48078

Attól még én vagyok a ZÚR :P (amse)
ui: meg a Jenő
  • Timber
    aham. De akkor Leicat sem vehetek... Azt meg Brad Pittol loptak el :)

Amugy meg MM is Nikonnal fotozkodott, szoval biztos jo ceg az nem?
  • oneal1
    LOÁL:D
  • G_ArchAngel #45984
    hint
  • Timber
    ha most nem lenne semmi mas valasztasom mint, hogy azt kene mondanom, ezt teljesen pontosan ertettem amire gondoltal akkor bele lennek kenyszeritve egy hazugsagba.
  • G_ArchAngel #45982
    Nikont soha, ellopjak, DHL sem szallitja ha gond van vele.
  • Timber
    szerintem a D5100 ha van ra keret ;)
  • tep
    köszi
  • 5Dani
    nedves rongyot végighúzol a körmöddel a barázdákban
  • tep
    van egy obim, amin kifehéredett a barázdált gumi, mivel lehet orvosolni ezt az esztétikai hibát anélkül, hogy kárt tennék benne?
  • Timber
    ja es legfontosabb... sony nex 5... T ido van rajta? (elso gombnyomasra nyit, masodikra bezar... Bulb elvileg igy muxik IR tavkioldoval)
  • kgb12
    Sziasztok!
    Azt szeretném kérdezni hogy ez mennyire éri meg a pénzét?
    Meg hogy mennyire tartós meg mik lehetnek a hibái ?
    Válaszokat előre is köszönöm !

Erről a gépről lenne szó Link

Remélem megfelelő topikba írtam a kérdésem.
  • gabatika
    Ilyen itthon is van: klikk
  • Tetsuo
    ment privat.
  • Timber
    Na erre nem is valaszoltam :)

Sikerult egeszen szar helyzetbe kerulni es lehet el kell adjam a Kr-t (Gumtree-re mar felraktam :P) :) Azert gondolkodtam a Sony NEX-5on mert ha eladnam a Kr-t es vennek egy Sony-t akkor a problemam is megoldodna (legalabbis az egyik a sok kozul :P) es gep nelkul se maradnek. Tomoren :)
  • I.C.ram
    Nekem nagyon bejön! Sokkal szebb, mint a Pro1. Sokkal élénkebbek a színek is. Meg nekem a HD kamera miatt is kellett, mert le akartam cserélni a régi, miniDV-s kamerámat.

Az analóg obiaimat csak MF-fel tudom felrakni az adapter miatt, de tökéletesen meg vagyok elégedve az MF-el is. Nincs gondja vele egyáltalán (pedig ebayről vett, kínai, bár viszonylag szépen megmunkált adapterekkel használom, mivel a Voigtlander adapter kb 60ezer forint...). Eddigi legjobb "komptakt" gépem, nagyon bevált. Nem tudom, hogy egy profi DSLR géppel szemben milyen képet csinál, olyanom még nem volt, és igényeimet ismerve, nem is valószínű, hogy lesz.
  • morcosqtya
    Pénz van, ízlés nincs.
  • Timber
    like us... :)
  • G_ArchAngel #45969
    ancient
  • Timber
    Eskuvofoto PRO :)
  • G_ArchAngel #45967
    durva, de tanulsagos
  • Timber
    Olvasnivalo angolul tudoknak.
  • Timber
    Sony R1? :)
  • gabko
    5letes fényképező reklám
  • morcosqtya
    Ma párom beleszeretett egy Nikon Coolpix L120-ba.. (bridge) :-)
    Hazajöttünk, megnézni a teszteket a neten.
    A gond az, hogy a tesztfotók nem győztek meg sem engem sem Őt..
    Megnéztük még a Canon PowerShot SX30 IS-t, a helyzet kicsit jobb de nem kielégítő.
    Zavar a zaj, a kromatikus aberráció, az életlenség.
    Talán csak a DSLR-el készített megszokott kielégítő minőségű képek után, relatívan, de ezek mind értékelhetetlennek tűnnek.

