48078
-
stain #46469 zajosabb lesz a kép -
stain #46467 Én is úgy szoktam, ha nagyon világos valami a képen. -
stain #46466 Keress rá Klösz György Tabán képeire. Valóban elég gettó volt. Sok szerb élt ott. Kertész is fotózott arrafele sokat. -
#46465 Ma is tanult valamit az ember: Ha be van kapcsolva a Active Dinamika (akarhogy is hivjak) akkor a RAW kep az alulexpos lesz. Mert a nagy dinamikaju kepeket a fenykepezok ugy csinaljak, hogy alulexpozzak a kepet es utana szoftveresen felhuzzak... -
#46464 Őrmezőre terveztek valami ámérikásat, nem tudom most hogy áll -
#46463 Hát innen nézve eléggé "gettó" jellege volt már a környéknek. A bontási képeken olyan szák utcák látszanak, hogy ehaj..
Bocs a sok offért. -
#46462 Nálunk (többek között mert a Duna-part látképe és még több belvárosi terület a Világörökség része) tilos a magasházak - felhőkarcolók építése, maximum a külvárosba, külső kerületekbe (pl. Csepel, Angyalföld - ide voltak tervek) kerülhetne ilyesmi, de jelenleg nincs rá lehetőség sem, ez városképi döntés volt sok éve, és egyelőre nem úgy néz ki, hogy változtatni akarnak rajta. -
stain #46461 Hát a Tabán igen, meg nyilván a külső kerületek, de azért a belső részek maradtak. Pl. Philadelphiában a 80-as évek közepéig nem voltak felhőkarcolók, aztán most meg hogy néz ki... -
#46460 Például az egész Tabánt még az 1930-as években bontották el, azóta van a helyén park.
Előtte:
Utána:
Egyéb érdekességekkel kapcsolatban például itt körül lehet nézni, vagy a FSzEK Budapest Gyűjteményében. -
#46459 Budapest is ennyire átalakult, bár ott a II.Vh segített be. Mai napig látszik - elsősorban Budán - hogy hol voltak a legerősebb harcok. -
stain #46458 Annyira súlyos, hogy az amerikai városok mennyire átalakultak 100 év alatt... mondjuk néha besegített egy-egy földrengés meg tűzvész... -
#46456 Ismeritek? Szerintem döbbenetsen jó kép több szempontból is. -
Lateralus #46454 Nem lenne nagyon meglepő egy 4/3-os gép sem a Fujifilmtől. Eddig ugyan nem mozdultak erre, de évek óta benne vannak a 4/3 csapatban. -
#46453 itt megvásárolható plusz képek róla
-
Lateralus #46452 Elég ratyi képe lehet.
Hülyéskedni azért sok a 35 ezer. -
#46451 [URL=http://veletech.hu/mobil/437/igy-varazsolhatunk-profi-fenykepezogepet-az-iphone-4-bol]"profi fényképezőgép"[/URL] egy iPhone4-ből
"a kütyü segítségével profi fényképezőgépek (DSLR) objektívjait szerelhetjük fel telefonunkra, amitől a képminőség nyilván nem fog javulni, mert az érzékelőlapka ugyanaz marad. Kétféle változatban érhető el, egy Canon, míg egy másik Nikon bajonettel. Bármelyiket is választjuk, 190 dollárt (34 700 forintot) kell érte kicsengetnünk"
-
G_ArchAngel #46450 Ez 50 volt, karcmentes, eredeti Ofotert-es dobozban, magyar papirokkal.
Amugy a hibatlanok, hasznalati nyomokkal 30-tol kezdodnek otthon, UK-ben dragabb. -
#46449 A Yashica nem mai darab.. :)
Látom 16 ezerért kelt el egy... -
G_ArchAngel #46448 Sajat Yashica Mat 124G es egy kolcson Canon AE-1 -
#46447 Egyébként analógra mid van? -
G_ArchAngel #46446 -
#46445 Mennyi expo van benne? -
G_ArchAngel #46444 jelenleg en is kibebaszott boldog lennek, oregecske az 5D es nincs penz mark II-re, remelem meg egy evet kihuz a zar... -
#46443 epic.
-
#46442 true -
G_ArchAngel #46441 Nem, ez minden digitalis szutyokra all: fossuk a szar kepeket, hogy majd lesz 1-2 jo, mig filmesnel a mai napig percekig komponalok, hogy biztos legyek benne es nem nyomom le a gombot minden szar helyzetben.
Durva, de parhuzamosan hasznalva a ket technikat latszik igazabol, hogy a filmes fotozast sok esetben tenyleg szellemi munka elozi meg - barmilyen hihetetlen is az en esetemben - mig a digitalisnal csak keprogzites. -
#46440 Canonosoknak flame :P
-
G_ArchAngel #46439 miert orulnel, reszvenyes vagy?:)
en pl leszarom, hogy ki es mit vezet be, a cel mindig a holnap tulelese :D -
#46438 hat en is orulnek ha a beleposzintu DSLR-ek eltunnenek es helyettuk a mirrorless lenne. Mondjuk Sony csinalja jol :) Naluk mind a ket verzio mirrorless (NEX vs SLT-A) -
G_ArchAngel #46437 A Fuji ugyanazzal a felepitessel es APS-C szenzorral jon, mint az X100. Ellenben draga lesz. -
#46436 A végén újra csak a profik fognak DSLR masinériákkal szaladozni??
Vízió....
-
#46435 allitolag 4/3 szenzorral :) Mondjuk en a Samsung NX20 bejelentest varom nagyon... ha nem a K20D-s szenzor lenne benne akkor mar lehet megvettem volna az NX-11-t is :D
Amugy az igazat megvallva... ki a tokom akar cipelni 5-6 kilos felszerelest? En komolyan gondolkozom azon, hogy venni egy mirrorlesst, ami kenyelmesen elfer a taskamban, egy 18-105 koruli obival tudnam hordani mindenhova mindig... Mit er egy full frames gep 1.2-es obival ha 6 kilo es soha nem viszed magaddal? A nalad levo barmilyen gep kepminosege biztos, hogy sokkal jobb mint az otthonhagyott csucsszuperfullframe gepe. -
#46434 Fellendülő piac, hülye lesz bármelyik cég kimaradni, és a piacot otthagyni másoknak. -
G_ArchAngel #46433 Fuji is: jon az X100 cserelheto objektives utodja -
#46432 és akkor senki ne maradjon ki belőle - "Úgy tűnik, az egyre növekvő piaci igények meggyőzték a Canon vezetőségét: mégiscsak jól jönne egy tükörnélküli kis gép a gyártó pénztárcájának." -
G_ArchAngel #46431 Pentax-Sony-Nikon - lehetne beloluk egy konszern, mint az autogyaraknal szokas es a joarasitas jegyeben adhatnak olcsobban. -
#46430 Csak egy erdekesseg: Nikonnak is lesz mirrorless megoldasa... meghozza a Nikon Q. Nem. Nem elirtam es nem Pentax Q. Nikon Q :) -
#46429 Megszokás kérdése...szerintem egyszerűbb a Pentax menükiosztása mint a Nikoné pölö...Canonnal még nem kattintottam.
Ha Nikonos lennék, a Pentax lenne fura...
-
#46428 Nem valaszoltal. Mik a kenyelmi funkziok amikrol le kell mondani Pentaxnal?
En azert vettem Pentaxot mert ez tetszett. De vehettem volna barmi mast. -
#46427 Ezert van 2 dial. Egy eol egy hatul. Canonnal a hatso dial helyett van a szerencsekerek nem?