48078
-
#46595 szigma eszdivan rivju votma? -
#46594 egesz nap? En kb. 2-ig dolgozom a Nyugat London Zsinagogaban es utana megyek Portobellozni :) -
G_ArchAngel #46593 dolgozom szombaton, kicsi fekete ordogoket fogok fotozni penzert:) -
#46592 Legkozelebb ha arrajarok megveszem neked :) Amugy Portobello Market. Jovohet szombaton menjunk el oda... fototema is van ezerszam es nagyon jo cuccok. Volt egy Rolleicord is 110 fontert. -
G_ArchAngel #46591 Hol talalsz te ilyeneket?:)
Rohadtul kellene <3 -
#46590 Ja igen... 32 font volt es mukodott mind a ketto :) -
#46589 Gabor nezd mit lattam ma :)
Ekkoraba fer csak bele tekintve, hogy az SG egy igencsak tragya a max 20Kbyte-javal (es az egyeb bugos sz@rjaival...)
-
G_ArchAngel #46588 Tesztelik a Lytro-t, a video alatti Tumblr linken ott vannak probakepek is. -
dbala #46587 Köszi a választ meg a linket. Az itthont azt Magyarországra értettem, csak azért címeztem ahhoz a hsz-hez, mert az szólt erről a témáról.
Követem nagyjából a fórumot így tudom, hogy ő nem itt van. -
#46586 Rendkívül unatkozó fotóstúdió:
-
#46585 (Magyarországra vonatkoztatva, G_ArchAngel Angliában lakik mostanában, és tőle kérdezted, így az Itthon nem tudom hova vonatkozik)
A szabályozás - elméletileg - teljesen abszurd, nem sajtósként te személyeket csak és kizárólag engedélyt kérve fotózhatsz (magáncélra is), mert jogosulatlan adatkezelésnek, tehát jogsértésnek számít, ha nem teszed. Közterületet és közforgalom számára nyitott magánterületet (üzlet, tömegközlekedési eszköz) ember nélkül szabadon fotózhatsz, viszont magánterületet a fentiekhez hasonlóan csak engedéllyel (üzletnél például tiltó szabályozás lehet), és nagyon nehéz úgy fordulni a fényképezőgéppel, hogy ne essen semmilyen magánterületre a látószög. :)
A gyakorlat inkább azt mutatja, hogy ha nem teszed közzé (pl. blogon, stb.), akkor - ha nem szól senki és jól látszik, hogy fényképezel - fotózhatsz, de közzététel esetén az arcokat, rendszámokat, egyértelmű azonosítást lehetővé tevő részleteket illik eltüntetni.
Egy fórumbejegyzés, jogásztól: "Közterületen is - a nyilvános közszereplés esetét kivéve - csak arról készíthetsz fotót, aki legalább ráutaló magatartással nyilvánvaló hozzájárulását adta ahhoz. Ennek megsértése nem bűncselekmény, nem is szabálysértés, de jogsértő. Adott esetben egy perben a bíróság kötelezhet az ilyen fotó megsemmisítésére, esetleg az ügy körülményeitől függően arra, hogy adj elégtételt, vagy akár fizess nem vagyoni kártérítést." - tehát jól láthatóan tartsd fel a fényképezőgépet, hagyj időt rá, hogy aki nem járul hozzá a fényképhez, az elhagyhassa a látóteret, és ezután exponálj.
forrás -
dbala #46584 Itthon van valami szabályozása a fényképezésnek közterületeken? -
#46583 G_Archangel is igy van a Pentax-al :D -
#46582 Mikor kint voltam ismerősnél Angliában kóstoltam, nem sikerült rájönni, hogy mi a jó benne... -
#46581 Kérdés:
Canon 70-200 f/4 L USM képminősége 85-105 mm körül/között hogyan viszonyul a Canon EF 50mm 1.8-hoz?
(rajzolat, élesség, torzítás) -
#46580 Nem ertem egesz pontosan ezt a postot :)
A Pentax a fenykepezogepek Marmite-ja. Utalod vagy imadod.
Es rosszul tudod... :) -
G_ArchAngel #46579 -
G_ArchAngel #46578 Multkor lattam egy listat a legszarabb kategoriakrol, amit utaltak a tulajdonosaik:
...
...
...