Nem értem, nem lehet egy normális Bridge-et találni??
    Úgy kb. 50-60 ezerig van valami elfogadható megoldás?
    Ebben a szegmensben van valami best buy gép?
  • Tetsuo
    Csak nem akarod lecserelni a K-r-t?! Ez visszalepes lenne..
  • Timber
    majd NEX-5rol akarlak kerdezni akkor valamikor :) Kepminoseg szerinted milyen? Dinamika? Meg mennyire lehet MF obikkal fokuszalni? Eleg jo az LCDje hozza?
  • I.C.ram
    Van már egy Sony NEX-5, amit nagyon megszerettem, és számomra sokkal praktikusabb, mint a Canon, na meg vettem hozzá Nikon és Canon objektív adaptert is, így az analóg objektívek is rámennek :) Szóval a Canonnal nincs sok értelme, hogy megtartsam. 2 éve hozzá se nyúltam kb.
  • G_ArchAngel #45959
    Magashegyi fotozasnal van.
  • G_ArchAngel #45958
    Olympus sincs, akartam is irni a sracnak, de hagytam a fenebe...
  • Tetsuo
    Az UV-szuronek van ertelme azon kivul, hogy fizikailag ovja az objektivet?
    A fenynel is van olyan, mint a hangtechnikaban, hogy egy hanghullamnak vannak also es felso harmonikusai, tehat mas tartomanyra is hatssal van?
    Vagy esetleg a digitalizalas (kvantalas) miatt kell egy alulatereszto szuro? Bar ezt gondolom elektronikusan oldjak meg a szenzor utan.
  • Timber
    fogadjunk csak azert linkelted mert a Pentax nincs kozte :)

IS: none
    Silent: SDM
    Pro lens: *
    Low Dispersion: Szerintem azt nem jelolik :P
    Full Frame: FA
    Crop Frame: DA

:D
  • G_ArchAngel #45955
  • morcosqtya
    Ezek mennyit érnek most használtan? Mennyiért fog ez elmenni szerintetek? (nem reklám, nem az enyém (sajnos)... :)
  • 5Dani
    Leginkább peremeset (blendepöcköt benyomva tartja). A legfullosabb adapter se drága már, úgyhogy inkább chipeset.
  • dbala
    Canon géppel használ valaki M42-es objektívet? Milyen adaptert érdemes venni? Chipest vagy simát?
  • Dzsini
    szerintem két egyszerű megoldás van: női kéz, turista nyak.
  • Placebó
  • morcosqtya
    Én csak azt nem értem, hogy szemben a félprofi vonulatú 10/20/30/40/50/60D-vel a 300-350-400D kategória gépei miért olyan kicsik???
    Egyszerűen kényelmetlen megfogni, tartani őket.
    Egy 20D-t meg lehet fogni, van értékelhető markolata és viszonylag "jó" fogása (lehetne jobb is), van súlya, nem annyira remeg be a kezemben, nagy, nehéz, mérsékelten de kellőképpen böszme, lehet szeretni.
    Ezzel szemben az amatőr vonal gépei kényelmetlenek, kicsik, nekem túl könnyűek (ezt alapvetően előnynek szánták, és sokszor az is, de én jobban szeretem a nehezebb gépet), kín fogni őket...

20D is igazából markolattal jó, nem is értem, hogy tudtam kényelmesen megfogni amíg meg nem vettem hozzá a grip-et...
  • Dzsini
    a forma a filmes gépből öröklődött, így fértek el a tekercsek :) - jól látszik, hogy pl. a filmkameráknak mennyire más a felépítése, ugyanígy a középformátumú gépeknek is, stb.

Pedig most már lehetne adni az ergonómiának pár löketet, ha már kézben tartott gépekről van szó. Állványon végképp mindegy, hogy mit csavaroznak rá.
  • Timber
    nem is hasznalok Urban Acidot csak egy kis zoldecske a hajlajtnak es egy pici barnacska a sedoknak :) Csak, hogy jol erezze magat a pixelhalmaz!