5774
Opera
  • Dzsini
    http://magyaropera.blog.hu/2008/01/15/a_cib_bank_nem_tamogatja_a_legbiztonsago
  • ba32107
    Nekem nem, mindig azt írja bejelentkezés közben, hogy átmeneti hiba lépett fel a kapcsolatban. Firefoxban szoktam használni a netbankot, ott jól megy.
  • krisz073
    Sziasztok.

Valakinek megy Opera alatt a Cib net bank?
  • Angyalifény
    Eszközök /beállítások/ haladó/ előzmények. és onnan már 1értelmű . saját tapasztalatom szerint dob a sebességén ha nem rögzít minden marhaságot
  • redmonk
    sziasztok

hol tudom azt beállítani h ne mentse el a a látogatott oldalakat?
    tehát ne legyenek előzmények.

előre is köszi a választ
  • Angyalifény
    köszi srácok.

nektek működik a hotmail . ?
  • [HUN]FaTaL
    Ez nekem is jól jött, jobb, mint az én urlfilterem volt. Köszi. :)
  • lck
    Igen, Dzsini módszerével a "Részletek..." -ben könnyebben meg lehet találni az adott oldal letiltott tartalmait.
  • lck
    Eszközök > Haladó > Letiltott tartalmak...

Itt rákeresel az adott oldalra és törlöd a sorát vagy # - t teszel eléje.
    - De nekem eddig még nem volt ilyen gondom.
    - SG fórum chat itt van letiltva - itt törölheted ha használni akarod.
  • Dzsini
    az oldal üres területén jobbgomb - tartalom letiltása (itt lehet további szűréseket állítani, vagy ki-be kapcsolni, hogy mik legyenek)

ugyanitt az oldalbeállítások szerkesztésénél (azon belül tartalom fül) lehet egy-egy oldalnál teljesen kikapcsolni a szűrést
  • Angyalifény
    Lehet állítqani hogy mit szűrjön ?

vagyis inkább mit ne.

Az a Chrome-ba is meg a FF-be is megesett hogy bizonyos oldalak nem mentek a blokkolás miatt.
  • Angyalifény
    köszi.
  • lck
    Ezt a fájlt csomagold ki a

Seven esetében:

c:\Users\felhasználónév\AppData\Roaming\Opera\Opera\

XP esetén a

c:\Documents and Settings\felhasználónév\Application Data\Opera\Opera\

mappába.

Úgy hogy felülírd az ott lévő urlfilter.ini fájlt.

Aztán kész.

Egyszerű, mégis jobban szűr mint akármelyik a Chrome-ban.
  • Angyalifény
    Hali.

reklám szűrőt lehet belerakni ?
  • Justil
    megvan kössz :)
  • Dzsini
    be kell lépni újra az accountodba és beállítani a google nyelvét - böngészőfüggő
  • Justil
    izé, opera alatt ménem látom a googleben ezeket a

"Keresés: Web Magyar nyelvű oldalak Oldalak ebből az országból: Magyarország"

rádiógombokat? nincsenek ott :(

• Dzsini
    lockolni lehet (jobbgomb a tabon - fül lezárása), a faviconra rövidítés megoldható, de akkor az összes tabnak olyan lesz: jobbgomb - testreszabás - megjelenés, és az eszköztár (a tab bar is az) stílusát átkapcsolod csak ikonosra - utána keresel egy olyan skint, aminek a minimum tab szélessége elég kicsi (vagy átírod az általad használtat), és máris összehúzódnak.
  • Justil
    még vmi, egyes tabokat nem lehet valahogy leminimalizálni úgy, hogy csak a favicon látszódjon benne, a label ne, és esetleg még lockolni is? :)
  • Justil
    aha most jöttem rá gyorsan frissen, hogy a shift+click végülis egy megoldás. csak így a bill is kell hozzá :)
  • Justil
    azokat a gombokat már én is megtaláltam köszi. igen hasznosak.
    most a legfőbb problémám az, amit már korábban vázoltam, hogy a kedvenceim mappába rendezve figyelnek a személyes sávban, de ott nem tudom használni a középső egérgombot, hogy egyből új tabon nyíljon meg az adott bookmark.
  • Dzsini
    Ahhoz már
    erre vagy erre lesz szükséged - a beépített tartalomblokkoló ilyesmire nem képes.
  • modellmaker
    Közben megnéztem. :D

Nem is külső .js, mivel elég kicsi, be van téve a kódba. :(

Egy html div-et hogy tok betenni a tiltott tartalmak közé?
  • Dzsini
    szerintem ha berakod a letiltott tartalmak közé, akkor simán kiszűri azt is.
  • modellmaker
    Ezek a gombok elég jók. :) Köszi!

