A Gyűrűk Ura - A Két Torony
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
-Aragorn a robbanó falon, majd már a földön harcol Gimlivel
-Az elején mókás volt,de azért mégis csak fura,hogy a törp és az elf, Gimli és Legolas úgymond a frag-re mentek, jó hogy nem már heccsátoltak össze-vissza.
Amúgy nagyon jó film,sõt... Asszem az egész trilógiára ráillenek Bilbó szavai az elsõ részben,mikor kijelenti, hogy sárákányokat már legalább ezer éve nem láttot ezen a vidéken.Hát ilyen filmet se láttunk már egy ideje.
Boromir rulez
Boromir rulez
Rengeteg fejezetet kihagytak belõle.
Pl.:
- Vasudvard felé
- Ez-az Vasudvardról
- Szarumán hangja
- A palantír
- Cirith Ungol lépcsõi
- A banyapók oduja
- Csavardi Samu válaszúton
Összesen 7
One Ring to rule them all, One Ring to find them, One Ring to bring them all... and in the darkness bind them.
Erőt, egészséget elvtársak...ugye?
Visszaterve a Gyuruk ura ra.Addig meg nem akarok velekedni mig nem lattam a filmet.Estere mar egy elmennyel gazdagabb leszek es bar csalodni nem hinnem hogy fogok ,remelem egy picit meg jobb lesz mint az elso.
Ha mindent el lehetne gondolatokban intézni, tele lennének az utcák terhes nőkkel és halott emberekkel!
Hangsúlyozom a film nagyon jó! Engem csak az bánt, hogy a film nem lett megint tökéletes és megfosztott a katarzistól amit az elsõ résznél átéltem.
Engem csak az zavart, hogy az egyik pillanatban szilszakáll begurul, a másikban meg ott vannak az entek és ostromolnak. Szóval lehet, hogy csak nekem tünt túl gyorsnak és direktnek ez a rész és másképpen nem lehetett volna megoldani...
Mit mutatott be a film az entekröl, annyit hogy lassan jár az agyuk és lassan tanácskoznak. Szerettem volna ha idõt hagynak nekem, hogy megkedveljem õket...
Ha mindent el lehetne gondolatokban intézni, tele lennének az utcák terhes nőkkel és halott emberekkel!
Photo Collage Maker http://www.collagemaker.me
Nagyszerû a film, de
miért kellett Gimlinek állandóan viccesnek lennie (az a tipikus "jópofa", feszültségoldó négersrác klisé, én igenis összeakarom szarni magam félelmemben, nem kell megnyugtatni!!!)
miért kellett olyan giccses zenét nyomni amikor a király visszakapta a kardját (ráadásul ilyen hosszan)
miért kellett az a jelenet amiben arwen és apja évõdnek: menjek, ne menjek (fél perc alatt el lehetett volna intézni)
miért kellett eltúlozni Legolas akrobatikus képességeit (lóra felugrás, pajzson csúszás)
miért kellett az enteknek olyan idétlenül, esetlenül harcba lépni, egyik percrõl a másikra, nem volt normálisan kifejtve ez a cselekményfonal
stb.,
Amiket felsoroltam, a mértéktartás hiányából adódnak. Apróbb hibák, és talán megbocsáthatóak, de mégis hozzájárultak ahhoz, hogy ne tudjak teljes lényemmel átszellemülni. (Most én is olyan túlzott pátosszal fogalmaztam, mint ahogyan a filmben tették...egy másik hiba)
A felsorolt hibák ellenére a film nagyon jó, sokszor azon kapom magam, hogy a film valamelyik jelenetén merengek...
A klisék és néhány eröltetett jelenet ellenére is képes valami egyedit nyújtani, amit már évek (évtizedek) óta egy film sem tudott adni!
Szóval szerintem ezt is meg fogom nézni egy-párszor, ha másért nem, hát majd Gollam miatt... 😊

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

És én meg azokat az embereket sajnálom, akik képtelenek objektívan nézni egy mûvet az elvakultságuk miatt....
"Az amatörnek 100-ból 99 fotója sikerül. A profinak 100-ból csak EGY!"
