows Internet Explorer 8 Beta? Vkinek összeomlás? Nekem HI5 oldalon volt egymás után, több lap volt megnyitva arról az oldalról, és összeomlás után kértem hogy állítsa vissza őket, meg is tette, de ismét összeomlott. Nem hibáztatom érte az Explorer-t, még Beta :D Amúgy meg tetszik, még ha hibás akkor is ennél maradok :P Kezelhetőbb lett, főleg ez a plusz egy sáv a kedvenceknek. -
eNorti #35065 Újraindítottam és így sem jó. :( -
#35064 Indítsd újra a routert, néha behülyülnek, nálam is előfordult már :) -
#35063 Á így már világos hogy mi is ez a mappa. Köszi a tájékoztatást:) -
eNorti #35062 Helló!
Vista Home Premium rendszerem van. Még nem tudtam SP1-el frissiteni, tegnap vettem a laptopot és azon van. Gondolom eredeti :)
Az a gondom, hogy a beépített WLAN-al egyszerűen nem tudok csatlakoznia a vezetéknélküli hálózathoz. Megtalálja a hálózatot azzal nincs gond, csak mikor rákkatitok, hogy csatlakozás, kis ideig gondolkodik és kiírja, hogy nem lehetséges. Próbálkoztam megoldani a problémát, de sajnos IQ-ból nem megy, ezért fordulok hozzátok!
Help pls! THX! -
#35061 Nem jó. Ez egy régi rendszer, a .dll-ek átka (angolul 'DLL hell' néven fut). Lehetne azt, hogy egy program csak a saját mappájába dolgozik, rengeteg újabb ezt is teszi (kiváló példa a Google Chrome, csak az appdatába rakja a dolgait). De vannak régebbi programok, vannak közösen használt modulok, amelyeket több program is használ. És a kompatibilitást fenn kell tartani a régi rendszerekkel, régebben megírt programokkal, nem lehet azt mondani, hogy itt egy új oprendszer, és a megjelenése pillanatában NINCS rá semmilyen külső program, hiszen senki nem írt rá.
Az SxS meg nem csak visszaállításra való, lehet, hogy félreértettél. Bármelyik program telepítésekor ha az berakott valamit a system32-be, és ott már volt egy másik verzió, akkor az a WinSxS-be került, bár a program "azt hiszi", hogy ő a system32-be tette. És futáskor, ő kikéri az adott .dll-t a system32-ből, akkor a Side-by-Side szolgáltatás készít egy álcázást, és annak a .dll-nek azt a változatát kapja vissza, amit az adott program feltelepített, nem azt, ami fizikailag a system32 mappában van.
Az SxS-re mindaddig szükség lesz, amíg fenn kell tartani a visszafele kompatibilitást a régebbi programokkal, és jelenleg ez a leginkább működő változata (az SxS szolgáltatás már a Windows 2000-ben is megvolt). Amint _MINDEN_ programkészítő megtanulja azt, hogy a Program Files-ba kell rakni az állandó elemeket, és az AppData-ba a változóakat, és sehova máshova nem kell szemetelni (még a registrybe sem!), akkor nem lesz szükség erre. Addig igen.
Az MS-nek is szerepe van benne, annyiban, hogy lehetőséget adott a programkészítőknek, hogy közösen használt modulokat készítsenek és használjanak - megjegyzem ezek jelen vannak a unix/linux alapú rendszereken is, és legalább ekkora felfordulást tud okozni, mikor egy telepített program egy másik verziójú libraryt akar használni...
De ha már valakinek a hülyesége, akkor a programkészítőké, hogy telepítéskor nem nézik meg, hogy van-e fent legalább X verziójú közös .dll, hanem egyszerűen felrakják a saját változatukat (ami lehet régebbi, lehet újabb), nem gondolkodva el azon, hogy esetleg ezzel keresztbetesznek egy másik programnak. -
#35060 Mindez nagyon szépen hangzik, csak hozzáteszem hogy eredetileg ezeket a közös dll-eket ( meg még registryt is ) annak idején a kisebb vinyók korában, éppen a helytakarékosság miatt találták ki - mondván - minek a program saját mappájában ugyan azt a fájlt még egyszer letárolni ha a közösből már használható. Aztán ez lett belőle.
