48078
-
#16751 Örülök, hogy ezt mondod, otthon majd átolvasom rendesen a tesztet.
Aztán majd végrevalahára a kezemben lesz, és akkor Loál János + S9500 lesz a rulez! -
#16750 "DOF gomb. Használ olyat valaki átlagos DSLR-en?"
még sose
"Ez ne legyen érv egy váz mellett, vagy ellen!"
Hát, érvnek tényleg ne legyen érv, de az a lámpás megoldás azé nem 100 ám! :-)Én nagyon sokszor dolgoztam már sötétben (nem volt lehetőségem lámpázni), nem jött rosszul az a kis háttérvilágítás.
A kelvinenkénti WB-t sztem énsem használnám sose, eddig bőven megfeleltek az előre tárolt presetek, és az auto WB sem szokik sokat tévedni (plusz ott a PS)
-
#16749 Nagyon kellemesen csalódtam a sample képeket látva. Azt már olvastam máshol hogy javult a gép zajossága az S7000hez képest, de azt nem vártam hogy ennyire
Mostmár asszem kijelenthetjük: Fuji S9000 Rulez! :) -
G_ArchAngel #16748 nekem is össze van szorulva a szívem rendesen, mert a Camera Kft.-nél van a 17-40 L obim...
2 hét, 15e HUF...:( -
Lateralus #16747 Nikont jól megvédem:
DOF gomb. Használ olyat valaki átlagos DSLR-en? Kb. 3x-szor nyomtam be eddig évek alatt azt a gombot, de egy alkalommal sem lehetett látni semmit a sötétedésen és valami mélységélesség féleségen kívül. Pontos, DOF megállapításra nem alkalmas. Mutatóba van csak. Nagy kereső kell hozzá.
Az LCD kivilágítást mindig irígyeltem, amíg D30-am volt (mert abban sem volt), amíóta van a másik vázban, azóta talán egyszer vettem hasznát. Egy Maglite cerkával is érsz annyit, és azzal még a táskába is tudsz világítani sötétben, ha keresel valamit. Ez ne legyen érv egy váz mellett, vagy ellen!
A kézi WB korrekció az tényleg gáz, de ha RAW-ban fotózol, akkor nincs jelentősége. Ugyanúgy voltam vele, mint a világítással, "de jó, Kelvinenként állítható". Soha nem használom. Rászorultam többnyire a RAW használatára, így alig nyúlok hozzá a WB-hez (legtöbbször automatán van). -
#16746 Hát szokásos pana. Nem igazán fogott meg (első ránézésre még indig inkább egy Minolta A2 vagy PRO1, netán a Sams 815).
Majd leteszteljük, már lezsíroztam. -
#16745 Sry, ez Angel #16738 hsz-ra akart menni. -
#16744 Teeenksz, vártam már valami hasonlót. -
#16743 Igen, sajna a KonicaMinolta Bp-i szervíze(Reiter F. utcai) még hírhedtebb a Canonénál, iszonyat sumákok.
Ismerősöm tavaj egy analóg SLR vázat adott be nekik javításra. Fentragadt a tükör - ezt egy elég gyakorli hiba annál a tipusnál amit beadott, én max 1 hetet jósoltam a javítására... Kb 3 hónapig szöszöltek vele, de persze minden héten azt mondták, hogy "majd a jövöhéten kész lesz".
Nikon felé mindíg is hajlottam (Nikon filmes SLR-em van jelenleg), de a D50 egy vicc(azokon túl, amiket leírtam róla gagyi a kitobija, ha egy normál obit veszek rá akkor már a D70 árát súrolja), D70s meg már picit drága nekem, bár azzal nagyon meg lennék elégedve - próbáltam már többször, nekem nagyon kézreáll + kitobija jó minőségű nagyon.
Mind1, a vásárlást nem most tervezem, hanem karácsony könryékén, de lehet át fog csúszni januárra, úgyhogy addig még van idő próbálgatásra + toprengésre :D -
G_ArchAngel #16742 bővebben? -
#16741 aszámbóvettedki :-) -
G_ArchAngel #16740 jobb, mint a 350D?
:P -
#16739 Megsasoltam közelről a Pana FZ30-at.
Háááááááááááááááááááááát... -
G_ArchAngel #16738 azért gondold ezeket is végig:
- hivatalos márkaszervíz (ne legyen rá szükség) csak a Nikon-nak van sz országban
- legjobban bővíthető és legtöbb használt fotóscikk a Canonhoz van -
#16737 S9000 ofkoz. -
#16736 Janónak: S900 full review a DCR-en. -
#16735 Renbenvan meggyőztél, akkor a 350Dnek adok még egy esélyt: kipróbálom markolattal ;) -
#16734 Hú ezt jó hogy mondod, mert teljesen elfelejtettem! :)
Akkor ez is bekerül a Pentax mellé a "megsasolommég" listára.
-
#16733 Noés mizu az egyik legjobb ár/telj arányú géppel, a Minolta D5D-vel???? -
#16732 "Canon 350D: Iszonyatosan nem áll kézre."
Ha csak ennyi a gondod, akkor sztem szard le.
Annyi embernek mondtam már, hogy egy jó fotó nem a markolat miatt lesz jó. Ez csupán kényelmi szempont. 300e alatt meg legyünk olyan jók és szarjuk már le a kényelmi szempontokat (vagy legalábbis tegyük kicsit hátrébb).
