48078
-
#47637 Koszi a valaszokat. Igazabol leginkabb ejszakai fotozasoknal szeretnem hasznalni,nem mozgo temakhoz, meg ott ahol pl. ijedos allatokat, szitakotot, stb. szeretnek fotozni. -
#47636 Köszi! Utánanézek! -
#47635 Ige, sajnos nem megy minden egyszerre. Amennyiben érdekel a téma (gondolom valamennyire érdekel, mivel tükrös gépet választottál) és tudsz angolul, akkor a lehetőségek tárháza áll előtted, amiből tanulhatsz.
Anno nagyon sokat néztem youtube-on a Mark Wallace-féle Snapfactory, Digital Photography: One on One című okatatófilm sorozatot. Egész az alapoktól van lehetőség megtanulni a dolgokat és nagyon jól egymásra épülnek.
Magyar nyelvű oktatóanyagokat én annyira nem ismerek sajna. A bannerban felsorolt oldalak valamelyikén biztos van megfelelő mennyiségű információ. -
#47634 Köszi az infót! Közbe én is kiderítettem már és a múlt héten pénteken megvettem a gépet. Egyelőre még csak ismerkedek vele. Vettem még melléje egy 18-55-ös kitobit. Így került a Nikon D5100+kitobi+UV szűrő+napellenző+táska+minden gyári tartozék 125e Ft-ba. Még tanulom a gép kezelését, mert ez az első tükrös gépem és nem vagyok túlságosan elragadtatva az elkészült képektől, mert a kijelzőn szinte mindegyik elég éles, meg szépek a színek is, de sz.gépre feltéve hát közelse élesek meg szépek. Lehet azért is van ez, mert még nem sikerült jó fényekben tesztelnem a gépet, mert egy deka napsütés nem volt amióta megvettem. -
#47633 Ha jól tudom, akkor külön van a gari a vázra és az obira. Vázra elvileg 3év, az obira pedig egy. -
#47632 És valóban, beállítás gondja volt :) -
Garga Pitic #47631 Fénymérés tuti kell legyen.
AF: ha élességprioritás van érvényben, akkor keres élességet, míg ha a kioldásnak van elsőbbsége, akkor csak lő. Ez nyilván gép- illetve beállításfüggő. Régebbi / egyszerűbb gépen ez AF-S vagy AF-C mód kiválasztásával befolyásolható, ha meg van lehetőség menüből élesség vagy kioldás prioritást választani, akkor azzal.
Pl D80 AF-S mellett keres, AF-C-ben csak lő. -
Garga Pitic #47630 D300s-hez nem jó, nincs rajta infravevő, ahhoz vezetékes csatlakozású kell.
MC-30, MC-36 vagy ML-3.
-
#47629 Pont a héten érkezett meg egy ilyenem.
Attól függ mire akarod használni, ugyanis (nekem legalábbis) nincs vele fénymérés/autófókusz. Egyállású kapcsoló, ha lenyomom, egyből exponál, se AF, se semmi, mintha full manuálon lenne a váz.
Mellette van egy kábeles távkioldóm, szintén DX-től, az tökéletes. -
#47628 Sziasztok! Van egy kerdesem:
Ismeri valaki ezt a szerkezetet? Esetleg vett is valaki ilyet? erdemes megvenni? Nikon D300s-hez szeretnem hasznalni, mukodik vele normalisan, megbizhatoan?
A link: http://www.dealextreme.com/p/yn-ml-l3-infrared-remote-controller-for-nikon-digital-cameras-with-carrying-case-6236
- ML-L3 infra távvezérlő, házhozszálíltva -
#47627 nah jolvanakkor, jo volt a megerzes :D -
#47626 Kb. igen! :D -
#47625 annyit meg hozzatennek: ennyiert tokmind1 milyet valasztok ? :) -
#47624 sziasztok, szeretnelek megkerdezni titeket (mivel meg sosem volt fenykepezom), hogy kb. 120 fontert(40e huf), milyen fenykepezot erdemes leginkabb venni ?
nem ertek hozzajuk tulsagosan, de nem is akarok huszanotezer megapixeles gepeket meg hasonlot, nem baj, ha nem a legnagyobb a felbontas, de szep kepet csinaljon.
nyaralasra keszulunk es ebben az arban lenne szuksegunk egy gepre.(memoriakartyasra lehetoleg.)
koszi elore is. -
#47623 Sziasztok!
