Digitális és analóg fényképezőgépek

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Timber
miert lenne meglepo a sok amcsi varos? USA 52 allambol all es majdnem mindegyik allam majdnem feler egy orszaggal. Raadasul ez leginkabb egy turistafoto valogatas es USA turista forgalma nem kicsi... Szerintem vetekszik egesz Europaeval. Flickr meg talan a legnepszerubb ilyen megoszto oldal...

De ami tetszik, hogy bemutatjak az 'igy csinalja mindenki' fotot es utana adnak tippeket... szoval azert osszessegeben erdekes es tanulsagos kis cikk az :)

~ I am the master of my fate, I am the captain of my soul ~

Tetsuo
Erdekes es a meglepo talan a sok amcsi varos, bar nem hiszem, hogy Flickr hasznalata reprezentativ lenne a fotosok koreben.

https://www.youtube.com/shorts/zECTF2H8Jp8

Timber

morcosqtya
:)))

Az élet más területeire is igaz ez.

Mert az idő elszáll mint a fing, de én szépen öregszem mint a Sting.

DJ RX7
<#levele>

:3

http://gaborszantai.co.uk/

Dzsini
Alá-fölé exponálni 1-1et tud (tehát 3 képet csinál), sima sorozatot addig, amíg a kártyára tud írni (esetleg belassul, de nem áll meg)

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Elég sokat enged. Szerintem amíg van hely a kártyán.

Enermax850w; ASUS Prime H770-PLUS D4; i9-14900; 128GB RAM; ASUS RX 6750; Sams 970EVO+ 250GB; SoundBlaster Zx Win11Pro

Timber
Astrofoto Pentax modra :)

Nagyon kivancsi vagyok gyakorlati tesztekre... papiron az otlet jo.

TopGun
Es azon hany kepet tudtok beallitani sorozat fenykepezesnel? Pl. fokusz sorozathoz? mert En az S5 IS-hez csak 3 kepet tudok beallitani...

Amikor azt hiszed, hogy van egy kis szerencséd, az élet odajön és széles vigyorral pofán rúg!

Nekem is S3 (is) van a polcon.

Enermax850w; ASUS Prime H770-PLUS D4; i9-14900; 128GB RAM; ASUS RX 6750; Sams 970EVO+ 250GB; SoundBlaster Zx Win11Pro

Dzsini
Csak az elõdjét, az S3-t, sok éve szolgál nálam.

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

TopGun
Sziasztok! Valaki ismeri a Canon S5 IS gepet?

Amikor azt hiszed, hogy van egy kis szerencséd, az élet odajön és széles vigyorral pofán rúg!

morcosqtya
Köszönöm!

1: hátsó objektívsapka
2: vázsapka vagy bajonettsapka
- a kettõ együtt kb párszáz forintos tétel (bármelyik használt fotókereskedésben kapsz ilyet; pl. soós)
3: a legbiztosabb, ha elmész egy üzletbe, ahol többféle márkát is forgalmaznak és megnézed magad... (a könnyen kezelhetõségnek általában az a nyitja, hogy a lábakat ilyen patent-szerû kallantyú rögzíti, ami egy mûanyag bilincset feszít meg - na, x idõnyi használat után ezek a mûanyag bilincsek szoktak általában elrepedni, majd egyszer csak eltörni.)
4: a csavarmenet szabványos

hali, tanácsot szeretnék kérni, melyiket vegyem:

canon ixus 210 vagy canon sx 210is

a második már volt nálam, szép képeket csinál. mi a kül. közöttük a 2 megapixin kívül?

köszi

ha meghalok, azt szeretném, hogy charlie sheen élete peregjen le a szemem elõtt!

Tetsuo
Ezzel a fejjel van? Van hozza masik, vmi konnyitett fej is az gondolom rosszabb is. Nezegetem oket, dehat nagyon sokfele van.

