Opera
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Real alternative
QuickTime alternative
Tegnap szabályos leállással léptem ki a rendszerbõl, az Opera hibátlanul mûködött.
A mai indításnál hibaüzenet jelent meg, hogy az opera.exe file át lett helyezve nem indul a program.
Végigpásztáztam a keresõvel a wincsit, de opera.exe file sehol.
A program ott volt ahol lennie kellett de exe file nem volt benne. <#wow1>#wow1>
Start az install, javítás elindítva Opera mûködik mint régen.
Annyi volt tegnap az egész napi mûködésem hogy egy QuickTime Player-telepítettem, más rendszert érintõ akcióm nem volt.
Mi a franc lehet ez, másnál nem volt még ilyen?
Mindenkinek hinnie kell valamiben. Én azt hiszem iszom még egyet.
Ha a minimális betûméretet szeretnéd megnövelni akkor azt az Eszközök/Beállítások/Haladó/Betûtípusoknál tudod.
A build ok, meg gondolom windows xp-n használod ha az explorerhez hasonlítod, de legalább írd le azokat az oldalakat amik nem mûködnek. Mi a hiba velük? A blokklistába nem vetted-e fel õket véletlenül? Ha van flash, akkor mi a verziója? Mûködnek e a flash tartalmak vagy le akar tölteni egy swf fájlt? Javascriptek engedélyezve vannak-e? Ezekhez az oldalakhoz rendeltél-e egyedi beállításokat? Stbstb?
Asus P5KPL,Intel E5200,2x1Gb RAM,Nvidia 8800GT,Maxtor 40 IDE +250 SATA2,Pioneer 111D
Qwerty4
These are my friends, see how they glisten...
De sajnos még mindig nem tudok küldeni csak fogadni! :o(
http://www.flickr.com/photos/qmvinyus/
Válaszd ki a levelezõfiókodat amelyikkel szeretnél levelet küldeni, Kiszolgálók fül, állítsd be a levelezõdhöz tartozó kimenõ SMTP kiszolgálót, a felhasználói nevet és a jelszót. Az ingyenes szolgáltatók (freemail, citromail, stb) nem szoktak SMTP szervert biztosítani, a netszolgáltatód (t-online, invitel, stb) és a gmail igen, az ingyenes címekhez is használhatod azt, csak a spamek elkerülése miatt hitelesítést igényelnek, azokat is a leírásnak megfelelõen töltsd ki.
Most kezdtem el operát használi és baromi jó proginak találom nagyon pozitív ez a beépített levelezõ progi csak egy bajom van vele nem tudok levelet küldeni!
Megkapni megkapom az összes levelem de ha küldeni akarok valamit azt írja ki hogy lehet nem jó az smtp beállításom pedig jó cím van beírva!
Valaki tud erre megoldást?
http://www.flickr.com/photos/qmvinyus/
Eszközök/Beállítások/Haladó/Letöltések
Megkeresed az swf-et és szerkesztésnél társítod a Shockwave Flash beépülõhöz. Nem tudom, hogy a Shockwave (nem azonos a flash-sel) milyen kiterjesztésû fájlokat használ, de azzal még nem volt gondom, csak a flashsel fordult ez elõ, amikor a béta2-re telepítettem rá a véglegeset.
Amúgy az normális, hogy az Opera 9.02-re nem megy fel nekem a Shockwave player?
GA EP35-DS3, C2D E6400@3,2, Geil Ultra 2x1 CL4, GTX 280 1024MB, 250GB WD RE, TT Armor Jr., Logitech X-230...Win 7
infidel
A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n

A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n
#402: gombokkal, menübõl
- Nekem is jobban tetszik, ha a fülek legalul vannak, mint Firefoxnál. Kérdeztem már máshol, de nem kaptam rá választ: Operánál van rá lehetõség, hogy átpakoljuk? (Megvan végre az új gépem, ezen már el fog férni az Opera is, úgyhogy fogok mostanában ilyeneket kérdezni még.)
- A "fül fölött elõnézet" létezik Firefoxnál is, kiterjesztésként (az elõnézet méretét is lehet állítani). Ez volt az 1.5 egyik újdonsága, a Canvas támogatás tette lehetõvé az ehhez hasonlókat.
- Érdekelne a #402-re is a válasz, szeretem, ha átjárhatóak a böngészõk. Firefoxhoz ott az IE View (esetleg az IETab) meg az OperaView kiterjesztés, és IE-hez is lehet csinálni hasonlót, Operában hogy mûködik? Ha jól emlékszem, valahogy lehet belerakni plusz menüpontokat...
Ha nem akkor használom az IE gombot, amit kirakok az eszköztárra.
GA EP35-DS3, C2D E6400@3,2, Geil Ultra 2x1 CL4, GTX 280 1024MB, 250GB WD RE, TT Armor Jr., Logitech X-230...Win 7
- Alapból több legyen a tudása, mint az FF-nek.
- Legyek jól használható pluginek hozzá, de ezek inkább az olyan szolgáltatásokat tegye elérhetõvé, amik már egy közep-haladó felhasználónak jól jönne, de egy kicsit hozzáértõ felhasználónak (többet tud, mint egy szûz felhasználó, aki még nem látott böngészõt) már nincs rá annyira szüksége, mert elég, amit alapból tud.
