Digitális és analóg fényképezőgépek

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Z
mûjanyag?

Amit nem tudunk az erkölcsök útján megtenni, azt nem szabad a törvények útján megtennünk. A fehér ember nagyon ért a pénzcsináláshoz, csak ahhoz nem ért, hogyan kell elosztani.

Galy
kéne egy tesztkép
FREAK
biztos nem csúcsminõség, de annyira gagyi nem lehet, mint amilyen olcsó (mivel az ilyen kaliberû obik milka fölött kezdõdnek)

szal talán az anyaga lehet "spórolós" vagy nemtom....

Riszpekk

Galy
de jól néz ki! 😄
Galy
a canon 75-300 vole ennyi, szerinted?

MF? hmm...
Dzsini
van, csak többe kerül, mint ezek a fényképezõmasinák 😊 a muvo-kból meg már nem lehet kioperálni :o)

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Laalee
4gigás cf van már 😄 meg létezik md is

Photo Collage Maker http://www.collagemaker.me

FREAK
Lateralus, vagy bárki

van ez:

MF 600-1000mm f9.9-16, az árban még egy kétszerezõ is van

ultragagyi lehet vagy miért ilyen viccesen olcsó?

Új ára 76 ezer forint.

Riszpekk

Z
Értem, így korrekt.

(de nekem az elsõ a film! 😄 )

Amit nem tudunk az erkölcsök útján megtenni, azt nem szabad a törvények útján megtennünk. A fehér ember nagyon ért a pénzcsináláshoz, csak ahhoz nem ért, hogyan kell elosztani.

Timber
en nem akarok annyit videozni ... szoval sajnalnam a penzt egy camcorderre ... ezert szempont a video ... arra amire nekem kell pont eleg es nem kell vennem kulon cuccot.

~ I am the master of my fate, I am the captain of my soul ~

Z
Mindnekinek köszi a hsz-eket!!!

Z
Ehe-ehe, erre van a JVC miniDV. Fényképezõvel csak végszükség esetén videozunk! 😄D

Habár nem rossz az 640x480, hanggal, zoomolással, de hát camcordert sem használunk fotózásra, hiába tud 1024x768-as képet csinálni. ;-)

Z
Valami ilyen nálam is, de most mondták, hogy s5000 már nincs, s5500 még nincs.

Csak Canon az elsõ. Kihajtható LCD miatt. Ez tuti, mert szoktam úgy fényképezni a családi Pentax 33L-lel, hogy kell az a fránya kihajtható LCD. Egyetlen baja, hogy elég kicsi (1,5 inch).

Kodakról nem olvastam még rosszat. Bár csak a drpreview-on írtak eddig róla, ott is csak egyetlen postot.

FREAK: a drprev-en olvastam, és ott van a commentek között, de több, mint valszínû, h kamu...azt is írja a srác, h a legkisebb zoom-olásra is átállítja az optikát másik végállásba... (" The smallest movement sends the lens all the way to its limit and only by a number of mid-course corrections can you get it to where you want it. ") na ez nem így van, két órája volt a kezemben a gép, és nagyon szuperul lehet vele zoom-olni. Ennyit a véleményekrõl. 😞

Z
Pont ezaz, amit nem értek...a fotozz.hu-n is csak jókat írtak a képminõségrõl...

Ott meg is néztem a beküldött képeket. És szvsz nagyon szépek. Canon S1IS képek

Most voltam a vlr computerben (a kevés boltok egyike, ahol engedik, hogy kipróbáljam , Extreme computert felhívtam, és azt mondja a telefonba a t.munkatárs, h. akkor lehet kipróbálni, ha kifizetem, ergo megveszem...loller ezek tényleg hülyék, vagy csak továzzák magukat?), fogdostam, bekapcsoltam, nyomkodtam, masszív, kényelmes fogású. Zoom-ja tényleg nagyon ott van. ÉÉÉÉÉSS lemerült az aksim....amikor képet akartam volna csinálni, nekik pedig nem volt feltöltött..brühühühühü. De sebaj, hétfõn még elnézek a Megapixel-be, ott is ki lehet próbálni. Meg pár másikat is megnézek (s7000, Kodak).

tomsolo
...ráadásul emiatt a 640-es videózás teljesen kihasználatlan marad, tapasztalatom szerint eddig mindig elég volt 320*240... ha meg nagyon akarok filmezni akkor elõ a videókamera...

