48078

Attól még én vagyok a ZÚR :P (amse)
ui: meg a Jenő
  • Tikal #47315
    MI a lényegi kulonbseg a Canon g12 és a g1x között? Nem ástam magam bele a temaba és mar egy ideje nem követem a gépeket, de kene egy powershot tudású gép 120 környéken, mas gép is szoba jöhet kivéve Nikon-t ;)
  • Relax99
    Üdv!

Matuzsálem Flexaret 4-es gépem javítását még esetleg valahol elvállalnák szerintetek? a zárszerkezet mechanikájával vannak gondok, záridő állításra se reagál. sajnos házilag nem tudom mennyire lehetne belemenni, de valószínűleg abba a kategóriába tartozik, hogy még szétszedni csak csak, de már össze nem valószínű vagy ha mégis űrrakétától kezdve bármi csak fényképezőgép nem lesz belőle.
  • morcosqtya
    Holnap nappali fényben kipróbálom.
  • neevous
    F22-n látszik?
  • morcosqtya
    (+)
  • Dzsini
    Szép bokeh-es képeken (hogy kell jól használni ezt a kifejezést?) lehet észrevenni, hogy tényleg nyomot hagy-e fotózáskor.
  • Dzsini
    Ha belenézés esetén van ott kosz, akkor csak nem kell belenézni :)

Doktor úr, két helyen eltört a lábam - akkor ne menjen arra a két helyre többször.

(egyébként ki kell próbálni, hogy tiszta égbolton vagy fehér képen látható, pláne zavaró nyoma van-e)
  • morcosqtya
    Ez most humor vagy arra akarsz célozni, hogy a rajzolatán (funkcióján) nem ront egy koszdarab csak túlaggódom?
  • Dzsini
    Objektívbe belenézve nagy fekete kosz(por?) darab van a lencsetagok közt.
    Esetleg az is megoldás lehet, hogy nem nézel bele...
  • morcosqtya
    Köszi!
  • DirtyGab3sz
    Vagy a gép vakuja túl erős, vagy a ttl-vezérelt gyenge....vagy távol van...
  • DirtyGab3sz
    Kalapács....aztán porszívóval összeszeded a maradékot!:)
    Viccen kívül...szervíz lehet hogy megcsinálja, de sanszosan horror áron!:S
  • REPS0L
    http://pixinfo.com/cikkek/panasonic_lumix_dmc-gf1
    http://www.amazon.com/Panasonic-14-42mm-Aspherical-OIS-Interchangeable/dp/B0043VE28I
  • LoSA
    Ebből egy betűt nem értettem... :)
  • neevous
    GF1+14-42.
  • LoSA
    Most egy Nikon Coolpix S9100 van nálam, ami nem tűnik rossznak! :)
  • Zoli007
    Ha bírod pénzzel, akkor neked egy mikro4/3 lenne az idális választás.
  • VRSDM
    szép éles képeket nagy fényképezővel csinálnak.
    vagy csinálnak kicsivel, ami nem 60.000.

• acsati
    Sziasztok!
    Az mitől lehet, hogy amikor a rendszervakumat nem a vázon használom, hanem a vázról leszedve és a váz beépített vakujával villantom (ttl mód), akkor látom, hogy elvillan a rendszervaku, viszont a kapott kép meg olyan, mintha nem villant volna. De ilyet csak ritkán csinál, valamikor meg tök jól működik. Ilyenkor mi a hiba, valami beállítási probléma okozza ezt?
  • LoSA
    Igen, tudom, hogy ezek a gépek, amelyek szebb, élesebb jobb képeket csinálnak. Ám nekem az pl egy nyaralás során nem kényelmes "cipelni", ezért szeretnék egy "kisebb" gépet, amely azért "tűrhető" képeket csinál. Nem leszek én sajnos soha profi fotós, csak hobby az egész, de azt azért szeretem, ha egy kép éles. Tudnátok nekem ajánlani egy ilyen gépet?
  • oneal1
    nagyon jó képminőségű gépet máshogy nagyon nem fogsz kapni
  • LoSA
    Nem szeretnék ilyen nagy gépet...
  • oneal1
    canon 30D 18-55 el
  • LoSA
    Sziasztok, segítségetekre lenne szükségem. Most szeretnék venni egy digitális fényképezőgépet. Olyan helyen dolgozom, ahol vásárlás előtt hazavihettem, kipróbálhattam a Samsung MV800-as gépet. Meg kell mondanom, hogy nem vagyok teljesen elájulva a géptől. Nekem nagyon fontos, hogy ÉLES képeket csináljon a gép! Egy ismerősöm gépét elkértem Nikon S6000, amely régebbi gép ugyan, de észrevehetően ÉLESEBB képeket csinált. Akkor inkább Nikon gépeket kellene nézegetnem? Vagy Canon? Nem vagyok annyira otthon a fényképezőgépek terén, ám szeretnék nagyon egy jó képminőséget gépet venni, 60.000Ft-ig!! Köszönöm a segítséget!
  • morcosqtya
    Objektívbe belenézve nagy fekete kosz(por?) darab van a lencsetagok közt.
    Van erre megoldás? (házi gondolom nincs)
  • mikusmate
    Sziasztok! Úgy néz ki, hogy a közel jövőben lehetőségem nyílik vásárolni egy fényképezőgépet. Nem vagyok szakértő, inkább csak most akarnám megtanulni, hogy mit hogyan merre. Két gépet néztem ki magamnak: Fujifilm Finepix s2950 és s3200. Kérdés, hogy ezek megfelelőek-e egy kezdő hobbifotós számára, valamint, hogy megéri-e az árkülönbség, és érdemesebb megvenni az s3200-at.
  • acsati
    Ahaaa, így már értem. Akkor jó, hogy még zár nyitás előtt villan, ezt nem tudtam. Köszi az infot :)
  • Lateralus
    Azért villan kettőt, mert az első a mérővillanás, még az expozíció előtt. Nem befolyásolja a képet, de az alapján határozza meg, hogy a fővillanás milyen erősségű legyen.