Jó, hogy nem sajnálsz már azért, mert van a filmben nekem nem tetszõ dolog...
Nem hiszem, hogy jobban meg tudták volna filmesíteni, bár nem tudhatjuk addig, amíg valaki más is meg nem próbálkozik vele 😄
- Tudtommal Legolas nem rezelt be, és nem vitatkozott Aragornnal, hogy pedig itt ma mindanyian meg fogunk halni.
- Természetesen az egyik legrosszabb, Aragorn hõsi túlélése.
- Érdekes hogy P.J. próbálja reménytelenebbé tenni a Helm szurdoki csatát azzal, hogy gyerekeket rak be harcolni, ezzel szemben csak úgy repkednek a poénok csata közben. Akkor most sírjak vagy nevessek?
- Faramirnál én is csak azt tudom mondani mint Azazel
- Frodóban a harmadik részben hirtelen fellángól a düh Samu iránt amiért a Gyûrût hordja, de rögtön le is csillapodik. Samu itt rengeteg kockázattal számolva, hõsiesen kimenti Frodót, ezért a szidalmak után sírva fakad. Ez egy elég megható rész szerintem. Na már itt most az a probléma, hogy ha nézõ percenként azt látja hogy Frodó leszidja Samut, és még kardot is ránt, akkor ezt a harmadikban már nem lehet olyan megrázónak megjeleníteni.
De azért ne gondoljátok hogy nem tetszett a film, csupán az a helyzet hogy az elsõ rész a kedvencem, ezért itt már a kisebb csalódást is felfújom. Rengeteg pozitívum is van amit felsorolhatnék, csak hát abból túl sok van.
One Ring to rule them all, One Ring to find them, One Ring to bring them all... and in the darkness bind them.
A könyvet kétszer már elolvastam, és ezek után elég vegyes érzelmekkel jöttem ki a moziból, sõt inkább a csalódottság volt rám jellemzõ. Lehet, hogy azért tetszett jobban az elsõ rész, mert az teljesen új és ismeretlen volt, és emiatt már nagyon nagyon vártam, de szerintem inkább azért, mert ott majdnem teljesen visszaadták a könyv hangulatát. Persze baj volt, hogy kimaradt egy csomó rész, de ez mondjuk megbocsátva, mert hát egy film nem tarthat fél napig.
A második részbõl azonban nemcsak sok mindent kihagytak, de nagyon nagyon eltér a könyvtõl, és ez számomra rettentõen lerontotta az élményt. Az elsõ rész alatt majdnem végig borsózott a hátam a gyönyörûségtõl, most viszont nem nagyon jött ez az érzés.
Ami SZÁMOMRA nagyon fura volt:
-Tudtommal Legolason kívül nem jöttek tündék a Helm-szurdokba segíteni.
-Frodó emlékeim szerint soha az életben nem fogott kardot Samura, nemhogy majdnem elvágta a torkát.
-Ez az egész Faramir-es rész el lett rontva szerintem. Abszolút ellentétes érzést keltettek bennem, mint amit a könyv olvasása során megéltem. A könyvben Faramir teljesen lojálisan és jóindulatúan viselkedett velük, segített nekik, ellátta õket, jó barátok lettek. Nekem a filmben Faramir inkább negatív szereplõnek tûnt, akit az utolsó mondatával próbáltak kicsit visszarántani a pozitív szerepkörbe. Az meg plusz ráadás, hogy vajon miért kellett Frodóékat visszacibálni a városba. Nem tudom, ezt miért így oldották meg.
-Trufa meg lelkizik Szilszakállal? Ezt is nagy hibának tartom, elég fura dolog,hogy egy nála kb százszor idõsebb lényt rendre utasít. Meg a könyvben õk sokkal jobb barátok voltak, mint ahogy nekem ez a filmbõl lejött.
Ezek azok a hibák számomra, amik nagyrészben rontották a film élményét.
A végén azt még le kell szögeznem, hogy ez mind az én SAJÁT véleményem, nem akarom a filmet semmilyen szinten degradálni. A Gyûrûk Urát film- és könyvváltozatban is nagyon szeretem, sõt, a könyv eddigi 20 évem alatt a legjobb olvasmányom volt. Ha valamire rosszul emlékszem, javítsatok ki, senkit nem akartam megbántani a hozzászólásommal, én ezt érzem, ennyi...
