40038
Windows Vista ( Fejlesztési kódneve : Longhorn ) a Windows XP utódja.

FAQ
  • Apocalipto
    Win7
  • bodajoci
    Már egyszer leírtam, h amióta sp2 fenn van, azóta minden indulásnál összekeveri az oldalsáv alkalmazásait. Nem csak nálam probléma, más gépeken is, van erre vmi okosság??? Nem nagy gond, de érdekelne
  • Styrex
    a jobb gombos ikoncsere csak parancsikonnál működik, de én azt a megoldást keresem ami az xp- ben a mappa beállításaiban a fájltipusok füllel volt kivitelezhető és bármilyen fájlnak meglehetett változtatni az ikonját függetlenül attól, hogy milyen progihoz volt társítva
  • bon
    Arra nem gondolsz, hogy nicsn ötlete a éproblémádra senkinek és ezért nem válaszolnak feleslegesen? Amúgy google
  • Rayne89
    beszarok ezen a fórumon komolyan...akárhányszor kérdezek valamit semmi válasz másnak meg szinte egyből.
  • bon
    Mint eddig is, jobb gomb az ikonon tulajodnságok és ikon csere.
  • Styrex
    hi áruljátok már el, hogy lehet egy ikont lecserélni másik ikonra?
  • Rayne89
    hali, lenne egy olyan problémám hogy mikor elindul a vista akkor kijön egy olyan hogy spoolsv.exe tulajdonságai és csak le lehet okézni meg visszaálitani és bármit csinálok nem tünik el minden inditásnál bejön. lehet ez ellen tenni valamit? elöre is köszi
  • tajthy95
    Nem tudom eldönteni, hogy a router vagy a gép hibája, de szerintem a Vistál, szal itt próbálkozok! :)

Olyan problémám van, hogy két gépünk van! Tesómhoz be van iktatva egy router, ahonnan ugye vezeték nélkül jön hozzám a net! Nincs is vele semmi gond, kivéve, hogy néha fogja magát, és megszakad a kapcsolat! Úgy van beállítva a gép, hogy magától rácsatlakozzon a legközelebbi hálózatra! Ha nekünk sz*r a netünk, akkor a szomszédéra szokott felmenni! De ilyenkor nem csatlakozik sehova (ezért hiszem, hogy nem a router a sz*r), hanem lent a tálcán a "Jelenlegi kapcsolat"-hoz a földgömb helyett egy nagy piros X-et rak ki, ahogy a "Access Connection"-höz is! Tehát mintha én lekapcsoltam volna a Wifi-t a laptop-on (mert laptop-om van, nem tudom ez számít-e :S)! Tehát az lenne a kérdésem, hogy minek a hibája: router, Vista, gép! És még az isd, hogy van-e rá megoldás, mert idegesít, hogy írok pl. egy hosszú hozzászólást valahova, vagy épp cod-ozok vagy hasonló, és egyszercsak ledob! :S

Köszönöm a választ!
  • bon
    De ez esetben közli is a gép, hogy gond van a cmos-al.
  • Apocalipto
    Ha lemerül az elem az alaplapban, akkor igen.
  • jaki88
    igen, tudom, de az a baj, hogy bios nem engedi az usb bootolást, és nem tudom miért, pedig tudja elvileg, olyan mintha visszaállította volna a rendszer a bios egy alap beálllításra, ez előfordulhat?
  • Apocalipto
    Win7-es bootolható pendrive aktuálisabb lenne :) Na meg jobb is.
  • jaki88
    szerintem sikerült megcsinálnom a bootolható vista-t pendrive-ra, csak az a baj, hogy a biosban, nem lehet beállítani az usb-s bootolást, pedig régebben amikor állítgattam be a rendszert, akkor láttam, hogy be lehetett usb-t is állítani, de most csak atapi cd-t, hdd, s floppy-t ír ami nincs is a gépbe. Emlékszem régebben sokkal több lehetőség közül lehetett választani. Ez miért van, valami átállítódott a biosban vagy mi?
  • Tetsuo
    Na, ezt nem tudtam. Cheers.
  • [HUN]FaTaL
    Nem egészen. Először is kell csinálni egy bootolható telepítőt pendrivera. usite.hu-n van rá szoftver: A Bootable USB. Utána kell beállítani a BIOSban, hogy a pendriveról bootoljon majd simán fel lehet róla telepíteni az oprendszert úgy mint egy dvdről (XP-vel nem működik a progi).
  • Tetsuo
    BIOS beallitas..
  • jaki88
    ezt lehet, hogy megpróbálom, de van egy gondom. lehet amatőr a kérdés, de hogyan tegyem újra, ha nincsen optikai meghajtó? én dvd-ről szoktam felrakni, van más megoldás is, pl usb-ről vagy máshogyan, ilyen esetben hogy lehet ezt megoldani?
  • Glesthor
    Nem találtam semmi érdekeset. :(
  • bon
    Célszerű lett volna már egy sp-ket tartalmazó telepítőt felrakni, sok időt és esetleg kellemettlenséget meg lehet vele spórolni. Amúgy én megnézném, hogy hátha ír valami okosat a gép eseménynaplója.
  • Glesthor
    Üdvözletem a hölgyeknek és az uraknak!

Van egy kis problémám... Az egész úgy kezdődött, hogy meguntam az Xp-t és felraktam a Vistat. Leszedtem hozzá az Sp1 és az Sp2 kiegészítőket. Telepítettem azokat is... Úgy tűnt, hogy minden klappol a rendszerben. Ez körülbelül addig így is volt, amíg be nem fejeztem a telepítéseket.
    A probléma a következő: körülbelül 2 percenként lefagy a rendszer pár másodpercre. Ez alapjáraton még túlélhető. Viszont játék közben irdatlanul idegesítő tud lenni. Lábon kihordtam már néhány agyvérzést miatta... :S Körbenéztem, hogy mit tehetnék az ügy érdekében, de igazság szerint nem találtam semmi értelmes megoldást.
    Esetleg van valakinek ötlete?

