48078
-
De ha az SACD meg DVD-A az átlag emberek körében nem terjedt el - ahogy írtad - , meg a High-End ben sem - ezt ugye tudjuk - , akkor ki használja? :D
Az hogy pár lemezt lehet kapni, az még nem jelent semmit, szenet is lehet, még se használ senki lengetős vasalót :D -
Szerinted meghalt, mások szerint pedig létező, máig használt rendszerek, ahogy a Blu-Ray Audio is. Minden szempontból fejlettebbek, nagyobb tudásúak, mint a CD, és sok szempontból a "bakelitnél" is (pl. sokcsatornás hang), mégsem terjedtek el a klasszikus és a nem populáris zenén kívül (jazz, progresszív, stb.).
A legfőbb indok szerintem az, hogy az átlag embernek a CD bőségesen elég, nem érdekli zenei hang terén az ezt meghaladó minőség - ellentétben pl. a filmekkel, ahol a "fúhádé meg háromdé" divatja sikeresnek tűnik. Kapcsolódva a topichoz - a DSLR-hez a vásárlók túlnyomó többségének elég a kitobi, esetleg egy ultrazoom, mert a DSLR résszel megfelelnek a divatvonulatnak, viszont nincs meg az igény arra, hogy plakát méretben fűszálakat nyomtassanak, monitoron (maximum 2 megapixel) meg nem látszik, hogy egy gyenge objektív nem teljesít tökéletesen. Viszont a filmfelvétel legyen FullHD, mert azt lehet mutogatni a hozzá illeszkedő (szintén 2 megapixeles) TV-n. -
SACD meg DVD-A ott halt meg, amikor 10 éve jött :D
Bár ez valószínű a vinyl-nek köszönhető :D -
SACD, DVD-Audio, Blu-Ray Audio - ahogy az mp3-nak, úgy az audio CD-nek is megvannak a fejlettebb, minden szempontból modernebb és jobb minőségű utódjai, mégsem terjedtek el, egy szűk réteg használja csak.
(és rám is morognak, mert FLAC-ban / m4a-ban tárolom a zenéimet, és aki elkér valamit, az konvertálgathat) -
Mondjuk a CD kivételes eset, mert semmiféle utódja nincs pl zenelejátszásra.
De értelek :D -
Gondolom inkább a DSLR fog a MILC felé tendálni, "nyitni"...
Ha igen, az nem hinném, hogy 4-5 év alatt menne végbe...
Temetik már a CD-t is jópár éve.. mégis itt van.. -
Nem nagyon látok piacot erre. Aki beéri a kompakt gépek minőségével, az minek szopassa magát a cserélhető optika hátrányával ? -
SuicideBomber #46259 Jah K-x (fekete) 18-55 kit eladó. Van még egy Tamron 70-300 és egy Sigma EF-500 DG Super. Ha valakit érdekel írjon a [email protected]. Üdv. -
az a vaku úgy fog letörni! -
SuicideBomber #46257 Irónia akart lenni. De amúgy a Limitedek is ott vannak FF-re. Remekül beárazva. -
csecse -
G_ArchAngel #46255 Pentax MILF! 
(tetszik kulsore, ellenben a szenzor kicsi...
)
-
Ami biztos, hogy új és digitális. Egy jót, akár az általad felsorolt három kategóriában.
Egy Fuji HS10et javasoltak a nejemnek, mert a kettő közül amit kinézett a Sony DSC HX1-et már nem kapni (egy hónapja még egy rakat volt), a KODAK Easyshare Z990-et meg nem ismeri. (Korábban egy Kodakja volt, picit továbblépne.) Főleg őt érdekelné. -
G_ArchAngel #46253 Oke, de a digitalis Pentax mindig szar volt, talan a Sony segitett rajta, mig a Canon/Nikon neha megbotlik, de altalaban utmutato minosegben.
Ettol fuggetlenul termeszetesen a Canon es Nikon is szar, csak kevesbe, mint a Pentax. Kiveve, ha analog, mert abban a Pentax igen jo. -
HUH vazz! az elso kepet Te csinaltad? ha igen, melyik varosban? mert nagyon tetszik nekem, szerintem baromi jo a kep! -
mert az nekem nem volt. De a K200D a K10D szenzorat kapta meg, szoval kozel azonos kepminoseg es az mar beleposzint. Igaz kesobbi kiadas.
