48078
-
#46515 Az a poen, hogy ezt a jelmondatot a Nikon magyar marketingesei majdnem egy az egyben at is vettek anno a D60-nal... -
#46514 Dupla Broaf :) HDR FTW! -
#46513 -
#46512 Ha lopott akkor 5 evet :) -
#46511 Egy 7D-ért (portrémarkolattal, dobozával, mindennel, objektív nélkül, karácsony előtt, itthon vásárolt, garanciával) mennyit lehet elkérni? -
#46510 A reklámszlogenjük: "Ön csak a gombot nyomja, a többit mi elintézzük." - a készüléket 25 dollárért árulták (kb. 600 mai dollár), és nagyon hamar megjelentek például a strandokon "Itt tilos Kodakot használni!" táblák.
-
#46509 1854-ben a mai napon született George Eastman a rollfilm szabadalmaztatója és az Eastman Kodak cég alapítója.
Az 1888-as Kodak fényképezőgép, gyárilag feltöltve egy 100 kockás rollfilmmel árulták. Végigfotózása után a géppel együtt el kellett postázni a gyártó cégnek, akik előhívás és nagyítás után visszaküldték a kész papírképeket. -
#46507 sziasztok!
hétvégén voltam rally-n és fotozgattam. sajnos nagy por volt így belekerülhetett az objektivbe ami most már nem akar automatán élességet állitani :S nem találja a témát amit élesíteni kéne. mit tudnék szerintetek vele csinálni? vagy szervizen kivül ne is gondoljak egyébre? -
G_ArchAngel #46506 Kimaradt a 'FUR - An imaginary portrait of Diane Airbus' Nicole Kidman-nel -
G_ArchAngel #46505 Nekem ezek vannak:
OFF
No offense, nem a nezetednek szol reszemrol, de azert vagyok SG-n, mert nem erdekel a politika SEMMILYEN formaban. Ha pont erdekel es nyugos vagyok, beszelni akarok rola, akkor ott az Index vagy Nol.hu, esetleg HVG vagy akarmi mas, de nem az SG.
Leszarom, hogy narancs, szekfu vagy turul, az SG.hu szerencsere nagyjabol mentes a politikatol es szeretnem - remelem sokan masokkal - hogy igy maradjon.
Ez a topic meg arrol szoljon, hogy mennyire tudsz fotozni vagy mennyire erdekel a fotografia, mint muveszet, ne arrol, hogy ki mennyire turbomagyar. -
#46503 Ez igaz? -
G_ArchAngel #46502
"For A New Hope, the original film prop hilts were constructed by John Stears from old press camera flash battery packs and other pieces of hardware. The 3-cell Graflex flashgun was modified and used as the prop for Luke Skywalker’s lightsaber in Star Wars: A New Hope and The Empire Strikes Back. A black grip was added and the circular bulb housing was obviously removed, but little else was changed to create the lightsaber prop." -
G_ArchAngel #46501 kibirom, majd megnezem normalis minosegben;) -
#46500 A VODRip elegge nezheto... kicsit szaggat az alacsony FPStol de szerintem teljesen nezheto... az erzes atjon 14 FPS-el is pixelesen... -
#46499 ott linkelte valaki lentebb. en is azt toltottem le. :) -
#46498 A 'Canon cuccok'-at lesz a legkonnyebb megtalalni ilyen pontos leirassal :) -
G_ArchAngel #46497 Hol nezted meg?
Van .torrent fileod, amit hasznalhatok? -
#46496 A film jo volt amugy... bar nekem picit sok volt benne a l'amourkodas... -
G_ArchAngel #46495 “Biztosan van aki már hallott róla, az egri fotósfesztiválon egy lány ellopott rengeteg fotós eszközt, ami biztos: Nikon Nikkor AF-S 14-24mm f/2.8G ED gyári szám: 315619 Nikon Speedlite SB-700 gyári szám: 5201058 Nikon D3x váz gyári szám: 5004923 + Canon cuccok + Tamron objekív + Olympus objektív! Ha valakinek ilyet kínálnak ne vegye meg ! Múltkor egy fényképezőgép egy nap alatt megtalálta gazdiját…hátha most megtaláljuk az elveszett cuccokat! Oszd meg kérlek! UPDATE!!! + Tamron 18-270mm VC PZD Nikon bajonet gyári szám: 15078 Olympus SP-800 JB3224157″
-
#46494 She is NIKON :) -
#46493 Leica hercegnő? :) -
#46492 Amugy meg kit erdekel Ryan Philippe... A film igazi foszereploi: Leica, Nikon (meg azt hiszem egy Olympus volt az elejen nala) :D -
(szeretem amikor sarcasm-napot tartasz.. jobb mint a gyümölcsnap) -
#46490 Másrészt mi közünk hozzá, hogy melyik haverját nem engedik el munkából szabadságra? -
#46489 Szerintem az alairasnak semmi koze ahoz, hogy irjon ide vagy se... amig nem politizal... -
#46488 Eddig észre se vettem, de ilyen aláírással tényleg ne írogass ide, htxvm. -
G_ArchAngel #46486 Erre gondoltam:) -
#46485 BBC = Bang Bang Club? :)
Tiltott, de tűrt, 2,5 topicban. -
G_ArchAngel #46484 Csakhogy ez a film rohadtul nem arrol szol, nezz utana kicsit a Bang Bang Clubnak, volt BBC-n is egy oras dokumentumfilm roluk.