Nekem sem esett kézre, de
a. megszoktam
b. vettem portrémarkolatot ami sokad dob rajta (plusz állatjó és praktikus)
c. csináltattam hozzá markolatkiegészítőt
Szal mindenki sokkal többet tulajdonít ennek a markolat kérdésnek mint amennyit valójában jelent.
-
#16731 "Ezvan, úgy látszik ha az ember egy normálisan használható DSLR-t akar venni 2005ben, akkor alaphangon 300+Kt rá kell szánnia."
Sajna ezt már rég tudjuk.
Kompromisszumokról szól az egész.
Én is feláldoztam a "DSLR-t csak fémvázzal veszek" elvemet a realive jó teljesítményért és az alacsony árért cserébe. -
#16730 Nemtom, nálam már szinte az összes belépőszintű DSLR kiesett :D
Canon 350D: Iszonyatosan nem áll kézre.
Nikon D50: Nevetségeses hiányosságok (DOFgomb nuku, status LCD-t nem lehet kivilágítani, Színhőmrsékletet nem lehet állítani manuálisan)
E-500: Ezt most tárgyaltuk ki.
A Pentax *ist DS2ről nem tudok semmit, azt lehet még megsasolom.
Ha meg az se nyeri el tetszésemet, akkor továbbgyűjtök egy D70-re, E-1re, vagy magasabb ár-kategóriákra (20D/D200). -
#16729 Naésakkor mit veszel majd? :| -
#16728 Pedig én nagyon vártam ezt a gépet, abban reménykedtem hogy egy kissé lebutított E-1 lesz jó keresővel (Az E-1 keresője relatíve nagy és fényes - nagyon rulez).
Ezvan, úgy látszik ha az ember egy normálisan használható DSLR-t akar venni 2005ben, akkor alaphangon 300+Kt rá kell szánnia. -
Lateralus #16727 Márcsak azért sem mert az E-300-on is nagyon kicsi volt. -
#16726 Valóban nem hangzik túl kecsegtetően... -
G_ArchAngel #16725 "Negatívum változás viszont, hogy a TTL kereső képe jóval kisebb lett, kb 85%-a az E-300 keresőképének (a lefedettség továbbra is ~95%-os). Azt kell mondjuk, hogy ez a méret már igen nehézzé teszi az élesség kézi beállítását."
ez elég gáz... -
#16724 teccik, csak
1. túl kicsi ez is
2. egy kis LCD még jól jött volna -
#16723 E-500 preview a digicamon. -
#16722 Ööö, net? -
cleric #16721 MM, köszi! :) Jó tudni, hogy létezik ilyen, mert eddig mindenhol atyaian néztek rám :) MM-ben nem voltam még. -
#16720 Hama csinál, asszem 4db-ot találsz egy tasakban és valami 1300ft-az ára.
Westend - Pálvölgyi fotósbolt illetve talán a Media Markt-ban is akad. -
cleric #16719 Sziasztok!
Szeretnék venni védőfóliát a gépem LCD kijelzőjére, de nem kapok sehol. Mit lehet rárakni és honnan lehet szerezni?
Köszi,
cleric
-
Cat #16718 Megnyílt a World Press Photo kiállítás Budapesten
Az előző év legjobb sajtófotóit felvonultató 48. World Press Photo kiállítás Budapesten, a Néprajzi Múzeumban nyílt meg.
"Egy egész esztendő történései: gyászok és ünnepek, harcok és katasztrófák, találkozások és elválások szólnak hozzánk ezekről a képekről" - mondta Bozóki András kulturális miniszter megnyitó beszédében. Hozzátette: a fotók "elmesélik azt, hogy miközben a Föld forog hatmilliárd emberi sors is együtt forog vele, szembesülünk mások sorsával és egyúttal rátalálunk saját titkainkra, dolgokra, amelyek mindannyiunkban közösek".
A rendezők tájékoztatása szerint a 48. World Press Photo versenyre 123 országból 4.266 fotóriporter küldött képeket. A független nemzetközi zsűri 69.190 képből válogatta ki a legjobbakat. Első ízben csak digitális formában érkeztek munkák a pályázatra, amelyen tíz kategóriában osztottak díjakat. Ezek között van például az emberek a hírekben, sport, természet világa és a vezető hír kategória.
Az 1955-ben Hollandiában létrejött World Press Photo független nonprofit szervezet legfőbb céljának tekinti a hivatásos sajtófotográfusok munkájának támogatását és népszerűsítését. A fotókból vándorkiállítás készül, a képeket évente 35 országban mutatják be, a legjobb alkotásokat évkönyvben is megjelentetik. Az első, 1955-ben meghirdetett versenyre 335 fényképet küldtek be fotósok - hangzott el a megnyitón.
A fekete-fehér és színes felvételeket felvonultató kiállítás november 13-ig tekinthető meg a múzeumban. -
akos #16717 Hjaaa htx. -
#16716 MSN-en használatos szmájlikód. -
#16715 (Y) = -
akos #16714 (Y) Ez mi? -
#16713 (Y)(Y)(Y)(Y)(Y) :D Egy másik csapatban azis volt. -
akos #16712 + 20D