Ui.: p4 2,8ghz
    2gb ram
    ati radeon 9600xt 256mb
  • Windows Vista
    haveromnak csinált ilyet a vista ujratelepitette azóta jófelrakta a vistát rá 3 napra eltünt az optikai meghajtó és ujratelepitette és fasza
  • bon
    vezérlőpult/programok és szolgáltatások
  • balcsi70
    Köszönöm a választ.Én már nem vagyok annak a gép közelébe.De mit mondjak az ismerősnek honnan kell törölni a google desktop alkalmazást?
    A programok telepítése és törlése vagy hol van? Köszi.
  • jaki88
    szerintem a foglalat lehet a rossz, mert egyik pillanatról a másikra tüntek el, és elég valószínűtlen, hogy ugyanakkor szálljon el mindkettő, plusz áram alatt vannak, mármint fizikailag működnek, csak a gép nem látja őket. egy pci foglalat-os ata raid kártyával meglehetne szerintem oldani a problémát, legalábbis reményeim szerint. azért köszönöm szépen a segítséget
  • bon
    Nem, az optikai meghajtóra gondoltam
  • jaki88
    Mármint az alaplapon lévő IDE foglalatra gondolsz?
  • bon
    Gondolom meghalt az eszköz, láttam már ilyet, igaz nem túl gyakran.
  • jaki88
    sziasztok. a problémám nem feltétlenül oprendszer hiba, de talán annak is köze van hozzá. Szóval egyik pillanatról a másikra a gép nem ismeri fel az optikai meghajtókat (dvd író, meghajtó) és nem tudok rájönni miért nem. próbáltam jumpert cserélgetni, nem javult meg. megnéztem nem e a IDE kábel a rossz, bepróbáltam egy másikat, azzal sem megy. mi lehet a gond? nem tudok rájönni, főleg, hogy a bios-ban sem mutatja, hogy ott lennének
  • Tetsuo
    Driver v netbeallitas lesz.. szoszmotolj veluk. ;)
  • Kuby
    Helló!

Vettem egy laptopot, amire egy vista enterprise-t telepítettem. A probléma az, hogy nem ismeri fel az internetkapcsolatot (pedig telepítettem hozzá driver-t). A jelszó meg a felhasználónév rendben, mert az asztali PC-n fut így, ami meg XP-s. Segítsetek pls!
  • bon
    Nem tudom segít e de talán igen: link De én inkább a Total Commander-t ajánlanám fájlkezelésre.
  • stargatelost
    hali!

Még új "vistás" vagyok, szóval ha hülye a kérdés akkor sorry
    Szóval eddig xp-m volt, és ugye mindkettőnél lehet a fájlok rendezését állítani, hogy mi alapján rendezze a fájlokat. Ez általában Név, Méret, Minősítés stb, és ki lehet választani, hogy még mi alapján, ezt így be kell pipálni. Na itt vistánál elég sok lehetőség van, hogy mi alapján rendezzük a dokumentumokat/fájlokat. Nekem általában xp-n mindig a Módosítva volt, mert van pár mappám, amibe így ömlesztve vannak cuccok, és csak így igazodok ki. Nos, ezt itt is megtaláltam vistán (Módosítás dátuma), azonban megcsinálom, de mikor később vagy másnap újra bemegyek a mappába, akkor már megint csak név szerint van, és megint kereshetem ki a Módosítást, és állíthatom be. Ezt hogy lehetne megcsinálni, hogy állandóan így maradjon, és ne kelljen újra és újra beállítani?
    Előre is köszI!
  • bon
    Törlöd a google desktop alkalmazást.
  • balcsi70
    Sziasztok,lenne egy kérdésem.Jobboldalt van a Sidebar win beinditás után kb 5-10 perc után feljon egy ablak ezzel a szoveggel.

Google desktop did not startup successfully.. és ezekután el is tunik a sidebar. Mit lehetne csinálni hogy ne tunjon el?
    Elore is koszonom. (bocs a helytelen irásért de angol bill.-rol irok.
  • Xabinho87
    Félig meg tudtam oldani a problémát. Feltelepítettem a Vinly AC97 Codec-et. Ennek köszönhetően már normálisan van hang, de iszonyatosan recseg, zúg, búg, egyszóval hallgathatatlan. Ha meg csak simán be van kapcsolva a hangfal megállás nélkül idegesítően búg. Kis hangerőnél is már nagyon hangosan. Nektek is volt hasonló, ha ezt a codecet feltelepítettétek? Esetleg tudnátok ajánlani egy másikat?
  • Tetsuo
    Nekem a £800-os Sony melle, nem adtak semmit. A winyon van egy rejtett particio, onnan lehet ujratelepiteni, ill mar csinaltam magamnak recovery-t..
  • nesto
    Na igen, még azért is hálát kell adni, hogy raknak egy recovery cd-t a gép mellé, nem pedig neked kell elkészítened. Járt már úgy ismerősöm, hogy vett egy "oprendszeres" laptopot, de ehhez ugyebár írnod kell az elején egy helyreállító lemezt. Ha ezt elfelejted és később megadja magát a rendszer akkor cs*zheted..
  • bon
    Netről.
  • Tetsuo
    Igen es hogyan? Mert nekem jol jonne..