48078
-
Amigoss #46675 Popzu: Sajnos igen, és ezen se ment :(
Gabesz: Nikon D80-ra nincs pénzem :D, Maradjunk a Nikon D50 és Canon 350D között.
Ezek közül melyiket ajánlanád?Mindenképpen Kit obival venném. Canon 350D-nél Stabilizátor nélkülivel.
Amúgy a Canon 18-55 NON IS-es változatának nagyon rossz a képminősége? -
#46674 nézd meg ezt,hátha alapon... -
#46673 Ha sokat szeretnél szívni, akkor olympus....
Ha nem akkor Canon-Nikon vonalon nézelődsz.
A Nikon D40 elég felejtős szerintem, inkább D80 felé kacsingass!
Canon 350,550 is szóbajöhet...
Vagy vegyél Pentaxot!:)
Igaz megvan a maga hátránya, de bekerülsz egy családba...:D
Nem mellesleg az én K200D-m hamarosan eladó lesz...:D -
Amigoss #46672 Sajnos nem írja egyik rublikában sem ,de másik programmal se működik :(
Lenne még egy kérdésem.
Tükörreflexes gépet szeretnék venni használtan kit objektívvel.
Szóbakerült a Canon 350d, Nikon D40, Nikon D50, Olympus E420.
Szerintetek ezeken belül melyik a legjobb?(Mindenféle fotózásra használnám)
Esetleg más hasonló szintű gépek?
Köszi! -
#46671 Csinálsz egy friss képet,feltöltöd a gépedre és megnyitod ezzel a programmal,és ott lesz valamelyik rublikában hogy Shutter count azaz expószám. -
Amigoss #46670 Sziasztok.
Canon 350D-nek hogyan lehet leolvasni az expószámát? -
ravensoul #46669 Bocsi, nem értettem a poént! :) Félreértettük egymást rendesen! :D
Köszi a választ! Minden jót! -
#46668 Élc...volt benne....erre pedig Te nem jöttél rá!:)
Nade komolyra fordítva a szót!
Ebben az árszegmensben bármit vehetsz.
Egykutya,nincs igazán különbség a cuccosok között! -
ravensoul #46667 Mint ahogy írtam, elsősorban természetfotózás, tájképek és néha 1-2 madárfotó amatőr szinten. Ez pedig nem azt jelenti, hogy a legritkább madárfajok legeldugottabb tollán szeretném a kora hajnali napfény csillogását profi szinten és profi cuccal megörökíteni...
Köszönöm, hogy figyelmesen olvastad el a hsz-emet! ;) -
#46666 alkuképes 25e -
#46665 nekem nem, de az árára kiváncsi lennék -
#46664 Egy Nikon F70 (filmes) gép egy 28-80 F3.5-5.6 objektívvel eladó (Budapesten elsősorban) - kell valakinek? -
#46663 :D -
#46662 pardon :) -
#46661 Madárfotózásra 40k-ért??
Hmm....egy normálisabb obi is erre a célra legalább 300k.. -
#46660 Abban egyetertek, hogy voltak nagyon ocsmany osszeallitasu Kx/Kr-ek :) Vagy csak mi nem vagyunk eleg japanok hozza. -
G_ArchAngel #46659 Azert a cikk cime mindent elarul…:) -
#46658 Szomszéd csajszi biztos igényt támasztana rá.
Mindene pink még a szennyestartója is... :) -
#46657 -
G_ArchAngel #46656 ez nem a Leica:)
amugy a kompakt sem, hanem Leica-logos, tularazott Panaszkodik -
#46655 A Leica is elkezdte a színezést :) -
#46654 Mert en nem fotozok webre :)
En neztem Pana GF3 tesztkepeket is es hasonloan gyenge volt a reszletgazdagsag meg a dinamika.
En 100e-ert inkabb vennek egy hasznalt tukrost a kozepkategoriabol (D80/50D/K20D) mint egy M4/3-ot. Szamomra a 4/3 mar tul kicsi. -
#46653 "Mar bocs de 1024x738-ra lemeretezve a telefonommal is lehet jo kepet csinalni..."
Akkor webre miért nem azzal fotózol?
Az Olympust nem is említettem, hiszen az első generációs Pana M4/3 szenzorát használják/reszelgetik, ami már lassan 3éves.
