48078
-
Pentax Q tesztkepek -
#46554 Igazából azt se tudom melyiktől vettem, majd bepróbálkozok annál, akitől a legtöbb van, bár ha jól emlékszem műanyag talpas a tied, az meg már elég régi.
Plörkön írtam, add meg a serialt, és csinálj róla 1-2 képet (szokták kérni). -
#46553 :) -
G_ArchAngel #46552 Ugy ertettem. hogy (ha!) az elado veled akar uzletelni, mert te vasaroltad tole, tehat Niki haza tudja vinni neked. -
DecenS #46551 gondolom a HK-t úgy értette, hogy Hungarian Kingdom :D :DD -
#46550 Hááátvazze...ezt nem a Pihe csinálta az tuti!:) -
#46549 Ha az tetszik, akkor teljesen jó lesz, normális márka, ilyen áron egyik sem olyan kiemelkedően jó (viszont a gagyi márkák között vannak kiemelkedően rosszak). -
#46548 hongkongba? -
#46547 Sziasztok.
Vennék egy új fényképezőt, Canon PowerShot SX130 IS, ezt néztem ki. Ár/tudás arányában egész jó. Érdekelne, hogy 50eFt-ig milyen fotómasinát ajánlotok.
Első sorban járműveket fotózni, álló és mozgás közben is. -
G_ArchAngel #46546 Ok, elkuldhetem, de Niki is megy haza jovo hetvegen. -
#46545 Nézd meg mennyi tőled a posta HK-ba, írok majd az eladónak. -
#46544 Ha felette már nem is bír feltöltődni kisütési feszültségre, akkor tényleg a kondenzátorral lehet valami zűr... (kifáradt, felpúposodott, stb.)
itt beszélnek a cseréjéről, de nem egy alap, tíz filléres feladat, közel sem biztos, hogy egy komolyabb eszközben egyáltalán van esélye kézzel megcsinálni (viszont szervizben sima ügy lehet) -
G_ArchAngel #46543 Nem hiszem, nem tudom, nem emlekszem:(
Amugy amit irtam, azt minimum teljesitmenyen csinalja, ez felett semmit. -
#46542 Kifáradt (vagy elmozdult) volna a töltőkondenzátor? Nem (vagy alig, és lassan) tudja elérni a villanáshoz szükséges töltöttséget... Ha lejjebb veszed a teljesítményét, akkor stabilabb a működése?
(nem tudom, csak tippelgetek - nem ütötted be/ejtetted le valamikor, amitől mechanikusan valami elmozdulhatott benne?) -
G_ArchAngel #46541 Nem, most mar csak tesztgombra villan, ha jo erosen nyomom. vazrol, transmitterrol, kabelrol nem.
update: ha a hangjelzes ki van kapcsolva, akkor minden 5.-re villan vazrol. -
#46540 :S
Teszt gomb eleve full érzéketlen, teljesen feltöltött akkuval, minimális teljesítményen, közvetlenül vázról elvillantva is kimarad? -
#46539 YongNuo-ra gondolsz? :)
Tenyleg Nissin vakukat probalta valaki? -
G_ArchAngel #46538 Ezert irtam, hogy termeszetes feny mellett is fotoznek fashinont, de nincs akksim a studio lampakhoz, a Yongweichio pedig minden masodik exponal villan csak, ami miatt szetbasz az ideg.
Valami nagyon megnyekkent benne, pedig hasznalva sem volt, de a hatuljan levo teszt gomb nyomasakor is csak minden masodik, inkabb harmadikra villan:((( -
#46537 Ha kontrollalt fenyviszonyok kozt tudsz fotozni ott ugyis ISO100-at fogsz hasznalni. Magasabb ISO szerintem egyertelmuen olyan helyeken fog csak kepbe jonni mint pl. rendezvenyek, street stb... Nem csak divat-foto letezik :) Viszont van egy olyan hatar amit mar nem szivesen hasznalsz szinte sehol... -
G_ArchAngel #46536 Streetfotozni az ISOmillio is jo, de nekem mondjuk olyan portrera, ahol a reszletek, make up is szamit, meg az 5D2 ISO1600-a is necces. Pedig szivesen probalgatnam termeszetes feny mellett.
Tehat nem mindegy, hogy mit es mire akarsz hasznalni. -
#46535 A K5-ben levo szenzort azt en siman hasznalom ISO6400-ig... Lightroomban Luminance 20-asra allitva meg egy kis sharpening es ha nem 1:1-ben nezem hanem 1:3-ban akkor szinte nem latni a zajt, viszont detail azert van meg eleg... Ellenben elovettem a K10D-t is... hat ott mar ISO400-tol necces (mai szemmel :D) -
stain #46534 Én sokat használom a gépet este, szobai fénynél, 3200-as ISO-n. Sajna ott is be szokott mozdulni, ha a fotózandó alanyok pörögnek-forognak, de általában elég jó képek jönnek ki belőle. A trükk, hogy a végén fekete-fehérre konvertálom, és ott egyáltalán nem zavaró a magasabb zaj. -
Laceee #46533 THX -
G_ArchAngel #46532 40D/D80 talan, ha van annyiert.
