48078

Attól még én vagyok a ZÚR :P (amse)
ui: meg a Jenő
  • G_ArchAngel #44140
    nem erted?
    nem erted.

vannak kategoriak, rajuk jellemzo tulajdonsagokkal - azert nem kell leszarozni egy xxxD-t, mert kicsi es muanyag a Dxx-szel szemben, ami rendesen van megepitve, nagyobb keresoje van, jobb fogasa...
  • Blasta
    "Sokan azt felejtik el, hogy az 550D kicsit ala van pozicionalva a D90-nek"

De ez az alapozicionalas miben hatraltatja a kezdo/amator fotosokat a D90/550D szemszogebol nezve?
  • DJ RX7
    100e expo amivel jobb max.

mintakép? 12 mpx vs 18 mpx? persze ez nagyon objektív függő. az akksi a legkevesebb. fillérekért lehet venni akksit.

• G_ArchAngel #44137
    oke, megneztem:)

2 eves lesz augusztusban, en nem vennem meg...
  • G_ArchAngel #44136
    Sokan azt felejtik el, hogy az 550D kicsit ala van pozicionalva a D90-nek, ami felett az 50D van hajszallal.
    Nem hulye a Canon es Nikon, nem fogjak egymas szemet kikaparni, ha ott van a sok hulye vasarlo, aki megteszik helyhettuk:)

(nem fogom megnezni helyetted, de azert ellenorizd le, hogy mikor adtak ki a D90-et, ha 1-1,5ev kozott van, akkor lassan jon az utodja)
  • Tetsuo
    Koszonom szepen. :) Valojaban egy megerositest vartam, hogy a Nikon a tuti, vagy ilyesmi.. most jobban elbizonytalanodtam ill az 550D nekem nem tetszik amugy sem, a Nikon melle adott kitobik is jobbak mint az 550D melle adottak, ha jol latom.

100e exponalas garantalt, nagyobb a nezoke, jobbak a mintakepek, tovabb birja az akksi, kicsit nagyobb a keperzekelo is..
    A Canonnal esetleg jobb a video, ami nem erdekel.. vagy van mas amit nem vettem eszre?

• Jano
    550D
    D90
    K-x

Nüansznyi különbségek pro és kontra. Legjobb mindet kézbevenni, kipróbálni, és úgy dönteni, a sok márkaképviselőt pedig lekakálni.

Jómagam pártatlan vagyok, de azt megjegyezném, hogy a Canonosok a legpofátlanabbak, mint ahogy az lejjebb látszik, hahaha.
  • G_ArchAngel #44133
    csak egyet, a Nikont, a masik nem tudom mi, gondolom valami szexualis segedeszkoz csajoknak...
  • Blasta
    Tetsuo tudatlanul kiválasztott 2 márkát, a kolléga pedig megmutatta neki a helyes utat. Dícséretes :)
  • Blasta
    Köszi Timba bá, megpróbálom ezzel is, hátha.
  • DirtyGab3sz
    Nikont, meg Pentaxot nézett...erre rátukmálod a gagyi kenont....pfff...
  • DJ RX7
    ezt most csak viccből kérdezted, igaz?
  • Tetsuo
    Ez a Nikon D90 alatt van kepminosegben, nem?
  • DJ RX7
    ezeket még ajánlom a figyelmedbe.
  • DJ RX7
    eos 550D. jobb választás nem is lehetne. képstabis kit obi, full hd videózás, 18 megapixel, és a legkisebb képzaj aps-c méretben.
  • Tetsuo
    Hello, baratnommel vennenk egy gepet, nagyjabol £600-ert amatorkodesre.
    Eloszor a Nikon D90-et neztuk ki, de sokan mondjak a Pentax K-x-re hogy hasonlo minoseg, viszont a latott mintak (dpreview) alapjan turistagepnek tunik.
    Vagy vmi mas tipus?

Kesobb majd fejleszteni szeretnenk, igy fontos az objektivpark, bovithetoseg ill a kihozhato minoseg, stb.

Szerintetek?
  • Timber
    Ami megserulhetett az a FAT (File Allocation Table). Viszont ami alapjan vissza lehet hozni az a FAT2 ami lenyegeben a FAT egy biztonsagi masolata. En egyszer veletlenul formaztam egy vinyomat es teljes egeszeben sikerult visszahozni mindent az Easeus Data Recoveryvel. Itt ott fellelheto ingyenes letoltheto verzio belole :)
  • Blasta
    Na most para van, a Get Data Back csak egy rakas .LED kiterjesztesu file-t talalt...
    Ilyenkor mi van?
  • Immigrants
    értem köszi!
  • Dzsini
    1GB-t állít vissza az ingyenes változat - de legalább ki lehet próbálni ingyen.
  • Blasta
    "to recover 1 GB data free of charge"

Ezt ugy kell erteni, hogy 1GB-os file meretig tud visszaallitani, vagy osszesen 1GB adatmennyiseget allit vissza?
  • Dzsini
    talán egy ilyesmi?
  • Blasta
    Szasztok!
    NEED HELP!

A m.helyemen az egyik CF kartya (Sandisk 8GB Extreme III) megadta magat, velhetoen egy szar kartyaolvaso/PC miatt.

Amikor bedugom az olvasoba (barmelyikbe) azt mondja a gep, hogy a kartya nincs megformazva, megformazza-e most?
    Nyilvan nem formaztam meg.

A gond az, hogy ha nincs lathato particio a kartyan, nem is tudok recovery software-t hasznalni, hiszen nem laccik a kartya.

Van-e valami otlet, hogy tudjuk megmenteni a rajta levo fotokat?

Elore is kosze a segitseget!
  • DirtyGab3sz
    Abban a kategóriában szinte ugyanazt kapod!
    Én a Fuji,Panasonic,Canon cuccosait ajánlanám elsősorban..:D
  • DirtyGab3sz
    katt
  • manitounickfree
    sziasztok! valaki meg tudna mondani honnan tudnam letolteni a legujabb firmware-t, panasonic fz38-hoz. nem talalom sehol, elore is koszi.
  • Immigrants
    Szasztok! Milyen amatőr digitális fotógépet lehet venni jót jó áron?
    Én személy szerint a Samsung PL100-150-et néztem ki de ti jobban tudjátok! Esetleg valami leírást milyet érdemes venni?
  • Zoli007
    Nem. Ritka, de megesik.
  • acsati
    akkor nem igazán tudom használni?
  • 5Dani
    Ez nem valami urban legend? :)
    Sosenem volt gondom LPL szűrővel.
  • Zoli007
    Valószínűleg lineárisan poláros szűrőt vettél, ami összekamatyol az AF-fel.
  • acsati
    sziasztok
    vettem egy polárszűrőt de ahogy ráraktam az objektivre azóta nem tudok vmiért éles képet csinálni. vmit rosszul csinálok?
  • DirtyGab3sz
    29?
  • DirtyGab3sz
    Tehhölye!
  • 5Dani
    30-ig mi a legjobb kompakt?
  • BiG G
    :DDD
  • 5Dani
    ugyanez igaza punyra
  • Loál János #44103
    Áz!
  • DirtyGab3sz
    Még annyit, hogy érdemes belenézni fény irányába, hogy nincs-é gombásodás belül.
  • Skynet85
    Kösz a segítséget, még használtan is nehéz minoltát találáni, de nem adom fel aztán ha végkép nem megy veszek egy sony fix 50-es-t, majd egyszer :D