Miért nem lehetne az hogy egy feltelepített program csak a saját mappájába - meg egy "settings" mappába írna, hiszen a nagy vinyók ezt már simán elbírnák. Aztán amikor eltávolítod - tudod hogy letörölted az összeset.
Másrészt meg ha mondjuk nekem van egy ideje jól működő rendszerem miért nem mondhatom hogy akkor most törlőm a WinSxS mappát mert tuti hogy onnan nem kell visszaállítanom semmit.
Ez mind az MS hülyesége. - Ne magyarázza meg senki hogy így jó. -
#35059 A WinSxS (Windows Side-by-Side) mappa a megoldás arra, hogy a feltelepített programok ne akadjanak össze. Ha bármilyen program telepítésekor felül akar írni valamilyen, már létező filet a saját mappáján kívül (pl. windows/system32-ben, vagy akárhol máshol), akkor a Vista nem engedi felülírni, hanem a winsxs-ben csinál neki egy "virtuális" windows/system32-t, ahova kedve szerint irogathatja a dolgokat. Ugyanígy a windows update által felülírt csomagoknál az előző verziótól függő programok számára félretesz egy előző változatot, stb....
Tulajdonképpen egy sereg fileváltozat minden program, update részére azért, hogy ne akadjon semmi össze.
Nem biztos, hogy a leginkább helytakarékos megoldás, mert nem figyel arra, hogy egy újabb verzió minek felel meg és minek nem, hogy újabb-e vagy sem, hanem egyszerűen csinál neki egy mappát, elrakja. De úgy voltak vele szerintem (és jogosan), hogy ezen a helyfoglaláson már nem múlik, és így megszűnnek a .dll problémák. (nekem több, mint 1 éves rendszeren 6.8 giga az sxs mappa) Más részről a programok telepítésekor minden program minden változata kap legalább 1 ilyen mappát, ami uninstallkor nem biztos, hogy eltűnik, így sajnos szemét is van benne. Ennek az az oka, hogy az új rendszerű telepítők (trusted installer) már el tudják maguk után takarítani azokat a dolgokat, amiket a régiek nem - régi programot telepítve és utána leszedve sajnos maradhat ott szemét.
Az Ultimate Vistánál ráadásul minden feltelepített nyelvi változat részére külön SxS állományok készülnek minden update-kor, ezért a méretnövekedés is gyorsabb.
A Vista Service Pack 1 telepítése után lefuttatható a csomagot véglegessé tevő, rengeteg előzetes változatot eltávolító program, a vsp1cln.exe - ez az egyetlen program jelenleg, ami biztonságosan el tud távolítani dolgokat a WinSxS mappából, a kézzel beleturkálás eléggé halálos lehet :) -
#35058 jah képek nem sajátok netröl vannak nemtom kié.... -
#35057 nah mindegy lefogom tesztelni mert most egy egyéni rendszert tesztelek épp
Windows Vista Nvidia Evolution
akit esetleg érdekel adok elérhetőséget pmben.... -
#35056 Microsoft.Windows.Vista.SP2.Update.32Bit.Build.6002.16497-WinBeta
valaki tesztelte? -
#35055 Ehh, még nem rakták ki az ideit. Ez a tavaly őszi. Akkor összefoglalom amit a végén láttam, mikor megnéztem: Leggyakoribb hardver: 1GB RAM, 1magos proci(intelből kicsit több), 8800-as videokártya, a merevlemezeknél óriási volt a szórás, sokaknak van több mint 250GB, de az alatt is akadt bőven... még 70GB-osból is volt egy csomó. Többit nem néztem pedig volt minden, pl. OS elterjedtség. Ha meglesz az új kérdőív végeredménye, belinkelem, elvileg ők játékosok... mivel Steam-en keresztül kell kitölteni. Illetve nem is kell kitölteni, magától elküldi az adatokat. -
#35054 A mai RAM árak mellett igazán nem gond a +1 vagy +2 giga a gépbe, a mai procik között vannak olcsóbb 2 magosok is, igazán nem gond.. új gép nem kéne a Vistanak? És akkor még meg se vettük a szoftver(eke)t.
Tegnap töltöttem ki egy Valve-s kérdőívet, a gépem hardvere iránt érdeklődtek, hogy a jövőben aszerint készítsék a játékokat. A végén meg lehetett nézni az eredményt, leesett az állam. Játékosok lévén, azért nem mindenkinek van még egy közepes szintet megütő hardvere se(kivéve a videkártyák). Legalábbis én aszittem az én gépem, kb. középkategóriánál van, hát ezek szerint nem annyira...inkább feljebb...
