48078

Attól még én vagyok a ZÚR :P (amse)
ui: meg a Jenő
  • Galy
    tééényleg
  • Blasta
    D60? vagy D30 asszem
  • Placebó
    49k-ért van váz plusz elemtartó
  • Yeltzin
    ebayen már 50 GBP körül lehet szerválni
  • Galy
    például?
  • Yeltzin
    nem csak azokba, kisebbekbe is
  • Placebó
    Canon EOS 50E váz, Canon EF 28- 80 USM, Canon EF 75- 300 USM, Tele- Ennalit 2. 8/135 M42, M42 közgyűrű, Hama Sky 1A szűrő, új akkuval. Samsonite Trekking 100 táskában, magyar leírással, eredeti számlájával, garjeggyével sürgősen eladó.

Ar: 72000
  • Yeltzin
    perszehogy
  • Galy
    1d-be asszem
    meg 1ds
  • akos
    Találkoztam ma egy ilyennel -szintén Király ucca.
    Megkímélt állapotúnak tűnt. Negyvenvalahányé. Szerintem kicsit sok, de alkudni biztos lehetne.
  • GregSB
    Ez a fícsör digitális kánonokba is be van építve? Csak mert én még nem nagyon találkoztam vele.
  • Galy
    ok, naés egy eos1000. dísznek? :D
    valaki???
  • Yeltzin
    áhh... előbb a lakbér :)
  • Galy
    te figyimá
    faszinak, aki megnézte az eos1000-esem, annak van egy ilyen eladó, ha érdekel, magadom a számát.
  • Placebó
    Ez tud olyat is hogy mágnesesen megjelöli a filmet ott ahol állt betekeri, beraksz egy másik ISO értékű filmet fotózol, majd vissza a félig ellőttet és vissza rakja pozícióba... ez is Rulez...:)
  • Placebó
    Szemvezérelt fókusz Rulez...:)
  • Yeltzin
    én még mindig úgy tervezem, hogy ebayről szerkálok egy EOS 50E-t

ehun
  • Blasta
    "Olyan, mintha nagyon apró légbuborékok lennének alatta"

Ez azért lehet, mert nagyon apró légbuborékok vannak alatta. :-)
    Finom kendővel ERŐTELJESEN (lcd-re vigyázva) ki lehet a nagyját tuszkolni alóla.
  • Placebó
    Persze hogy:) de szeressük..
  • Yeltzin
    nézőpont kérdése... történelmi távlatból ez instant playback :)
  • akos
    Ahm. Htx.
  • Placebó
    EOS 300v 28-90-el aproneten láttam alig használtan 35k-ért szal.
    EOS 300 28-80-al első szériák között jött azután már 28-90-el nyomták 30k-körül láttam ilyet is.
    Nekem EOS 300-am van 28-90-el és megvagyok vele elégedve, egy baja van hogy a kis lcd kijelzőt nem világítka ki sötétben, meg nem lehet azonnal visszanézni a képet..:)
  • Yeltzin
    nem értek hozzá, az egyetlen analóg SLR, aminek jobban utánanéztem, az a 33v

de a kettő közül nekem a 300 jobban tetszik
  • akos
    Jelszint mester? 300 vagy 500n?
  • Yeltzin
    nem
  • cleric
    Kipróbálom, köszi. Amit egyszer már rosszul tettem fel, az még használható?
  • akos
    Ne úgy ragaszd fel a védőfóliát, mint egy matricát.
    Egy kemény kartonlappal, vagy valami ilyesmivel simítsd rá szép lassan a védőfóliát az lcd-re. Indulj meg az egyik szélétől. Egyik kezeddel veszesen tartod a fóliát az lcd felett, a másikkal meg simítod rá LASSAN.
  • cleric
    vagyok...
    Mondja már el valaki, hogy a védőfóliát hogy lehet szépen rárakni az LCD-re? Annyira gányul néz ki rajta, hogy hihetetlen. Olyan, mintha nagyon apró légbuborékok lennének alatta, de hiába símítgatom... Hogy kell?
  • GregSB
    Én nekem soha nem volt Canon gépem, úgyhogy sajna nem tudom megmondani melyik a jobb (az analóg Canonok számozását nem ismerem). Talán Lateralus tud segíteni neked ebben.

