Digitális és analóg fényképezőgépek

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

5Dani
Becsszó?

When someone saves a new HDR photo, god kills a kitten. Gyerekmunka jó, maláj elnök rossz! http://www.flickr.com/tokeletlen/

Blasta
Nem, nem 100e-ig bírja, hanem 100e-ig GARANTÁLTAN nem romlik el.

"Az amatörnek 100-ból 99 fotója sikerül. A profinak 100-ból csak EGY!"

Hány expo van benne? Megéri-e annyival. (kb. 100e-ig bírja a zár, úgy tudom) aztán az fontos még, hogy nem koszos-e a szenzor, keresõ. ha igen, akkor pucoltasd ki vele, ne tied legyen a rizikó, hogy elkúrják a szervízben, hanem az övé.

Canon EOS 5D | Canon EOS-1 | Bronica SQ-A | Fender Deluxe Stratocaster | Martin DC-15E

oneal1
az elõzõre valaki?
fontos volna
köszi

!Forza Ferrari!

Timber

~ I am the master of my fate, I am the captain of my soul ~

oneal1
következõ héten veszek egy canon 50D-t használtan.

mire érdemes odafigyelni? Van esetleg valami szériás gondjuk ezekeneka gépeknek?

köszönöm

!Forza Ferrari!

Danus16
aham sztem az lesz, a panasonic amúgy is beépített aksis ha jól láttam.
Jó az S2500 is, olcsóbb is jóval, szériáján belül csak a2600-as van fölötte, sok mindent tud... amúgy saját (fuji) honlapján találtam 3 sample képet.
Úgyhogy sztem a legjobb, köszi a segítséget a választásban 😊

http://www.youtube.com/user/kilipeti

Dzsini
szerintem nem lényegesen más a képe, mint az S2000-2100nak, úgyhogy ha az tetszik, akkor hajrá 😊

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Ez nagyon zsír, csak még dolcsiban is 2k fölött van, ami itthon legalább 700e lesz... 😞 Talán lenyomja viszont a régi típus használt árait.

Canon EOS 5D | Canon EOS-1 | Bronica SQ-A | Fender Deluxe Stratocaster | Martin DC-15E

Danus16
az s2500 tetszik és olcsó mint a fene, egyetlen bajom hogy nem találok róla tesztet így nemlátok egyetlen próbaképet sem, pedig az lenne a fontos...

Danus16
értem, köszönöm.
Esetleg ezekre gondoltam még:

Panasonic Lumix DMC-FZ38
Canon PowerShot SX100 IS
Fujifilm FinePix S2500HD

Ezekrõl vélemény?

A panasonic képei gyönyörûek, a canon se rossz bár...
de az igaz hogy a panasonic 75, és ha az 55k-s fuji se sokkal rosszabb nem érdemes 20k-t kidobni.

Dzsini
vagy ugyanez S2000HD / S2100HD -vel.

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Dzsini
Ennyiért szerintem inkább ultrazoomot... Fujit is esetleg meg lehet próbálni, az S1600fd nagyon kellemes gép, olyan 55 körül van, veszel hozzá mondjuk 2 darab 4 gigás memóriakártyát (meg kártyaolvasót a géphez, ha nincs), két adag akkumulátort, töltõt, egy tokot, és még marad fagyira is 😊

Danus16
maximum 80ezerért milyen gépet tudtok ajánlani?
Van ilyen árban tükörreflexes gép ami jó is?
Vagy csak sima kompakt digitális van?

Márkában gondolom Panasonic, Canon, Nikon, Samsung jöhet szóba, viszont ennél mélyebbrõl nem ismerem a dolgokat, tudnátok ajánlani gépeket ebbõl a kategóriából? (ismétlem, 70-80ezer)

oroy_

\"Once you go Mac. You\'ll never go back\"

Loál János

Véletlenek nincsenek, csak walaki annak nevezte el őket véletlenül.

De. De Hasselblad-hoz készült.

Timber
ez nem Zeiss?

~ I am the master of my fate, I am the captain of my soul ~

Jano
Persze használtcikkek közt.

- Have you ever had déja-vu? - Didn't you just ask me that?

Jano
Ilyet keress. Olcsó, jó.

Csacsi
Sziasztok. Sony Alpha 300-hoz milyen objektívet ajánlotok portréuáshoz? Köszi elõre is.

\"Előbb lesz meg a Juventusnak a harmadik csillag, mint a Milánói csapatoknak a második\" - Gianni Agnelli FORZA JUVE.

