Windows: Vista (Longhorn)

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

bon
4Gb memória kihasználáshoz 64bit-es változat kell. 32bit max látja, de nem használja ki a 4gb memóriát.

A számítógépnek lelke van by BON Gép: ASUS Prime Z370-A, Intel CoreI7 8700, 2x8GB DDR4 3333MHZ Kingston, Gigabyte GTX 1060 6GB, Sound Blaster Z, Surface 3 64gb, Cooler Master Cosmos C700P

Helo!
32 bites az op. rendszer. Eredeti és home basic
Hello!

Az én laptopomon win Vista SP2 van, lakótársamén xp.
Routeren keresztül hálózatba van kötve a két gép.

Én a Vistán látom a haverom megosztott cuccait az xp jén, és tudok is hálün keresztül másolni. Viszont a probléma:
Hogy õ is látja a total commanderen keresztül azt, amit én vistán megosztottam, de csak a mappákat. Megjelennek a mappák, és amikor enterel, bele akarna menni a mappába, akkor nem engedi a vista. Nem tud a mappákba belelépni.
Ez lenne a problémám.

Én próbálkoztam a vistán beállításokkal, de csak azt tudtam elérni, hogy a networkban a megosztott mappák között létrehoztam valahogy egy public mappát és amit abba belemásolgatok azt meg is tudja nyitni.

Ez kicsit körülményes mindent a public mappába másolgatni, kérdésem az lenne, hogy:

Hogyan lehetne megoldani, hogy win explorerben csak simán megosztást adok egy mappára és õ már meg is tudja hálón keresztül nyitni és olvasni módosítani?

elõre is köszönöm. 😊

ASTERIX és TALPRAESETT TOM képregényeket vásárolnék és ELADNÉK!

bon
Ez jó 😊

A számítógépnek lelke van by BON Gép: ASUS Prime Z370-A, Intel CoreI7 8700, 2x8GB DDR4 3333MHZ Kingston, Gigabyte GTX 1060 6GB, Sound Blaster Z, Surface 3 64gb, Cooler Master Cosmos C700P

[HUN]FaTaL
Mi jumperrel (értsd mûanyagdarab) adtunk el kb 50 liszenszt. 😄 Még a win2kból, mivel hibás volt ugye a liszensz. Azóta már nem kötött semmilyen hardverhez, vehetsz külön OEM szoftvert is hardver nélkül.

http://goo.gl/gd6Zi5

Floppyt már semelyik gépbe se tesznek 😄
Dzsini
az aktiváció kötött alaplaphoz, a vásárlás mûködött bármilyen hardverhez, ami "a gép teljességéhez szükséges" - tehát pl. floppy meghajtó.

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

XP-nél is alaplaphoz kötött a licenc ... 😞

Norton Internet Security 3PC; Malwarebytes\' Anti-Malware (Lifetime) & Norton Antivirus 2012; Microsoft Security Essentilas 2.1 + Agnitum Outpost Firewall PRO 7.5

bon
32bit-es vagy 64bit-es oprendszer?

[HUN]FaTaL
És milyen tûzfalhoz adnak OEM licencet? Virtualba meg fel kell rakni egy 30 napost...

Helo!
Az a gondom, hogy a gépben 4Gb memória van. De a rendszer 2Gb-ot ismer fel. Eddig jól mûködött. Most, hogy felraktam az avast helyett a Pandát, akkor, vettem észre, hogy jóval lassab a gép. Megnéztem És csak 2 gigát ismer fel. Most mit csináljak? Volt pár vírus a karanténban, de aztán a Pandával is megvizsgáltam a gépet, úgyhogy nem valószínû, hogy van vírus a gépen.
bon
ha jól emlékszem xp-nél még nem volt alaplaphoz kötés, hanem simán lehetett venni akár egy dvd író mellé is oem oprendszer. Szerintem goodspeed nyugottan használhatja virutális géphez is a 64bit-es XP-jét. De ha biztosra akar menni akkor megkérdni a Microsoft-ot.

Az OEM-nek az a lényege hogy hardverhez kötött.
[HUN]FaTaL
Hardverhez kötött a licenced?

A Virtual Boxban az a baj, hogy ott minden virtuális, és nem lenne érvényes rá a licencem... zavarosban meg nem halászok.

Norton Internet Security 3PC; Malwarebytes\' Anti-Malware (Lifetime) & Norton Antivirus 2012; Microsoft Security Essentilas 2.1 + Agnitum Outpost Firewall PRO 7.5

[HUN]FaTaL
És ehhez minek még egy rendszer? Tegyél fel egy VirtualBoxot és tesztelj abban.

