48078
-
#44662 Itt egy. -
Garfield #44661 Roger Cicala (LensRentals.com) has discovered a no-additional-cost source for Canon lens mugs:
I would add though, that for those who don't want to pay the high prices being asked on eBay, it is not to hard to not only make your own lens mug from existing lenses you have around the house. The do-it-yourself method allows you to make mugs in various sizes - and mugs that can serve in other useful capacities.
After some trial and error, I've found it usually is best to drop the lens, sans hood, face down on a concrete floor from about 4 feet. The remaining work takes little time and can be accomplished with some sturdy pliers and a bit of superglue.
-
stain #44660 review -
#44659 Canon.
For serious potographers. -
#44658 lázadóknak van Nikon 24-70es bögre: http://www.canonmugs.com/ -
#44657 :D -
#44656 24-105 f4 IS a bögre, 70-200 f4 IS a termosz, és van még 5D Mark II kit pendrive is, ezeket be kell szereznem -.- -
#44655 :D
Amúgy akartam egyszer venni ilyet, de nem 70-200 ból volt bögre, hanem 17-40 ből talán, vagy rosszul tudom?
hol lehet ilyet beszerezni? -
#44654 Vagy a termoszt tele kaveval akarod felcsavarni a vazra :D -
#44653 amúgy canon 300 IS f4 L-t szeretném lecserélni, nem tudom kihasználni.
van egy 70-200 F4 L is nélküli, most vagy az lesz hogy a 300 as árából egy 100mm- es 2.8 IS L macrot, vagy egy 70-200 F4 IS-t aztán a mostani 70-200 helyett egy 100 as 2.8 macro.
csak elég nehéz eladni a 300 ast,úgyhogy kicsit meg vagyok lőve:S -
Garfield #44652 ... aztán egy hullafáradt estéden azt veszed észre, hogy másnapra készülve az objektívedet locsolod kávéval vagy épp egy atomkómás reggelen az objektív lencséjét nyalogatod a kávé miatt. -
#44651 f4 IS-nek van egy olyan előnye, hogy meg tudod venni a termosz változatát ebayen o_o -
#44650 Azt használnak, de nem biztos, hogy kettőnyolcon -.- -
#44649 hmmm pedig figyeltem már jópárszor direkt, hogy 2.8 as-t használnak a fotósok közt meccseken. Ki kéne próbálni:) -
stain #44648 Nekem van egy olyan gyanúm, hogy 2.8-nál nem nagyon lehet kézimeccset vagy rallyt fotózni, mert tényleg egy centi lesz a mélységélességed. De még nem próbáltam soha. Beállított portréra biztosan klassz. -
#44647 igazából, nem egy dologra használnám, a fényerő a zárt helyeken jönne jól, pl kézimeccs, de rally-ra is járnék ki fotózni. De még portré is előfordulhat:D -
stain #44646 Mire kell? -
#44645 köszönöm az infókat!:)lehet inkább f4 IS lesz belőle -
stain #44644 Amúgy meg ha az a kérdés, hogy objektív vagy váz, akkor a válasz teljesen egyértelmű: egy objektív több vázat is ki fog szolgálni, de a vázak elavulnak. Nem véletlen, hogy lassan 1000 dolcsiért lehet venni ebay-en 5D-t, de kittobit (ami ugye ahhoz a 24-105 f/4L IS USM) senki nem árul mellé. -
stain #44643 Csábító dolog az az f/2.8, de ilyen hosszú telénél olyan iszonyat kicsi a mélységélesség, hogy nem is tudom, mikor lehet kihasználni. Ha portrézni akarsz vele, akkor meg fennáll a veszélye, hogy a modell beparázik tőle, mert akkora üveg. Én azt vettem észre, hogy már azt sem nagyon szeretik az emberek, ha a normál zoom-on fent van a napellenző, már attól kényelmetlenül érzik magukat. A 100/400-ast én úgy szoktam használni, hogy a vállamra akasztom a tokját, és ha éppen nem fotózom vele, akkor leveszem, felrakom a gépre a kupakot, az obit meg be a tokba. Úgy kicsit tovább ki lehet vele húzni nyakfájás nélkül. -
G_ArchAngel #44642 Dani a sulya miatt dobta. Mondjuk O dolgozni hasznalta, igy gondolom nem mindegy, hogy egesz nap hurcolod vagy csak neha hobbibol tekered fel a vazra.