Rear beállításnál az első villanást még a zár nyitása előtt teszi. Aztán exponál és a zárredőny lefutása előtt villan el rendesen (hátsó redőnyre szinkronizálva).

A mérővillanást a beépített vakunál csak akkor lehet kikapcsolni, ha van manuális módja. Nem tudom a D3000-nél van e ilyen). Akkor nem villan kettőt. Amúgy meg mindig, csak van, hogy nem veszed észre olyan gyorsan.
  • DirtyGab3sz
    Alapvetően minden dslr-en tudod állítani a menüben, hogy első redőnyre villanjon, vagy másodikra....nemismerem a Nikon menürendszerét, de tuti akad valaki aki kiokosít!:)
  • DirtyGab3sz
    Húúúegyijenkell!:)
  • acsati
    Sziasztok!
    Vettem egy vakut, így elkezdtem kicsit beleásni magam a vakuzásba. Nikon D3000-ren nem lehet úgy beállítani ezt a későbbi vakuzást, hogy az elején ne villanjon? Amikor "Rear"-re állítom akkor villan egyet, aztán még nyitva van a zár, és a végén mégegyet villan. Azt nem lehet, hogy csak a végén villanjon? :)
  • Dzsini
    RH-1 anamorfikus objektív

forrás
  • Dzsini
    Még meg is lehetne csinálni :) (bár kérdés, hogy milyen hatással lenne a képfeldolgozóra)
  • Timber
    Ballatro noPod akcio a Jessopsnal
  • REPS0L
    Tudtok nekem ajánlani generátort/invertert 2db 400as vakuhoz, lehetőleg 100e alatt?
  • Csacsi
    Sziasztok. Eladó az alábbi vakum, 82 cm-es áteresztő ernyővel. Minden tartozékával. Keveset használt. Budapesten kipróbálható. Sérülésmentes.

Ár : 75.000 Ft.

mikrosat d600i
  • Lateralus
    Próbáltam a Sigmát. A képminőségén kívül mindenben "kompakt" a szó rossz értelmében. Lassú, gyenge AF, stb.

El is járt felette az idő. Akkoriban még nagy szám volt, hogy kompakt nagy érzékelővel (nem SLR!), de manapság már sokan gyártanak, nagy szenzoros, cserélhető objektíves, gyors kompaktokat ugyanilyen, vagy olcsóbb árban.
  • Jamirofan89
    Nézegettem a kompakttól az ultra kompakt fényképezőkig minden félét és nem értem ezt a megapixel háborút,minek bele 14 MP?
    HD videó sem kell,nem kell semmilyen videó csak fényképezni akarok.
    A boltban kipróbálhatnék 4-5 kompaktot,neten pedig van ezer féle és teljesen belezavarodok már ááááá.

Néhány évvel ezelőtt láttam a Sigma DP2-t,DP2S-t,DP2X-et egy fotós magazinban és első látásra belezúgtam.Jó drágán láttam,vagy 170k az alap DP2.Valakinek volt szerencséje kipróbálni egy ilyen kompakt SLR-t?
  • Dzsini
    Canon Fuji Nikon Olympus Panasonic Pentax Sony

Ebben az árkategóriában édesmindegy, nincs közöttük jelentős különbség. Vedd a kezedbe, próbáld ki, és amelyiknek tetszik a menürendszere, esetleg van valami olyan benne, ami miatt jobban tetszik a másiknál, azt válaszd.

• Jamirofan89
    Hello!
    Érdekelne a véleményetek kompakt fényképezővel kapcsolatban.10-15 ezer Ft-ot szánnék rá.Olyan tipikus "zsebből előkapod és kattintasz" gép.
    4 évvel ezelőtt elázott egy komolyabb fényképezőm és megadta magát.
    Kikötés: felbontás tök mindegy csak automatán normálisan exponáljon,viszonylag GYORS működés és fókusz,elenyésző zaj mennyiség alacsony iso-n.
    Van egy pár választási lehetőség.Gondoltam megkérdezlek titeket,hozzáértőket.