Megmondom neked õszintén, hogy egy felõl az is benne van, hogy a 64 -bites XP 45 000 Ft-ba fájt, de azért annyira nem járt el felette mint a 32 bites XP felett... a 64 bites XP Win2003 kernelre épül. Másfelõl azért szeretném, mert jelenleg 1 gépem van itthon, és így a 64-bites XP-n tudnék más IS-eket tesztelni, például a Comodo-t. A vásárolt NIS licencemet, pedig továbbra is természetesen a fõ rendszeremen a 64-bites Vista Home Premiumon használnám, mivel a NIS amúgy sem támogatja a 64-bites XP-t mint ahogyan a Panda sem.

Értem én, hogy OEM licenc, és a saját pénzeden vetted, de nem gondolod hogy a 64 bites xp felett már kicsit elszaladt az idõ? 😊

Amúgy szerintem nem fog bootolni, legalábbis alapból nem. Elõször mindig a régi rendszert kell telepíteni, és utána az újat. Valami boot szerkesztõvel mûködhet..
Helló,
Most jelenleg 2 merevlemez van a gépben, mind a kettõ SATA-s, ha az elsõdlegest, amin a Vista van, lehúzom a Stat adat és tápkábelrõl, majd a másodlagosra rátelepítem a 64-bites XP-t, akkor megoldható e, hogy miután vissza dugom az elsõdleges merevlemezt, és bebootol a Vista, a Vistaval, vagy az easyBCD-vel megtaláltassam a 64 bites XP-t ?

Ha igen hogyan oldható meg ? Bocsi, hogy ennyire ragaszkodok mind a két OS-hez, de mind a kettõhöz megvásárolt OEM licencem van.

Hali!Nem tudja valaki hogy miért lépeget ki a dsl netembõl?Mert csatlakozok,egy ideig megy is és kilép.Mintha kihuznám a kábelt.Ha valaki tud valamit segitsen légyszi.Kösz.
aate
Bocsi eltévedtem 😊

Dzsini
és ez itt a Windows 7 vagy a Corel topic (ha van olyan)?

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

aate
Sziasztok!Telepítette fel valaki win 7 alá a corel video stúdió x2 programot?
nekem települ de nem indul el...????mintha tiltaná valami de nem találom sem a defender nem tiltja sem az uac. windows tûzfal sem.....
Vista alatt simán ment!

sikerült megoldani, de azért köszönöm
üdv.,

Hy!
Azért irok ide, mert szerintem oprendzerben van a hiba.

SZóval a laptopon nincs internet. A net dinamikus ip cimet ad. Jön koax kábelen az internet, onnan modembe megy. A modembõl meg routerbe. A probléma, hogy a routerbõl egy számítóbépbe van utp kábel és van net, viszont, ha rákötök egy laptopot, akkor azon nincs net.

Azért gondolom, hogy a laptopon levõ oprendszeren van a baj, mert ha rákötöm azt a kábelt, amin megy a net a másik laptopra, akkor sem lesz net, tehát mindig a másik laptop kap netet.

Ha azt próbálom ki, hogy a modembõl utp kábelen ne routerbe menjen, hanem direkt laptopra, akkor az egyik laptopra igy is megy a net, de a problémát laptopra kötöm rá, akkor sem lesz net, tehát azon a laptpon valami gáz vol.

De másik lakásban meg volt net.

Mit gondoltok?

köszi
Üdv.,

Dzsini
ha rákeresel itt a topicban, akkor ugyanígy az mklink-et ajánlottam:

"A minap szerettem volna két mappát összelinkelni Vista alatt. Néhány perces keresgélés után ráakadtam egy beépített megoldásra, a neve: mklink. Ez a parancssori eszköz megengedi, hogy Windows rendszer alatt hasonló linkeléseket valósitsunk meg, mint ahogy azt már a linuxok esetében megszokhattuk. Nem gyõzöm hangsúlyozni, hogy a megoldás beépítet, megtalálható minden vistában! Az alkalmazás segítségével nem csak szimbolikus, hanem akár hard linkeket is létrehozhatunk a megfelelõ paraméterezés mellet. Erre a mûveletre egyébként mappa összekpcsolásként - directory junction - is hivatkoznak.Használata egyszerû, mint ahogy azt a mellékelt ábra is mutatja:

MKLINK [[/d] | [/h] | [/j]] Link Target

/D Creates a directory symbolic link. Default is a file symbolic link.
/H Creates a hard link instead of a symbolic link.
/J Creates a Directory Junction.
Link specifies the new symbolic link name.
Target specifies the path (relative or absolute) that the new link refers to.

A használatához rendszergazdai jogosultságokal kell rendelkeznünk, így a parancsértelmezõnket rendszergazdaként (Run as Administrator) illik elindítani, különben egy figyelmeztetést fogunk kapni, miszerint nincs meg a kellõ jogunk a mûvelethez.
Válasz 'akyyy' üzenetére (#35473)"

de akkor ezekszerint a /j-t kell megpróbálni 😊

akyyy
valami nem stim:\

̊ ̊̊ ̊̊̊ ̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊̊ ̊̊

Dzsini
ezzel a paranccsal:
Mklink

Creates a symbolic link.