De itt most nem azon van a hangsuly, hogy a K10D vs 350D (ami megjegyzem akkoriban majdnem ugyanannyiba kerult... ergo akkor mit is akarunk azzal, hogy nem u.a. a kategoria... akkoriban a K10D-t 161e-ert vettem -K10D GP edition raadasul- es a 350D-t meg 120e-ert adtam el hasznaltan... tehat arkategoriaban megegyeztek) hanem az, hogy a Canon beleposzintu gepei igencsak ratyi kepminoseggel birtak, szoval ha velemenyed szerint azota romlott... nevermind :D -
G_ArchAngel #46250 K10D nem belepo gep volt, 350D meg igen, miert nem 30D-vel hasonlitottad? -
Azert mert a Hoya nem fog kiadni FF gepet. De anno az Asahi se akart. Helyette van 645D. -
mar elnezest de a Canon beleposzintui mindig is hanyadek kepminoseggel birtak :) Anno sikerult ugyanazzal az obival, ugyanonnan, ugyanakkor osszevetnem egy K10D-t es egy 350D-t... fenyevnyi a kulonbseg (amirol megtudtuk egy masik topikban, hogy 9.46 petameter hosszu). -
G_ArchAngel #46247 kompat/(d)slr/kozepformatum, uj/hasznalt, digitalis/analog -
Srácok, egy gyors kérdés:
Milyen komolyabb gépet javasolnátok 70-100 ezer és 100-150 ezer forint között? -
-
G_ArchAngel #46244 Zsenialis, 50 es 300mm-rel mindent meg lehet oldani.
(nem) -
SuicideBomber #46243 Pentax jelenlegi DA üvegjei elvileg mind APS-C-re vetít. Mondjuk a DA* 300/4-et sokan hibátlanul használják filmes gépen, az optikai felépítése kb az FA* 300-é. FA szériából meg már csak az 50/1.4 van gyártósoron. Tehát full frame-re már van két obid. -
G_ArchAngel #46242 Jah, Sony szenzorok eleg jok, mar varok regy rendes Szotyit fullframe szenzorral, mert az A900 kegyetlenul elavult es legalabb annyira tularazott.
Tenyleg, ha ilyen nagy a Sony-Pentax haversag, akkor Pentaxnak miert nem adnak fullframe szenzort? Mert ugye Nikonnak adnak. Vagy a Pentax obik csak cropra jok? (ertem az uj, digitalis vazakhoz kifejlesztett obikra) -
Igen. A K7-ben és a K20D-ben volt Samsung szenzor. A most kapható gépekben Sony CMOS van kivétel nélkül. A DxOMark szerint a legjobb képminőséget adó croppos váz a K5. -
G_ArchAngel #46240 Jah, most mar ebben is Sony van, mint a Nikonokban? -
Ez talán a csamcsung szenzorosokra igaz volt, viszont azok sem mostanában jöttek ki. -
G_ArchAngel #46238 Mondjuk nem mondasz hulyeseget, mert a belepo vazak kepminosege is a Pentsuxehoz hasonlo reszlettelen, mosott szarra valik lassankent... -
A Canon csak a Pentax utan megy, szinekben is. :DD -
hat igen... ha egy trend elterjed akkor az elterjed na! -
G_ArchAngel #46235 kattogtatoknak, plazacicaknak jok ezek a gepek - bemegy boltba: "Jo napot, egy cuki pirosat kerek" -
Link. -
Bizony a multkor mar kiderult. Mi azota is ha'la'sak vagyunk neked, hogy kideritetted. -
G_ArchAngel #46232 Bocsanat mindenkitol, beneztem, K-7 olvastam valamiert.
Termeszetesen multkor mar kiderult, hogy a K-r-nel meg par MILC/EVIL is jobb, nem kell DSLR-hez hasonlitani :DDD -
Pentax K-r kitobival £400.
Nikon D7000 kitobival £1021.
Canon EOS 550D kitobival £590.
Ennyi. -
Nekem van 1 Feher es L-es obim! Maradhatok? -
Na latom az utaljuk egyutt a Kr-t / Pentaxot klubb megint osszejott.
En tovabbra is azt mondom, hogy teljesen mindegy melyik gepet veszi az ember mert mindegyiknek megvan a maga elonye es hatranya. Pentax olcso, viszont kesobb vagy egyaltalan nem jonnek ki hozza olyan 3rd party kiegeszitok amik Canonhoz, Nikonhoz jonnek ezrevel. Persze ez csak akkor gaz ha epp az a kis gadget kell. Viszont Pentaxnal lesz astrophoto opcio tobbszazezres allvany nelkul. Hogy megintcsak kacajt csaljak Garkannyalarcra en ugy fogalmaznam meg a dolgot ahogy a Pentax megfogalmazta anno a K10D reklamjaval: We're the little geek who always wins the technology fair.. Pentax mindig is szeretett innovativ lenni, eleg sokat koszonhetunk nekik a 35mm-es rendszerben. Viszont manapsag egy kis ceg (mondjuk Hoya-val egyutt nem annyira pici), kis (de lelkes :D) kozosseggel.
A tobbiek viszont ugyanugy jok ebben lemaradnak abban.
Pl. a Canon nagyon jo marketingben :D es meg a szart is el tudja adni joarasitva (nekik jo arasitva). Szepen kitermeltek maguknak a Feher kell es L-es! fanboyokat es eleg jo strategiat valasztottak a profik teren. Viszont (szerintem) a kepminosegben a Canon beleposzintujei gyengek. -
Mi lenne ha csak Canonokról beszélgetnénk...?
-
G_ArchAngel #46227 http://camerapricebuster.co.uk/