A kupolákkal pl. az a nagy szívás, hogy bonyolultan áramlik bennük a levegõ, és attól le tud romlani a képminõség. Mindenféle magic van arra is. De az igazán durva dolog az az adaptív optika... úgy mozgatják a több darabból álló tükröt, hogy az korrigálja a légkör rezgését. Na az IS 😊

Dzsini
egy ilyesmit láttam én is, a legmegdöbbentõbb módszer az volt, hogy egy óriási bödön higanyt kevertek, és az vett fel a forgás miatt parabola-formát és funkcionált tükörként...
(és csupa fogatlan, kopasz csillagász állt körülötte 😄 )

Loál János
Valamelyik ismeretterjesztõn volt egy mûsor az ilyen méretes távcsövek fejlesztésérõl, ki épít nagyobbat, ki oldja meg ügyesebben, stb. Ruszkik vs. mindenki más. 😮) Érdekes dolgokat mondtak a hûtésrõl, hõtágulásról, a nappal felmelegedõ ház, éjszaka, mikor kinyitják a kupolát, elég durván elkezd hûlni, aminek a tükör látja kárát, erre csináltak belsõ keringetési rendszert, a tükrök hátsó kiképzésére találtak ki nemtommit, ami által a nappali hõt elvezette maga a tükörhátsó, a minél kisebb deformáció érdekében. Az általatok beszélt mozgatás sem egyszerû, sõt, szimplán a tükör szállítása óriási feladat. Általában ugye senki földjén, domb/hegy tetején vannak az ilyen szemek, az utakon bármilyen apró rázkódás tönkreteheti a jópár méter átmérõjû tükröket, folyamatosan hûteni kell, a szállítóra felraki/leemelni külön nagy meló, stb. Elég sok problémát, és megoldást felsoroltak, nagyon érdekes volt.

Véletlenek nincsenek, csak walaki annak nevezte el őket véletlenül.

Az igazán parás része amúgy az, hogy az egész soktonnás szerkezetet három tengely körül mozgatni is kell, mert a Föld forog. Olyan szervó kell, ami nem rezgeti be a távcsövet, de közben óramû pontosságú. És akkor még hol vagyunk az apatív optikától, ami korrigálja a légkör regzését...

OFF:

Sigma (Nikon) 18-200mm objektív (fél éves, minden papírral, dobozzal hibátlan állapot) cserélhetõ Nikon 18-105mm-esre. Érd: [email protected]
Dzsini
Értem, köszönöm - akkor ezek cseppet bonyolultabbak, mint én így ismeretlenben elképzeltem. Erre nem is gondoltam, hogy egy ekkora felépítménynél már a tartószerkezet is hajlik...

Tükrös, persze. Két tükör szokott lenni megy legalább egy korrekciós lencse. Azt hiszem a legnagyobb lencsék, amiket valaha használtak, 100cm körül vannak, de azokat már nagyon nehéz felfüggeszteni, mert a lencsének vékonyodnia kell a széle fele, és így a vékony üvegnek kell megtartania az egész súlyt.
Valóban végtelenre vannak fókuszálva, de attól még van bennük fókuszáló rendszer, mert a két tükör fókuszpontját össze kell tudni hozni. Ráadásul ez elég komoly fókuszáló rendszer, a mikron töredékének pontosságával lehet szabályozni. Sõt, attól függõen, hogy hova néz a távcsõ, állítani kell a fókuszon, mert már pozícióban már a rendszerre ható gravitációs erõ, és ezért a tartószerkezet másképp deformálódik.

Dzsini
de azok tükrös rendszerek nem tisztán lencsések nem? (plusz igazából nincs fókuszálási rendszer bennük, mert végtelenre vannak állítva és jónapot - itt meg a negyed tonnányi lencserendszert még fókuszálgatni is kell)

Dzsini
2006-os hír
"Based on the company's press release, it sounds like it was custom-built for a client who wanted to shoot wildlife at a distance on the very high-end Hasselblad 203 FE using 6 x 6 medium format film"
A sivatagban van bõven távolság, ahonnan lehet fotózni teve hátán üldögélõ bolhát 😊

Itt vannak róla részletek.

Azt mondjuk nem értem, hogy mire fel a hype ezek körül. Mindennapi munkám során olyan képeket használok, amik egy kb. 10000mm-es f/5-ös obival készültek, meg egy 120 megapixeles kamerával, amiben 30 db 5x5 cm-es ccd van. Csak azt távcsõnek hívják. 😊

gondolom azért kellett neki, mert a fia beiratkozott a helyi öngyilkosterrorista-képzõ szakiskola csillagászat fakultációjára...

Ez egy Hasselblad obi, ami állítólag egy arab olajsejk megrendelésére készült. Az rejtély, hogy mire használja.

Futárral hozattam vissza, mert csak Pesten volt szervize az olympusnak, és a hibát rögtön észrevettem, de már 5 óra volt, így nem tudtam õket ma már felhívni ez ügyben. Közben utána jártam, ez a sárga valami egy xd picture card adapter lehetett, ami cirka 3 ezer forint körül mozog több helyen, szóval biztosan megmondom majd a magamét nekik ha ne adják vissza.

amikor leadtad szervizelni a géped, kaptál egy munkalapot róla, ezen elvileg fel kellett volna tüntetni azokat a tartozékokat, amik a gépen/gépben voltak akkor, amikor átadtad javításra.
ha nem írták fel a munkalapra, akkor az kellemetlen, mert így csak a szervizes emberke jóindulatán múlik, hogy nekiáll-e kotorászni az elveszett cuccaid után a ki tudja hány négyzetkilométeres raktár minden polcán (vagy ki tudja hol)...
ha felírták és úgy jöttél ki a boltból, hogy nem reklamáltál a hiányzó dolgok miatt, akkor máris a fenti ponthoz ugorhatunk - simán mondhatja a szerviz, hogy bocsi, de a "pénztártól való távozás után reklamációt nem fogadunk el - a hiányzó ketyüket te is elveszthetted valahol félúton a szerviz és a lakásod között"...

