48078
-
#16791 tűhegynyi.... még reszelem egy kicsit a témát aztán feladom :D -
Lateralus #16790 Nagy a lyuk? -
#16789 hmmm
nemtom, mit baxtam el, talán vhol fényt kap oldalról.... nekem full sárga maszlag lett, a téma alig kivehető -
#16788 [már exponál épp] -
#16787 Milyen a fényereje? :-))))) -
#16786 hehehehe
sztem nyissunk gyorsan egy C.O. topikot és hajrá minden DSLR tulajnak :D -
Lateralus #16785 Cucc !
-
Lateralus #16784 Így van. Ahogy láthatod, 0 forintból lehet alkotni világszínvonalú fotókat :)
Ezzel kapcsolatban pl. fél órája hívtak a National Geographic-tól. -
#16783 :-)))))))))
Dolgozni száksz :-) -
#16782 "a fényképező gépén van vörös szem funkció. azt hogy lehet összekötni a telefonján lévő infravörös portal.
ááááááá
azért nem fejeltem meg, mert bukósisakot nem vette le :)"
ilyenkor kicsit örülök hogy már nem melózok -
#16781 Szal lehet obi nélkül is vázat venni, fogunk tudni fotózni!!!! :-))) -
Lateralus #16780
Némi RAW világosítás és PS kontraszt után.
Ahogy látszik, inkább csak játszani jó. Egyfajta analóg fílinget ad a fotónak, de nagyon homály. Minél kisseb a lik, annál élesebb, de kartonba nagyon nehéz tűvel elég kis lyukat fúrni.
A keresőben ugyebár semmi nem látszik, csak kint napsütésben (ez benti), a záridő meg 10-20 másodperc is lehet, vagy felnyomod az érzékenységet.
Viszont az érzékelőn lévő össze porszem és szösz élesen látszani fog.
De a lényeg az, hogy szinte ingyen lesz valami kép, aki próbálkozni akar. -
#16779 SLR-es megoldást már én is próbáltam a Nikonommal, de hogy miért nem jutott eszembe hogy ezt DSLRel is meglehet csinálni? (sok ismerősömnek van szal ki tudtam volna már próbálni).
Így mégegyszerűbb lehet, mert nem kell szórakozni a nyersanyag előhívásával...
Tudsz berakni olyan képet amit így csináltál? :) -
Lateralus #16778 Egy feláldozható 1000 forintos vázsapkával és egy meglévő DSLR-el már egész jó eredményeket lehet elérni. Ki kell lyukasztani egy tűvel és bár nem tökéletes, de lesz látható képed.
Ennél olcsóbb a kísérletezéshez egy kis fekete kartonlap, meg pár centi szigszalag, amivel odaragasztod az objektívfoglalat elé. Pár éve kipróbáltam. Hülyéskedésnek nem rossz. Bár kicsit most is kedvet kaptam hozzá :) -
G_ArchAngel #16777 állati, köszi, lesz egy kis időm, akkor barkácsolok én is egyet:) -
#16776 [URL=http://metal.elte.hu/~phexp/doc/geo/h2s2.htm]Találtam egy jó kis "csináld magad" camera obscura leírást.[/URL] (c pont)
Lehet kipróbálom, nem látszik annyira bonyolultnak :) -
G_ArchAngel #16775 nem, de ezt úgy lehet olcsóbban, hogy két papírhengert úgy illesztesz össze, hogy csúsztatással változtathasd a méretűket - lehet nem pontos így sem, de nem is 25k... -
#16774 Azért nem olyan egyszerű tökéletes camera obscurát összehozni.
Az alapelv, hogy végy egy neszkvikes, vagy cipősdobozt és ragasztd le minden oldalról hogy ne jusson be fény, egy tű hegyével egy kis lyukat kell csinálni rá, berakni a fényérzékeny papírt aztán exponálni pár másodpercig. Ezzel egész jó eredményeket el lehet érni, de nem tökéletes, mert csak saccra csinálja mindenki a lyukat rá meg választja meg a doboz méretét.
