5774
Opera
  • Airbus A380
    köszi, amúgy jó cucc a maxthon ;) Tartok tőle hogy megugorhat a részesedése ha az ős operások nagyrésze mentőcsónakba ül....

"tartok tőle" idézőjelbe hisz a Maxthont is szeretem.
  • Dzsini
    Az interneten mindig a nyivákoló kisebbség a hangos, nem az elégedett többség. Ha egy kicsit is figyeltél bármilyen témát bárhol, akkor tudhatod, hogy aki nyugodtan és elégedetten használ valamit, az a legritkább esetben ír róla ezer fórumra ezerötszáz hozzászólást. Mert neki van jobb dolga is: használja azt, ami van.
  • Airbus A380
    Na igen, de nem veszélyes ez így ? Nem azzal játszanak, hogy lehúzhatják a rolót? Az hogy nekem meg még kb 10 embernek tetszik másik ezer meg örjöng..... elég gáz az opera részéről tekintve , hogy a részesedés sehol nincs, mi lesz ha beválltja az ős operások nagrésze a fenyegetést és beint?

Jó nyílván az új külső épp hozhat új tagokat is.
  • Dzsini
    Megnyitottam őket olyan csoportonként, ami egybetartozik, és a füleken egy jobbgomb - lapok mentése gyorshívócsoportként után meg is van. Elnevezed kedvedre és már ott is van, ami kell. Amit gyakran használsz azt előre helyezed a gyorshívónál, amit nem, azt hátrébb. A címsor keres benne, nekem ~120 oldal van most a gyorshívóban 8 csoportban, plusz az első sorban pár "magányos" oldal. A híroldalakat összeraktam egy kupacba, azokat úgyis szinte mindig egyszerre nyitom meg. A napi rutin nézegetnivalók egy másik csoportban, mert azokat is. És így tovább, tematikusan.
  • Dzsini
    Linkbe belépve megtalálod az összes kedvencet, és onnan gyorshívóba pakolod ami kell.
  • Airbus A380
    Szerintem nem lesz ez olyan rossz, de csak 1 magánvélemény. Mondjuk ha nem lesznek benn könyvjelzők, akkor a másik operába vagy a maxthonba lévő több 100 könyvjelzőt hogy lehet ide tenni? Nyílván azt azért az ember használná,,,,
  • Airbus A380
    mostanra egész jó lett a robotos verzió ma újra tettem nyűstöltem és tette a dolgát. Mondjuk opera link nincs... se kilépés gomb de ezt 1 program bezáróval megoldom
  • Dzsini
    A terv az, hogy a kedvenceket a gyorshívó (csoportjai) váltják ki.
    Hogy végleges mikor lesz - nem tudni, mert átállnak ők is a folyamatosan fejlesztjük-és-toljuk-ki módira, tehát ha valami most hiányzik, az lehet, hogy csak a 16-17 környékén lesz :) Ha az alap működéshez szükséges funkciók meglesznek (át lehet települni nagyobb tragédia nélkül 12-ből 15-be, pl. az opera://bookmark-importer is működik majd), akkor szerintem ki is adják.

Amúgy most írtam egy hozzászólást a magyaroperára, bemásolom ide is (péntek délután fogtam magam, és átcuccoltam a 15-be a levelezőn kívül, és egész hétvégén csak ezt használtam):
    "Nekem a hétvégi aktív használat után talán négy dolog hiányzik/kényelmetlen, a többit megoldottam az Operában is használt bővítmények Chromeos változatának bepakolásával (autopatchwork, longclick, ilyesmik):
    - Az oldalra rakható fülek (még mindig szélesvásznú a monitor).
    - A jelszókezelő nem a legkényelmesebb ha több név-jelszópárosom is van egy oldalhoz.
    - A jobb-balklikkes visszalépés (laptop touchpadján az a legegyszerűbb)
    - A numpadon egygombos +-ra nagyítás (szintén laptop).

Emellett 1 oldalt találtam, amit betölt, és utána megfagy az az 1 fül (bezárható, kilőhető úgy, hogy a böngésző többi része gond nélkül fut tovább, az az 1 processz pedig a fül zárásáig lefoglal egy magot). A könyvjelzőket egy bőséges rostázás után elhelyeztem a gyorshívóba (ráfért, volt vagy 50 oldal, aminek már a domain neve sincs meg), címsorból lehet köztük keresni, ha tudom melyik csoportban van, akkor ott külön kereső is van - a csoportokat elneveztem, és ugyanúgy lehet jobbgombos menüből a "napi rutin" könyvjelzőcsoportot egyszerre megnyitni.

