48078

Attól még én vagyok a ZÚR :P (amse)
ui: meg a Jenő
  • repvez
    K200D-nél valahol be lehet állitani, hogy a fehéregyensuly a helyén legyen?Mert összehasonlitva egy nikon D60assal ugyan abban az időpontban ugyan azt fényképezve nálam fakók a szinek .
    Vagy ez a kit obinak (18-55 és 50-200)köszönhető vagy a gép beállitásainál kell valamit állitani?
  • Roger6
    Köszi szépen!
  • Loál János #47353
    Azt nem tudom, Ken Rockwell szerint:
    Nikon 50mm f/1.8 G. Weighs more, costs more, and does the same thing.

Ugyanakkor:
    the Nikon 50mm f/1.8 AF-D has less distortion for half the price

Még annyi, hogy a G verzió manuálisan utánállítható fókuszú, ez adott esetekben kényelmes lehet, de persze nem létfeltétel.
  • dbala
    Kérnék egy kis segítséget Lightroommal kapcsolatban.
    Ha elindítom akkor a mappákban vannak olyan képek amiket már töröltem a gépről. De itt meg tudom nyitni őket, nagyítani meg hasonlók. De az export funkció nem aktív. Hogyan tudnám a képet mégis elmenteni? Vagy valahol ez még megtalálható a gépem?
  • Roger6
    Kép rajzolása érdekelne, hogy megéri-e a plusz felárat? Ugye több lencsetagból is áll, azért kérdezném. (És köszi a választ.)
  • Loál János #47350
    Újabb verzió, az alap vázakkal is tud AF-et, mert van benne motor.
  • Roger6
    Bocs a zavarásért!

Fix 50-est szeretnék, kettőt találtam:
    50/F1.8 AF-S G,
    Nikon 50/F1.8 AF-D

Miért drágább az első 15 ronggyal, tudja valaki?
  • VRSDM
    objektiv tisztítás mennyibe kerülhet?

nem a lencse, hanem a mozgó alkatrészekről van szó. :)
  • morcosqtya
    meg nem is az utolsó..
  • Dzsini
    Az elmúlt kb. 10 évben nem te vagy az első, aki ezt kérdezi, és ezt a választ kapja :)
  • Bucsek
    Köszi, ez gyors volt :D
  • Dzsini
    Canon Fuji Nikon Olympus Panasonic Pentax Sony

Ebben az árkategóriában édesmindegy, nincs közöttük jelentős különbség. Vedd a kezedbe, próbáld ki, és amelyiknek tetszik a menürendszere, esetleg van valami olyan benne, ami miatt jobban tetszik a másiknál, azt válaszd.
  • Bucsek
    Sziasztok, szeretnék segítséget kérni fényképező vásárlás ügyében.
    Elvárásaim nem nagyok (annyira). nincs sok pénzem, nem vagyok se profi, se amatőr profi, se kezdő, semmilyen viszonyom nincs a fényképezés tudományával.
    Én az egyszerű "meglátok valami szépet és lefényképezem" típus vagyok, csak sajnos ehhez a telefon nem csinál elfogadható képet.
    Nagyon remeg a kezem, ezért jó lenne, ha lenne benne ilyen stabilizátor vagy mi a csuda.
    Az is jó lenne, ha 16:9-es arányban fényképezne, nem ebbe a 4:3-asba vagy mibe. Valamint elfogadható videot is készítsen.

Szóval nagyjából családi, nyaralás, szülinap, buli témakörben keresek fényképezőt, az előző gépemmel csak annyi a baj, hogy nagyon régi, és 1 percet kell várni, hogy újra fényképezzek, szóval az is jó lenne, ha csinálok 1 képet, akkor utána egyből tudjak még egyet csinálni és ne kelljen várnom. így hirtelen ennyi.
    Árban jó lenne még 40 alatt...

tudom vicces, de tényleg nem kell nekem semmilyen tükörreflexes meg hottentotta... nem vagyok én Debreceni Zitus.

köszi
  • Mark007
    Köszönöm, így már világos!:)
  • Lateralus
    Kétféle van a mai Oly vázakon. 4/3-os (FT) és mikro 4/3-os (MFT). Az E-jelű gépei FT bajonettesek.

MFT-t a kicsi, tükörnélküli rendszerkompaktjai (vagy MILC, ahogy tetszik) használnak.
  • Mark007
    De a mai (pl. E410) vázakon milyen van? Nem 4/3?
  • Timber
    Nem. A 4/3 bajonett az a 4/3-os rendszer bajonett. Az Olympus filmes gepeknek OM bajonettjuk volt. Atalakitoval fel lehet rakni a 4/3-ra konnyen.
  • Mark007
    Segítség kellene:)
    Van valami különbség Olympus 4/3, és sima olympus bajonett között? Vagy a kettő ugyanaz?
  • kakaoskalacs
    Olympus SP 720 UZ
    vagy
    Fuji FinePic SL300

90ezer a keret, ez a kettő versenyző maradt végső döntést nem sikerült hoznom de a szívem a Fuji felé húz , tesztek alapján jobban járok vele.