Sziasztok, olyan problémám van, amivel nem tudom, hová forduljak, és nem akarok potyára megvenni valamit több ezer forintért. A helyzet az, hogy régebben meghibásodott a fényképezõgépem (Olympus FE45) és elküldtem szervizbe. Egy hónapot volt ott, ma kaptam vissza, de leszedték róla a csuklószíjat, és kivették belõle azt a sárga színû nem tudom mit, valami féle kártya dologra tippelek. Itt jegyzem me, milyen dolog már, hogy zsebre vágják, a csuklószíj még hagyján, de ez a srága xd picture card nem volt tartozéka, mert az a gépben volt benne, igazán visszaadhatták volna. Szóval a kérdésem, és a lényeg, ami fontos lenne, hogy valaki meg tudja válaszolni: Mit tegyek, mert eddig a géppel alapban kapott sárga olympus xd picture card kártyaszerû foglalatba kellett beletennem a kis 4 gigás micro sd kártyámat. Azért mondtam, hogy kártyaszerû, mert nem tudom mi volt az pontosan, most már ugye meg aztán meg sem tudom már nézni, de alapjáraton ez nem hinném hogy kártya lett volna, mert nem adott memóriát a géphez, csupán volt benne egy foglalat a kis pici kártyámnak. Kinézetre viszont teljesen olyan volt mint egy már említett picture card, csak sárga. Ilyenkor mit lehetne tenni? Mert ahogy elnéztem, elég drága mulatság venni egy új picture cardot, és rajtam maradna fölöslegben ez a 4 gigás micro sd, amit direkt erre a célra vettem. Ez utóbbihoz volt még három ilyen foglalat szerû, de nem merem egyiket sem belegyömöszkölni a gépbe, félek hogy megsértek valami áramkört. (óvatosan már megpróbáltam, de nem nagyon akar egyik se belemenni) Esetleg kérjem vissza szerviztõl? Elvégre nem tudom mi a fenéért nem tudták visszaadni. Jó lenne, ha tudna valaki segíteni, elõre is köszi!

Blasta
HtxCSM!!!!

Jano
BSzN Blázta: tegnap. <#zavart1>

DirtyGab3sz
Ne kinlódj...ha meglenne sem jó semmire az az állvány...max pofánvágni azt aki le akarja nyúlni a cuccodat!
Vegyél rendes állványt!
Ha igazán jót veszel, nagyon sokáig lesz egy jó állványod!

Halkan jegyzem meg, a méregdrága giottos-hoz sem talált Pihe barátom alkatrészt..😛

http://www.flickr.com/people/46265283@N06/

Én is erre gondoltam, csak reménykedtem benne, hogy lehet hozzá kapni tartozékot.
Akkor ez lesz 😄

köszönöm szépen<#worship>

Át kell fúrni a lábat kihúzott állapotban úgy, hogy mindkét csövön átmenjen a lyuk, aztán kell bele tenni egy szöget, az megfogja.

Blasta
Ugye nem gondoltad komolyan, hogy egy kb 6e ft-os állványhoz, ami gyakorlatilag tipikus olcsózó kategória, bárhol bármiféle tartozékot találsz???

Sziasztok!
Igazából, amit most írok, az egy kicsit off, de nem találok megfelelõ topikot hozzá.
Van egy Hama Star 61-es állványom. Az lenne a probléma, hogy az egyik lábán a rögzítõ 'pöcök' kiesett, és nem nagyon találom sehol.
Az lenne a kérdésem, hogy nem tudjátok-e, hogy ezt lehet-e valahol kapni?
Mert így használhatatlan kb. az állvány. 😞

Így néz ki a pöcök.
kép1
kép2

Elõre is köszönöm. ^^

Blasta
bázzzzmmeeeeeeeeeg
<#falbav>

Dzsini
http://downforeveryoneorjustme.com/ - még erre is van oldal...

Blasta
Jah
Ez történik, ha kiteszem a lábam a zországbó -.-

DirtyGab3sz
Nekemsenem..:S
Bár..bevallom, az utóbbi idõben már nem volt az igazi!:S

http://www.flickr.com/people/46265283@N06/

Blasta
Befejezi a hülyéskedést!
-.-

5Dani
Dehogynem, egyik kedvencem <#gonosz1>

When someone saves a new HDR photo, god kills a kitten. Gyerekmunka jó, maláj elnök rossz! http://www.flickr.com/tokeletlen/

Blasta
Nektek is nem jön be a fototv.hu?