Timber
Nekem ez van

Igaz sikerult fejjel lefele leejtenem valamelyik nap es a fej leggyengebb resze eltort (ez a kis kar ami a talpat tartja bent) igy most masik fej utan kell nezzek :D

De a lenyeg, hogy egy eleg massziv tripod es a kamerat le tudod vinni teljesen talajszintig. Sulya az van de szerintem az mindegyik tripodnak van ebben a kategoriaban...

Tetsuo
Milyen tripodot javasoltok? Van egy csomo.. melyiket erdemes egy D90-hez altalanos felhasznalasra 100-150 fontig?

morcosqtya
1.
Bocsánat a hülye kérdésért, de az objektívnek a "nyitott" azaz váz felõli végét lezáró kupaknak mi a neve? Valahogy "elfelejtettem" kapni az objektívemhez ilyet.. :-/

Van rosszabb is:
2.
A váz bajonettjét lezáró "vázsapkát?" sem kaptam meg. Ennek vázsapka a neve vagy más?
Lehet ilyet külön kapni Canon 20D-re? Kb. mennyiért?

3.
Mono-pod állvány vásárlásánál mire érdemes odafigyelni? Összecsúsztatható, masszív stabil de könnyen kezelhetõ típus érdekelne, jó anyaghasználattal.
Mit ajánlanátok?
Ezeknél a rögzítés csavarmenete a gépek alján szabványos?
Ugyanakkora átmérõjû és menetemelkedésû csavar megy bele az összes Nikon-ba, Canon-ba, Pentax-ba, Olympus-ba? Bridge és kompakt gépeken is láttam ilyet, az ugyanilyen lehet? Félprofi magnéziumötvözet vázaknál valamint amatõr mûanyag gépeken is ugyanaz a menet van?

Timber
Ilyenbol lett Panorama Head :) Mukodik, elbirja a gepet, frankosag.
Nodal Ninja 200 GBP / 60e HUF vs L bratyi 9 GBP / 3e HUF :)

Bocsi, 1.8. Elírtam. :)

5Dani
Ez ennyiért biztos nálad marad örökre. Milyen 1.4?

When someone saves a new HDR photo, god kills a kitten. Gyerekmunka jó, maláj elnök rossz! http://www.flickr.com/tokeletlen/

Hát, hogy jó árban kínálnám-e, azt nem hiszem, ellenben nagyon jó állapotban van. ;)

Eladó egy "Carl Zeiss Jena DDR Pancolar Auto 50 1.8 MC" m42 objektív.
Szériaszáma: 54905
Ár: 25.000Ft
(Lehet találni Vaterán, meg egyéb helyeken 20 körül is, de szerintem ez túl jó állapotban van ahhoz, hogy ennyit kérjek érte.)

Képek (még az eBay-es eladó csinálta õket, akitõl vettem pár hónapja):http://href.hu/x/fcus

A Jena-i a Carl Zeiss kelet-német gyára volt. MC, azaz Multi-Coated. Auto, azaz van rajta egy Auto és Manual kapcsoló (elõny, ha az adapter gyûrûd nem nyomja be ezt a kis tüskét az objektív hátulján. Ha nem nyomja be, mert az adapternek nincs pereme, akkor nem mûködne a rekesz állítás azon m42-es lencséken, melyeken nincs ilyen kapcsoló!)

Tökéletes állapotban, karcolás nélkül. Egy darab, 1mm-nyi szösz van a lencsetagok között, amely természetesen abszolút nem látszik a képen. A fókusz egy helyen egy picit súrlódik mikor csavarod (mintha hozzáérne valamihez). Ez természetesen abszolút nem okoz semmi problémát. Van egy m42 - Canon adapterem, amit nem akarok eladni, mert még jól jöhet. :)

