5774
Opera
  • Ability
    Hát őszintén nem tudom ki az mazochista aki szerette a Dragongfly-t. Buta volt, de legalább jó lassú és kényelmetlen. Igazi megváltás lesz a cseréje. A többivel egyetértek, sok jó dolog van az Operában.

Elbarmolt topikra egyébként ugyan úgy tudod használni az Inspectort. CSS állításra szintén. A real-time forrás szerkesztőnek az az egy előnye hogy a scripteket is újra lefuttatja. Jelenleg erre az egy célra van használva nálam az Opera. :D
  • Dzsini
    Nem tudni, hogy milyen funkciók vannak úgy beágyazva a rendszerbe, hogy nem lehet Webkittel megoldani.
    Például a Dragonflynak vége - és azt sokan szerették, Webkit inspector ide vagy oda.
    Ki tudja, hogy mi minden szállhat még el, a magyaropera blogon már összegyűlt egy szép hosszú lista, kezdve a weboldal élő forráskódszerkesztésétől (szétbarmolt topicoknál így lehetett kipucolni a fejlécet), a szövegkijelölés módján és a Small Screen Renderingen át a gyors historynavigáción keresztül az MDI, a CSS-kapcsolgatás - de a visual tab is ilyen lehet, vagy akár a levelezőkliens.
    Reméljük, hogy sikerül ezek közül minél több dolgot megtartani.
  • Ability
    Nem hiszem hogy ilyen történne, pont a funkcionalitás az Opera tagadhatatlan előnye. Ellenben kaptok egy gyorsabb, problémamentesebb, jobban támogatott böngészőt. És még a fejlesztők hátsója is ki lesz nyalva a Webkit Inspectorral. :)

Komolyan izgalomba hozott a hír, ha kiforrja magát még talán váltok is, sok jó dolgot tud az Opera.
  • [HUN]FaTaL
    Vagy nem, ha kiírtják a funkciókat, akkor kapunk még egy Chromeot, amire semmi szükség.
  • Dzsini
    Nekem most sincs bajom vele :) Viszont nagyon nagy kérdés, hogy milyen funkciók vesznek el az átállással...
  • Ability
    Végre lesz egy normális böngészőtök :)
  • Dzsini
    Ha F4-el kinyitod az oldalsávot, ott át lehet kapcsolni a nyitott fülekre (Ablakok néven fut) - ott már a listában mindent lehet velük művelni egyesével, csoportosan, ahogy kényelmes.
  • zserrbo
    Ha firefoxban sok fülem van megnyitva és rámegyek egy olyanra, amit épp nem látok fent az eszköztáron (a lenyíló felület segítségével), akkor az eszköztáron megjelenő fülek hozzá gördülnek. Operában ha sok fülem van megnyitva zavar, hogy miniatűr lesz mind1. Tudom ki lehet terjeszteni a menüt meg van hosszú sorok tördelése, de ott nem tudom egyszerűen bezárni a fület sem. Ezekre vkinek van ötlete? Kiegészítőket már néztem, de megfelelőt nem találtam.
  • modellmaker
    %AppData%\Local\Opera\Opera\widgets\widgets.dat fájl átnevezése után a %AppData%\Roaming\Opera\Opera\sessions helyen lévő fájlok kitakarítása megoldotta a problémát. Veszteség: a widgeteim. :( 3-4 darab volt, 3-at már visszapakoltam, nem tudom hirtelen mi volt a negyedik. :D
  • Dzsini
    magyaropera blogon is beakadt pár embernek - telepítsd rá a 12.12-t, az helyrehozza.
  • modellmaker
    Újra itt.... Nem indul el az operám. Folyamat crash-el. El akarja küldeni a bugreportot, de akár engedem neki, akár nem, ha újraindul megint egyből meghal. :(

Neten találtam eg olyat, hogy a toolbar.ini-t kitörli, de nem nyert. Ötlet, hogy mitől lehet?

