48078
-
#44180 Inkább itthoni dolgokra kellene, vagy például nyáron ha elmegy az ember kirándulni akkor pár képet lőni. Esetleg ha autóból ( mozgó dologból mozgó dolgot ) fényképeznék, még az is látható legyen. Amit írtál az tetszik, de még megnéznék másik típust, márkát is ha nem gond. Mert ahogy említettem anno a kamerával csúnyán átvertek, aztán nem szeretnék megint így járni:D ( 50k azért nekem 50k...:D ha érted/értitek mire gondolok.. :) ) -
#44179 első kérdés, hogy a 2 napon kívül mire használnád? inkább tájképeket fotóznál, vagy családi összejöveteleken, vagy autóversenyen, stb...
így elsőre a Fuji S1600 pont belefér az 50-be, de ha hozzácsapsz memóriakártyát, pótakksit, töltőt, akkor azzal már fölötte vagy. -
#44178 Hali. Fényképezőt szeretnék venni, de laikus vagyok ilyen téren, nem szeretném, ha úgy járnék, mint anno kameravételnél ( a boltos igen biztató szavakkal rám sózott egy "szart" jó pénzért.. ). Tehát egy egyszerű "hétköznapi" gépet keresek olyan 50 ezerért. De gondolom már ezért a pénzért is vannak " jobbak" illetve " rosszabbak". Esetleg kérhetnék pár típust, hogy milyet érdemes, ami jó minőségű képet készít?!
Ja, és nem 2 napra venném..:D:D
A linket és minden más segítséget előre köszönöm. :) -
#44177 Hoverod. :) -
#44176 EPIC!!!!!!
-
G_ArchAngel #44175 negyszoget nem szoktak rajzolni, inkabb hozzavetolegesen kort, vagy ahhoz hasonlo sokszoget - de ez mind a lamellak szamatol, mind a szorodastol is fugg... -
#44174 Sztem az full kockát rajzol, ezek a fixek nem szoktak cropolni -
auto6 #44173 Nikon 50mm F1.8 AF csak ASP-C-n működik, vagy kirajzolja a full frame kockát is? (F60-on mit csinál?) -
#44172 #44168 :) -
#44171 PHantasztikuSS -
#44170 Itiz, good gercsy. :) -
#44169 mer zseniáliCS -
#44168 Elbasztad. -
#44167 zseNiális -
#44166 poNpás -
#44165 kaptam kölcsönbe egy gépet 70-300 macro-val :)
-
#44164 köszkösz ;) -
#44163 SanDisk Ultra II CF Card 8 GB -
#44162 kéne nekem nyóc gigás memóriakártya a 350D-be, melyiket ajánljátok? lehetőleg azért maradjunk a 1x.000Ft kategóriába...
innen kéne -
#44161 (Y)Y
ebayről csak 25 dálá -
#44160 Pökre -
stain #44159 A leica mondjuk érthető, hogy kijött vele, de a többi kamera szvsz nem komoly. Akkor lenne komoly, ha tényleg rátennék a távmérőt, és nem csak autofocus lenne, ugyanis pont azokban a szitukban, amikor előnye van egy tükör nélküli gépnek (kevés fény, hosszú záridő, kézből fényképezés), akkor az AF nem ér sokat. Nem húzza, nem oda húzza stb.
A másik előny mondjuk a jóval egyszerűbb nagylátószögű obikban rejlik, de a vásárlók nagyrésze meg inkább nagy telét szeret venni, mert anyagot meg méretet akar a pénzéért. -
RAMyMamy #44158 hali
samsung pl50-es géphez milyen usb kábel kell? (mindenhol csak 2.0-t írnak)
+ lehet szgépről tölteni? -
#44157 file scavanger esetleg?
-
#44156 akkor ha fontos, küldd el profi adatmentőkhöz - pl. Kürt - mielőtt esetleg megsérted a rajta levő adatokat. -
#44155 Nem talált az Easeus semmi visszaállítható partíciót :(
Sux -
G_ArchAngel #44154 Nem tudom, de nem is erdekel.
Valojaban elo embernel nem lattam semmilyen MILC vagy EVIL gepet, de ahogy eszrevettem a fotos uzletekben is maganyosan alldogalnak...