Waiting for me /me. Uplay: tom.solo Steam: tom_solo

Dzsini
megnézném azt a memkártyát amire elfér 60perc 30frame-es video 😊 fuji-s filemérettel számolva kb 5gigás kártya kellene hozzá 😊

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Timber
S1 egyik nagy elonye szamomra meg az is, hogy tud 640es videot 30Fpsel 60 percig es felvetel kozben lehet zoomolni is!

Dzsini
nálam a preferencia sorrend ez lenne:
S7000, S1IS, Z3, S5000... kodak felejtõs szerintem 😊

FREAK
"Komoly hibának felróttak olyat a Canon esetében, hogy nem éles a képe"

dpreview-n ritka éles és tiszta a tesztképe

Riszpekk

Z
Na emberek:

ezek közül választanék Karácsonyig:

#1 - Canon PS S1 IS @ bruttó 124.500_HUF

#2 - Fujifilm Finepix s7000 @ bruttó 122.000_HUF

#3 - Kodak DX7590 @ bruttó 127.375_HUF

#4 - Minolta Dimage Z3 @ 115.000_HUF

#5 - Fuji FP s5000 @ 87.750_HUF (esetleg az újabb 5500, ha kapható lesz hasonlóan korrekt áron)

#6 - Kodak DX6490 Zoom @ 98.000_HUF

Elég sokat olvasgattam róluk. A legjobb vélemények az S7000-rõl, és a Canon S1IS-rõl szólnak. A Kodak gépe még nagyon új, és kevesen használnak ilyet, de a technikai paraméterek alapján pariban van a többivel.

Komoly hibának felróttak olyat a Canon esetében, hogy nem éles a képe. Mások meg lehurrogták, hogy vagy géphiba (nem típushiba!), vagy a fotós hibája. Aztán probléma még, hogy nincs AF segédfény, és a vaku nagyon lassan (teljes kisütés esetén 9 mp alatt) tölt fel. Az objektív csendes, gyors, és nagyon sok fókusztávolságot lehet beállítani. Plusz van optikai stabilizátora. Van még egy extra, ami szvsz nagyon jó, ha nincs affinitásom/lehetõségem pl: lehasalni a sárba, vagy nem tudok felmászni egy létrára: a kihajtható LCD.

Fujinak láttam is képeit, valamint próbálgattam is az s7000-est, tehát arról egy kis tapasztalattal is bírok már.

S5000-esrõl is sok jót hallottam, és mivel én is amatõr szinten akarok fotózgatni, elég lenne a 3MP is.

Kodak 6490: jó optika (10X opt. zoom ez is!), nagy LCD, 4 MP, majdnem fokozatmentes fókusztáv állítás, kétféle zoomállítási sebesség. "AF segédfény helyett hibrid AF szenzort kapott, aminek hatására a DX6490 szinte teljes sötétségben is képes az élességállításra", egyetlen geccaó a Kodakkal az, hogy saját aksija van, amibõl pótot beszerválni valszeg drágább, mint a már meglévõ AA aksi garnitúrák közül egyet elszeparálni. 😞

Ha van tapasztalat, vélemény, indok valamelyik mellett/ellen, várom soxerettel! 😄D

Punkerwork
A75-öshöz tud valaki magyar leírást? Canon.hu-n nincs 😞

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen.

CSOCSO
ooo.. best buy... ez nem csak amerikaban van? no mindegy.. amugy amerika... ooo..azt hogy alapbol nagy kartyaval kerd.. nah azt nemhiszem bar lehet hogy vannak ilyen akciok mikor.. mondjuk 128 assal veheted azonnal...
The Garrett
tessek batran kerdezni? 😊

I\'m a Goodfella just like Deniro, punk.

Ramore
Van 1-2 dolog ami nem tiszta. Nem vagyok még járatos az apró részletekben és a fotózásban sem 😊
FREAK
akkor nem kell? mert meghirdetném

Riszpekk

Ok, valami ilyesmire voltam kiváncsi 😊 Htx

Blasta

"Az amatörnek 100-ból 99 fotója sikerül. A profinak 100-ból csak EGY!"

FREAK
gari, doboz van

milyen szempontból mennyire van használva? nagyon-közepesen-kicsit választ kell adni vagy adjam meg percben a használati idõt? mert azt nem tudom 😊

de talán megnyugtat a tény, hogy ez nem nagyon "kopik", a lencse karcmentes, mechanikai hiba nincs

Riszpekk

Garancia? Mennyire van használva...?

