Digitális és analóg fényképezőgépek

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

tomsolo
biztos nem jött rá hogyan lehet kikapcsolni a lapon a zenét..:o))))))))))))))))))))))

Waiting for me /me. Uplay: tom.solo Steam: tom_solo

Dzsini
"Mióta ez a Borisz nem iszik, egész jó fotós lett, nem ?!"
😄DDD

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

tomsolo
htxwm 😄!

FREAK
van

tomsolo, híresek leszünk!! 😄DD

Riszpekk

Dzsini
ígyjártál, most majd felpörög rendesen a hit-számláló 😊 (ha van)

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

FREAK
ingyenreklám mindig jól jön 😊

Riszpekk

tomsolo
vazz...😄

...de miért?

ez tuti vmi ellenség...

Én vennék de most nincs pénzem digitális fényképezõre. Majd jövõre valamikor, akármit.
Hobbira tényleg nem éri meg, de ha hosszú távra, munkára tervez az ember, akkor sokkal jobban mint egy 20D.

Dzsini

FREAK
vagyis fasz tudja, tényleg attól függ, mire kell

ahogy mondod, munkára jó, egy napilapnak fotózni elég a 4mpx, és jól jöhet a sok profi fícsör 😊

Riszpekk

FREAK
hmmmm

én se vennék már olyat, az az igazság

Riszpekk

Amúgy az 1D egy 8000 dolláros gép volt, itthon meg jóval 2 millió fölött. Nemrég vett valaki az Index fórumról egyet használtan 430-450 ezer körül. Itthon ! Most van egy másik az apróneten 680-ért, de nincs egy éves sem. Pár hónapja már ott van, de nem viszik el. 750-rõl indult az ára. Nem hiszem, hogy túl széles réteg venne ennyiért gépet, aki Canont akar venni, az megveszi a 20D-t feléért oszt elvillog vele a haveroknak. Akinek munkára kell, az lehet, hogy már vett ilyet, vagy inkább az 1D Mark II-re szavaz valamivel többért ha új gépet akar.

Hát a digifényképezõgép vásárlása nem tartozik a legnagyobb pénzcsináldák közé, max akkor ha olcsó helyen meg tudod venni és drágábban elpasszolni. De ha saját célra veszed, akkor együtt kell élni a tudattal, hogy hónapkon belül nagyot esik az ára, éveken belül meg pedig már csak az eredeti ár töredékéért tudod eladni.
2000-ben vett Nikon kompaktom eredeti ára annyi volt, mint most egy Cano EOS 300D kitobjektívvel. Most ugyanannak a Nikonnak a nagyobb testvére 70 ezer forint újonan. A tükörreflexesekrõl nem is beszélve. 3 éve 1 millió közelében voltak az új cserélhetõ objektíves gépek. Aki akart magának egyet, onnan indulhatott. És ez 2001-2002-ben volt, nem 50 éve !

FREAK
oks, végül is az IS egy ilyen dolog, ma már "sok" kompakt tudja

Riszpekk

persze, nyilvánvaló hogy van amit direkt nem hoznak be alsóbb kategóriákba, de amint találnak "fenn" ujabb játékszert, a régieket vki kiadja, és akkor megtörik a jég, muszáj a többinek is beépítenie

ez olyan mint az autoknál, régen az ABS meg a légzsák extra volt még a felsõkategóriában is, majd kisebb kocsikba is lehetett venni, felül széria lett, ma meg már forgalomba se lehet hozni kisautókat se nélküle
kb. erre céloztam

FREAK
SD10-et kerestem

de tegnap vettem új obit Canonhoz, már beterveztem a további fejlesztéseket is, szóval nem aktuális

pedig jó ára van vaze

Riszpekk

Van egy Sigma SD9 eladó az apróneten 215-ért egy 24-70-es obival együtt.
Nem te kerestél ilyet régebben ?

FREAK
arra gondolok, hogy pl. az EOS-1D egy három éves cucc, és most is kibaszott drága

a szemvezérelt fókusz sem mai találmány, de szintén nem érhetõ el a mai átlagember számára

persze részben igaza van Cat barátunknak, de a profi fícsörök nagy része még nem jött el közénk 😊

Riszpekk

tomsolo
vagy megszûnt(ették) a gyártása a hozzávaló kiegészítõkkel együtt..

FREAK
ácsi, az elõbb a másik irányból közelítettél

nyilvánvaló, hogy jobb a mai, de ami 2000-ben elérhetetlen árú volt, az többynire még ma is az

Riszpekk

mert? hasonlíts össze egy 2000ben kapható elérhetõ áru digi fényképezõgépet egy mai, ugyanolyan árkategóriában lévõvel
(és most nem csak megapixelre és memóriakártya méretre gondolok, hanem funkciókra, lehetõségekre)

FREAK
erre azért aludj még párat 😄

Riszpekk

szerintem azért jók ezek, mert ami most a legdrágább gépekben van az pár év mulva az átlagembernek is elérhetõ lesz

Nem vettem letámadásnak, fõleg nem személyesnek.

Azért szúrtam be, mert érdekesnek tartottam, hogy itt legyen(kint van a fõoldal híreinél is).

Valóban a többségünk még csak nem is lát majd ilyet életében, de az is lehet, hogy közülünk senki sem, de szerintem is dögünalom lenne csak a hazai pénztárcákhoz mért technikai újdonságokról beszélgetni. Jó tudni, hogy van ilyen, sõt még a véleménye is meg lehet róla bárkinek...ez tök természetes.

