48078
-
#46186 Az ilyesmire kár egyáltalán billentyűzetet pazarolni, nemhogy "akár rossz akár jó" példaképként megemlíteni :) -
#46185 have fun :) -
#46184 A Debreceni Zitás részt irodalmi munkásságnak vettem, nem szakmainak :) -
#46183 Izgatja a fantáziám ez a "valamennyi értelme", kifejtenéd? Ha már én is megtettem az "egyik se"-t, lehet hogy én haladok rossz irányba ezzel az obipark kiépítéssel :) -
#46182 Magam es a többiek neveben is köszönjuk a kielegitö valaszodat :) -
#46181 Ezt kellett volna elsőre is, nem elintézni egy "Egyik se"-vel. Így már van valamennyi értelme a hozzászólásnak :) -
#46180 Én a kitobi mellé (17-50/55) mindenféleképpen nagy fényerejű fix obikat vennék. (...ha nem sport fotóznék mint most, ezért kellett egy 70-200 is, és ezért is van csak egy 50 1.8as fixem) Ezek szvsz sokkal jobban kifizetődőbbek, hiszen használhatod őket majd FF-en is ha el jutsz arra a "szintre", (főleg anyagi szinte, lásd. Debreczeni Zita :) ) és pl egyáltalán nem látom értelmét 17mm-en a 2.8nak, inkább vegyél egy 50 1.8at, vagy ha ennyid van rá, egy 1.4et, mert 50mm-n már portézásnál, satöbbinél, tényleg kell a nagy fényerő, és a háttér mosás. (legalább is nekem biztos) Ez a személyes véleményem a témáról. -
#46179 Kepeidbol itelve nem ma kezdted a fotozast. /tetszetosek a kepeid/ Valaki csupan segitseget kert es Te mint esetlegesen megfelelo tapasztalattal rendelkezo ember, akar valaszolhattal volna a kerdesere. Ha egyik sem, akkor miert nem ajanlod? ...esetleg alternativa?
De nem szeretnek harmadikkent belefolyni a ertekezesetekbe, csupan a tema akar engem, vagy többeket is erdekelhet. En is nemreg ruhaztam be kitobis DSLR-re. -
#46178 Értem, köszi, lehet én is veszek egy tamront, megjött hozzá a kedvem. -
DecenS #46177 a tamronnal próbálkoznék, de vásárlás előtt mindenképp próbáld ki.
csinálj vele fókusz tesztet, hogy ne egy front/backfocus-os példányt vegyél. elég nagy a gyártási szórás, de akinek sikerül egy jó darabot kifognia, az nem sűrűn válik meg tőle később. szóval a használtakkal is legyél résen. -
#46176 Ez nem duzzogas... Csupan ertelmesen valaszolt egy ertelmetlenre. -
#46175 Hát akkor duzzogjál, nekem mind1 -
#46174 Canont ismerem csak, azt semmiképp.
A másik kettő közül én a Tamronnal próbálkoznék, nem tudom milyen a fókusza, de a fix fényerő nálam eldönti a kérdést, főleg hogy 2.8.
Sigmával már amúgy is volt szalagkábel szakadásom, de legalább azt javítják itthon, nem úgy, mint a Tokinát (nem soroltad ide, de van hasonló obija). -
#46173 szia, a Sigma jo választás lesz nekem is volt regen, átlagos használatra tőkeltés.(a 3 közül a Tamront nem ismerem) -
#46172 Anyukád elküld 1kg kenyérért a boltba, ad rá 250 Ft-ot.
A polcnál nézegeted a 140 és a 200 vagy 240 ft-os kenyereket. Mind szar, mert van 2000 ft-ért is kenyér ezért inkább hazamész és nem eszik a család semmilyen kenyeret... -
#46171 Jó, akkor melyik "másik" ha ezek szerinted nem?
Konkrétan mondj egyet kérlek ebben az ársávban!
Ne onnan induljunk már el, hogy félmilliós géphez kell profi fotóra, és minden objektív szar ami nem L-es és 400ezer alatti árú mert - más szakterületen - ilyenekkel én is tudok dobálózni.. (nem teszem).
Az adott pénzügyi lehetőségek által behatárolt termékkörben kellene választani. Nem az a kérdés, hogy mi a legjobb hanem, hogy X-Y forint között mit éri meg legjobban.
Ismert ez a viselkedés, miszerint Kati bemegy a boltba, szeretne venni 30ezerért egy kompaktot a Balatoni nyaraláshoz, de az eladó szerint az szar, 50-ért vannak Bridge-ek, de azok is szarok, 110-ért van belépő DSLR, de az is szar, van 60D de az is szar, vegyen 5D-t (nagy durcásan fanyalogva, mert az nem 1Ds). Kati pedig ott áll 30 db ezressel és nem érti miért nem lehet annyiért választani egy gépet (lehetőleg relative a legjobbat abban az ársávban).
Mindig mindennél lehet jobbat, nagyobbat, drágábbat mondani...