/4 IS sulya majdnem a /2.8 IS-enek a fele, egy rekesz hatranya van, de /4-tol talan meg jobb is, mint a korabbi /2.8-as lerekeszelve.
Az ujrol nem tudok nyilatkozni, de mivel az arabol 5D mark II-t lehet venni, nem is erdekel:) -
stain #44641 Amúgy a 100-400 pici könnyebb, de azt sem valami nagy öröm egész nap cipelni. Ha kézből akarod használni, akkor csak komoly gépre tedd fel, nehogy kiszakítsa az egész foglalatot. Állványról nem gond, mert van hozzá klassz gallér. -
stain #44640 azt nem tudom :) de azt írtad, hogy a súlya érdekel...
-
#44639 a súlyát tudom én is, de még nem fotóztam vele, azért kérdem, hogy mennyire problémás? -
stain #44638 1470 g -
#44637 érdeklődnék, hogy használt e már valaki vagy használ e canon 70-200 2.8 L-t vagy IS l-t?
A súlya miatt érdekel a dolog.
köszönöm -
stain #44636 Ugye a Tiffen szűrőkön nincsen védőfólia, amit le kell húzni használat előtt? Rendeltem pár ff kontraszt szűrőt az adorama-ról, és kettő hibás a háromból. Körben, a gyűrű mentén meg van gyűrődve valami az üvegen belül. Gondolom ez valami ócska minőségű fólia, amit üveg mögé raktak, és már elöregedett (nem hiszem, hogy sokan vesznek ilyesmit mostanában). Megy nekik vissza, mint a szél. Pedig azt hittem, hogy a filmes cuccokat meg lehet úszni olcsón, de ezek szerint nem :-S Csak tudnám miért nem ellenőrzik, hogy mit adnak el... -
gabatika #44635 szórakozni, vagy a minőség is fontos? -
stain #44634 syrex, király utca/rózsa utca sarok, ott a legolcsóbb
ff filmet nem tudom, hogy laborálnak-e még, azt mindenki maga szokta. színeset teljesen biztosan. -
#44633 soós? -
auto6 #44632 Nem tud valaki olyan helyet, ahol relatíve olcsón kaphatnék fotófilmet? (35mm, színes/FF) Lehetőleg Budapesten. :) -
stain #44631 Hülye angolok :)
Én ilyeneket fotóztam tegnap:
-
#44630 Hogyan fotózzunk emberta NatGeo fotósai oktatásában..:D:D -
#44629 gondolom attól függ a cégnél milyen elévüléssel könyvelnek - ha 5 évessel, akkor 2 évvel ezelőtti cuccot az eredeti ár 60%-án, stb. -
DecenS #44628 kissé offtopik de még talán határeset: zógenánte "használt" szoftver árakat hogyan szokás számolni? megszűnő cégnél lenne egy komplett cs3 kit, amit ismerős megvenne. de két generációval ezelőtti szoftverért mi a reális ár?? -
#44627 Jaja, tekergethetős és még tányérantenát is dukhacc rá, hogy nézjed rajta a exfáktort! -
#44626 Lowepro Inverse 200 valamelyik boltban megtapizható, ki tudja? -
Lateralus #44625 1400$ -
stain #44624 Fú, és nem az... megesküdtem volna, hogy kamu... Bizti egy vagyon lesz, mert a régi fix 15mm-es is 700 dolcsi. -
stain #44623 ... csak kár, hogy fék :)