Nekem viszont olyan kellene, hogy adott oldalon egy .js-t letiltani. Nem reklám, nem pop-up, csak vmi gebasz van vele és zavar. Ilyet hogy tudok?
  • Dzsini
    a levelezőkliens olyan alapötletű, mint a GMail - a levelek központilag vannak, és különféle nézeteket lehet beállítani (ugyanúgy, mint a GMailben címkéket) - próbáld ki, ha tetszik használd :)

(amúgy azt is be lehet állítani, hogy új tab nyitáskor mit nyisson meg - lehet rögtön honlapot :)

plusz nézegesd ezt végig, sok olyan gombot találhatsz, ami esetleg meggyorsítja vagy kényelmessé teszi a munkádat: http://homepage.hispeed.ch/ttt-o/button/h-bu-browser-adv.html
    a gombokra rá kell nyomni bal egérgommbal, majd lenyomva tartott egérrel FELFELE elhúzni, és rávinni valahova a gombok területére, és ott letenni. ha nincs valamire szükség, ott jobbgomb - testreszabás - eltávolítás az eszköztárról.
  • [HUN]FaTaL
    Nem tudom, windows live mailt használok. Sosem próbáltam az operáét, a torrent kliensét sem használom, csak a böngit. :)
  • Justil
    a mail kliense jó? érdemes használni?
  • [HUN]FaTaL
    Igen mert ha inaktív az előre (vagy a vissza) gomb, akkor ezek helyett az előző akkor a mellette lévő gombot nyomogatja (már ami felül mellette van). :)
  • Justil
    pff az hagyján de a google találati oldalon még úgy is lehet előre lépkedni így, hogy előtte rá se mentél a következő oldalra.
    aztamindenit :) kösz a tippet!
  • [HUN]FaTaL
    Én a notebookon használom előszeretettel a gyorsan jobbclick-balclick (vissza) és balclick-jobbclick (előre) funkciót mert nincs oldalgomb az egéren. :)
  • Justil
    hmm kipróbáltam a gesture-eket. na ez viszont télleg durva ficsör, emléxem utoljára a black & white 2-ben szórakoztam ilyesmivel, csak az kicsit más tészta :)

az uj tab nyitása majd duplakatt megoldással majdnem olyan gyorsan lehet végülis új tabon homepage-re menni mint rókában midklikk a home ikonra. ott csak 1 klikk viszont oda kell vonszolni az egeret, itt meg helyben maradhat de 3 katt :)
  • Justil
    na igen...nekem is elég lenne, de ebből a több százból effektive legalább a felét használom, és időről időre változik, hogy mikor melyik részéből. úgyhogy a mappákra mindenképp szükségem van :)
    namind1, azért egyelőre így is elég tetszetős kis brózer
  • [HUN]FaTaL
    Jaa, nem figyeltem rendesen, sorry. Én azokat nem használom, csak itt van fent egy pár darab, a többi fejből/címsorból.
  • Justil
    van egy olyan gyanúm, hogy pontatlanul olvastad amit írtam. ha csak sima bookmark ikonokat teszek ki, azokra nekem is műxik, de ha mappákba rendezem őket (van többszáz) akkor mappán belül már nem jó :(
  • Justil
    új vagyok még, és 1 kicsit zavaros ez a sok elnevezés. a panelek azok, amik bal vagy jobb oldalt lehetnek nem? bookmarks, notes, widgets, history, info stb.
    az eszköztárak (toolbar) meg azok, amik fent és lent is elhelyezhetők (nameg oldalt is).

nekem jelenleg fent van 1 main barom, egy personal barom és egy tab barom. a personalba tettem a kedvenceket, de abban nem működik ez a jobbklikkes dolog, mappákon belül.

akkor most mit és hova rakjak? :)
  • [HUN]FaTaL
  • [HUN]FaTaL
    Ha azt a panelt rakod be (nem jut eszembe a neve) ami a tabok FÖLÉ teszi az eszköztárat, akkor megy a középső klikk, én is így használom.
  • Justil
    hát középső gombra új tabon nyitja meg ff-ben (az előző, következő, homepage stb. oldalakat)
  • Dzsini
    Az oldalsó panelt (ahol a könyvjelzők is vannak F4-el lehet nyitni-csukni.
    A personal bar-t nem használom (a könyvjelzőket F2+gépeléssel nyitom vagy gyorsindítóból), és azt sem tudom, hogy a nav. gomboknak mit kellene csinálniuk középső klikkre, de ilyesmiben a fenti segítség topicban biztosan tudnak segíteni, ott vannak akik értenek a rókához is :)