48078

Attól még én vagyok a ZÚR :P (amse)
ui: meg a Jenő
  • G_ArchAngel #46795
    igen
  • DecenS
    háát... annyi előnye mondjuk van a dolognak, hogy már a kompozíción sem kell gondolkodni: ha rongyosra crop-olom a képet, még akkor is marad belőle annyi, hogy egy a3 nyomat megszülethessen... akár.
    van egyáltalán olyan minőségű optika, ami maradéktalanul ki tud szolgálni ekkora felbontást? (úgy értem a sony felhozatalában. gondolom a nikon d400-hoz lesznek ilyen üvegek...)
  • neevous
    Az Engadget-en használhatóbbak lennének a képek, csak nem lehet nagyítani rajtuk.

Az új Lumix 14-42 viszont jónak tűnik a régi 14-42-eshez képest, még talán a 14-45-öshöz képest is. Galéria.
    Ez meg :)
  • G_ArchAngel #46792
    Nem akarok senkit megbantani, de ez ugyanaz a hasznalhatatlan galeria, mint dpreview-n van.
    Miert nem lehet embert es allatot is fotozni, hogy latszodjon a bor texturaja es a szor/toll/pikkely reszletessege?
    Vagy ott kibukna a kaki?
  • neevous
    Valahogy nem estem hasra. :)
  • Lateralus
    Sony SLT-A77 fotók
  • G_ArchAngel #46789
    Remelem azert fotozni lehet vele!:)
  • neevous
    ...Csak normális GF váz nincs hozzá a GF1-óta.
  • G_ArchAngel #46787
    Örülünk, Vincent? palacsinta zoom
  • DecenS
    nézz ki 50 körül valami jobb fogású kompaktot, ami szimpatikus neked... canon? pana? nikon? ilyesmikből... nagyjából ugyanazt a minőséget fogod kapni. (a múltkor itt, a fotókörben az egyik csajszi valami 60e körüli nikon kompakttal rohangászott, és egész meglepő képminőség nézett velünk farkasszemet, amikor átnyálaztuk a termést - gyorsan hozzáteszem, mielőtt valamelyik okostojás obligát módon beszólna, hogy természetesen ahhoz képest volt megdöbbentő a végeredmény, hogy egy 12mpx-es kompaktról beszélünk, amin még a csipogást, meg egyéb hangeffekteket sem lehetett kikapcsolni...)
    szóval az elköltendő pénzedből elég jó kis cuccokat lehet ma már kapni, de pár ezer forintot mindenképp vegyél le belőle, amit táskára, memkártyára, ilyesmi baszokra tudsz elkölteni.
  • Japep

Hello.
    Nem értek egyáltalán még a fényképezéshez, de nagyon tetszik, és szeretném elkezdeni, ehhez kérném a tanácsotokat.
    Leginkább tájakat, égboltot, naplementét szeretnék fényképezni (esetleg ha néha kell, éjszakai képeket, pl. koncert).
    Ehhez milyen márkájú, típusú gépet ajánlanátok? Úgy 60ezer körül gondolnám, amit költenék rá.

Előre is köszönöm. Üdv.
  • G_ArchAngel #46784
    en ezert eszek legyet
  • Timber
    amugy meg a statisztikakrol a regi jo mondas jut eszembe: egyunk tehenszart... tobb milliard legy nem tevedhet!
  • Timber
    iPhone-al megtobbet :)
  • G_ArchAngel #46781
    Csak Canon-nal többet

(popcorn.gif)
  • REPS0L
  • DecenS
    ezzel egyet tudok érteni - én is ilyesmivel csitítom (újabban egyre gyakrabban) háborgó lelkemet...
  • Timber
    Szerintem meg mindket geppel csinaltak mar rengeteg nagyon jo fotot :) Manapsag a gep mar nem sokat szamit... max a rendszer, de abban meg a Nikon es a Canon egyforman kiforrott.
  • DecenS
    én itt az sg-n már semmit sem hiszek el... :)
    én úgy tudom, hogy a nikon a saját bevallása szerint a d7000-at haladó amatőr gépnek szánta kb a d90 és a d300 közé pozicionálva. és ha és amennyiben jól tudom, a canon 7d inkább professzionális felhasználásra szánt gép.
    de igazából tök mindegy, ha egymás mellé teszik, egymás mellé teszik.
  • Timber
    Felre ne erts, a M4/3 mint rendszer rohadtul tetszik nekem, az Oly Pen-ek kimondottan szepek es a meretuk is egy nagyon jo 'turista/street' geppe teszi oket. De a kepminsoeg tovabbra is elmarad a tobbiektol igencsak. A pana fejleszti a szenzort, de szamomra nem meggyozo. IMHO szenzor gyartasban a Sony meg a Kodak van nagyon elol, legtobbszor a toluk kijovo szenzorok a legjobbak. A m4/3ra imho nem fog egyik sem fejleszteni...

