48078

Attól még én vagyok a ZÚR :P (amse)
ui: meg a Jenő
  • G_ArchAngel #46146
    Pentaxot hasznalsz es F1-et nezel?

A majaknak igazuk lesz, erik az a reset...
  • Timber
    en inkabb ugy fogalmaznek, hogy az angol menut konnyu megtanulni... ellenben a magyart a mindenfele idiota forditasokkal... :)
  • kgb12
    Hát jó igaz könnyű megtanulni az angol menüt is nem azt mondom :)
  • Timber
    hat ez a kanadai nagydijon nem lett volna olyan nehez :D
  • Dzsini
    Csak szólni kell a versenyautónak, hogy várjon pár percet, míg a 6 fotó elkészül :)
  • Timber
    Na jo de ez a Hasselblaff nem jo gyorsan mozgo targyakra... csak azert nem ajanlottam alant :)
  • Dzsini
    Hát, én szó szerint alig várom (gyakorlatilag egyáltalán nem)... különben is ott van a Hasselblad subpixel eltolós 200 megapixeles hogyhíjjákja, amivel ilyeneket lehet művelni, akkor minek szórakozzak 24 mp-vel?

Valahogy nem kapott el ez a HD mánia, filmeknél sem :)
  • Timber
    en mar pl. alig varom a Sony A77-et mert az 24 megapixel lesz es akkor az sokkal jobb lesz mint a tobbi! Hogy hogy te nem?
  • Dzsini
    Akkor bennem van valami elrontva, hogy a 6 (2800x2100) is bőven sok, így is 3-4 mega egy kép :)
  • Timber
    na de a 18 az tobb mint a 14, tehat jobb :)
  • Dzsini
    Milyen indokod van a 18 megapixelre a 14-el szemben?
    Mire nem elég a 4592 × 3056 pixel, hogy 5184 × 3456 kell?
  • Timber
    hat fotozasnal a magyar nyelvu menu az tenyleg elony :)
  • kgb12
    Értem nem tudom egészen jól hangzik, csak 200-ig van keret rá, de meglátjuk még nézelődök, teszteket is olvasok és eldől.A Canon eléggé bejön mellette szól a 18 megapixel meg a magyar nyelvű menü is előny , de ez a Sony is elég kecsegtető dolgokat tud .
  • Timber
    felreteve a trefat... Sony SLT A-33 mozgo targyakra nem esetleg?

Sorozat kepeknel: 6 kep / masodperc, koveto autofokusszal (Sony) vs 3.7 kep / AF nelkul (Canon) vs 4 kep / AF nelkul (Nikon D5000)
    AF: 15 pontos (Sony) vs 9 (Canon) vs 11 (Nikon)
    + nincs blackout expozicionalasnal (svenkelni konnyebb)
    + video kozben is hasznalhato az al-optikai kereso
    + video kozben is full, gyors AF.

Igaz arban picit tobb
  • Timber
    Canont vegyel es hogy megjobbak legyenek a fotoid vegyel melle egy iMac-et is... de minimum iPhone-od legyen!
  • DJ RX7
    550d
  • kgb12
    Sziasztok!

Azt szeretném kérdezni hogy melyik gép érné meg legjobban ?

Canon EOS 550D :Link

vagy

Nikon D3100 : Link

Leginkább mozgó tárgyakat fotóznék, de természetesen táj képeket is.

Válaszokat előre is köszönöm !
  • Timber
    Beduhodott baratno vs Nikon lencsek :)
  • Timber
    Nem bogre, objektiv... na jo megiscsak bogre :)
  • Dzsini
    van sok más is - termoszok, bögrék, pendriveok...
  • morcosqtya
    Nem objektív... bögre. :))
  • Dzsini
    Annak semmi, de két ilyen háromképes mód van, az alá-föléexponálós (amiről először is írtam, és nem javított ki), meg az elé-mögéfókuszálós (kézi fókusznál), az elsőnél látom igazán értelmét a sok képnek, ezért feltételeztem, hogy esetleg arról lehet szó.
  • Timber
    a fokusz sorozatnak mi koze a HDRhez?
  • Dzsini
    A HDR fotózáshoz állvány kell, és saját kézzel csinálni az alá-föléexponált sorozatot.
  • TopGun
    Jah, ertem ok. akkor ugylatszik nem olvastam el eleg figyelmesen, nekem pont a fokusz sorozatnal kellene a nagyon sok kep...
  • Dzsini
    Pont ezt írtam én is. Sima sorozatnál (nem fókusz) ír ameddig bírja, fókusz sorozatnál pedig 3 kép.
  • TopGun
    Akkor valamit lehet, hogy nem jol csinalok? Mert En ha beallitom a fokusz sorozatot, akkor egy exponalasra csinal harom kepet es annyi, ha nem engedem fel az exponalo gombot akkor nem csinal semmit, amig ujra meg nem nyomom, akkor megint 3 kep es leall :(
  • stain
    Há jah, a helyek kb. felét én is lefotóztam.
  • Tetsuo
    Na igen, de eddig ugy hittem, hogy Austint nem mennek annyian fotozni, mint mondjuk a gizai piramisokat vagy a tokioi Ginza negyedet esetleg USA-ban/Kanadaban is a Niagara vagy az oriasfenyok sot, a Grand Canyon...

Japan bar kisebb orszag mint USa kb. legalabb annyi fotos van ott is, es nem valoszinu, hogy szazalekban annyira hasznalnak a Flickr-t mint az amcsik..
  • 5Dani
    asd
  • Timber
    miert lenne meglepo a sok amcsi varos? USA 52 allambol all es majdnem mindegyik allam majdnem feler egy orszaggal. Raadasul ez leginkabb egy turistafoto valogatas es USA turista forgalma nem kicsi... Szerintem vetekszik egesz Europaeval. Flickr meg talan a legnepszerubb ilyen megoszto oldal...

De ami tetszik, hogy bemutatjak az 'igy csinalja mindenki' fotot es utana adnak tippeket... szoval azert osszessegeben erdekes es tanulsagos kis cikk az :)
  • Tetsuo
    Erdekes es a meglepo talan a sok amcsi varos, bar nem hiszem, hogy Flickr hasznalata reprezentativ lenne a fotosok koreben.
  • Timber
    A vilag 25 legfotozottabb helye :) (35 millio flickr kep alapjan)
  • morcosqtya
    :)))

Az élet más területeire is igaz ez.
  • DJ RX7
  • G_ArchAngel #46111
  • Dzsini
    Alá-fölé exponálni 1-1et tud (tehát 3 képet csinál), sima sorozatot addig, amíg a kártyára tud írni (esetleg belassul, de nem áll meg)
  • TomBond
    Elég sokat enged. Szerintem amíg van hely a kártyán.
  • Timber
    Astrofoto Pentax modra :)

Nagyon kivancsi vagyok gyakorlati tesztekre... papiron az otlet jo.
  • TopGun
    Es azon hany kepet tudtok beallitani sorozat fenykepezesnel? Pl. fokusz sorozathoz? mert En az S5 IS-hez csak 3 kepet tudok beallitani...