40038
-
#39678 De beszerezhető -
#39677 Ma a legtobb laptophoz vagy alap OEM windowshoz nincs telepito CD..
-
#39676 Én nem recovery lemezt írtam, mert az helyreállításra szolgál csak. Normál telepítő berak be-boot-ol és ott lesz lehetőség helyreállító funkciók elérésére is a főmenüben. -
#39675 Beraktam a recovery cd-t, elkezdtem telepíteni a vista-t, betöltötte a fájlokat plusz bekérte a driver-es cd-t, valamit csinált aztán újraindította magát és mikor kezdődnie kellene a telepítésnek akkor megintcsak kidobja a hibaüzetet: GRUB loading. error: no such disk. grub rescue>
Most már tényleg lövésem sincs, hogy mit tegyek. Van egy elhalt vagy félig telepített vista-m, meg egy külső vinyóra telepített linux (erről írok most).
Tehát még mindig nincs kijavítva a boot sektor, de nem tudom mit tegyek. -
#39674 Menü ki van szedve, statusbar van, de nem tudom minek, Operában nincs ott semmi. :D
1680as magassághoz megfelelnek a dolgok felül is.
A notebookon gondolkodtam rajta (1280x800) hogy oldalra tegyem e de aztán végül felül maradt ott is. -
#39673 Nálam ilyen - az oldalsávot általában kikapcsolva tartom, 1024x768-on. -
#39672 1024 feletti szélességnél már érdemesebb - ismerős laptopján 1366x768-on oldalt van kezdetektől fogva (képekkel, neki úgy jobban tetszik), menü kiszedve, status bar kiszedve, Lanucherrel ablakfejléc kiszedve - normális mennyiségű függőleges hely marad olvasni :) -
#39671 Praktikusabbnak valószínű praktikusabb, de a megszokás miatt én még mindig felül használom, igazából nem zavar. :) -
#39670 Use Opera :) oldalt lehet a tabbar, menubar nincs, titlebar OperaLauncher-el nincs - van egy ablakkeret, oldalt a fülek, felül címsor, alul semmi ;)
vagy akár így is
Az F11-es full screen meg megintcsak nem a windows dolga, az a program sajátja. -
#39669 Elsore biztos szokatlan, de a WXGA kepernyomon biztos praktikusabb.. -
#39668 Azert koszi a valaszokat, a Commandert (meg az Operat is) kiprobalom. Az olyenfajta illemet pedig en nem vallom. ;)
Annal magasztosabb erkolcsi nevelesben reszesultem. -
#39667 Szerintem értelmes, kicsit is hozzáértő ember már rég total commandert használ a szar intéző helyett, ami kényelmetlen és ezek szerint még bugos is (utoljára talán a Win95ben használtam).
Használj operát, mindent oda pakolsz ahova akarsz. Szerintem oldalt rettentő idiótán néznek ki a tabok :D -
#39666 Ezek szerint azt nem lehet beallitani, h a fejlecben talalhato "név" mezo pont akkora legyen, mint a leghosszabb fajlnev.. pedig ez alap lenne.
Es az is, hogy ne nyisson mar nagyobb intezoablakot, mint amekkoraba belefernek a fajlok (ha van 3db fajl mozaik nezetben, mi a faxert nyit neki fel asztalnyi ablakot?!).
A Windows elvileg ezert windows nem? mert ehhez ert, marmint az ablakokhoz.. ugy latszik meg ehhez sem. :(
Az meg hab a tortan, ha pl Firefox v nehany videolejatszo (pl VLC) (bar ez nem CSAK a Vista hibaja) nem teljes ablak meretu -mert egyszerre tobb ablak van nyitva mondjuk- es akkor nem lehet teljes az adott ablakon belul vagyis, F11-gyel eltakar minden mas ablakot is, anelkul meg, a mar amugyis kisebb ablakban kotelezo latszodnia az osszes fejlec, lablecsornak, minden szarnak.
Ez is alap lenne, hogy tudja a tiszta (menu nelkuli) ablakon beluli megjelenitest, igy sokkal hasznalhatobb lenne a tobb ablak.
Az is logikatlan, hogy a legtobb monitor szelesvasznu, de a 4:3-as is szelesebb mint magasabb ugye, viszont a fuckin bongeszokben (pl Firefox), a fuckin menusor az persze felul meg van, az infobar meg alul, mejobban csokkentve a fuggoleges helyet, persze hogy a weboldalak is fuggoleges orientaciojuak...
Bar ezt inkabb a FF topikba kene irnom, nem hiszem h van ra megoldas. Miert is lenne, tok logikus. :S
-
#39665 Persze, azért írtam, hogy fizetős - de én nem használom ki annyira a tudását, hogy fizessek érte, pár dolgot tömörítgetni meg tömegesen átnevezni jó nekem a FreeCommander is. Így minden szoftver legális a gépen :) -
#39664 Én is sajnálom. Az meg, hogy nem illő... jó áron megvehető örökös frissítési joggal. -
#39663 Total Commander fizetős / 30 nap után nem illendő használni - én inkább FreeCommander-t használok - pár dolog hiányzik belőle, de van, amiben jobb is számomra.
