48078

Attól még én vagyok a ZÚR :P (amse)
ui: meg a Jenő
  • matyi0323
    Inkább itthoni dolgokra kellene, vagy például nyáron ha elmegy az ember kirándulni akkor pár képet lőni. Esetleg ha autóból ( mozgó dologból mozgó dolgot ) fényképeznék, még az is látható legyen. Amit írtál az tetszik, de még megnéznék másik típust, márkát is ha nem gond. Mert ahogy említettem anno a kamerával csúnyán átvertek, aztán nem szeretnék megint így járni:D ( 50k azért nekem 50k...:D ha érted/értitek mire gondolok.. :) )
  • Dzsini
    első kérdés, hogy a 2 napon kívül mire használnád? inkább tájképeket fotóznál, vagy családi összejöveteleken, vagy autóversenyen, stb...

így elsőre a Fuji S1600 pont belefér az 50-be, de ha hozzácsapsz memóriakártyát, pótakksit, töltőt, akkor azzal már fölötte vagy.
  • matyi0323
    Hali. Fényképezőt szeretnék venni, de laikus vagyok ilyen téren, nem szeretném, ha úgy járnék, mint anno kameravételnél ( a boltos igen biztató szavakkal rám sózott egy "szart" jó pénzért.. ). Tehát egy egyszerű "hétköznapi" gépet keresek olyan 50 ezerért. De gondolom már ezért a pénzért is vannak " jobbak" illetve " rosszabbak". Esetleg kérhetnék pár típust, hogy milyet érdemes, ami jó minőségű képet készít?!
    Ja, és nem 2 napra venném..:D:D
    A linket és minden más segítséget előre köszönöm. :)
  • ivjoe
    Hoverod. :)
  • Blasta
    EPIC!!!!!!
  • G_ArchAngel #44175
    negyszoget nem szoktak rajzolni, inkabb hozzavetolegesen kort, vagy ahhoz hasonlo sokszoget - de ez mind a lamellak szamatol, mind a szorodastol is fugg...
  • Blasta
    Sztem az full kockát rajzol, ezek a fixek nem szoktak cropolni
  • auto6
    Nikon 50mm F1.8 AF csak ASP-C-n működik, vagy kirajzolja a full frame kockát is? (F60-on mit csinál?)
  • ivjoe
    #44168 :)
  • Tetsuo
    PHantasztikuSS
  • ivjoe
    Itiz, good gercsy. :)
  • BiG G
    mer zseniáliCS
  • ivjoe
    Elbasztad.
  • REPS0L
    zseNiális
  • Blasta
    poNpás
  • REPS0L
    kaptam kölcsönbe egy gépet 70-300 macro-val :)
  • REPS0L
    köszkösz ;)
  • DJ RX7
    SanDisk Ultra II CF Card 8 GB
  • REPS0L
    kéne nekem nyóc gigás memóriakártya a 350D-be, melyiket ajánljátok? lehetőleg azért maradjunk a 1x.000Ft kategóriába...
    innen kéne
  • 5Dani
    (Y)Y
    ebayről csak 25 dálá
  • Loál János #44160
    Pökre
  • stain
    A leica mondjuk érthető, hogy kijött vele, de a többi kamera szvsz nem komoly. Akkor lenne komoly, ha tényleg rátennék a távmérőt, és nem csak autofocus lenne, ugyanis pont azokban a szitukban, amikor előnye van egy tükör nélküli gépnek (kevés fény, hosszú záridő, kézből fényképezés), akkor az AF nem ér sokat. Nem húzza, nem oda húzza stb.

A másik előny mondjuk a jóval egyszerűbb nagylátószögű obikban rejlik, de a vásárlók nagyrésze meg inkább nagy telét szeret venni, mert anyagot meg méretet akar a pénzéért.
  • RAMyMamy
    hali

samsung pl50-es géphez milyen usb kábel kell? (mindenhol csak 2.0-t írnak)
    + lehet szgépről tölteni?
  • Galy
    file scavanger esetleg?
  • Dzsini
    akkor ha fontos, küldd el profi adatmentőkhöz - pl. Kürt - mielőtt esetleg megsérted a rajta levő adatokat.
  • Blasta
    Nem talált az Easeus semmi visszaállítható partíciót :(
    Sux
  • G_ArchAngel #44154
    Nem tudom, de nem is erdekel.
    Valojaban elo embernel nem lattam semmilyen MILC vagy EVIL gepet, de ahogy eszrevettem a fotos uzletekben is maganyosan alldogalnak...