Ja átjöttem, mert a Mellesleg egy szar... a heavy metal.hu meg pang...
Abban egyet kell értsek, hogy a jelenetek nagyon rövidek voltak. Azzal a hülye csatával meg már annyi idõt elbasztak, hogy a végére már untam. Nameg ekkora terrort nem okoztak az emberekben a támadók. A legjobb harcosaikat vetették be az orkok ellen, sõt õk is voltak pár ezren... na de mind1.
Üdv.: Bellavics Róbert
Lehet, h. a 3-ban megemlítik...vagy akár a kibõvített verzióban, ki tudja ?
Meg azzal, h. olyan mozit kellett csinálni, amit az is ért és tudja élvezni, aki nem olvasta a könyvet.
A medve nem játék.
Amikor Mordort mutatják, amint elrepül egy lidérc, az olyan mintha nem is középfölde lenne, hanem vmi túlerõltetett fantasy film. DE azért jól nézett ki, csak hát nem illett bele (szerintem).
Gollam tényleg kurva jó volt, fõleg az a rész amikor Szméagol legyõzi Gollamot.
Szegény Gimlit viszont túlságosan nevetségessé tették.
És nem kellett volna berakni olyan dolgokat, mint pl. hogy gyerekek is harcolnak a Helm szurdokban. Azt még megértem hogy P.J. berakta a sok tünde nyilast, hogy ebben a részben is sok tünde legyen.
Szóval a film tényleg kurva jó volt, csak nem hozta az elsõ rész színvonalát.

A medve nem játék.
Háromszor olvastam mind a három kötetet, és nem csalódtam benne. Több mint valószinû, ez msot azért van, mert nincs még itt a harmadik rész. Nah mind1.
Természetesen azóta már megnéztem kétszer a filmet, és kezd egyre jobban tetszeni. Szóval még megnézem négyszer ötször, és tökéletes lesz.
Nincs vele semmi komlyabb probléma, csak nekem egy kicsit hiányzik az elsõ rész feelingje. Ennyi az egész.
De ettõl függgetlenül angy, de nagyon jó film, és örülök, hogy ennyit vissza tudtak adni a könyvböl. Nem hinném, hogy ennél töbebt lehetne, vagy ha igena, akkor mindegyik rész lehetne vagy 9 óra... az meg ugye egy kcisit sok lenne. 😊
Gyûrûk ura rulez
\"Előbb lesz meg a Juventusnak a harmadik csillag, mint a Milánói csapatoknak a második\" - Gianni Agnelli FORZA JUVE.
Ez a rész nem "kedvcsináló", a sztori nem a filmesek hibájából "ugrál", sõt nem is ugrál (ez olyan párhuzamos szálas izé, tudod, ha valami rémlik), ha már itt tartunk és még sorolhatnám, mik azok amikrõl csak a halott író tehetne, ha valóban problémát jelentenének, de nem jelentenek !
Ajánlom a jó öreg 4 pontos módszert (profik rövidíthetik):
goto könyvesbolt + megvesz knyigá + read knyigá + felfog sztori = sájni hepi pípl
Nekem sikerült vagy két évtizeddel ezelõtt átesnem ezen az egyszerû, ámde nagyszerû procedurán és mondhatom nem betegedtem bele...
Az elején kicsit csalódott voltam, hogy mennyi mindent kihagytak a filmbõl, ami a könyvben szerepelt, továbbá mekkora hatalmas dramaturgiai változtatásokat hajtott végre Peter Jackson.
DE, miután pár órával utánna sikerült megemszétenem az egész dolgot, eltûnt a csalódottság érzés és kijelenthetem baromi jó volt a film, ugyanis szvsz még komorabb a hangulata, mint a könyvnek.
Az effektek nagyon ütnek, sztem megint besöprik az Oscart érte.
Gollamot meg nagyon jól csinálták meg, õ volt az egyetlen szereplõ, akivel szinte 100%-osan meg voltam elégedve.
Bravó Peter Jackson & crew, várom a kibõvített változatot !