A Gyűrűk Ura - A Két Torony
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Amugy én nem keresem a hibákat a filmben, egyszerûen csak látom és kész.
De már négyszer néztem meg és nagyon tetszik, de az elsõ jobb volt.
One Ring to rule them all, One Ring to find them, One Ring to bring them all... and in the darkness bind them.
I\'m a Goodfella just like Deniro, punk.
\'\'Racing is life. Anything that happens before or after is just waiting.\'\'
Nálam a film 9/10-es! Teljesen beleéltem magamat a történetbe, az egész filmet elejétõl a végéig élveztem. A képvilága + hozzá a zene valami olyan isteni, hogy az leírhatatlan. A legdurvább audiovizuélis jelenet az volt, amikor ***FIGYELEM SPOLIER!!! Gandalf megérkezett a felmentõsereggel, és a dombról belefut az ork hadseregbe. Ahogy az õ irányukból törõ fény bevilágítja az egész környéket + ork sereget + alá a zene... leírhatatlan szavakkal.

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"
Szerintem Faramirt jól csinálták meg, egyszerûen azért, mert háború volt, kémeknek nézték a hobbitokat, ráadásul velük volt Gollam és a gyûrû.
Szerencsére Faramir megküzdött a gyûrû hatalmával.
Gimlinek jól álltak a humoros szerepek, nekem nagyon tetszettek, a könyvbe is voltak humoros részei...megmutatja, hogy a törpe is tud nevetni...
Amúgy nekem a kedvencem Boromir volt, csakhát meghalt....
a végsõ csatajelenet iszonyú jó volt, na meg Fehér Gandalf, plusz Gollam hülyélkedései...
Gollamnál nagyon frankón oldotta meg, hogy váltogatta a képet, mintha Gollam egy másik (látható)Gollamhoz beszélt volna.
No ennyi elég is.
Hatalmas volt
Olvastam itt azt is,hogy sokaknak nem tetszett az,hogy Faramirt az elején "rossznak" állította be a rendezõ. Nos nem tudom én se,hogy vajon miért kellett ezt csinálni de ha jól megnézi az ember azért a hibát késõbb korrigálják hiszen Faramir a városban még a halálbüntetést is vállalja csak azért,hogy Frodóék elmehessenek.
Na jó többet nem pofázok mert már így is túl sokat jártattam a számat. 1 szó mint 100 egy FILMBE nem lehet beleültetni egy olyan regényt tökéletesen mint a Gyûrûk Ura. A könyv ezért könyv. Nekem akárki akármit mond ez a film szerintem gyöngyszem. A színészek nagyon nagyot alakítanak, a díszletek pedig gyönyörûek. Gollam pedig fantasztikusan lett megcsinálva. Én 6szor láttam a filmet és még mindig csak csodálkozni tudok azon,hogy milyen fantasztikusan vannak felépítve a dolgok benne. Amikor olvastam a könyvet szinte pontosan ugyanígy képzeltem el a dolgokat. Na mindegy... Sztem az aki a hibákat keresi ebben a filmben az egy élménnyel lesz szegényebb. A könyvben sem a logikai bakikat kell keresni hanem a történettel együtt haladni. A filmmel ugyan ez a helyzet. Egy krimiben vagy egy pszicho horrorban más lenne a helyzet természetesen. A Gyûrûk Ura 2 így jó ahogy van😊
3. részben láthatod majd😊) Egyébként szvsz azokat a részeket hagyták ki amiket ki lehetett hagyni (ha szabad ezt mondani) hiszen nem szappanoperát hanem egy filmet készítettek. Lásd az Entes résznél is kihagyták azt amikor Trufát és Pippint rábízza Szilszakáll az egyik Entre, vagy amikor megvendégeli õket a házában stb... Ha ezek nem történtek volna meg akkor egész nap ülhetnél a moziba és nézhetnéd a filmet. Ez így jó ahogy van.
Mivel ez a könyvben is így volt😊 Elkéne olvasni elõbb nem?😊
más: az elsõ résznek is jött nem is olyan régen ki egy 30perccel bõvebb változata és azt mondják nagyon fasza.....a 2. részhez nem fog jönni ?
Sõt szerintem még a jelenetek kiválasztása (melyik maradjon, vágják ki) se 100% ban a rendezõn múlott.
Sad but True :/
Garrett: Engem pont ez zavar, hogy gondolnak a 10 éves gyerekre, hogy megvegye az akciófigurát. Menjel el az a tízéves gyerek a Szörny Rt.-re (ami egy piszok jó animációs film) és vegye meg annak a figuráit. 14-tõl 100 éves korig nem elég széles korhatár, hogy legyen elég bevétel? Éppen itt van elcseszve a Star Wars újabb részei, hogy a kis hülyegyerekekre is gondoltak, mikor a filmet csinálták. Csináljon George Lucas egy mesefilmet, ha azt szeretne, de ne csesszen el egy egyébként szinvonalas történetet! De ez már más tészta...