Az alairasod jelenteset leszarom, de a politika azt hiszem nem kivant elem az SG-n. -
#46482 Még pár nap, míg bemutatják sok moziban (július 14 illetve 22), addig egy VODrip van róla, de azt írják sok gond van vele. Majd ha megjelenik DVD-n. -
G_ArchAngel #46481 Fizikai fajdalom volt vegigszenvedni a srac hangja miatt:/ -
G_ArchAngel #46480 Halas lennek, ha valaki tudna adni egy hasznalhato linket ehhez a filmhez. -
#46479 Passion for Photography -
#46476 A Samsungnak a G800-as készüléke volt az (2007-ben), ami egy egyszerűbb kompaktgép volt telefonálási képességekkel - éveken át oda-vissza verte a teljes piacot, aztán az Innov8 és a Nokia N8 tudta még hozni a belépő kompaktok minőségét.
Úgyhogy nagyon kemény piacra lép be a Panasonic :) (bár valószínűleg Európában sose lesz forgalmazva) -
#46475 Samsung is beall a Foveon technologiaba?
Ez eleg erdekes kis patent :) Szemely szerint en sajnalom, hogy a Foveon az a Sigmahoz kerult mert ott nem sok jovojet latom, de ha a Samsung is hasonlo technologiat fejleszt akkor az szerintem nagy jovo ele tud nezni. Azert a K20D megjelenesekor az a Samsung szenzor nem volt rossz... -
#46474 Jon az uj 13 megapixeles, kepstabilizalt, 24mm-es nagylatos telefon :) -
#46473 Amugy en is emlekszem a gyerekorom XI. kerultere meg Budafokjara... Valahogy tobb volt akkor a zold :) Mondjuk nem volt se Campona se Savoya park :)
Most szepen elamulgatunk a fotokon de el kene gondolkozni azon is, hogy ezt meddig lehet folytatni...
Erdemes megnezni es elgondolkozni az "Age of Stupid" meg a "Zeitgeist" cimu filmeket. -
#46472 Nahat kezdunk tulnepesedni? :) Szep uj vilag var rank :) -
stain #46471 Budapesten a háború után rengeteg foghíj telek maradt, amit csak 90-után kezdtek el beépíteni. De ha körbenézel a józsefvárosban (ha mersz), akkor meg az kezd el tele lenni foghíjtelekkel. Sok régi bérház már annyira odavan, hogy egyszerűbb újat építeni, mint felújítani. De a város fontos részei már 100 éve is ugyanolyanok voltak, mint ma. Ezzel szemben pl. New Yorkban kb. a flatiron volt meg 100 éve. Pont pár hete voltunk manhattanben, és átmentünk este brooklynba. Kollegámnál egy 20 éves útikönyv volt. Eltekintve a wtc tornyoktól, a többi is nagyon sokat változott 20 év alatt. Persze bp-en is épült ez-az 20 év alatt, de nem egyik sem túl említésre méltó. khm... lehel tér, t-rex, plázák... tud valaki egyetlen értelmes épületet? -
#46470 Köszi. Egyébként mindig meglep, hogy még 100 éve is milyen kicsi volt mai szemmel a főváros. A Petőfi-híd és Árpád híd között volt a város. Attól kifele semmi, vagy egyből falujelleg következett. A Tabán meg gyak. a "domb túloldalán" volt egy falu.
A Budapest Anno blogon csak tátom a szám. Még 30-40 éve is sokkal szellősebb volt a város.
Itt is vannak régi képek, csak az USA-ból. Döbbenentes, hogy mennyire más világ volt. Még a képeken keresztül is valami egészen mást érzek és látok.