FIGYELEM! Minden m42-es leendõ obi használónak! Mielõtt megveszed, nézz utána neten, hogy használták-e már a vázadon ezt az obit (pl.: Flickr). Az m42-es obikon a fókuszáló tubus végtelen fókusznál egészen belóg a vázba. Közel fókusznál nem gond, mert ott meg egész kint van. 1-2, vagy talán fél milliméterekrõl beszélünk, mekkora távolságra lehet a tubus unlimited állásban a felcsapódó tükörtõl. Függ az adapter gyûrûtõl is, nehogy hozzáérjen (ezen nem érdemes spórolni)! Nekem szerencsére nem okozott összeakadást 5DmkII-n, mert utána néztem neten, hogy lehet-e használni vele, de jobb a békesség (elvégre nem olcsó egy tükör csere, meg a gép sem). Életem legbátrabb döntése volt, amikor elõször meghúztam vele az exponáló gombot. :) Neten vannak rémtörténetek felakadt tükörrõl. Egyes objektíveknél meg is mondják, hogy nem szabad használni õket végtelen állással.

Videóhoz tökéletesek ezek az obik! Elvégre max. kétszer kell közelebbi kapcsolatba kerülnie a tükörrel, akkor is nem kell otthagyni a végtelen állásban a fókuszt. Ennyi. :) Képminõsége kiváló. Legnagyobb rekesznél (1.4) van egy krémszerû hatása a képeken, amely fotóknál nem minden helyzetben pozitívum, de videó az más tészta.

Az obi helyileg Jakabszálláson van, de át tudom adni Kecskeméten és Szegeden is. Egyéb részletekért privátban érdeklõdj.

Birtokomban vannak még a következõ lencsék a régi Zenit kit-bõl, amelyekre ha lenne érdeklõdõ, szintén eladnám. Utána kellene néznem, hogy mégis mennyiért:
Helios-44-2 58mm f/2
Pentacon 30mm f/3.5 (Made in G.D.R., Sor.szám: 8712919)

Üdv!

Timber
csak joarasitva! :)

Kérdés: Lehet itt ebben a topikban hirdetni? Mondjuk egy m42-es lencsét? :)

I.C.ram
Kaptam egy 36ezres ajánlatot az eladó Canon Pro1-emre. Ennyiért érdemes eladni?

Néztem, hogy ebayen 45-50k körül mennek ezek. De ugye ne hasonlítsam a nyugati keresletet az itthonihoz. Szóval ennyiért megéri eladni szerintetek?
morcosqtya
Az sem mindegy? :)
No beszúrtam a képeket a másikba, húzd le a kannont!! :)

Timber
melyik arnyalat?

morcosqtya
<#nevetes1>
Rózsaszín Pentax 6x7-esem van.

Dzsini
csak írd át egy EXIF szerkesztõvel valamilyen másik típusra (és jó elõre válassz ki egy színt, ha rákérdez, hogy milyen színû a Pentaxod)

morcosqtya
<#rinya>

Timber
OMGZOR? Canonos vagy? :) Na rakj csak fel kepet... :)

morcosqtya
:)
Nem, de ne találgassunk..
Teszek egy próbát.. aztán ha kapom az ívet akkor csinálok egy alreget.. :))

Efreet örülni fog nyilván.. <#zavart1>

5Dani
biztos én voltam, sry :(

When someone saves a new HDR photo, god kills a kitten. Gyerekmunka jó, maláj elnök rossz! http://www.flickr.com/tokeletlen/

morcosqtya
Nem, nem Te voltál. :)
Nevet nem mondok, mert tulajdonképpen mindegy, nem személyes ügy, nem is ismerjük egymást..

(Ha Te lettél volna már a masinám márkája se lett volna jó indítás... :))

Timber
Egy kudarc ne vegye el a kedved. En is kaptam mar hidegmelegdurvat itt is ott is meg amott is... de ettol meg nem adom fel... Az, hogy valaki leszolt (ki volt az? biztos en :P) az megtortent... de ha emiatt nem linkelsz kepet akkor csak magaddal szursz ki :)

morcosqtya
Nem a "kritika" nem tetszett hanem a stílus volt bántó.
Éppen kritikáért mennék oda, lehetõleg semleges hangvételû kritikáért.
Nem dícséretért, ajnározásért, nem leszólásért hanem "tanulni".