Ez a filmmel letesztelés szerintem alap dolog ha használt gépet veszel, egyből kiderül hogyha van valami gond az obival vagy a vázzal (pl fény szűrődik be valahol ahol nem kéne - ez lehet kevesebb mint 1mm olyan helyen ahol soha nem veszed észre)

Miért lenne hosszadalmas? Holnap bemész, lősz pár képet, beadod a fotóshoz, és legrosszabb esetben holnaputánra megvannak a képek. (1ébként nem kell az egész tekercset ellőni, a helyen ahol előhivatod a filmet mond meg hogy vágják el a negát sötét szobában)
  • akos
    Szerinted melyik jobb vétel? 300 v 500N?
    (Az 500N-ről nem találtam semmi leírást, techn. paramétereket...)

Úgy gondolod, lőjek el pár képet, hívassam elő, és utána menjek vissza? :)
    Kicsit hosszadalmas... addig ezek 10-szer eladják a cuccot. Ez majdnem olyan, mint egy bolhapiac :))
  • GregSB
    Vigyél be egy filmet, és csinálj néhány képet a géppel (ezt meg kell engedniük, ha nem akarják akkor valami gáz van). Ha nagyítás után nem látsz semmi hibát a képeken akkor SZVSZ nem lehet gond a géppel.
  • akos
    Hááááát ezek nem azok a boltok, ahol igaz lenne az állításod :)))
    Ezért is kérdeztem rá a dologra.
    Körbetapiztam mindet, megfogdostam, belekukkantottam, elcsavartam, nyomogattam stb. Yonak tűntek.
    De mivel eléggé alvilági boltok (és tulajdonosaik), ezért él bennem némi gyanakvás ;-)
  • GregSB
    Ha bolt akkor mégjobb, mert a legtöbb helyen garanciát is adnak, meg sokkal kissebb az esély arra hogy átvernek (hibás gépet anak el).
  • akos
    Az igazság az, hogy nincs rajtam túlzott vásárlási kényszer... de ma kolbászolhatnékom támadt a királyutcaicsencselős boltokban... aztán úgy voltam vele, hogy ennyit tán akkor is megérnek, ha épp nincs veszettül szükségem rá(juk).
  • GregSB
    20K-t igen. Gyorsan szétnéztem aproneten, 26-30 ezerért láttam hasonló gépeket.

Azért jól nézd át a gépet mielőtt megveszed!
  • akos
    Skacok... Használt, elég yo állapotban lévő Eos 300+28-80 vagy Eos 500 váz. 20k-t megér?
  • GregSB
    Ehh, dúrva :D

Bár szerintem DSLR-en azért nem szórakoznék ezzel, mert tiszta por lesz az érzékelő. SLRnél ez nem akkora problem, tobábbhúzod a filmet és kész :)
  • Lateralus
    1Ds és egy 200mm-es (L) lyukobjektív :)

link
  • Yeltzin
    igen, körbevakuzva nekem is jobb lett, de pont ma nem érek rá ezzel szórakozni, legközelebb komolyabban nekifexem
  • Lateralus
    Nekem sem ez jött ki a gépből.
    Eleve állványról fotóztam, tükörfelcsapással, mert valami 20 másodperces expo volt, RAW-ba, hogy jobban lehessen alakítani. 3-4-et egy külső vakuval körbevillantgattam a 20 másodperc alatt, hogy világosabb legyen. Aztán még csiszoltam RAW konverterben és PS-ben is. 6 megapixelből ennyi látszik. Még ekkorában is homály azért.
    Kontrasztos, nem túl részletes témák (épülettömb, tárgy, emberalak, sziluett) állnak jól neki.

Mondom, csak szórakozni jó.