48078
-
#44100 A használtat szemrevételezed: a lencséken semmiképp ne legyen karc, az sem baj, ha a tubus jól néz ki, nincs lehorzsolva, lepattogzódva. Aztán ráteszed a gépre; ha jól lehet blendézni, és a fókuszálás is jó, akkor az újhoz képest ~fele áron lesz egy fasza obid.
Ha májerebb vagy, akkor vehetsz Sony 50 1.4-est is újonnan, 120k környékén.
Egyébként 1.4-es Minolta is van, de az fehér holló szindrómás. -
#44099 Jham este rájöttem, hogy ezt már nem gyártják, vagyis több helyen írják, hogy már nem, és csak használt van, nem tudom én midíg is óckodtama használt dolgoktól, főleg attól amit nem ismerek. Nem értek annyira egy obi fizikai felépítéshez ill különböző állapotaihoz, hogy bizton azt mondjam ezért nem félek pénzt kiadni.
Sok jót olvastam az este erről az obiról ha lenne ,,frissen" gyártott már mennék is meg venni de így félek tőle...
Mindenképp megfontolom, és ha nincs olyan ötletetek ami kiválthatja, és még gyártják, akkor lehet beruházok egy használtba. -
#44098 index fórum sony/minolta adok-veszek,google biztos kiadja. -
#44097 megdobnál egy bolti linkel is mert sehol nem találok eladót :S -
#44096 Köszi szépen! -
#44095 Fix 50-re Minolta AF 50/1.7 a best buy, 25-30 körül mennek általában. -
#44094 Tessar -
#44092 Igen, az lesz, hogy különkülön lesz gép mindkét feladatra:) Köszi mindenkinek. -
#44091 Sziasztok érdeklődni szertnék, hogy erre: Sony SAL-50F18 objektív 50mm f/1.8 érdemes-e lecserléni a kit obit, vagy tudnátok-e ebben az árban max 50k más jobb lehetőséget. -
#44090 én is azt mondom, hogy inkább kamerát, ami tud fényképezni is, mint fényképezőt ami tud kamerázni. dsrl gépen a videózás másik oldalát lehet megközelíteni. inkább, hogy úgy fogalmazzak a egyfajta művészi oldalát. szóval nem igazán arra való, hogy családi albumos videókat lehessen vele készíteni. (remélem ezért nem köveztek meg sokan)
de ha van kétszázötvenezer pénzed akkor abból lehetne külön kamerát és egy bridge fényképezőgépet is venni. -
#44089 szerintem sem. utánanéztem és máshol olcsóbban adják mint a vaterán. -
#44088 Szerintem nem. -
#44087 [apro] szerintetek mennyit kérhetnék ezért - persze úgy, hogy el is tudjam adni: eos 400d (6k expo)+kitobi, 4gb sandisk ultra ii, m42-es átalakító, 2 akksi, tartozékok
100k felett el lehetne adni?
-
#44086 ott van a leírásban: "Akár 3,1 Megapixel felbontású állókép - Készítsen éles állóképeket memóriakártyára akár úgy is, hogy közben videofelvételt is rögzít" -
#44085 Néztem pl ezt. Ezen van olyan hogy foto mód, amikor állóképeket csinálhatunk vele? Hány megapixelt tud ilyenkor? -
#44084 biztosan van, nem ismerem őket - de jópár éve lehet már kapni, úgyhogy lassan elég kiforrott technológia lehet. -
#44083 És olyan esetleg, ami merevlemezes és tud ilyet? Vagy azok gagyik? -
#44082 a kis digitális kamerákon általában van fotómód, ha iskoláról meg ünnepségesdiről van szó, szerintem abból az irányból érdemes inkább megközelíteni (amivel legutóbb találkoztam az SD kártyára és DV-re is tudott filmezni, és film közben bármikor egy külön gombbal az SD-re fotót készíteni) -
#44081 Köszi, ez szerintem nekik túl bonyolult:) Nincs valami kompaktabb? 720p video is teljesen elég nekik szerintem. Olyan kéne, amivel hosszabb videofelvételt is tudnak készíteni, 1-1 iskolai ünnepséget felvenni, de azért fotózni is tudnak vele:) Tudom, sok a bajom, de mégiscsak ti értetek hozzá:) -
stain #44080 Végülis arra jutottam, hogy két gép jöhet szóba, ha minőséget is szeretnék meg esztétikát is, viszont nem akarok féltéglát cipelni: A Bronica SQ vagy a Hasselblad 500 c/m. Kb. van egy kettes faktor az árban, egy HB olyan 1000 dolcsiért csíphető el alapobjektívvel, viszont 500 körül már egész szép kittek forognak a Bronicaból (6x6-oson 150-200mm-es portréobjektív kell, és arra szükségem lenne mindenképp...) A szívás annyi, hogy a felülnézős kereső nem fénymérős, úgyhogy még egy külön fénymérőt is kell mellé venni, ami megnyomja a költségeket... :-S Na majd meglátjuk még... -
stain #44079 Canon 550D? Valami egyszerűbb kitt objektívvel szerintem belefér a keretbe. -
#44078 Sziasztok!