Pedig elvileg a tökéletes fénybeeséshez egy bizonyos aránynak meg kell lennie a lyuk átmérője és a doboz gyújtótávolsága között (doboz hátlapja ahol a fényérzékeny papír van és a lyuk síkja). Ezért lehet jó ez a kis doboz amit belinkeltél, ennél gondolom minden mm-re pontosan be van állítva. Akar a fene mm-kkel pepecselni egy neszkvikes dobozon ;) -
G_ArchAngel #16773 hja, de ha csak "camera obscura" kellene, akkor csinálok egy nesquick-es dobozból:)
amúgy szívesen kipróbálnám - van azon az oldalon még pár finomság -
#16772 Énse, erre csak azért emlékszem mert én raktam be :)
Nagyon jól néz ki 1ébként. -
G_ArchAngel #16771 sorry, nem a fórumon lakok...:P -
#16770 Vótmá! -
G_ArchAngel #16769 Retro
-
#16768 én sem láttam, de most adtál egy ötletet ;) -
G_ArchAngel #16767 Blastának még egy objektívtartós baseball sapka kellene:))) -
#16766 Michael Jackson kesztű LOL :DDDDDD
Én őszintén megmondom magas ívből lesz@rnám hogy ki mit gondol róla ha tényleg olyan jó tartást biztosít mint ahogy azt egyesek állítják.
Az ára változó a neten 1ébként. Egy német honlapon 70EURért árulják (ezt kicsit sokallom), egy angol boltnak a honlapján viszont csak 25EUR (ez sokkal reálisabb).
Magyarországon viszont még soha nem láttam ilyet egy boltban sem... ti tudtok róla esetleg?
-
#16765 sztem Blasta rá fog mozdulni
[JÓL ISMERI] -
G_ArchAngel #16764 ez a "rövidtávon hogy csináljunk magunkból hülyét" esete?
az emberek amúgyis ferdén néznek arra, akinél egy nagyobb, komolyabbnak tűnő fényképezőgép van - hát még ha megtoldják egy ilyen Michael Jackson-kesztyűvel...
(ettől függetlenül ügyes dolog - csakhát az előítéletek...) -
#16763 OOps, a felső 2 képen látható nem a Nikon grip, de erről is sokjót mondanak. -
#16762 Azta mik vannak
"Megtartja nyitott tenyérnél a D70-et, és az 1,3 kg tömegű telét is vakuval."
A neve Nikon AH-4 (Leather handgrip). Természetesen nem csak Nikonhoz használható, hanem bármely SLR/DSLRhez, viszont nagyon állatnak tűnik, állítólag a kéz remegését is csökkenti. -
#16761 Mint írtam jövőre lesz esedékes a vásárlás, szal az akkori helyzet még változtathat döntésemen (pl ha lesz utód akkor 1-2 hónap várás belefér). -
#16760 Én mondjuk megvárnám a D70/D70s utódját.
-
#16759 Thx, úgy látszik vak vagyok
Köszi mégegyszer a segítséget! -
Lateralus #16758 http://www.dpreview.com/reviews/nikond70/page2.asp -
#16757 Ezt nem is láttam a Dpreview-n
De ezekszerint gond nélkül működni fognak. Akkor mostmár 100% maradok Nikonnál. -
Lateralus #16756 Nikkor objektív kompatibilitás a DPreview adatalap szerint:
Nikkor DX-ek: minden OK
Nikkor G és D AF széria: minden OK (kivéve Micro Nikkor 85mm F2,8D, ahol az AF és pár expozíciós mód nem támogatott)
egyéb AF Nikkorok: OK, de a 3D mátrix fénymérés és derítő i-TTL vakumód nincs
AI-P Nikkorok: ugyanaz mint az előzőeknél + AF sincs
CPU nélküli manuális obik: csak M módban használhatók, de nincs fénymérés
-
#16755 Köszi a segítséget. Akkor asszem spórolok még, és jövőre veszek gépet... -
Lateralus #16754 Canonos csávó vagyok, így nem vágom fejből a D Nikkorok viselkedését, de úgy emlékszem azokkal nincs gond. Mindjárt megnézem. -
Lateralus #16753 5 percet volt a kezemben a D50 össz-vissz, és a D70 kitobijával. Az érzetre és hangra simán Canon USM csendességű és sebességű volt. A D50-ben nekem csak a hátlapja volt visszataszító. Az oké, hogy műanyag, az egy dolog, de ez olyan olcsó kinézetű volt, hogy...
Szerintem vegyél D70-et, mert látom, hogy nagyon meggyőzted magad már róla. Bánni fogod, ha a D50-et veszel. Folyton az jár majd a fejedben, miért nem vártál (spóroltál) a jobbra és ezt hogy cseréld le. Pár hónap plusz spórolás, de "total satisfaction". :) -
#16752 És mi a véleményed a D50 Kitobijáról? Mert ahol olvastam róla szinte mindenhol lehúzták. Ha pedig csak a vázat veszem + 18-70Dx et akkor abból a pénzből már a D70 kit is kijön.
Másik: Analóg gépemhez lévő D-s obik hogy muzsikálnának D50el? Azt olvastam hogy egyes régi optikákkal a D70-D50 nem tud fényt mérni...