Tudom, hogy az ember alapvetoen egy hulye allat, de annyira nem, hogy ezeket az optikai kereso nelkuli, tetulassu AF-fel ellatott szarokat egy jobb belepo DSLR araert eladjak neki...
  • DecenS
    ...és ilyenkor szokott az jönni, hogy a soron következő nagyobb fotó-expo alkalmával bejelentenek egy teljesen kész, működő modellt, ami már a sorozatgyártásra vár.
  • Lateralus
    1 hónapja azt nyilatkozta valami Canon fejes, hogy nem is tervezik, mert lehet, hogy ez csak múló hóbort.
  • oneal1
    sziasztok!

Metz 36 AF-4C, erről a vaukról valakinek van valami véleménye vagy esetleg tapasztalata?

köszönöm!
  • Timber
    Tenyleg a Canon jon mirrorless kameraval? Leica mar ezer eve kint :D, Olympus/Panasonic mar kint, Samsung mar kint (tehat Pentax is varhato), Sony mar kint, Nikon hamarosan... Na es a Canon?
  • Timber
    Ha nem lennek alapbol elfogult a Canonnal akkor nalam a Canon vs Nikon vitaban egyetlen dolog dontene: az FFD. A Canonhoz tobbfele obit lehet rarakni mint a Nikonra adapterezve. Nikonra meg az M42-t se lehet normalisan felrakni :(
  • Timber
    Amugy a 18 megapixelt mint elonyt felhozni... en pl. pont azert nem valasztanam a Canont mert 18 megapixelt zsufoltak bele az APSCbe. Egy amator fotosnak ha 6 megapixelnel tobbre van szuksege akkor az mar minek neki? Ez az egesz megapixel zsufolas csak parasztvakitas imho, hogy a marketing meg a sales elmondhassa a butaparasztnak, hogy ez azert jobb mert tobb a megapixelje keremszepen. Kedvenc kerdesem: A te telefonod hany megapixeles? :D
  • Timber
    mazohista te! :D
  • dbala
    550D vs D90 vitához. Én azért választottam a 450D-t mert a későbbi objektív vásárlás miatt a Canon tűnt jobb választásnak.
  • Blasta
    Fuck :)

Szal azert vennek Canont a Nikon elleneben, mert a Nikonnak nem szimpi a kezelese.
    Na :)
  • Blasta
    En Canon-t vennek, egyszeruen azert mert nem szimpatikus a kezelese.
    Pl. ezert is ajanlott kiprobalni elotte a gepeket, melyik kezelese esik jobban neked, melyiket jobb kezben tartani, stb...
  • Blasta
    En meg azt nem ertem, hogy mi koze egy f.gep piaci poziciojanak barmihez is, jelen esetben pl. ahhoz, hogy egy kezdo milyen vazat vegyen?

"99%-ban nem a gep jelenti a korlatot"

Ez igy van, tehat BARMILYEN szegmensben is indul az adott gep, cirka ugyan az lesz a vegeredmeny mint egy masik kicsit komolyabb pozicioju illetve gyengebb geppel...
  • Tetsuo
    Miert is baj ha 2 eves a kiadas? Mindig lesz/jon vmi ujabb es jobb, de az mindig dragabb is lesz 1 kicsit..
    Jelenleg a Nikon D90- 730£ a Canon 550D- 740£ kitobival a bótban.. ha majd kijon az uj Nikon, gondolom nem ugyanaz lez az ara, mint a D90nek.. vagy rosszul gondolom?
    A gepet pedig hosszutavra vennem igy jol jon a 100e expo.
    Nem vitatkozom, csak bovebb velemenyt varok ill indoklast, hogy tudjam miert is.
    Koszonom.
  • G_ArchAngel #44141
    "De ez az alapozicionalas miben hatraltatja a kezdo/amator fotosokat a D90/550D szemszogebol nezve?"

Ezt nem ertem - mi koze egy gepnek a fotos tudasahoz? 99%-ban nem a gep jelenti a korlatot, hanem a fotos es a content aware filter hianya.
    XY kozel ugyanazt tudja elkesziteni jol millios geppel, mint 1-2 szazressel, ming YX mintkettovel szart sem...