Gondolok pl az FF-nél a Restrart Firefox pluginre, amit az Opera alapból tud. Melyik az a felhasználó, akinek nem jön jól, ha pl kifagy a böngészõje vagy véletlenül kilép belõle és a böngészõ újraindításakor vissza kapja a régi helyzetét.
- Rendesen optimalizálják a fejlesztõk az oldalakat idõvel rá
- Személy szerint jobbnak tartom az FF megoldását, miszerint a legalsóeszköztás a fülsáv. Ezzel szemben az Operának nem tudom csak úgy megoldani, ha a fõsávra pakolom át a címsort, de az meg szélesebb, mint a címsor.
Ezt nem tudom meg lehet-e változtatni?
A személyes sávra meg keresõket és kedvenceket tudok tenni. Szóval olyan böngészõ lenne a jó, ahol az eszköztárak "felületétének" elhelyezkdését is tudom variálni.
- legyen annyira biztonságos, mint az FF és az Opera is, ha az IE-hez mérjük.
Most ennyi jutott eszembe. Kritikákat elfogadok.
infidel
Egyébként most vagyok azon szakaszban amikor több fajta böngészõt is ki akarok próbálni, már csak a tájékozottságért is. Így most egy ideig elleszek az operával... Persze volt olyan hogy egy firefoxbeli kiterjesztés kellett, ami angol részletes, átfogó és tetszetõs értelmezõszótárként mûködött, és opera közben csak ezért indítottam el a tûzrókát mert hiányzott és kellett volna 😊) (Egyébként azért is, mert nem tudtam a weblap címét, amelyhez volt rendelve az említett kiterjesztés, bár a Firefoxban a böngészõ részeként persze egyszerûbb használni)
Vannak hibák amiket tapasztaltam, és nem tudom, hogy a böngészõ, vagy esetleg a win98 miatt (említettem hogy egy régebbi gépnél vagyok), vagy esetleges más okok miatt következtek be. Tehát egyik észrevételem, hogy youtube-os videók 5%-ánál olyan hiba merül fel, hogy a videó elindul, és a felénél, vagy rögtön indulás után (még látom az elsõ képkockákat) egyszerûen félbeszakad, és a végére ugrik. Firefox/explorernél még nem volt ilyen, sikeresen játszották az adott videót. Operát újraindítottam, újra fel is telepítettem hogy megnézzem javít -e a dolgon valamennyit, de nem jártam sikerrel. Ugyanígy vagyok egy adott letöltött fájl - a "Letöltések"-bõl való - kitörlése következtében (ritkán) fellépõ nem túl kellemes lefagyással. Viszont annak örülök, hogy az Operában alapból bennevan a lapok helyzetének megjegyzése, ami az akármilyen okokból következõ lefagyásoknál - vagy ha csak egyszerûen kilépek -, hasznos is, bár nem jegyzi meg az adott szövegdobozba beírt szöveget, mint a Firefox SessionSaver kiterjesztése, avagy ha erre itt is tudnátok megoldást, akkor ne fogjátok vissza magatokat.
Azt tudom mondani, hogy az Opera egy kellemes kis böngészõ - amivel nem gondolok arra, hogy a többi meg rosszabb -, amit még egyelõre még vizsgálat alatt tartok 😊
Valaki érveljen már a FF mellett konkrét dolgokkal. Köszi!
Csak most egy kis teljesítményû gépnél vagyok, megnéztem hogy itt milyen a Firefoxhoz képest 😊
infidel
Ugyanazt a file-t Explorer-el símán letölti a FlashGet.<#confused>#confused>
Tud-e valaki segíteni, hogy mi lehet az oka?
Lehet hogy Java-sak, de viszont az is van telepítve, hamarosan megnézem a chatek mûködnek-e rendesen.
Qwerty4
A webes chatek általában javasak, ezeket nem ismerem, biztos, hogy ezek flasht használnak?
Operációs rendszerem:Windows XP Service Pack 2
A sávszél nem foglalt általában.És ha foglalt is és ha nem is foglalt ugyanazokat a tüneteket produkálja.
Persze hogy engedélyezve vannak a beépülõk és természtesen a flash playert úgy tettem fel hogy az opera ki volt kapcsolva, annélkül nem is lehetséges a telepítése.
Hibák:
chat.hu - nem mindig tudok belépni a chatszobába, néha megy, ha nem megy akkor az opera odafagy
myvip.com - nem tudok 1szerûen írni a chaten, nem látszik semmi akármit írhatok, de a floodért figyelmeztet, érdekes
sg.hu - a fórum bannereinek nagy része nem jön be, helyette egy világoskék háttér semmivel és kérdezi hogy mentsem-e a képet(bannert), tehát hogy letöltsem-e
Qwerty4
A beépülõk engedélyezve vannak? A flasht úgy tetted fel, hogy közben ki volt kapcsolva a böngészõ?
Qwerty4
Help Me.<#help>#help>
Qwerty4