Syntax
mklink [[/d] | [/h] | [/j]] <Link> <Target>
Parameters
/d Creates a directory symbolic link. By default, mklink creates a file symbolic link.
/h Creates a hard link instead of a symbolic link.
/j Creates a Directory Junction.
<Link> Specifies the name of the symbolic link that is being created.
<Target> Specifies the path (relative or absolute) that the new symbolic link refers to.

Examples
To create a symbolic link named MyDocs from the root directory to the \Users\User1\Documents directory, type:
mklink /d \MyDocs \Users\User1\Documents
(neked pont erre a /d -s változatra lesz szükséged)

akyyy
egyszer már kérdeztem, de elfelejtettem és megint szükségem lenne rá
hogy lehet afféle hivatkozásos könyvtárakat csinálni, amib e ha belemegyek, akkor helyileg már egy másik könyvtárba leszek, akár másik partíción?
Ilyne pl. a Dokumentumok/Képek is, ami igazából ha total commanderbe bele megyek, átirányit a pictures könyvtárba.

&#778; &#778;&#778; &#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;

helo
hogy lehet megcsinálni azt h progik telepítésénél ne kérjen rendszergazdai jelszót?

every damn day

értem és köszi

Dzsini
ez így igaz, kicsit összevontam a válaszmondatomat.

bon
De a viselkedése nem állítható vezérlõ pultról, csak Windows 7-nél.

[HUN]FaTaL
Group policyban lehet állítani hogy ne visítson, de tiltson.

Dzsini
ki-be kapcsolható, meg valami policy editorban (ez lehet, hogy csak Business szinttõl van) lehet állítani, hogy bekapcsolva miért visítson.

bon
Vista-nál szerintem nem, max kikapcsolható.

laci 700
Ha jól tudom Home Premium-ban csak így lehet kikapcsolni.

Dzsini
ennél azért egyszerûbb is van 😊 UAC-nek hívják, és a vezérlõpultról is kikapcsolható, meg állítható a viselkedése is.

laci 700
megtaláltam!

CurrentVersion\Policies\System>CurrentVersion\Policies\System>

ConsentPromptBehaviorAdmin értékét 0-ra és kész.

laci 700
hy! hogy lehet kikapcsolni hogy ne kérdezzen rá minden program telepítésénél/indításánál hogy engedélyezem-e stb.. Mert egy nagyobb telepítõnél van hogy perceket kell várni mire bejön ez az ablak és addig semmit sem enged csinálni! THX!

bon
Virtuális gép nem jöhet szóba? Utólag telepíteni XP-t Vista mellé már elég problémás, fordított sorrendben elõször xp majd Vista a jobb megoldás.

csá lenne egy jó kérdésem a gépemen most vista ultimate 64 bit sp2 van a C meghajtón (80.G😎D(390 G😎 és hogy csináljam hogy ha ugy szeretném hogy inditáskor megkérdezze hogy melyik op rendszert akarom inditani mert tesom vizsgázik b kat ból és az a progi csak xp-n megy.köszi elõre is.
amugy imádom a vistát én is fan vagyok!!!!

newil
Tudtok a Sidebar-ra hõmérsékleteket kijelzõ minialkalmazást?

Take my love, take my land. Take me where I cannot stand. I don\'t care, I\'m still free.

Dzsini
hát, most már inkább Windows 7-est "vegyél", jobban jársz vele... (a toolkittel kapcsolatban passzolok, nekem legális van)

REALista
Üdv!
Kéne egy kis segítség.nemrég felraktam a Windows Vista-t de nem tudom aktiválni.Hogy kell használni ezt a Windows Vista Activation Tool Kit 2.1-et?

A győzelem nem minden, viszont a vereség egy nagy semmi! HALA MADRID!

Dzsini
ajánlom inkább a Programot keresek topicot, ez itt konkrétan a rendszer mûködésével foglalkozik.

Netgear
Hát mert ahhoz kéne..

HP Elitbook 8730 IntelCore&#8482; 2Quad | 4x2,5GHz 2x6MB cache | 4GB RAM | 500GB SSD | Blu-Ray | NVIDIA&#174; Quadro&#8482; FX3700M 1GB |

lck
És mi köze ennek a Vistához ? 😊))
Netgear
Sziasztok, olyan programot keresek, amelybe be lehet tenni webkamera képét, és többet is kezel, és kattintással lehet lépkedni közöttük..volt ilyenem, de nem tudom a nevét...mi lehet ez?

HP Elitbook 8730 IntelCore&#8482; 2Quad | 4x2,5GHz 2x6MB cache | 4GB RAM | 500GB SSD | Blu-Ray | NVIDIA&#174; Quadro&#8482; FX3700M 1GB |

bon
Ilyet még nem láttam, pedig megfordult már jó néhány a kezemben, pl, mai is egy Asus gyártmány. Kérlek részletezd ezt a le van védeve részt.