A levelező egyelőre marad az Opera12-ben (erről már volt szó, hogy a Mail nem tud bejelentkezni pár helyre, ahonnan RSS-t olvasok), de a fentieken kívül - és ezek nagyobb része is olyasmi, ami rövid távon implementálható - nincs problémám vele. A memóriafoglalása most este (reggel óta fut mindkettő, 64 bites Win7, 4 giga memóriával) a 12-nek 345 mega (4 levelezőfiók + 35 RSS, a bezárt fülek listája 2 elemből áll), a 15 pedig 14 processzt futtat, 7 nyitott fül van benne, és 357 megát foglal (és körbejártam vele néhányszáz honlapot)."
  • Airbus A380
    Kíváncsi leszek mi lesz ebből. A felhasználók 1 kis részének tetszik, ők mint én írják, hogy szép meg jó meg végre nem 10 eter felesleges dolog van benne,az ősoperások viszont örjöngenek és ahogy olvasom hivatalos blogokon is,,,,,

Nem lennék most operás fejlesztő.....

De én remélem nagyjábol így marad. Nekem bejön .
  • Airbus A380
    kövezzetek meg, de nekem tetszik! Hiányzik belőle a kedvencek, de ezt feltételezem beteszik idővel, és ennyi, Nagyon szép letisztult stílus, gyors stabil, amire tervezték azt teszi.

KB mikor várható a végleges? Valahol mintha 2014-et olvastam volna, de nem gondolnám, hogy még 1 év lenne, vagy igen?

1 szo mint 100 azon kevesek közé tartozom akinek TETSZIK-
  • Dzsini
    Az Opera se fog megállni a most látott 15 első változatnál - majd a 16, 17... 20 már egész korrekt lehet. Ott hiányzott az első verzióból mondjuk a copy-paste, innen hiányzik a bookmark. Ilyen téren elég hasonló a helyzet, és ott se lehetett tudni, hogy merre fejlődik a dolog.

Az viszont különbség, hogy az Opera most se kell a kutyának se (az aktuális elvetemült felhasználók sok éve a mérési hiba szintjén jelennek meg), és nincs mögötte az IT szféra egyik legnagyobb cége, hogy milliárdokból fejlessze.
  • [HUN]FaTaL
    Ott a neve is más lett és nem frissített rá (Windows Phone 7).

És egy kalap szar lett az is, nem is kellett a kutyának se. A WP8 már egész korrekt, de még mindig rengeteg a hiányossága.
  • Dzsini
    Nem. Újrakezdték. Láttad milyen volt a Windows Mobile 7 a végtelenül kiforrott 6.5 után? Azt is nulláról írták újra, gyakorlatilag ezt is.
  • [HUN]FaTaL
    Az a baj, hogyha ez így marad és elhasal már a presto verzió is, akkor nem nagyon van mire váltani. :( Talán a FF a legelfogadhatóbb alternatíva, de nem véletlenül használok Operát. Ha Chromeot akarnék használni azt használnék, nem is értem ennek mi értelme volt.

Nem motort cseréltem, hanem kiherélték, felgyújtották és megtaposták az Operát.
  • Dzsini
    Szerencsére megvan a választási lehetőség, és a 12.15 se fog hirtelen eltűnni, amíg nem jársz többségben olyan oldalakon, ahol elhasal, simán használható az is.

Nekem mellette megy egy Maxthon, a kettő együtt nagyjából minden igényemnek megfelel.
  • [HUN]FaTaL
    Én meg csak azt használtam, néha az oldalpanelt a ritkán használtakhoz. Gyorshívón 16db gyorshívó volt és kész.

A sajátgomb az már két klikk, így meg a gyakran látogatott oldalak 1.

Még a seggbuta chromeban is van könyvjelzőkezelő. Egyébként lehetne ebből jó böngészőt csinálni, kérdés, hogy fognak-e. Ami nekem minimum kellene, hogy használjam:

- Normális letöltéskezelő, amiben van tempbe töltés és megnyitás
    - Cache méret korlátozásának lehetősége
    - Könyvjelzőkezelés
    - Finomgörgetés

Ezenkívül nagyon szerettem a wandot (űrlapok megjegyzése), de anélkül végülis elvagyok. Jó lenne az e-mail kliens, de az nem lesz, de akkor meg nem m2-t fogok telepíteni, hanem vagy weben fogom gmailezni, vagy felrakok valami mást, ami többet tud.
  • Dzsini
    könyvjelzősávot én se használtam soha, ízlések és használati szokások kérdése a dolog - van bőven használati adatuk ahhoz, hogy lássák a böngészési szokásokat - ha lesz egy sajátgomb a gyorshívó előugratására / menüben megjelenítésére, akkor tulajdonképpen jó lehet ez így is (nagyon sokáig könyvjelző sáv se volt az Operában, valamelyik másikat kellett hozzá áthekkelni)

és még változhatnak a dolgok, ha kitartanak a fejlesztés mellett (elvileg hetente lesz új Next), akkor még nagyon jó dolgok is kisülhetnek belőle.
  • [HUN]FaTaL
    pfff, akkor ez így kuka. Mi az, hogy se könyvjelző se könyvjelzősáv? Minek nyitogatnám a gyorshívót állandóan. Ez valami vicc.

A többit ugye már meg sem említem...
  • Dzsini
    Haavard a twitterén azt írta, hogy nagyon sok minden nem fog belekerülni, ami régen igen.

"The idea is that Speed Dial with folders replaces bookmarks."
    "Do you mean multiple tabs visible at the same time (tiled)? I doubt it, but you never know."