Pentax
Sony
Canon Kiss
Ha jol tudom a harom legszarabbol lassan a szotyi is meglesz:D -
#46577 Űrfényképezőgép, még a Földön - látható, hogy csak a problémás részeket szigetelték le :)
-
#46576 Kis szenzoros cserelheto obis tukortelen rendszer...
... a Nikontol :) Szines DSLR-ek a Canontol, kis-szenzoros MILC a Nikontol... manapsag mar mindenki a Pentaxot majmolja? :) -
gabatika #46575 Hátha valaki pont ezekre vágyik:
Canon 80-200 mm f/4,5-5,6 II
15.000 Ft
Canon EF 28-105/3,5-4,5 USM
22.000 Ft
Budapesten kipróbálható, megvehető.
Együtt a kettő 30.000 Ft -
#46574 EHUNEASOKMINDENE:) -
#46573 Igazán ideje volt..mióta is focizik a jueszéjben? -
G_ArchAngel #46572 -
#46571 Az eliras oka valoszinuleg a mellette levo Nikon bogre mert az a AF-S 24-70 f2.8 G -
#46570 Viszont a képen jól van, tehát olvasnom kellene megtanulni copypaste helyett :) Köszönöm a helyesbítést. -
G_ArchAngel #46569 24-105mm
(tudom, amazonon is el van irva) -
#46568 Canon EF 24-70mm 1:1F/4L IS USM
zoomolható bögre
-
G_ArchAngel #46567 Egy hete rugott talan szogletbol golt a szerencsetlen falabu... -
#46566 Nem is tud már focizni azóta...látod...csak ront a helyzeten... -
G_ArchAngel #46565 dévíd bekem is kenont használ -
#46564 a kínai transzmitter sikeresen sugárzott az érzékelő irányába is (nincs jól leárnyékolva), okozott egy kis zűrzavart kiolvasás alatt - mivel a kiolvasás soronként történik a CMOS-nál, így azért csak az elsők sérültek, mert akkor még volt sugárzás.
"... További gond, hogy amíg a CCD igen ellenálló az interferenciákkal szemben, a CMOS-ban a nagy számú aktív elem zavart okozhat. Az erősítők csökkentik a pixelek hatásos felületét, ám ezt az Interline CCD-hez hasonlóan a mikrolencsék alkalmazása jól ellensúlyozza. ..." -
gabatika #46563 para -
G_ArchAngel #46562 Ez mi ez?:(((
Tegnap studioban fotoztam, de nem az en felszerelesemmel, ellenben az 5D-mel, vmi idegen kinai transmittert hasznalva.
A kepek azon oldalan, ahol bedugtam a kioldot ez az interferencia-szeruseg jelent meg.
Itthon kiprobaltam a sajat lampaimmal, sajat kioldommal es nem tudtam reprodukalni a hibat, igy remelem a gepnek nincs baja. -
#46561 A kettő (Panasonic, Sony) közül pedig azt válaszd, amelyik jobban kézre áll, jobban tetszik a kezelőfelülete, vagy szimpatikusabb, esetleg az egyik tud valami olyasmit, amit a másik nem. -
#46560 .. vagy esetleg ez: Sony s2000
Ja, árban ilyen 20-25k-ra gondoltam.
(bocs a dupla hsz-ért.) -
#46559 Így van, a HP-t hanyagold ilyen téren, a Panasonic rendben van.
Van pár cég a piacon, akiktől stabil minőségre lehet számítani (ilyen áron természetesen kompromisszumok mellett, nem szabad elvárni pártízezer forintos eszközöktől DSLR, vagy akár ultrazoom minőséget), és van a többi, akik általában ez alatt teljesítenek - bár lehetnek kivételek, de kár kockáztatni. Ez a pár cég a topicban már rengetegszer felsorolt (ábécésorrendben) Canon Fuji Nikon Olympus Panasonic Pentax Sony. :) -
#46558 Hali, szerintetek a kettő közül melyiket válasszam?( és miért?! ) Valamikor a HP-ról mintha olyat hallottam volna, hogy fényképezőbe nem a legjobb.
HP C200 vagy Panasonic DMC S1 ( ez az újság szerint HD videó felvételt készít)
Köszi. -
G_ArchAngel #46557 Irj Google+-on, az az uj Plurk/facebook/twitter/skype/msn:) -
#46556 Leica Visoflex szeru Sony Nex-Alpha adaptor hamarosan.
Ez annyit jelent, hogy nem csak egyszeru adaptor lesz de fogja tudni a phase detect autofokuszt Alpha lencsekkel...