40038
Windows Vista ( Fejlesztési kódneve : Longhorn ) a Windows XP utódja.

FAQ
  • stargatelost
    üdv!

Tegnap új gépet kaptam. A régin még xp volt, erre már vistát kellett raknom.
    Azonban probléma adódott...nem ismeri fel a netet. Mármint magát a realtek eszközt, pedig már kézileg, vagyis én magam raktam fel szoftverét, de úgy sem....
    Mi lehet a gond?
    A választ előre is köszi!
  • bon
    Esetleg egy rendszer visszaállítás korábbi állapotra?
  • gericsi
    faxa mostmár nem is megy kíírta hogy az oldalsáv működése leállt :S lehetséges hogy valahogy újrateleítsem vhogy???
  • gericsi
    sziasztok Nekem az lenne e gondom hogy nem települnek a minialkalmazások, meg pl. a processzor, meg a ram mérő se jelenik meg csak két felér téglalap van a helyükön meg az óra is csak egy fekete hátlapból áll. És még ráadásból az időjárásjelző is csak azt írja ki hogy a szolgáltatás nem érhető el. PLS segítsetek. eddig semmi gond nem volt velük :S 32bites nem eredeti vistám van sp1-el.
  • Szuni
    Látom másnak is gondja van az oldalsávval, nálam is a felcserélődő minialkalmazások bosszantóak. Az esztétikai részén túl inkább az okát szeretném tudni, miért csinálja ezt. A Vista gyári, a laptophoz adták. (Tudom hogy nincs összefüggés, de az asztali gépünkön, ahol khm verzió van, sose láttam ilyen problémát..)
    Persze nyilván vannak nagyobb gondok is ennél, mint az oldalsávon lévő gadgetek sorrendje, de ha valaki esetleg tudna valami okosat mondani, az jó lenne. Semmi extra dolog nincs a gépen, ami a desktopot bizgerálná, dolgozom és netezek rajta, nincs olyan program ami bekavarhat tudtommal (meg aztán mi köze is lenne hozzá)..
  • jozzy
    Sziasztok! Nagy gondom van remélem tudtok segíteni.
    Nemrég frissítettem a vistát sp2-re.Mivel crackos volt kicsit tartottam tőle beis jött mindjárt nem bootolt de easybcdvel sikerült elinditanom persze az aktivizálás ugrott.
    Kipróbáltam több crackot is mindig ugyanaz van feltelepíti aztán nem bootol .Ha cdről bootolok aztán bootreccel visszaállítom elindul csak nincs aktiválva .
    Tudtok valami megoldást a "vegyél eredetit" remek javaslaton kívül.
    köszi
  • Rayne89
    2x

Hello
    Lenne egy kis gondom, néha olyat csinál a Vista hogy totál beál a rendszer szóval rákatintok egy ikonra bal egérgombal és utána mégegyre és olyan mintha kijelölte volna mind a kettőt szóval nem azt csinálja amit kell msnen pl ilyenkor nem lehet írni vagyis lehet csak ha lenyomod az entert akkor nem küldi el az üzenetet lombtárra pl nem lehet rámenni jobb egérgombal meg hasonlók. Ha kijelentkezek és vissza akkor meg semmi baja egy nap egyszer mindig előfordul mi lehet a gond?
  • krysztasz
    Köszönöm, megtaláltam. :)
  • bon
    Vezérlőpult/felhasználói fiókok.
  • krysztasz
    Nekünk is lelassult a net a windows 7 óta...

Azt szeretném kérdezni, hogy a számítógépnél való első bejelentkezéskor a fehasználói nevet hol változtathatom meg?
  • bon
    Jó a beépített töredezetség mentesítő.
  • Orionk
    Sziasztok!

Windows Vista SP2- es 32 bites rendszerem van.

Most lett egy uj asus alaplapom, és nem akar működni rajta az IO bit Smart defrag program.
    Elinditom, és rögtön átvált a meghajtók kiírása mellett IDLE-re.

Volt már valakinek hasonló problémája?
    Eddig működött a program, rendesen csinálta a dolgát ugyanezen a Vistán, de akkor MSI laptop-ra volt feltelepítve minden.

Mit gondoltok?, ebben a topicban ajánlottátok nekem még augusztusban a Smart Defrag-ot.

köszönöm
  • kakaoskalacs
    Üdv

lenne egy nagyon nemszép kérdésem
    Valaki tudna adni egy activatort? kössz
  • Rayne89
    na még 1x

Hello
    Lenne egy kis gondom, néha olyat csinál a Vista hogy totál beál a rendszer szóval rákatintok egy ikonra bal egérgombal és utána mégegyre és olyan mintha kijelölte volna mind a kettőt szóval nem azt csinálja amit kell msnen pl ilyenkor nem lehet írni vagyis lehet csak ha lenyomod az entert akkor nem küldi el az üzenetet lombtárra pl nem lehet rámenni jobb egérgombal meg hasonlók. Ha kijelentkezek és vissza akkor meg semmi baja egy nap egyszer mindig előfordul mi lehet a gond?
  • bon
    A merevlemez vezérlőt tartalmazó lemez, amit a notebook gyártó oldalán találhatsz meg AHCI Compatible RAID Controller vagy hasonló néven. de az alaplap chipkészletét gyártó oldalán is elérhető szokott lenni.
  • Adi
    Sziasztok!
    Lenne egy olyan gondom, h szeretnék dell inspiron 1525 -ös laptopra vistat telepíteni. Bejön a telepítős rész ahol kikell választani a patriciót. De ezt a hibát írja: A windows nem telepíthető a megadott helyre. Hiba: 0x80300001
    Vannak oldalak ahol nyomulnak ilyen hibákkal:
    itt