Ja és egyik percről a másikra kezdte ezt el, win restart nem segített.
  • Dzsini
  • modellmaker
    Kis keresgélés után meglett, mondjuk erőből, de legalább már jó. :D

Az %AppData%-ban lévő search.ini fájlt lecseréltem a default search.ini fájlra. Mivel nem volt a keresőknél beállítva semmi extra, így veszteség nem ért.
  • modellmaker
    Be volt kapcsolva. Kikapcsoltam, visszakapcsoltam, de semmi. :( Köszi azért!
  • Dzsini
    Csináltak valami resetet a keresőkkel kapcsolatban, lehet annak az eredménye. Elvileg ezen a linken:

tudod kapcsolgatni (újraindítás kellhet hozzá).
  • modellmaker
    Az új frissítéssel (12.13) másnak is eltűntek a search toolbar-ból az ajánlások? Szal amikor gépelem befele amit akarok, már nem írja ki amit a google ajánl, csak a search historyban lévőket. A google instant egyébként rendesen működik, de csak a google főoldaláról.
  • modellmaker
    Igen, de nálam a húzogatással ugyanúgy eltűnt. :) De ez is olyan lehet, mint az SG+, az is csak nálam nem működik. :D
  • Dzsini
    A rövidítés ezért kényelmes, pl. mobilarena nincs kint a gyorshívón (mert nem járok állandóan oda), viszont f2 - mo - enter és kész. Minden könyvjelzőnek lehet adni pár betűs rövidítést, én ehhez szoktam hozzá. Soha nem szerettem az ilyen toolbaros mókákat, csak viszik a függőleges képernyőhelyet (a klasszikus kezdősávot használtam egy ideig, az nem állandó).
  • [HUN]FaTaL
    Én nem szeretnék a gyorshívóra 30 kedvencet kipakolni, meg gépelgetni sem, akkor beírom az oldal címét és kész :D

Viszont szerintem szánalmas, hogy egy ilyen faék egyszerűségű hibát nem tudnak kijavítani már vagy 3 főverzió óta. És akkor a többi idegesítő bugról nem is beszéltem.

Ha lenne normális letöltéskezelő a chromeban, akkor már váltottam volna coolnovora.
  • Dzsini
    Azért valahol örülök, hogy én soha nem szoktam rá a könyvjelző toolbar használatra :) (gyorshívó meg f2+rövidítés mindig elég volt)
  • [HUN]FaTaL
    Ez körülményesebb, mint amit írtam :) Egy időben elég volt elhúzni az kedvencet és visszatenni a helyére, de az újabb verziókban a visszahelyezéskor megnyitja a linket (csak akkor, ha ugyanoda rakod).
  • modellmaker
    Találtam egy olyan javaslatot a neten, hogy jobb klikk az ikonra, Tulajdonságok, a felugró ablakot meg egyszerűen le kell OK-ni. A toolbaron balra az első helyre ugrik, de megmarad az ikon. :) Persze utána már oda lehet húzogatni, ahová akarom.
  • [HUN]FaTaL
    El fog tűnni újra, ideiglenes megoldás mindig.
  • modellmaker
    Az megvolt eddig is, hogy ha rákattintottam megjelent, de ha újraindítottam a böngészőt, megint eltűnt. Megpróbálom ezt a húzogatósat.
  • [HUN]FaTaL
    Ismert bug, szarnak rá. Húzd arrébb a cuccot, aztán vissza a helyére és újra megjelenik (ha mégsem akkor nyiss rá egyszer az oldalra és újra).
  • modellmaker
    Van egyetlen oldalnak a favikonja a könyvjelző eszköztáron, ami folyamat eltűnik, és helyette az opera gyári csillagocskája jelenik meg. A többi rendesen ottmarad. Ötlet, hogy miért csinálhatja?
  • bami55
    Dzsini, te zseni vagy!
    A Ctrl+F11 működött!
    Újra nézhetem a kedvenc hírportálomat az Operával, nem kell Krómoznom!
    Köszönöm!
  • Dzsini
    Valahol bekapcsolódhatott a képernyőre illesztés - jobboldalt lent a zoom csúszka mellett kapcsold ki, vagy ctrl+f11
  • bami55
    Próbáltam ide beszúrni az index fejlécét, ahogy nálam látszik.
    [IMG][/IMG]
    Az új két lapos kinézetet keskenyre összenyomva mutatja, széttördelve az eredeti tartalmat. Mellette meg egy nagy üres rész.
  • modellmaker
    Igen, onnan tudod kitörölni.