(sajnálom, hogy Moonman abbahagyta a winportal frissítgetését) -
#39662 Talán ez segít: link Amúgy meg a Total Commander-t tudom inkább ajánlani fájlkezelésre. -
#39661 van akinél jól működik, van akinél nem - az elmúlt pár évben nem jöttünk rá, hogy mi alapján maradnak meg a mappabeállítások... -
#39660 Ez olyan alapveto dolog, hogy a mappat ha megnyitom a mappanezet alandoan valtozik (marmint minden megnyitasra) es hiaba alakitom at, huzom odebb a menuhatarokat a fejlecen (v min), legkozelebbi gepinditas utan mar megint nem latszodik a fajlok teljes cime. Arrol persze almodni sem merek, h automatan ugy allitsa be az ablakokat, h a fajcimek teljesen olvashatoak, kiveve azoknal a mappaknal ahol en mashogy allitom be es ne csak a kovetkezo gepinditasig (es ez persze almappakra is ertendo).
Tudom, h vannak benne ilyen funkciok pl mappabeallitasnal, viszont nem mukodnek. ;) -
#39659 Telepítő lemez segítségével lehet helyreállítás kérni. -
#39658 Gondolom az nem elég, ha ccleaner-rel előzőleg már csináltam rendszervisszaállítási pontot, az gondolom ebbe nem szól bele -
#39657 Vista boot-sérülést hogyan lehet orvosolni? Felraktam egy külső hdd-re egy linuxot, a notebook-on pedig vista volt C meghajtón. Sajnos a linux telepítése után a vista csak úgy jön be, ha a külső meghajtó csatlakoztatva van a gépre indításnál, és az elején a menüben kiválasztom hogy a vista-t indítsa. Ha nincs bekapcsolva a külső hdd akkor semmi nem jön be, grub error-t dob ki. Ezért kellene valahogy helyreállítani a vista bootját -
#39656 Egy HDsentinelt futtassál már, nem e gond van a winyóval valóban. -
blackshark #39655 Hi all!
Az lenne a problémám, hogy Vista alatt az összes játékban FPS laggom van.Tehát vagy 5percig kítűnően futnak de utána szaggat minden mint a szar,aztán újból az egész.Jól megy,szarul megy stb...
Igaz Xp-n még nem próbáltam ki a laptopomat, mert amikor tölti be az adatokat akkor mindig lemezhiba, károsodást ír ki.(már kipróbáltam több XP-vel és frissen írottal is)Nem tom mi a baja.PLS help!:\ -
#39654 Vezérlőpult\Felügyeleti eszközök\Számítógép kezelés/lemezkezelés itt kell online-á tenni, particíónálni formázni. -
gericsi #39653 sziasztok vettem egy 500gb os western digital vinyót de nem akarja megjeleníteni a sajátgépben. tudom h felismeri mert a biosban látom de mikor a sajátgépben akarom megnézni akkor csak a régit látom. pls HELP -
Xabinho87 #39652 Nekem hangproblémám van. 32bites Vistám van és nincs rajta hang. Illetve van csak nagyon halk. Ha maximumra felveszem a hangfal hangerejét akkor hallom nagyon halkan. Xp-n van hang szóval a hangkártya működik. A hangerő szabályzó is maximumon van. Lehet egy új driver kellene rá? Hol tudom megnézni milyen hangkártyám van? -
#39651 Jól beszoptam progik nem mennek összes raklap kedvencek eltűntek :( Pedig em is töröltem semmit csak F6-al áthelyeztem.
-
#39650 Csak a windows mappát nevezted át, a többit nem? Gonolom a rendszer iunídtó fájloakt nem távolítottad el és így tudta a Vista, hogy van másik rendszer is a gépen. Amúgy meg mindig a tiszta telepítés ajánlott. Gyakorlatilag a Dokuments and settings-en kívül máshol nem lehetnek személyes fájlok. -
#39649 Az igen elég buta a vista.
Anno amikor telepitettem újra a régi windowst nem töröltem csak átneveztem a windows mappár windows régire.Mert volt benne csomo mentés és olyan fájlok amiket majd kiválogatok!
No most hogy kevés a hely a C-n mondom laza F6-al átnyomom ezt az egész windows régi mappát máshova.
Ja csak szerettem volna tökrement a rendszer majdnem mert a kurva vista ide is belenyult de nemtudom minek! -
#39648 c:\user\felhasználói név\appdata\Roaming\Microsoft\Windows\Cookies\
Feltételezem rejtett könyvtár. -
#39647 nem ad ki semmilyen talalatot.. -
#39646 Miért nem keresel rá a cookie névre, a helyett, hogy szidnád az oprendszert. Pedig így megtalálnád a mappa helyét. -
#39645 A cookie-kat hol talalom e redvas oprendszerben? Ugyanis a "help" menu csak kiirja mi az cookie..
Nem az osszeset akarom torolni hanem csak 1et, ill bongeszni oket.. ezt nem lehet a vistaban?? :S -
gericsi #39644 csináltam renddzervisszaállítást de nem segített rajtam :S -
gericsi #39643 a rendszervisszaállításhoz kéne egy korábbi mentett verzió is vagy nem??? ha nem akkor hogy csináljam??? -
#39642 legfrissebb drivert szedtem le
az imént szedtem le egy másik vistát (hátha az a gond), viszont ezt valahogy úgy kéne kiírnom, hogy induljon bootoláskor, nem igaz? Ezt hogy tehetném meg? -
#39641 Szedjél frissebb drivert a Realtek oldaláról. -
#39640 Nem betárcsázós, rendes kábeles. Azt írja nem található hálózati eszköz....pedig nem a modemmel van gond hisz itt netezek laptopról... -
Apocalipto #39639 Ha betárcsázós akkor be kell állítani felhasználónevet meg jelszót. Amúgymeg rakjál Win7-et :)