Digitális és analóg fényképezőgépek
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Amit nem tudunk az erkölcsök útján megtenni, azt nem szabad a törvények útján megtennünk. A fehér ember nagyon ért a pénzcsináláshoz, csak ahhoz nem ért, hogyan kell elosztani.
szal talán az anyaga lehet "spórolós" vagy nemtom....
Riszpekk
If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.
van ez:
MF 600-1000mm f9.9-16, az árban még egy kétszerezõ is van
ultragagyi lehet vagy miért ilyen viccesen olcsó?
Új ára 76 ezer forint.
Riszpekk
(de nekem az elsõ a film! 😄 )
Amit nem tudunk az erkölcsök útján megtenni, azt nem szabad a törvények útján megtennünk. A fehér ember nagyon ért a pénzcsináláshoz, csak ahhoz nem ért, hogyan kell elosztani.
~ I am the master of my fate, I am the captain of my soul ~
Habár nem rossz az 640x480, hanggal, zoomolással, de hát camcordert sem használunk fotózásra, hiába tud 1024x768-as képet csinálni. ;-)
Csak Canon az elsõ. Kihajtható LCD miatt. Ez tuti, mert szoktam úgy fényképezni a családi Pentax 33L-lel, hogy kell az a fránya kihajtható LCD. Egyetlen baja, hogy elég kicsi (1,5 inch).
Kodakról nem olvastam még rosszat. Bár csak a drpreview-on írtak eddig róla, ott is csak egyetlen postot.
FREAK: a drprev-en olvastam, és ott van a commentek között, de több, mint valszínû, h kamu...azt is írja a srác, h a legkisebb zoom-olásra is átállítja az optikát másik végállásba... (" The smallest movement sends the lens all the way to its limit and only by a number of mid-course corrections can you get it to where you want it. ") na ez nem így van, két órája volt a kezemben a gép, és nagyon szuperul lehet vele zoom-olni. Ennyit a véleményekrõl. 😞
Ott meg is néztem a beküldött képeket. És szvsz nagyon szépek. Canon S1IS képek
Most voltam a vlr computerben (a kevés boltok egyike, ahol engedik, hogy kipróbáljam
, Extreme computert felhívtam, és azt mondja a telefonba a t.munkatárs, h. akkor lehet kipróbálni, ha kifizetem, ergo megveszem...loller ezek tényleg hülyék, vagy csak továzzák magukat?), fogdostam, bekapcsoltam, nyomkodtam, masszív, kényelmes fogású. Zoom-ja tényleg nagyon ott van. ÉÉÉÉÉSS lemerült az aksim....amikor képet akartam volna csinálni, nekik pedig nem volt feltöltött..brühühühühü. De sebaj, hétfõn még elnézek a Megapixel-be, ott is ki lehet próbálni. Meg pár másikat is megnézek (s7000, Kodak).Amit nem tudunk az erkölcsök útján megtenni, azt nem szabad a törvények útján megtennünk. A fehér ember nagyon ért a pénzcsináláshoz, csak ahhoz nem ért, hogyan kell elosztani.
Waiting for me /me. Uplay: tom.solo Steam: tom_solo
If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.
S7000, S1IS, Z3, S5000... kodak felejtõs szerintem 😊
dpreview-n ritka éles és tiszta a tesztképe
Riszpekk
ezek közül választanék Karácsonyig:
#1 - Canon PS S1 IS @ bruttó 124.500_HUF
#2 - Fujifilm Finepix s7000 @ bruttó 122.000_HUF
#3 - Kodak DX7590 @ bruttó 127.375_HUF
#4 - Minolta Dimage Z3 @ 115.000_HUF
#5 - Fuji FP s5000 @ 87.750_HUF (esetleg az újabb 5500, ha kapható lesz hasonlóan korrekt áron)
#6 - Kodak DX6490 Zoom @ 98.000_HUF
Elég sokat olvasgattam róluk. A legjobb vélemények az S7000-rõl, és a Canon S1IS-rõl szólnak. A Kodak gépe még nagyon új, és kevesen használnak ilyet, de a technikai paraméterek alapján pariban van a többivel.
Komoly hibának felróttak olyat a Canon esetében, hogy nem éles a képe. Mások meg lehurrogták, hogy vagy géphiba (nem típushiba!), vagy a fotós hibája. Aztán probléma még, hogy nincs AF segédfény, és a vaku nagyon lassan (teljes kisütés esetén 9 mp alatt) tölt fel. Az objektív csendes, gyors, és nagyon sok fókusztávolságot lehet beállítani. Plusz van optikai stabilizátora. Van még egy extra, ami szvsz nagyon jó, ha nincs affinitásom/lehetõségem pl: lehasalni a sárba, vagy nem tudok felmászni egy létrára: a kihajtható LCD.
Fujinak láttam is képeit, valamint próbálgattam is az s7000-est, tehát arról egy kis tapasztalattal is bírok már.
S5000-esrõl is sok jót hallottam, és mivel én is amatõr szinten akarok fotózgatni, elég lenne a 3MP is.
Kodak 6490: jó optika (10X opt. zoom ez is!), nagy LCD, 4 MP, majdnem fokozatmentes fókusztáv állítás, kétféle zoomállítási sebesség. "AF segédfény helyett hibrid AF szenzort kapott, aminek hatására a DX6490 szinte teljes sötétségben is képes az élességállításra", egyetlen geccaó a Kodakkal az, hogy saját aksija van, amibõl pótot beszerválni valszeg drágább, mint a már meglévõ AA aksi garnitúrák közül egyet elszeparálni. 😞
Ha van tapasztalat, vélemény, indok valamelyik mellett/ellen, várom soxerettel! 😄D
A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen.
"Az amatörnek 100-ból 99 fotója sikerül. A profinak 100-ból csak EGY!"
milyen szempontból mennyire van használva? nagyon-közepesen-kicsit választ kell adni vagy adjam meg percben a használati idõt? mert azt nem tudom 😊
de talán megnyugtat a tény, hogy ez nem nagyon "kopik", a lencse karcmentes, mechanikai hiba nincs
Riszpekk
amennyivel kisebb, annyival "ultrakompakt"-abb.. nem elemet eszik, hanem aksit, kisebb a hátulján az LCD, és jóval drágáabb.
Es az amazon.com-rol hogy rendelhetek? THX
Polaroid PDC 3350 - nem akar vakuzni! Ha állandó vakura állítom, akkor sem villant, viszont a gép "úgy tudja", vakuzott, mert a képek iszonyat sötétek lesznek...
Valakinek hasonló tapasztalat? Vakucsere? Szerviz?
Ja amit kihagytam: Lehetoleg CF/CFII kartyas legyen! ^.^
min. 3 Mpix (nagyobb szerintem nem kell ^.^)
video 640x480ban (MPEG2es tomoritessel uber lenne ^.^)
viszonylag nagy ISO range (na itt az S1 elmarad)
Optikai zoom min 3x (S1 10x-e roolz)
Es termeszetesen szep, zajmentes kep.
El lehessen vinni buliba is (300D itt bukik ^.^)
Arban olyan max. 100-150 ami szoba johet ...
Ajanlasok tomkeleget varom! ^.^
1. a gépbe töltött film minõsége (érdemes profi filmet választani, lehetõleg ne a Tesco pénztár melletti leértékeltek közül. Finom szemcsézettségû negatív filmet válassz ! Fotósboltba az eladó segít.)
2. a gépen lévõ objektívtõl
3. nem utolsósorban tõled
Ha mindhárom tényezõ oké, akkor várhatóan jó képed lesz. A fényképezõgép márkájának és tudásának elég kevés szerepe van benne.