5774
Opera
  • bojti
    Üdv !
    A 10.10-ből áttettem a block external scripts scriptblokkolót , de azt vettem észre 10.5-ben sokkal több mindent blokkol , mint 10.10 -ben , olyanokat is amiket nem kellene. Amúgy 10.10 -el két olyan oldal van amit napi rendszerességgel látogatok és nem ment tökéletesen Operával . 10.5-el már mindkét oldal hibátlanul megy .
  • [HUN]FaTaL
    Na látod nekem eszembe sem jutott hogy alulra tegyem, ez így jól néz ki, nekem felül van.
  • Dzsini
    hát igen, nekem a gyorsindítón meg rövidítésekkel a kedvencekben vannak a gyakori oldalak, shift+F2 után (meg fül újrahasznosítás kikapcsolva) pár karakter és már nyitja is új fülön, nem kell középsőgombozni.
    Az oldalsávon biztosan működni fog a görgőklikk :)
    (meg keress egy olyan skint, ahol nem átlátszó a személyes sáv, vagy írd át bármelyiket)
  • lck
    Utolsóban nálam ilyen a személyes sáv.
    Elégedett vagyok a kinézetével. Igaz alulra raktam hogy a fülek felmenjenek a keretbe. Aztényleg meg kellett szoknom.
  • lck
    opera:config

Check Expiry History = 1
    Check Expiry Load = 0

Nálam így jó.
  • modellmaker
    Megtaláltam Dzsini visszalépős cache hszét, de nálam még mindig szar. :D

Szal hogy lehet beállítani, hogy ha rányomok a vissza gombra, ne mutassa, hogy hány új hsz jött?
  • [HUN]FaTaL
    Én még várok hátha visszateszik a görgőklikket a személyes sávon kívül a többire is, mert az új buildekben az is átlátszó lesz én meg a gyakran látogatott oldalaimat oda pakoltam ki, de ha átlátszó akkor baromi ronda. A bétáig várok aztán ha nem teszik vissza a funkciót, akkor majd kitalálok valamit. :)
  • Dzsini
    azért a 3218-as már elég használható :) (legalábbis az én böngészési szokásaim alapján)
  • modellmaker
    És hol van ez a hsz? Mert nem lelem. :(
  • [HUN]FaTaL
    Minden verziónál jó :)

Amúgy ne használj prealphat. :)
  • Máté94
    Snapshot-hoz milyen beállítások kellenek,hogy ha új üzenet van egy topicnál és ha megnéztük majd visszaléptünk ne legyen még mindig ott,hogy xy új üzenet?:(
    Fatal egyszer leírta de azok ennél a verzióbál nem jók.
    És valamiért ez a verzió nem támagotja az egéren lévő vissza és előre gomnbokat:O
  • Máté94
    Áhhh köszönöm szépen!^^
  • Dzsini
    kitörlöd az előző jelszót a jelszókezelőben, és ha újat írsz be, felajánlja a mentést.
  • Máté94
    Valaki nem tudja,hogy lehet jelszót cserélni egy weboldalon?:(
  • Máté94
    Na az új bulidel már nem fagy be az utolsó fájlnál.......annyira:)
  • [HUN]FaTaL
    thx
  • ba32107
    Haladó beállítások / biztonság
  • Dzsini
    preferences - advanced - security - set master password
  • [HUN]FaTaL
    Állítanék én be mesterjelszót ha megtalálnám hogy hol kell mert a jelszókezelőnél nem lehet. :)
  • [HUN]FaTaL
    Igen szar is :D

Ráadásul az FF titkosítatlanul tárolja a jelszavakat a fájlban. (Bár lehet hogy azóta már javították).
  • qetuol
    nemigaz, a firefoxban is meg lehet nézni miután beírom a mesterjelszót...
    köszönöm a wand.dat-os tippet
  • Dzsini

és igen, hálistennek, mert különben nem lennének biztonságban a jelszavaid, akárki megnézegethetné őket.
  • qetuol
    hálistennek? ez nagyon szar, szükségem lenne a jelszóra...
  • Dzsini
    ...és ha nem állítottál be mesterjelszót, tele van a net jelszóvisszafejtőkkel, amik a wand.dat-ból simán kinyerik a jelszavakat :)
  • [HUN]FaTaL
    Sehol hálistennek.

Csak azt tudod megnézni hogy milyen oldalhoz tároltál le jelszót, magát a jelszót nem.
  • qetuol
    hol nézhetem meg opera által megjegyzett jelszavakat?
  • ba32107
    Nem tudtok valami jó stumbleupon kiegészítőt operához? Letöltöttem ezt, de ez nem túl jó. Ehhez kapcsolódik a másik kérdésem, ezt hogy tudom eltávolítani? Mert berakott a menüsorba egy stumble-upon menüt, és nem tudom hogy kell kivenni. Van valami config fájl amiben ezt megnézhetem?

Amúgy az operastumblert akarom letölteni, de egyelőre nem tudok regisztrálni rá, mert nem tudom a stumble-upon ID-met.
  • [HUN]FaTaL
    Ez nem hiba. Gondolom itt az sg-n csinálja, valamelyik reklám mert nekem annó adblock nélkül ffben is előjött. Meg néha most is hogy csak tölti az oldalt azt kész. Nem böngészőhiba, nyomok egy escet aztán kész.
  • Máté94
    De hát ez olyan.....de ez a hiba már régóta megvan nem?Nem lehet javítani vagy majd 10.50-be lesz csak?Ebben a böngészőban ami megfog az kinézet:)
  • [HUN]FaTaL
    Nyomsz egy escet és leállítja. :)
  • Máté94
    Ez csak pre-alpha hibája vagy mind ilyen?
  • Dzsini
    nem, az reklámoktól független probléma sajnos - sok oldalnál előjön, hogy beragad az utolsó elemnél.
  • Máté94
    Ja akkor nem próbálkozok:)
    Mert arra gondoltam,hogy lehet mindig a reklémokat tölti túl sokaig és engem zavar,hogy fenn még meg egy darab fájl letöltése holott az oldal már teljes csak valami icipicke valamit tölt még:D
  • Dzsini
    majd egyszer, ha lesz végleges (vagy legalább béta) 10.50 :) - egyelőre túl instabil ilyesmikhez.
  • Máté94
    Az Adblock+-os verzió jó n10.50-re is?Mert nem az jön fel Shift+F12-re aminek kellene:)
  • Dzsini
    mi is a gond a beépített tartalomszűrővel?

egyébként csak egy picit ki kell nyitni a szemed:
    http://magyaropera.blog.hu/2009/07/17/tartalomszuro_fajl_operahoz
    http://magyaropera.blog.hu/2009/10/08/adblock_plus_az_operaban
    http://magyaropera.blog.hu/tags/reklámtiltás
  • Máté94
    De azért egy Adblock linknek nagyon örülnék!^^
  • Dzsini
    5 tévhit az Operáról
  • Máté94
    Lehet de nincsenek annyira nagyigényeim:)
  • [HUN]FaTaL
    Csak a Chrome borzalmasan buta és nincs hozzá normális reklámszűrő.