Megneztem es igazad van. JO kis gep. Nem igen kulombozik az A85-tol egyedul abban hogy nem tud olyan nagy felbontasban videot folvenni. DE ez nem olyan fontos.

FREAK
Canon 75-300-at tudok neked 50 rugóért, kb fél éves

Riszpekk

Igaz nem digitális téma, de 70-300 (vagy ekörüli) objektívet kaeresek Canon vázra. Mit ajánlotok, mely márkák jöhetnek szóba?

FREAK
biztos hogy olyan bonyolult?

Riszpekk

Ramore
Sony W1-es típushoz nincsen valakinek magyar nyelvû kézikönyve? Minden megoldás érdekelne.
Thx, igaz, dehülevagyok, hogy itt kérdezgetek ilyeneket...

Dzsini
http://www.dpreview.com/reviews/compare_post.asp?method=sidebyside&cameras=canon_a85%2Ccanon_s410&show=all
amennyivel kisebb, annyival "ultrakompakt"-abb.. nem elemet eszik, hanem aksit, kisebb a hátulján az LCD, és jóval drágáabb.

Mar a #8809-ben kerdeztem hogy mi a kulombseg a PowerShot A85 es az S410 kozott. Azt tom hogy az S410 kisebb, ve vajon kevesebbet is tud? Az A85 nagyobb de olcsobb. Melyiket erdemes megvenni?
Es az amazon.com-rol hogy rendelhetek? THX

Dzsini
ennyibõl nem lehet tudni. ha nincs rajta külsérelmi nyom (nem csaptad oda valahova, nem vitted magaddal fürdeni), akkor szerintem garanciás eset.

Garanciában megjavítják? Vagy ezt "én rontottam el"?

Dzsini
szerviz.

Valaki ért ezekhez a kütyükhöz?
Polaroid PDC 3350 - nem akar vakuzni! Ha állandó vakura állítom, akkor sem villant, viszont a gép "úgy tudja", vakuzott, mert a képek iszonyat sötétek lesznek...
Valakinek hasonló tapasztalat? Vakucsere? Szerviz?

Dzsini
Canon A95 - zoom megvan, 5MP, ISO 50-400, videofelvétel 640x480@10fps, jó vaku (buliba vihetõ), CF-slot (csak 1), nagyrészt fém tok, kicsi, strapabíró.

Timber
na haggyal! ^.^ Fuji S602z-ert max 60-70-t adnek ^.^ Es azt se magamnak vennem meg ^.^

Ja amit kihagytam: Lehetoleg CF/CFII kartyas legyen! ^.^

Galy
használt fujis602, 150-ért viheted 😊
Timber
a Canon PS S1 IS megeri a pizzet? Mert neznek valami gepet a Canon EOS300D melle ... amik szamitanak:
min. 3 Mpix (nagyobb szerintem nem kell ^.^)
video 640x480ban (MPEG2es tomoritessel uber lenne ^.^)
viszonylag nagy ISO range (na itt az S1 elmarad)
Optikai zoom min 3x (S1 10x-e roolz)
Es termeszetesen szep, zajmentes kep.
El lehessen vinni buliba is (300D itt bukik ^.^)
Arban olyan max. 100-150 ami szoba johet ...

Ajanlasok tomkeleget varom! ^.^

Igen, õ a 4. tényezõ amitõl a képminõség függ. Akarom mondani füG !

Timber
Phileas Fogg? ^.^

fogg=fog

Három dolgotól fogg leginkább függeni a képeid minõsége.
1. a gépbe töltött film minõsége (érdemes profi filmet választani, lehetõleg ne a Tesco pénztár melletti leértékeltek közül. Finom szemcsézettségû negatív filmet válassz ! Fotósboltba az eladó segít.)
2. a gépen lévõ objektívtõl
3. nem utolsósorban tõled

Ha mindhárom tényezõ oké, akkor várhatóan jó képed lesz. A fényképezõgép márkájának és tudásának elég kevés szerepe van benne.

GregSB
Most látom másik topikban már válaszolgattak...

Kültéren komolyabb vaku nélkül eléggé necces lesz.. Vigyél állványt magaddal és fagyaszd le a haverjaidat 😄