Teszt végeredménye. -
tompka #35053 Jaja :) -
tompka #35052 Lehet hogy több visz.áll. pont jött létre. Lemezkarbantartóban töröld. (Az utolsó kivételével törli az összeset) Van olyan ismerősöm akinek ez a mód 10GB-ot szabadított fel!!! -
#35051 Nem értem mi ez a folytonos problémázás a Vista hely foglalássával. A mai winyó árak mellett igaznán nem gond 40gb-ot rászánni a rendszerre. -
tompka #35050 Nekem is kb ennyi lenne, de azért nem vagyok úgy hogy, mindíg készen állok egy full reinstall-ra -
Bmx01 #35049 valamiért én is most vettem észre hogy nekem is fogy a helyem, lehet ez hogy visszaállítási pont be van e kapcsolva, esetleg miket lehet kitörölni, helycsinálásnak ?? -
#35048 Komplett reinstall múltkor lemértem updatekkel telepítéssel konfiggal együtt 1 óra 25 perc úgyhogy annyira nem vág a földhöz ha szétcsesződik az sem :D -
tompka #35047 Nekem bevan kapcsolva, és minden héten csinálok egy új pontot, és a régit törlöm. Ha vmit elcsesznék, azért legyen visszaállítható. -
#35046 Nekem 8 de nem tudom mi van ebben a mappában, nem is érdekel, egy egész 72-es SCSI 10kRPM HDD az övé, ki van kapcsolva a rendszervisszaállítás szóval van neki helye bőven :D -
tompka #35045 Ja ha majd elfogy a hely neki, akkor jön a megszorítások :D Jön a "Gates" csomag :D -
#35044 Nos nekem ki van kapcsolva a rendszervisszaállítás, és még egy két szolgáltatás. Mondjuk nekem aztán téleg mindegy mennyit foglal az a mappa, amit neki szánok az az övé, azt kezd vele amit akar :D
Ami nekem kell az úgy is másik vinyón vagy partición van.
De amúgy amikor be volt kapcsolva a rendszervisszaállítás akkor sem foglalt többet az a mappa, szóval nem tudom, de nem is érdekel ez a része. Foglaljon amennyit akar, az ő dolga. Majd gazdálkodik ha nem elég neki. -
tompka #35043 Nekem 6,6GB az említett mappa. De nekem sincs bajom vele. Vinyót nem tekeri, vagy ha néha, akkor sem hallom, mivel halk vinyón van. Gyors(8napos) Az hogy mennyit eszik a vista a vinyón, nem izgat. 40-es vinyón van hely. Az egész az ővé :)
Amúgy a sok zaba lehet a rendszer visszaállítási pontoktól is. -
#35042 Nem tudom mit nyíg mindenki a hely miatt. Ki kell kapcsolni a rendszervisszaállítást és kész, onnantól kezdve 20-as partíció is elég neki... -
#35041 Mondjuk egyébként én a 4 gigát is durvállom, gondolom ennyibe lazán beleférne a Magyar Tudományos Akadémia full könyvtára. -
#35040 Kedves barátaim. Nekem lövésem nincs hogy ti mit műveltek ezzel az "állat"-al, de nekem az a "winsxs" mappa 4.25 Giga, nem több. 20 Giga partición van a rendszer, már vagy 3 hónapos lassan, nem lassul, inkább mondanám hogy alkalmazkodik és ha nem is gyorsul, de tartja magát ahhoz ami még a kezdetekkor volt. Telepakoltam már programokkal, frissitésekkel meg minden egyéb. Szóval áruljátok el nekem hogy ti hogyan tudjátok azt elérni hogy már a telepités után egyből a vinyó problémák miatt van gondotok. Nekem nem darál, nem eszik, nem csinál semmit, egyszerűen felmegy a rendszer, körül néz, és kussban van, mindaddig amig nem adok neki feladatot. Szóval please, vmi pontos leirást, ki akarom próbálni, tán találok megoldást rá. Mert nekem nincs ilyen problémám, a mostani legnagyobb gondom hogy a TV Tuner kártyámat nem ismeri fel a Media Center. Bár ez nem tartozik ide. Na szóval please vmi leirást kérnék hogy hogyan csináljátok a dolgokat. :D