Plusz a külső levelező nálam pl. használhatatlanná tesz pár bejelentkezéssel működő RSS-t.

Viszont máris van extension fordító a régiről az új rendszerre, tehát az SG+ legalább mehet az új pályán tovább, ráadásul a Chromium bővítményeket lendületből meg is eszi.
  • [HUN]FaTaL
    Nem azt mondtam. De pl. az első droidos mobilverzió óta, belekerült a tördelés (az is szarul) és ennyi. Akad, lassú, fagyasztja a telefont, egy borzalom az egész.

A PC-s verzió legalább gyors, csak szar. Remélem csiszolnak rajta rengeteget a végleges verzióig.
  • Dzsini
    Idáig mindenki azon nyivákolt, hogy semmi nincs - most van, most azon nyivákol, hogy nincs benne semmi :)

Persze, biztosan ki fogják adni véglegesnek.
  • lck
    Első kiadáshoz képest elfogadhatóan gyors és bugmentes. Gondolom a végére majd egy csomó dolog belekerül, ha meg nem akkor maradnak az egyéb alternatívák.
    Mondjuk egyelőre nem használom, ahhoz tényleg fapados.
  • [HUN]FaTaL
    Nincs könyvjelző, nincs link, külön lesz a levelező, nincs semmi, a letöltéskezelője ugyanaz az ótvar fos, mint a Chromeban. Ez így nulla sajnos :(

Nincs wand (gondolom nem is lesz), nem lehet importálni semmit a régi Operából. Remélem ezen még dolgoznak...

Egérgombos gesztusok sem működnek (bal click - jobb click előre, jobb click - bal click vissza)
  • Dzsini
    hát, rengeteg olyasmi hiányzik (még?) belőle, amit én használok.

kezdve mondjuk a könyvjelzőkkel és a Linkkel, az oldalsávval, a levelezővel, az oldalra rakható fülekkel, az ablakos fülkezelővel...
  • lck
    Elsőre nemrossz !
    Mondjuk majdnem Chrome :)
  • Dzsini
    Opera Next 15 - kezdődik a sárdobálás :)
  • donbig
    Tárgytalan,megoldódott.
  • donbig
    Üdv!
    Néha tele a púpom az Opera tanúsítványkezelésével. Délelőtt még használtam az OTP oldalán, délután már nem működött. Ránézne valaki, hogyan orvosolható?
  • [HUN]FaTaL
    Nem Webkit lesz és tudok róla. Csak arra reagáltam, hogy desktopra nincs béta (webkites) még, úgyhogy nem tudom mit néztél.
  • Dzsini
    A desktop viszont nem Webkites lesz, mert a Google forkolja a Webkitet és Blink néven új motort épít. Az Opera pedig megy velük. Valószínűleg egy idő után a mobilos felületeken is.
    rövidhír
  • Mardel
    Egyelőre.

300 million users and move to WebKit

"Egy napon jelentjük be, hogy az Opera elérte a 300 milliós felhasználói bázist, és azt is, hogy az Opera új verziót WebKit-et használnak majd renderelő motorként és V8-at JavaScript motorként. Ez a felépítés a nyíltforrású Chromium böngésző egyik alkotóeleme. Természetesn a böngésző több mint csak egy renderer és JavaScript motor szóval ez főként egy "motorháztető alatti" változás.
    A fogyasztók eleinte jobb oldalkompatibilitást fognak észlelni, főként a mobilra tervezett oldalaknál - amiből sok csak WebKit-en lett tesztelve.
    Az első iylen termék okostelefonokra lesz elérhető, amit Barcelonában a Mobil World Congress-en mutatunk be a hónap végén (február).
    Az Opera Desktop és a többi termék később cserélődik le."
  • [HUN]FaTaL
    A webkites beta az androidos verzió.
  • Mardel
    Egybőla főoldalon csak a beta letöltését emelik ki, ami elvileg már webkit motorra épül...

Másik fülön (Számítógép) elérhető a stabil változat.
    De kicsit vicces, hogy ide is elért, hogy nem a stabil változatot kell erőltetni, hanem még a félkész bugos bétát.
  • Mardel
    Letölteném az Operát az opera.com-ról átirányít, a google playre, és csak akkor engedi letölteni, ha belépek egy google play accounttal.
    Ez most valami vicc?
  • kamionosjoe
    két repülő beszélget
  • [HUN]FaTaL
    opera:about kiírja
  • Airbus A380
    köszi és az mere van melyik opera könyvtárba?
  • [HUN]FaTaL
    opera:cache
  • Airbus A380
    jó sok válasz jött
  • Airbus A380
    heló , az online betöltött filmeket az opera hol tárolja? Semmi normális video letöltő nincs hozzá, de itt régen azt mondták hogy azzal hogy betölti valahov a gépre is letölti, de hova????? (pár éve mondták elfelejtettem, ezvan :U ) fontos lenne mer unom mindig a mxth
    ont a vagy a fájerfoxot betölteni, hogy letöltse az online filmet. (ha az anya oldalon nézem ott mindig csúszik a hang , kép, de a letöltött az jó) kösy