Barátné GH1-ese normális obival simán hozza a K100D-m képminőségét (nekem tök elég), az ISO800-on, illetve a ISO1600-on keletkező zaj még bőven kezelhető (nyílván nem hozza a Sony szenzoros K-r-ed szintjét). Ami miatt kéne GH1, az a jóval nagyobb kereső (EVF, de nekem használhatóbb, mint a K100D kicsi pentatükrös keresője, amikor meg már szaggat, akkor már a K100D OVF-jében nem látok kb semmit), a manuálfókusz segéd, az iszonyatosan jó AF, a multi aspect szenzor, és a videó (GH13), mindezt 100körül. -
ravensoul #46652 Sziasztok! Természetfotózáshoz szeretnék digitális fényképezőt venni, kb. 40ezer Ft-ig. Inkább tájképek és néha 1-2 madárfotó. Eddig a Fuji S1500-ban gondolkodtam, de igencsak réginek tűnik, valahol már nem is lehet kapni. Tudtok ajánlani kb. hasonló kaliberű fényképezőt? -
Laceee #46651 Manuálisra kellett állítani a gépet. -
Laceee #46650 elemet nem találtam az akksinál
-
Laceee #46649 inaktívak ezek a menük -
#46648 EOS utilityvel. -
#46647 kiveszed az akksit és ott van mellette egy kis gomb elem ami a memória tárolását segíti. azt vedd ki pár másodpercre. -
Laceee #46646 Hogy tudnám a Canon 550D-t resetelni (gyári beállítás), előző Author nevét átírni ?
Nekem nincs ez a menü (villás kulcs 3 pötty) (1.0.9. firmware)
-
G_ArchAngel #46645 Kingston, 2 csalad fotozasa:)
Nincs most arra nekem penzem, gyujtenem kell vmi uj DSLR-re:(
Felek, hogy megpusztul az oreg 5D es most kezd beindulni pont a fotozas. -
#46644 az igazat megvallva, barmelyiket amit megkapsz 60e forintert. -
Amigoss #46643 Mind1 végül is amit én szeretnék tudni.
Most váltanék kompaktról, tükörreflexesre és olyan maximum 60ezer forint körül kellene egy gép, ami használt de azért jó állapotú és 10ezer expó alatt szeretném.
Mindenképpen kit objektívvel szeretném a gépet, most még nem akarok hozzá ilyen-olyan objektívet.
Tehát ilyen feltételekkel milyen gépet ajánlotok, amelynek a kit obija is jó képeket csinál?Mert jó ideig valószínűleg azzal használnám.
Köszi
-
#46642 amugy meg szombat, Portobello? Canonett? :D -
#46641 Az II úgy tudom csak konstrukcióban más, nincs különbség rajzolatban. -
#46640 "Canon gépekre könnyebb rárakni régi mondjuk m42-es obikat, és ha én azzal is használnám, arra is jó a nikon?"
O irta. Nem en. Ergo gondolkodik MF obik hasznalataban.
De nekem teljesen mindegy mit vesz :) -
G_ArchAngel #46639 Az a baj, hogy megint nem egy kezdo eszevel gondolkodsz. Te vagy en elvagyunk a barkaccsal es manualis fokusszal, de talan szamara nem ez jelenti az idealis vilegkepet. -
#46638 En nem mondtam, hogy vegyen K10D-t. Csak annyit, hogy a 350D kepe Olympusosan BioFos. Nikon D40 kepminoseget viszont mindenhol dicsertek (meg Ken Rockwell is :D) es ha neki szempont a regi manualis obik hasznalata (mivel azok olcsok) akkor a Nikon jobb valasztas. Peldaul a Series-E 50mm f1.8 egy nagyon jo obi es viszonylag olcso (£30-£50 kozott mozog... en £35-ert vettem). Szoval szerintem szamara a Nikon D40 jobb valasztas mint az EOS 350D. Period. -
#46637 Írják is, hogy fogyóeszköz.
Nekem egyetlen obim ez a kis 50-es. Most vittem nyaralni, húztam-vontam hajóra, városba, stb. szerencsére egyben maradt.
Ahogy elnéztem az 1.4 sokkal masszívabb és fém...
Képe egyébként mennyivel jobb mint az 1.8-(II.)-nak? (élesség, rajzolat)
Az AF pontosabb mint a kicsiben? -
G_ArchAngel #46636 Az egyik szarabb, mint a masik, de 60-ert siman jobb barmelyik, mint egy csucskompakt.
Ha nem akarja a rendszert fejleszteni, vegyen K10D-t, ha akar obikat gyujteni, akkor Canon/Nikon.