Ajánljatok nekem egy masinát, ami jó fotózásra is és videora is. Egy általános iskolának kell, tehát ne gondoljatok profi felhasználásra:) Nem ismerem a mai kamerákat, de azokkal lehet fotózni is ugyanúgy? 250K a keret rá:)
Köszönöm! -
G_ArchAngel #44077
Ennyi penzert mar nezzen ki ugy, mint egy KF gep, bar mindenki mantrazza, hogy a fotos szamit nem a gep, de azert jobb olyannal fotozni, ami targykent is vizualis elvezetet nyujt.
A Psix meg nem ronda, hanem egyenesen iparmuveszeti terrorizmus. -
stain #44076 Nem agonizálásról van szó, hanem adott egy keret, ami túl van a psix-en. Meg a psix nem is tetszik, mert egy renttenet ronda szörnyeteg, én meg sokat utazom külföldre, és sok helyet foglalna. Tegnap a Soósnál egyetlen közpformátumú gép sem volt... -
#44075 khm.. agonizal = haldoklik. -
#44074 O rola beszelek, meg aztan ez is O
Latod O nem agonizal azon, hogy mit hasznaljon hanem csak fotozik inkabb :D neki jo a zenit meg a PSix... :D -
#44073 no en nekem aztan mindegy. ismerosom PSix-el fotozik (meg mostmar mamikaja is van) es szereti. egyet tudok a PSix-nek volt egy szeriahibaja az 1/125-od nemelyik modellnel kiakadt. azt, hogy a Carl Zeiss Jena objektivek milyen minoseget adnak meg gondolom nem kell ecsetelni ugye? :D -
DecenS #44072 -
stain #44071 300ért kapok Hasselbladot, még ha nem is vadiúj. -
DecenS #44070 épp egy bő héttel ezelőtt botlottam egy fullos bronica szettbe, az indexen hirdette valaki. saját bevallása szerint a szeme fénye volt a szett, megkímélt állapotban, stb stb. 300 körül volt a cucc mindennel együtt - valamennyit biztosan lehet alkudni.
http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=100287447&t=9156083 -
stain #44069 Azért PSix-et majdhogynem tized árban lehet kapni, mint Hasselblad-ot. De valószínű megérződik egy picit a minőségén is... Pl. ha ez annyival nagyobbat ugrik expozíciókor, mint amekorrával nagyobb, mint a praktica, akkor inkább veszek békát. Amúgy nem tudom, hogy milyenek az arsat objektívek, de van egy olyan érzésem, hogy a canon-nal jobb képet csinálok kisfilmre, mint egy psix-el 6x6-osra, és azért a kisfilm mégis harmad árban van / kocka.
Lehet, hogy érdemes lenne spórolni a hasselbladra, mert azt az egyet nem érzem most túlságosan kompromisszumos megoldásnak. Régen ugye más volt a helyzet, mert a hasselblad volt 6000 dollár, a mamiya 3000, és akkor egyértelműbb volt dönteni.
Kár, hogy 6x6-os bronicából nincsen túl nagy választék, mert az kb. félúton van a 6x4.5-ös mamiya és a hasselblad között.
Amúgy nyilván nem sportfotózáshoz keresem, úgyhogy a manuális fókusz nem gond. FF tájképeket szeretnék fotózni vele meg stúdióportrét. Bár nem biztos, hogy tájképhez elég a 6x6-os, viszont a síkfilmet meg úgysem tudnám lenagyítani, mert ahhoz már elég brutál felszerelés kell. -
gabatika #44068 Kicsit imádkozni is kell hozzá. :P
-
G_ArchAngel #44067 Ez azert eleg baratsagos - a KF nem a kapkodos fotosok jatekszere:) -
#44066 En inkabb azt mondanam, hogy a P-Six egy megfizetheto KF rendszer a hobbifotosoknak.
Persze lehet almodozni, hogy majd egyszer lesz elerheto aron egy HBlad amihez majd valamikor meg lesz egy elerheto aru obi is talan... 1350 dollarert total fullos P-Six rendszert lehet venni akar 3 geppel is ha esetleg nem lenne eleg 12 kocka es nem akarunk utkozben macerazni a filmcserevel :)
Es a PSix rendszerbe beletartozik a Kiev HBlad utanzatai is (pl. amit linkeltel) mivel azok is PSix bajonettesek :) -
stain #44065 Meg nem magazinos, ami elég szívás, ugyanis rollfilmet útközben elég macerás cserélgetni. -
DecenS #44064 a pentaconokat a legolcsóbb középformátumok közé sorolják - már amennyire én tudom... -
stain #44063 Nem az állítom, hogy nem ér meg ennyit, hanem, hogy nincsen rá ennyi pénzem... :) -
G_ArchAngel #44062 hja, semmi stilusa nincs, olyan mint egy tappal felhizlalt kisfilmes vaz..., sz'al ratyi:) -
DecenS #44061 miért? :o -
stain #44060 Találtam egy ilyet, ez elgondolkodtató... Tök új, és az eladó cég darabjaira szétszedte, majd újra összerakta. Csak ennek meg lószarból van a zárja 1/30-as vakuszinkron idővel :S Meg azért egy ilyen objektívben sem nagyon bízom...
Ma éjjel pont leütöttek egy hasselblad-ot két objektívvel (80/150) $1350-ért... az sajna kicsit sok :-S