Már csak az az egy kérdésem maradt , hogy mit jelent az , hogy CCD és CMOS?
    nézegettem forumokon de nem világos melyik mit csinál és jobb , vagy nekem ezt értenem sem kell? :D

Üdv!
  • Dzsini
    Gazdasági Totálkár - az az állapot, amikor az eszköz elvileg javítható, de a javíttatás többe kerülne, mint egy azonos minőségű, új eszköz vásárlása.
  • acsati
    Értem, hát sajnálom :( Csak most nincs rá pénzem, de elkezdek félre rakni, addig meg használom manuállal amennyire tudom.
    Amúgy milyen üzletekben foglalkoznak ilyen objektívek javításával, szerelésével? Nem vagyok budapesti, ilyen helyi fényképész boltokban meg gondolom hiába viszem :)

u.i.: mi az a GTK?
  • Garga Pitic #47334
    Önmagában a keresgélő autofókusz nagyjából tizeneleje, plusz az egészségtelenül recsegő-kattogó zoom 0Ft-tól GTK-ig terjedő költsége.
  • acsati
    bocsi, javítva
  • Timber
    Mit is csinal pontosan? Privatta teszi a Youtube videokat?
  • acsati
    Sziasztok!
    Mit lehet tenni egy objektívvel amiben meghülyült az autófókusz? Szegénykém nem bírta a port :( Hogy lehetne ezt szerintetek kitisztítani? Vagy szervizben mit tudnak és mennyiért csinálni vele?
    Ezt csinálja
  • Loál János #47330
    Az meg minek?
  • Loál János #47329
    Nagy valószínűséggel PK bajonettes, pár ezrest ér, Vatera, index fórum.
  • ivjoe
    Van rajta egy gyári szám, azt írd le.
  • Capowne
    Sziasztok!

A birtokomba került egy jó állapotban lévő fényképezőkre szerelhető objektív, de sajnos nem értek hozzá, így nagyon hálás lennék hogyha valaki megtudná nekem mondani, hogy nagyjából milyen értéket képvisel.
    Az alábbi információk vannak az eszközre írva:

ricoh kr zoom 1:3.5-4.8 35-70 macro

Valamint még az is érdekelne, hogy milyen boltokban (esetleg piacon?) tudnék tovább adni rajta, budapesten.
  • gabko
    Sziasztok!

Van valakinek személyes, használat utáni tapasztalata... (pozitív/negatív) dolgokra gondolok, ezekkel az objektívekkel kapcsolatban?

Sigma 120-400mm F4.5-5.6 DG APO OS HSM
    Sigma 150-500mm F5-6.3 APO DG OS HSM

köszi.
  • Timber
    ez az :) en photoboomba-ra emlekeztem es ezert nem talaltam :)
  • Tikal #47324
    Expressz.hu, prohardver.hu
  • joshua
    Na úgy néz ki, hogy eladósorba került drága kis gépem. Egy Nikon D60-as gép, a gyári Nikkor 18-55mm VR obival, és egy utólag vásárolt Nikkor 55-200mm f/4-5.6 AF-S VR obival. Táskával, gyári cuccaival együtt. Ezt hol lehetne hirdetni esetleg vaterán és teszveszen kívül?
  • DirtyGab3sz
    Pixboomba
  • DirtyGab3sz
    Az én voltam. Keresd a youtube-on a poixboomba csatornát. Az a 2 öreg fotós meg nem szarral gurigázik,az egyikük Robert (Bob) Caputo,több jóféle fotóskönyv írója! :-D
  • Dzsini
    Csak olvasd fel kamera előtt Archangellel itt a topicbeli beszélgetéseiteket, és meg is van.
  • Timber
    valaki valahol valamikor linkelte photography tutorial video, 2 oreg ismert fotos csinalja es nagyon jokat lehetett rajta rohogni mert vegig poenkodtak az egeszet... na ezt keresnem :)
  • Tikal #47318
    Jaa:)

A g12 ara lenne 120 körül, azt tudom hogy a gx1 drágább, ez érdekelt volna hogy megis miert azon kívül hogy a legfrissebb modell:)
  • Lateralus
    Az ára viszont inkább 220, mint 120.
  • Lateralus
    Több mint 6x akkora szenzor van benne. Nagyjából FourThirds méretű, de nem az a rendszer.