Raadasul a legtobb gyarto elkezdett mozdulni a foveon szeru szenzorok fele (Samsung, Sony es Canon is levedett mar ilyen patentet), ami mindenkepp elorevetithet egy ket dolgot. Jo lenne ha a megapixel harc helyett a kepminoseg harc indulna el :D
  • neevous
    A G3-ban és a GH2-ben új szenzor van (ezek közül is a GH2-é a jobb+multi-aspect). Az összes többiben az első generációs régi.
    GH2 vs. 60D
    GH2-ről, képminőségéről szubjektíven
  • G_ArchAngel #46774
    a micro4/3 hatranya, hogy a szenzort semmit nem fejlesztettek, ha elore tudnak lepni, akkor talan a legjobb csomag lehet az Olympus-e...
  • Timber
    A Sony NEX sorozat szamomra is picit ongol gyanus. Tul kicsire vettek a flange tavot igy csak nagyon pici gepeket lehet kihozni, de az APS-C miatt kell nekik a nagyobb meretu obi. Szamomra a Mirrorless kategoria egyelore a 'szinten futott' kategoria...

Sony NEX - tul pici es nagyon imba a nagy obikkal... amig nem tudnak rendes pancake obikat csinalni hozza addig csak akkor erdekelne igazan ha Sony A tulaj lennek a kompatibilitas miatt.
    M4/3 - szamomra ket szek kozt az asztal ala... A koncepcio jo, a gepek merete jo... de a kepminoseg...
    Pentax Q - Cserelheto obis koNpakt... Szamomra a P-Q nem szamit mirrorlessnek.
    Nikon Q - Bar nagyobb a szenzor de ez szinten csak egy cserelheto obis koNpakt lesz.
    Samsung NX - Az egyetlen mirrorless jelenleg ahol sikerult megtalalni a meret/teljesitmeny raciot... csak egyelore egy elavult szenzor pihen benne... Par nap mulva terjunk erre vissza mikor hivatalos lesz az NX-200 :D
    Canon Mirrorless - Semmit nem lehet rola tudni azonkivul, hogy tervbe van veve
  • Timber
    Nem tudom... nekem kezdesz egyre gyanusabb lenni :D :D :D
  • G_ArchAngel #46771
    Hidd el, nem en irom a review-kat, ahol egymas melle teszik oket.
  • DecenS
    mondjuk én a d7000-et és a 7d-t nem feltétlenül tekinteném egy ligának... szerintem a nikon háza táján a d300s ami partiban van a 7d-vel.
  • Timber
    Na jo... ki nem az? :D
    Amugy a Sony A77 review-kbol egy dolog derul ki szamomra: a Pentax 645D az egy iszonyat jo kamera :D
  • G_ArchAngel #46768
    Nem, nem... egy ideje Lajka M8/9 fanboi:)
  • Timber
    Kai meg most is Nikon fanboi :) Amugy ezt birom benne, hogy attol fuggetlenul, hogy a Nikon-t szereti a review-jai elegge elfogulatlanok... es szorakoztatoak is :D foleg ez :D

• Timber
    Sony A77 First Impressions
    Sony A77 Review
  • G_ArchAngel #46765
    DigiRev-es Kai-t ideztem, aki ugye eredetileg Nikon-fanboy volt, meg neki is felallt a 7D-tol.
    A Sony egyelore nagyon tetszik, a baj, hogy a jo obik hozza a gephez hasonlo arban vannak vagy dragabbak.

....................
    Soon, ha vegzek melokkal.
  • Timber
    benned Gabor azt szeretem, hogy nem vagy elfogult (legfokepp nem a 7D fele).

Inkabb azt mond meg mikor menjunk Porotbellora? :D
  • G_ArchAngel #46763
    Nem, pont azt irtam, hogy az 5D-m szanalmas immar az uj APS-C-k mellett.
  • neevous
    Múltkor nem a 7D-ről voltál lesújtó véleménnyel egy kiadós retusálás után?
  • G_ArchAngel #46761
    Ezt jatszatok le Timberrel, engem a mirrorless, mint koncepcio erdekel, de marek rizst nem adnek erte.
    Az, hogy kinek mi a jo vagy melyik objektiv tetszik, vegkepp nem tudom elmondani.

Az A77 tetszik, ha APS-C-t kellene vennem, akkor jelenleg az egyetlen alternativa 7D mellett.
    (D7000-et ugy elverte a 7D a kevesebb AF-ponttal is fokusztesztben, hogy nekem verzett a szivem szegeny Nikonert, mint vmi ozonviz elotti kompakt vagy telefon, annyira lassu a 7D-hez kepest)
  • neevous
    Az adapterezés szinte kizárólagos megoldás, hiszen a NEX obik a béka segge alatt vannak, a felhozatal röhejes, az obik aránytalanul nagyok, ami mirrorless-en eléggé dealbreaker, főleg, ha a NEX-eket nézzük, amiken gyakorlatilag 0 markolat van. A 16-os palacsinta méretre jó, a többi tulajdonságát inkább hagyjuk. A zoomok optikai teljesítménye jó, de nem kiemelkedő. Azért nem értem a dolgot, mert az Alpha vonalon a Sony az elmúlt 2 évben viszonylag jó obikat dobott piacra.
  • G_ArchAngel #46759
    Nekem ez opcionak tunik, nem kizarolagos megoldasnak.
  • neevous
    Oké, de mi abban a poén, hogy ráadapterezel egy alpha obit egy pici mirrorless vázra a videózáson kívül (amiben nem feltétlen a NEX-ek a legjobbak)? Minden előnyét elveszti így egy tükrös vázzal szemben.
  • G_ArchAngel #46757
  • neevous
    ...meg a NEX-re nincs egy normális obi.