Én nem ilyen szemléletű választ szeretnék kapni hanem értelmeset, figyelembe véve a kérdés lényegét. -
#46170 Egyik se -
#46169 Gondolom a Tamron vagy egy negyedik.. -
#46168 Erről a 3 objektívről mi a véleményetek / tapasztalatotok?
EOS 20D-re raknám, általános alapzoomnak. Melyiket érdemes? Képminőség, rajzolat?
Canon EF-S 17-85mm f/4-5.6 IS USM (OEM)
Tamron AF 17-50mm f/2.8 XR SP Di-II LD Asp IF (Canon)
Sigma 17-70mm f/2.8-4.5 DC Macro (Canon) -
#46167 Minél kisebb blendénél lősz, annál jobban látszik f/11 alatt már szépen kezdi elmosni.
Ez még kifújható (az enyém csúnyább volt) körtepumpával, szabad szemmel nem látszik minden kosz a szenzoron.
-
#46166 szia, rosszul sejted, a szenzor koszos. -
#46165 Sziasztok! Magyarázat kellene az alábbi jelenségre: lövök egy képet f/36-tal, akkkor ilyen koszos a kép
ha viszont f/8-cal van csinálva, akkor a pacák el vannak mosódva, nem zavaróak.
Átnéztem mindent, és semmi nem tűnik piszkosnak. Ha a szenzor lenne piszkos, akkor mindig egyformán lenne a kosz, jól sejtem? -
#46164 Neha, ha vendegsegbe megyek vagy itt-ott munkahelyen latok tv-musorokat... nem, nincs az az isten!
A reklamoktol, a bugyuta okoskodo "dokumentumfilmektol", a harsany oncelu effektektol, a merhetetlen igenytelensegtol 5 percen belul ki vagyok.
Azt a havi 2 filmet, amit nezunk parommal, nem lenne rossz egy nagy profi kijelzon vagy gyongyvasznon nezni, de azert tulzas lenne. -
#46163 Próbáld ki! Az Élet nagy örömeinek egyike!
Olyan mint az evés vagy a szex.
Én már régóta csak ezért vasárnap tartom meg a Sabbatjaimat.. :))))) -
#46162 Na akkor nem csak nálam van, nem egyedi, azt hiszem ez is ilyen kollektív kódolt emberi érzés. Talán a Homo sapiens sapiens-nek a XX. században megjelent (vagy aktivizálódott) egy speciális "Formula1revasárnapelalvóság"-génje, amiben az allél domináns-recessziv öröklésmenettel jelenik meg a fenotípusban.
-
G_ArchAngel #46161 A Safety Car-tol eltekintve allitolag nagyon jo volt az utolso futam: sok elozes, baleset, kieses, utkozes...
Nem lattam, nincs idom ra, de ettol meg szeretnem nezni. -
#46160 Nálam a Tour de France közvetítés okozott ilyesmit nyáron :) Az izgalmi szint nagyjából ugyanaz, de legalább a táj kicsit változatosabb (búzamező vagy napraforgómező mellett tekernek). -
#46159 LOL Erre sokan eskusznek. :) Nekem nincs tv-m, nemtom. -
#46158 De a legjobb dolog vasárnap délután halkított F1 zümmögésre elbóbiskolni egy kényelmes kanapéban vagy puha ágyban.
:) -
#46157 mar nem szent unnep az F1-Vasarnap? :) Nekem amugy F1bol 1 kor eleg is... ha azt vegignezned 52x loopolva akkor se lenne nagy kulonbseg :D -
G_ArchAngel #46156 Ma megneztem az egy oras osszefoglalot BBC-n, aztan kesz, nincs erre idom... -
#46155 en ezert vettem Pentaxot. Tudasomhoz illo gep :D -
#46154 az tulzas, hogy neztem :) En kozben CoD1-et toltam nosztalgiabol es jot rohogtem a haverokon akik osszejottek F1-et nezni es vagy egy oran at neztek ahogy esik az eso :P -
#46153 nekem is csak kozepso fokusz van bekapcsolva... egyszer viccbol atraktam, de zavart a sok villogo piros kocka es visszaraktam kozepsore. -
G_ArchAngel #46152 jo is ez, bar 60-ban talan ez mar veteran futam volt:) -
#46151 csak az ilyen lesz -
G_ArchAngel #46150 Vagy csak csapja szet a curvest, igaz, a legtobbi gepnel altalaban ront a minosegen es szamos esetben minosegvesztessel is jar, de a Pentax kepein altalaban segit. Mondjuk azon a rajtahagyott vazsapka is. -
G_ArchAngel #46149 Fokuszpont egy (1!) kell, a tobbi jatekszer, bekapcsolva sem voltak 4 eve.
TLR vaz megtanitana fokuszalni, nem mint ezek a digitalis kacatok. -
#46148 Van benne igazság :) -
G_ArchAngel #46147 Azert 50 evvel ezelott is tudtak versenyautot fotozni, meg fadozossal is, csak kicsit elkenyelmesedett a vilag es a vaz szine immar fontosabb, mint aki hasznalja.