Vagy belepo kategoria, ami kicsit muanyag, kicsit kicsi, de valoszinuleg fiatalabb. -
Laceee #46531 Hi
Megvenném első dSLR gépemet kb 100.000 Ft értékben (használt) Canon/Nikon-ban gondolkodok, mit ajánlotok ? -
G_ArchAngel #46530 Jelenlegi fotoimhoz eleg ami van, ami nagyon kellene 5D mark II-bol, az hogy batran lehet ISO 1600-ig hasznalni utolagos szures nelkul is. De nekem meg a 6400 is tetszik vele (ugyanez all az 1Ds-re es D3 sorozatra).
5D-nel ez a hatar 400, tehat 2 stops hatranyom van. -
#46529 Giga-hype-teaser @ S.A.R. -
#46528 Mondjuk nekem se kell se a 24 se a 18. Mar a 16 is tul sok. Egyreszt rohadt nagyok a RAW-k es iszonyat ido mig a gepem feldolgozza oket... APS-C-re 12-14 boven eleg, Full Frame-re 20-24. En is inkabb a dinamika novekedeset es a zaj csokkeneset reszesitenem elonyben.
De ahogy elneztem nem egy gyarto kezd a 3 layeres erzekelok iranyaba nyitni (Canon, Samsung mar bejegyzett patentet), szoval remelhetoleg a megapixel haboru vegeter meg a 20 alatt... -
G_ArchAngel #46527 En ISO100-as 7D kepeket retusalok es mosolyogva simogatom a regi 5D-t itt mellettem.
Hasznaltam mark II-t is, az is zsenialis, de a fullframe-nek a hatara valahol a 21-24 mpixel korul van. Amugy meg minek tobb? Az objektivek sem tudjak kiszolgalni. Aki billboard-hoz keszit fotot vegyen Hasselblad-ot vagy Mamiya-t.
Az APS-C-hez pedig a 18 is sok. A Sony meg ugy akar 24-et ratenni, hogy fullframe-re sem sikerult nekik igazan.
Persze evek teltek el, most mar jobbak az algoritmusok es a mikroelektronika, de a fizikanak is vannak hatarai, egyre kisebbek a fenyerzelo diodak, egymasra vannak hajigalva, szoftveresen dontik el, hogy melyik hogyan es mennyi fenyt kapjon (lassan mar fordulni fognak a feny fele, mint a napraforgo), s mindezt miert?
Miert nem maradnak 20 mpixel alatt es csinaljanak jobb erzekenyseget keves feny mellett illetve nagyobb dinamikaatfogast. -
stain #46526 Pont a múltkor nézegettem teszteket, hogy milyen az 5D MkII zaja az MkI-hez képest, érdemes lenne-e fejleszteni. A pixelszám annyira nem is érdekelne, hanem inkább a sokkal nagyobb ISO jönne jól. Kb. az az eredmény, hogy a Canon annyival tudta leszorítani a zajt, hogy 21mp mellett hozza a szenzor azt, amit a régi 12mp mellett. A magas ISO módok pedig igazából csak zajcsökkentő szoftverrel használhatóak, és valószínű azért is nem lehet ilyen magas ISO-t beállítani az MkI-en, mert akkoriban nem volt meg az algoritmus/nem volt elég gyors a DigicII a futtatásához. -
G_ArchAngel #46525 Mielott belemelyedunk a temaba, ugorj mar ra a Canon APS-C szenzorokra egy kicsit:)
En most 7D kepeket retusalok, de hullaszar az 'otvar' 12mpixeles 5D-hez kepest.
A Szotyinak meg a 24mpixeles fullframe sem igazan sikerult, nem is erdemes ISO200 felett hasznalni, na ezt most rateszik APS-C-re. Csodalatos lesz. -
#46524 Ekkora denzitas csak a Canontol okes ugye? :) -
#46523 Jön majd az L1-szerű m4/3 váz is.
-
G_ArchAngel #46522 APS-C 24mpixel. Koszonom, de nem. -
#46521 Sony NEX-7 foto... hat ha ez ilyen lesz akkor az tuti lesz biza :) Samsung NX-20, mutasd magad! :P -
#46520 Csak egy objektívvel csinálja, próbáltam másikkal azzal minden oké volt. -
#46519 Ezt csak egy objektivvel csinalja, vagy az osszessel... az is lehet, hogy a por az AF kamraba kerult es akkor a gepet kell tisztitani nem az obit. -
#46518 Valaki? -
#46517 mert 'eye-catching' :) -
#46516 ilyen hányadék képeket ezresével látni amcsi tagoktól flickren, DE MIÉRT KELL EZT? nem értem, nem értem.