(egyébként a fenti kritikából leszûrtekre azóta figyelek.. :) )

morcosqtya
Amikor megvettem a gépet, pár hét múlva linkeltem oda vagy 2-3 képet, az egyikre igencsak alázó stílusban kaptam választ ami elvette a kedvem..
Kezdõ vagyok teljesen.

Az a gond, hogy van aki nem úgy közelíti meg ezt a dolgot, hogy "hadd tanuljon a gyerek", hanem figyelembe sem véve a kezdõ szárnypróbálgatásokat a gyakorlat teljes hiányát, csípõbõl leszól, mintha egy szinten lennék vele és úgy követném el a szakma szarvashibáit... (amik nyilván egy szint felett már alapvetõen ismertek és kinõtt dolgok)

Én erre (más szakmai területen) kórosan ügyelek, hogy az ifjoncok kedvét ne törjem le fellengzõs, becsmérlõ böködésekkel, hanem rávilágítok a hibáikra konstruktívan, semleges vagy segítõkész stílusban.
(Nekem nem okoz sem örömet sem bánatot ha valaki hibákat vét egy festménynél, grafikánál, eszközválasztásnál, kompozíciónál stb. de ha kikéri a véleményemet, kíváncsi a tapasztalatomra akkor szívesen átadom, elmondom neki, ezzel nem veszítek belõle)

Valahogy ezt hiányoltam onnan, ezért nincs sok kedvem linkelgetni.. pedig érdekelne min és hogyan lehetne javítani, min érdemes változtatni az adott témánál, mik a lehetõségek, vagy szimplán csak egy mondatban egy tippet.. :)

Dzsini
pedig az lenne az.

Timber
Akkor ne. Es akkor soha nem tudod meg, hogy mit gondolunk rola es nem tudunk esetleg tanacsot se adni :)

morcosqtya
Melyik topicban lehet a legamatõrebb "fotó"-inkat megnézni/megmutatni?
Ezt találtam, de ide nem merek képet beszúrni

Timber
De igazabol ami miatt linkeltem az az, hogy hanyszor fordul elo ugy erezzuk 'azert nem csinalok jo kepeket mert a gepem regi/nem FF/pentatukros akarmi... Pedig mennyire nem szamit (csak egy bizonyos szint utan amin szerintem egyikon se van itt).

Timber
jaja egy jo modell egysegesse tudja tenni a Canon es Nikon tabort :)

there is no wonder en is csinaltam ilyet sima izzoval es foliaval, ami miatt kiemelkedo az a modell<#szeret>

BiG G
mindig ezt csinaljak, multkor nikonos poloban teszteltek canont:D

http://flickr.com/gergokiss/ BF3: [KCLE]gergeoux

REPS0L
érdekesen néz ki a Canon pánt a D3S-en :D

i5-2500K; GTX560Ti; 8GB DDR3 http://bofox.hu

Timber
Egy kis elgondolkodtato arrol, hogy mennyire a gep szamit es mennyire a fotos: DigitalRev's Pro Photographer Cheap Camera Challenge

Persze szamit a gep egy bizonyos minoseg felett... de a fotos kreativitasa sokkal tobbet er. Kimondottan ajanlom a #3-as videot, Eric Wong-al, de mindegyik megeri azt a par percet...

Ui.: van ellentete is: Pro Camera Noob Photographer

Timber
LOL

Pixinfo Nikon D5100 teszt:
"Ahogy az Ergonómia részben említettem, a D5100 egy új LiveView bekapcsoló kart kapott, melyet akár anélkül is könnyen elérhetünk, hogy levennénk szemünket a keresõrõl."

Ha esetleg a Live View-t lehetove tevo felcsapodo tukrot szeretnenk nezni a keresonkben... :D