Vagy itt van egy angol leírás de ezek nekem nem jönnek össze vagy vmit rosszul csinálok:
    Re: Vista Installation error 0x80300001
    Follow the followinf steps:

1. Insert the install DVD
    2. Boot into the setup process
    3. Get to the point where you need to select a partition and click Load Driver
    4. Insert driver DVD
    5. Locate the storage driver, in my case the AMD AHCI Compatible RAID Controller
    6. Notice the message "Windows cannot be installed on this disk. (Show details)" at the bottom
    7. Insert the install DVD back into the drive
    8. Expand the advanced drive options
    9. Create a New partition consuming some amount of space, in my case all of it
    10. Windows says it had to do some funky stuff, click OK
    11. Notice that there is a 200MB system partition and a new primary partition

Select the new primary partition and click Next

From there setup will continue, life will be good, and you can enjoy RAID (and probably AHCI) support on your system.

Esetleg vkinek vmi tippe lenne? Vagy milyen driver cd-t kénne nekem behelyezni azt se értem?
  • bon
    Nem, a Windows 7 a jobb.
  • RETROB0Y
    Én mint nagy Windows7 user lehet visszamek VIstara mert vhogy nekem nmtom.. vagyis lehet egy ujratelepités segitene de olyan kis lomha lett a rendszer mg nmtom lehet a vista jobb lenne?
  • bodajoci
    Amióta felment az sp2, az oldalsáv megkergült, azaz minden indulás után más sorrendben vannak a gadgetek, meg van mikor be sem töltődik, "manuálisan" kell elindítani. Másnak van ilyen problemja? 64-es vista ultimate.
  • Rayne89
    Hello
  • Barrett 50 Cal
    Igazad volt,mert megy nélküle is:)
  • [HUN]FaTaL
    Tedd Vista SP2re vagy win2k SP4re, de megy anélkül is.
  • Barrett 50 Cal
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    origi persze,de warez nekem istennek nem menne
  • bon
    Gond nélkül megy kompatibilis mód nélkül is.
  • Barrett 50 Cal
    gta 4:)
  • Apocalipto
    Szerintem tökmind1 h sp2 v sp3...az a lényeg h xp.
  • bon
    Melyik játék ez?
  • Barrett 50 Cal
    Igen,de pont hogy nincs ott az XP sp3,csak sp2.
  • bon
    Jobb gomb tulajdonságok kompatibilis füll
  • Barrett 50 Cal
    Hi
    Szeretnék egy game-t XP sp3ba futtatni,de Vistán nem kínálja fel ezt a lehetőséget.Pedig máshogy nem fog elindulni,vki tud segíteni
  • goodspeed
    Hát annyi van, hogy a felhasználó nem aklatja a boltot, hogy nem látja a ramot :)
  • bon
    Valóban, de mégis nagyon sokan belefutnak ebbe a dologba.
  • JSbyMSI8800
    Hát akkor annak semmmi értelme nincs, ha látja de nem használja ki.
  • goodspeed
    A 64-bites XP a 64- bites Vistának bekavarhat a System Restore funkcióval ? Vagy érdemes rögtön telepítés után kikapcsolni a rendszer visszaállítást a 64 bites XP-n ?
  • [HUN]FaTaL
    32bites Vistán is elfuthat, 32bites XP-n is. 64ites XP-n viszont pl már nem.
  • syberia2
    Pedig állítólag XPre még jó, azt meg nem írták h 16bites...
  • bon
    Semmilyen program nem fog futni 64bit-en, jó régi játék lehet, már évek óta nem találkoztam 16bit-es játékkal. Minimum 32bit-es kell, hogy legyen esély a futtatásra.
  • [HUN]FaTaL
    Melyik ezeréves játék az? 16bit az még win 3.1, a 64bites oprendszerek nem tartalmazzák az emulációt, 32bit alatt még futtathatóak.
  • syberia2
    Hello
    vettünk egy PC játékot, és telepítésnél kiírja h nem kompatibilis ez a 16 bites játék a Windows ezen 64 bites verziójával.
    Erre sem írták h jó Vistára, de rengeteg játékom van ami fut Vistán, pedig csak XPt írják.
    Cseréljem ki a játékot?
  • Doog
    Igen csak nekem laptopom van.
    És amikor legelőször megvettem ki kellett írni 2 DVD-re az úgynevezett "alap helyzetbe visszaállítás"-t. (Rescovery)

És ha rákattintok hogy elindítsam, kiírja hogy töröljek minden partíciót.
    Ezért lenne fontos. Másképp nem engedi.