Annyira kiábrándító, hogyha az ember észreveszi egy filmen a gazdasági érdekeket. Ilyenkor hol van az elhivatottság?
Szerencsére a Gyûrûk Ura az a film amiben az elhivatottság (a mûvészi szinvonal) és a gazdasági érdek jól megférnek egymással.
A becsempészett vedd-meg-az-akciófigurát-kedves-kisfiu elemek megbocsájthatóak, mivel a film teljes egészében túl jó ahhoz, hogy ilyen dolgon csámcsogni érdemes lenne.
\"Előbb lesz meg a Juventusnak a harmadik csillag, mint a Milánói csapatoknak a második\" - Gianni Agnelli FORZA JUVE.
Felül lehet emelkedni a csalódottságon, csak akarni kell, nekem kb. 3 órára volt szükségem miután kijöttem a moziból és azóta nagyon várom, h. újra megnézzem 😊
One Ring to rule them all, One Ring to find them, One Ring to bring them all... and in the darkness bind them.
Olyan filmet kell csinálni, amit nemcsak a HARDCORE gyurukura/fantasy rajnogók fognak megnézni, hosszu nem lehet mert az már unalmas=> bevételkiesés lenne. Kevesebben ülnének be egy 4-5 órás filmre, arról nem is beszélve hogy az sokba is kerülne.A bírálatok többsége ugy vettem észre, abból ered, hogy DE a könyvben ez teljesen másképp volt stb.Épp ezért csak feldolgozás a mû, valahol ujat teremt a már meglévõ alapok felhasználásával. Én ilyen szemmel néztem meg, és fogom megnézni a 3. részt is.
2 KEllenek bele olyan jelenetek, amitõl a 10 éves kisgyerek Legolas akciófigurát fog venni a moziból kifelejövet stb stb...be kell látni, hogy ez van :/
Ahhoz hogy a 2 év munka valahol anyagiakban is megtérüljön kellettek ?Sajnos? az ilyenek is bele.
Az gondolom mindenki számára nyilvánvaló, (aki olvasta a könyvet) hogy ez egy olyan volumenû mû, amit egyszerûen képtelenség józan keretek között pontosan megfilmesíteni.
Én a magam részérõl elnézem az apróbb bakikat, "tulkapásokat" a filmben, mert a film összességében még ígyis tökéletes. (egyszerû átlagember szemével nézve)
a Másik dolog (és ez életfilozófiám is egyben) addig nem szidok semmit/senkit míg jobbat nem csinálok nála.
Aki azt a cikket írta az meg
1. olvassa el a könyet
2. Nézze meg a filmet
3. MARADJON CSÖNDBEN, vagy csináljon jobbat!
Micsoda egy sznob barom írhatta ezt a kritikát! Kétségtelenül igaza van sok tekintetben, de azért ott követi el a hibát a kritikus, ahol a filmkészítõ: nem tartja a mértékét! Ennyire azért nem volt szar a film.
Ez tetszett:
"Elijah Woodról pedig végképp kiderült, hogy a szemkerekítésen kívül tényleg nem sok mindenhez konyít a színészi mesterségbõl" 😊
Lehet igaza van a szinészi játékkal kapcsolatban, de nála jobb Frodót biztos, hogy nem talált volna senki!
"És akkor még említést sem tettünk, a zöldmozgalom legaktívabb képviselõirõl, a buzgó öko-programot hirdetõ beszélõ fákról"
Egyes Tolkien-kutatók szerint éppen ezért teremtette meg az enteket az író, hogy egyfajta "öko-programot" hírdessen, szóval a fimkészítõk szemére nem vethet semmit, Tolkiennél nyújtsa be a számlát.
"A szürkébõl Michel Jackson módjára kifehérített Gandalf (Ian McKellen) játéka épp oly indiszponált az elsõ részben nyújtott alakításához képest, mint Richard Harris Dumbledore köpenyében a Harry Potter második részében."
Szerintem nem volt indiszponált a játéka, inkább a forgatókönyvírók kissé háttérbeszorították az elõzõrészhez képest, már ami a vásznon töltött másodperceket illeti, így a Fehér Gandalf kissé elszürkült...
Talán ez a kritikus is csalódott kissé és túlreagálta a dolgot.
hátö .. az előző aláírásom sokkal jobb volt :]
A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"
Meg még mindig jön a kibõvített, nem kell izgulni emberek...
Egy-két helyen talán tényleg igaza van, pl. a Frodó alakításával kapcsolatban, meg a feszültséggel... pl. a nazgúloktól való iszonyatos rettegést sehol nem láttam én sem... de szerintem nem kicsit túlzásba esik a cikk írója.
http://www.nyugat.hu/cgi-nyugat/cikk.cgi?rovat=ny-kultura&cikk=20030110-lotr2.txt

nagyon tetszett, ahogy Legolas felugrott a lóra
[A64 3200+, 2gb ram, 9800GT] SE Xperia Ray
, az olyan túlságosan dizájnos képsor volt, A Gyûrûk Ura pedig nem ilyen dizájnos lorenzolámás film.