FREAK
enélkül ennyi sem lenne, de ha van kérdésed, dobd be, és diskuráljunk arról

Riszpekk

Dzsini
ha mutatsz jobbat-érdekesebbet, akkor arról fog szólni 😊

tomsolo
nem akartam letámadni meg semmi (sry - lateralus 😛), de kb. ez teszi ki az itt folyó diskurzusok jelentõs százalékát... de jó mindegy lehet, hogy csak szar napom van és itt öntöm ki a lelkem ... de hát ez van...

Dzsini
...és?
attól még most került elénk, és most beszélünk róla. teljesen mindegy, hogy az ufók vagy a CIA titkolta idáig el 😊

FREAK
valamennyire értem, de miért kell letámadni egy sima fényképes, egysoros hírt?

nem azt írta, hogy add el a házad és vegyél ilyet 😊

Riszpekk

tomsolo
close all! 😄

... mindegy egyszerûen csak arra próbáltam utalni a hogy a "világújdonságok" nem feltétlenül jelentenek az átlágember számára VALÓBAN értékelhetõ hírt... pláne hogy a világ technikai fejlõdésének üteme valamint ezek megvalósítása kb. 1920 óta erõsen pénzügyileg szabályozott... (úgye mindenki emlékszik még a 90-es évek terrabyte-os cd-ire?😊)

...szal ez azt jelenti hogy nem technikailag ez az elsõ hanem ehhez elsõként van már annyi marketing háttér hogy megjelenjen a polcokon...

...ha meg már a hasonlitásnál tartunk érdemes azon is elgondolkodni mekkora hír az pl .a cosmopolitanba, hogy lehet kapni illatgyergyát 27 ezer forintért is...

FREAK
de amúgy miért ne lehetne? aki kicsit komolyabban veszi a fotózást, az azért összefuthat az életben "nagy" fotósokkal (na jó, nagyokkal talán nem, de újgazdag burzsuj MÛ-vészekkel simán), és kerülhet ilyen gép a kezébe, ilyenkor meg talán kellemesebb a helyzet, ha tudod, melyik oldalról kell belenézni...

másrészt meg ezekrõl van mit tárgyalni, azt te sem akarhatod, hogy kizárólag automata ultrakompaktokkal foglalkozzunk, mert a legtöbb fórumozónak olyanja van... kapcsolják be és nyomkodják az egyetlen nyomható gombot, errõl ennyit 😊

Riszpekk

FREAK
megértheted, hogy ilyen alapon be kéne zárni az összes világháborúval, ûrkutatással vagy Pamela Andersonnal foglalkozó topikot, mert a fórumozók 100%-ának úgysem lesz soha semmilyen tapasztalata róla 😊

Riszpekk

tomsolo
de ha egyszer nem lesz senkinek tapasztalata róla... akkor ez mind csak elmélet...😊

FREAK
errõl szól a topik

"digitális fényképezõgép... jó nem jó milyet?"

A Mamiya ZD : JÓ, ILYET! 😊

Riszpekk

Kábé ugyanaz az értelme, mint a tévés autómûsorokban bemutatni a Maserati legújabb luxusmodelljét. A nézõk (itt fórumozók) 99,999%-a soha nem veszi meg azt a kocsit, de álmodozni, hüledezni, vagy a magas árán bosszankodni mindenki szeret.

Loál János

Véletlenek nincsenek, csak walaki annak nevezte el őket véletlenül.

tomsolo
most komolyan mi értelme van ennek? kizárt dolognak tartom hogy egy itteni normál fórumozónak valaha is legyen ilyene...

tomsolo
...egy szekérderéknyi lóvéért...

Mamiya ZD

A világ elsõ középformátumú digitális gépváza
22 megapixel, 48*36mm érzékelõ

Blasta
Neeeeeee, ennyire ne imággyatok :-D

"Az amatörnek 100-ból 99 fotója sikerül. A profinak 100-ból csak EGY!"

[Walaki]D`Lair
pont téged idéztelek fórumozók fényképeiben...😄D

MSN:[email protected] | http://walaki.deviantart.com/ | japánautóbuzi™ HUNAKAMO drift.racing | www.drifter.hu

Blasta
Nézmá, tökhülyék vagyunk :-D

"Az amatörnek 100-ból 99 fotója sikerül. A profinak 100-ból csak EGY!"

The Garrett
na aszsem holnap lesz mit olvasgatni suliban 😊

I\'m a Goodfella just like Deniro, punk.

Galy
jeesssz!
Dzsini
Maxxum 7D képekMinolta 7D képek
ez egyelõre a legfinomabb
van 2 kompakt masina
meg SanDisk-ék uralják a memkártya frontot 😊 sokgigás CF-ek, gigás SD, satöbbi...
a cégek frontjai sok képecskékkel...

FREAK
kopizgatsz, vagy húzzunk a dipirivjura? 😄

Riszpekk

Dzsini
beindult a Photokina kiállítás, dpreview-ra ömlenek a hírek... új memkártyák, új optikák, szem száj ingere 😊

FREAK
thx, akkor azt inkább csináltatok (ha szükség lesz rá)

Riszpekk

EOS-M42 átalakítóban nincs semmi elektronika. Egy darab vasgyûrû az egész.

Z
LOÁL^2-en

Amit nem tudunk az erkölcsök útján megtenni, azt nem szabad a törvények útján megtennünk. A fehér ember nagyon ért a pénzcsináláshoz, csak ahhoz nem ért, hogyan kell elosztani.