Esetleg még a Setting -> Preferences (Ctrl + F12)-> Advaned fül-> Storage részéből érdemes kitörölni mindent. Akkor újrafogja tölteni az oldalak nulláról.

Nálam rendben működik, úgy jeleníti meg az általad említett oldalak, ahogy más böngésző is.
  • bami55
    Ez alatt mit értesz?
    Gyorsítótár, előzmények?
    Ilyesmit én az Eszközök/Személyes adatok törlése menüben találtam.
    Ezek a törlések nem segített.
    Egyébként próbáltam különböző böngészőként azonosítást beállítani (Firefox, Internet explorer, de ez sem hozott változást.
    Nálad pl. jól néz ki az index.hu, úgy mint pl. a Chrome-ban?
  • kamionosjoe
    Nekem hibátlanul bejönnek az általad említett oldalak.
  • modellmaker
    Egy cache ürítést megérne a dolog, gyanúsan arra utaló jelek vannak.
  • bami55
    Sziasztok!
    Régóta használom az Opera böngészőt, mindig frissítem a legújabbra, de egyre csak rosszabb lesz a helyzet.
    Nem a kezelésről beszélek, hanem az oldalak megjelenítéséről.
    Olyan ismert és gyakran látogatott oldalak, mint a gmail.com, vagy port.hu tv műsora, az új index.hu összevissza kinézettel jelennek meg. Ez utóbbi például az új két lapos kinézetet egyben, tehát keskenyre összenyomva mutatja, széttördelve az eredeti tartalmat.
    Általában jellemző, hogy bizonyos eredetileg vízszintes dobozba tervezett szövegek függőleges oszlopba rendezve jelennek meg
    Másnál is így van ez, vagy csak a régi Operákból örökölt esetleg rejtett registry beállítások miatt?
    Ugyan jelezzetek már vissza, ha használtok Operát!
    Köszi: bami55
  • SASboy
    kitöröltem a cookikekat és megjavult
  • Dzsini
    nálam gond nélkül betölt, valahol nálad lehet a probléma - tartalomszűrő, valami bővítmény...
  • SASboy
    Az mitől lehet, hogy a http://www.zippyshare.com/ oldal nem jön be az operában? Minden más böngészővel bejön, de operával mindig hibát ír
    ki.
    A hibaüzenet: A távoli kiszolgáló vagy fájl nem található

http://www.zippyshare.com/ cím, melyet meg akart nyitni, jelenleg nem elérhető. Győződjön meg róla, hogy a webcímet (URL) helyesen írta
    be, majd próbálja meg újratölteni a lapot.
    Ellenőrizze, hogy az internetkapcsolata aktív, és nézze meg, hogy más alkalmazások működnek-e, melyek ugyanezt a kapcsolatot használják.
    Ellenőrizze, hogy az internetes biztonsági szoftverek beállításai megfelelőek, és nem ütköznek a szokásos webes böngészéssel.
    Ha egy helyi hálózati tűzfal mögött van, és úgy gondolja, hogy ez okozhatja a problémát, akkor beszéljen a rendszergazdával.
    Nyomja meg a billentyűzeten az F12 gombot, és próbálja meg kikapcsolni a proxy kiszolgálókat - kivéve akkor, ha biztosan tudja, hogy szüksége van egy proxyhoz a kapcsolódáshoz. Töltse újra a lapot.
  • SirDannyL
    Sziasztok! Opera böngészőben miért nem tudok olyat,mint pl Chrome-ban? Facebookon egy képet "teljes képernyő" módra lehet állítani a kép jobb felső sarkában található kis nyilakkal,míg opera ilyet nem hajlandó. Azt tudom hogy lehet zoomolni,de más módon nem lehetséges?
  • lck
    köszi !
  • [HUN]FaTaL
    Az beállítható, hogy a középső klikk hol nyisson:

CTRL+F12 -> Haladó -> Billentyűparancsok -> Középső kattintás beállítása... -> Megnyitás új fülön (Megnyitás új fülön a háttérben helyett)