Tudom, hogy az ember alapvetoen egy hulye allat, de annyira nem, hogy ezeket az optikai kereso nelkuli, tetulassu AF-fel ellatott szarokat egy jobb belepo DSLR araert eladjak neki... -
DecenS #44153 ...és ilyenkor szokott az jönni, hogy a soron következő nagyobb fotó-expo alkalmával bejelentenek egy teljesen kész, működő modellt, ami már a sorozatgyártásra vár. -
Lateralus #44152 1 hónapja azt nyilatkozta valami Canon fejes, hogy nem is tervezik, mert lehet, hogy ez csak múló hóbort. -
#44151 sziasztok!
Metz 36 AF-4C, erről a vaukról valakinek van valami véleménye vagy esetleg tapasztalata?
köszönöm! -
#44150 Tenyleg a Canon jon mirrorless kameraval? Leica mar ezer eve kint :D, Olympus/Panasonic mar kint, Samsung mar kint (tehat Pentax is varhato), Sony mar kint, Nikon hamarosan... Na es a Canon? -
#44149 Ha nem lennek alapbol elfogult a Canonnal akkor nalam a Canon vs Nikon vitaban egyetlen dolog dontene: az FFD. A Canonhoz tobbfele obit lehet rarakni mint a Nikonra adapterezve. Nikonra meg az M42-t se lehet normalisan felrakni :( -
#44148 Amugy a 18 megapixelt mint elonyt felhozni... en pl. pont azert nem valasztanam a Canont mert 18 megapixelt zsufoltak bele az APSCbe. Egy amator fotosnak ha 6 megapixelnel tobbre van szuksege akkor az mar minek neki? Ez az egesz megapixel zsufolas csak parasztvakitas imho, hogy a marketing meg a sales elmondhassa a butaparasztnak, hogy ez azert jobb mert tobb a megapixelje keremszepen. Kedvenc kerdesem: A te telefonod hany megapixeles? :D -
#44147 mazohista te! :D -
dbala #44146 550D vs D90 vitához. Én azért választottam a 450D-t mert a későbbi objektív vásárlás miatt a Canon tűnt jobb választásnak. -
#44145 Fuck :)
Szal azert vennek Canont a Nikon elleneben, mert a Nikonnak nem szimpi a kezelese.
Na :) -
#44144 En Canon-t vennek, egyszeruen azert mert nem szimpatikus a kezelese.
Pl. ezert is ajanlott kiprobalni elotte a gepeket, melyik kezelese esik jobban neked, melyiket jobb kezben tartani, stb... -
#44143 En meg azt nem ertem, hogy mi koze egy f.gep piaci poziciojanak barmihez is, jelen esetben pl. ahhoz, hogy egy kezdo milyen vazat vegyen?
"99%-ban nem a gep jelenti a korlatot"
Ez igy van, tehat BARMILYEN szegmensben is indul az adott gep, cirka ugyan az lesz a vegeredmeny mint egy masik kicsit komolyabb pozicioju illetve gyengebb geppel...
-
#44142 Miert is baj ha 2 eves a kiadas? Mindig lesz/jon vmi ujabb es jobb, de az mindig dragabb is lesz 1 kicsit..
Jelenleg a Nikon D90- 730£ a Canon 550D- 740£ kitobival a bótban.. ha majd kijon az uj Nikon, gondolom nem ugyanaz lez az ara, mint a D90nek.. vagy rosszul gondolom?
A gepet pedig hosszutavra vennem igy jol jon a 100e expo.
Nem vitatkozom, csak bovebb velemenyt varok ill indoklast, hogy tudjam miert is.
Koszonom. -
G_ArchAngel #44141 "De ez az alapozicionalas miben hatraltatja a kezdo/amator fotosokat a D90/550D szemszogebol nezve?"
Ezt nem ertem - mi koze egy gepnek a fotos tudasahoz? 99%-ban nem a gep jelenti a korlatot, hanem a fotos es a content aware filter hianya.
XY kozel ugyanazt tudja elkesziteni jol millios geppel, mint 1-2 szazressel, ming YX mintkettovel szart sem...