Ma szeretnék venni egy D5100-at. Lenne egy kérdésem, ami nem tiszta számomra. Csak a gépet adná el az eladó, mert a hozzá tartozó kitobit már eladta. A kérdésem az lenne, hogy érvényes-e a későbbiekben a garancia, magyarán, ha később lesz valami baja a gépnek, akkor csak a hozzá kapott kitobival fogadják-e el, vagy külön a gépet is le lehet adni, ha esetleg lenne valami baja? Köszönöm a választ! Üdv! -
Laceee #47622 2311H , nem fotózásból élek (még csak most tanulgatom) -
#47621 A fotozasbol elok tobbsege (csatornankenti) 10 bites monitorral dolgozik vajon?
Hasznal itt valaki Dell U2713H-t? -
#47620 szerintem annak nincs ertelme :) foleg nem annyiert... :)
Egyreszt egy eleg regi model es annal meg pl a videozas gyerek cipoben jart. Ha hasonlo aron meg tudsz venni egy ujabb modelt, jobb kepminoseggel akkor miert ne tenned? az egyetlen ami a D90 mellett szol az a csavarhuzo a gepbe epitve, igy megy a nem AF-S obikkal is. Meg talan tobb funkcio is van benne amiket nem fogsz kihasznalni. Raadasul ha 1-2 ev mulva valtani akarsz akkor egy D3200-ast meg mindig jo aron tudsz eladni de a D90-et mar csak max akkor ha talalsz egy balekot :D -
#47619 Szerintem manapsag nincs olyan gep ami ne csinalna jo kepeket... Anno olvadoztunk es aradoztunk a Nikon D300 kepminosegetol es hat manapsag az mar az ehh ehh kategoria lenne... De imho annyira pici az elteres mar a gepek kozt es mindegyik teljesen jo, franko kepeket csinal. Konjorghom mar a telom is front kameraja is olyan kepeket csinal, hogy csak na! :D
Ami szamit imho az a szolgaltatasok amiket a gep nyujt... vagy csak egyszeruen az, hogy mi szamit menonek :) -
#47618 mondanam, hogy a Sony SLT-a37 de meglattam, hogy MO-n pofatlanul sokat kernek erte :D -
#47617 Egy újabb dolog vetődött föl. Egyik haver eladná a Nikon d90-ét. Kb. 18.000 expó van benne, 4 éves a gép, megkímélt jó állapotú. Adna hozzá egy portré markolatot, 2 akksit és mindezt 120e-ért. Szerintetek? Köszönöm a segítséget! -
#47616 Köszönöm! Én is nagyon gondolkodok azon. Csak ahhoz még kéne gyűjteni egy kis pénzt. :D -
Lateralus #47615 A zsebedben nem szívesen turkálok. Te tudod, hogy mennyire éri meg neked az a plusz 30-35ezer.
Felbontásban jelentős az előnye a D3200-nak, sokat számít a mérföldekkel jobb LCD is. A 230 ezer és 921 ezer képpont között minden szempontból zongorázni lehet a különbséget. Ezeken kívül több beállítás videónál, sztereó mikrofon bemenet és kicsit gyorsabb sorozat. Plusz egy rakat apróság. Ha működik és nem vág padlóra anyagilag, akkor a D3200-et vedd, mert ha az elődjét választod folyton ott lesz a tudat, hogy megvehetted volna az újabb, többet tudó modellt is :) -
#47614 Köszi neked meg neki is és várom a véleményeket, ellenvéleményeket! ;) -
#47613 Lateralus ajánlásában megbízhatsz, ő régi motoros itt - egyike a nagyon kevésnek, aki még egyáltalán foglalkozik a topiccal és a témával.
Remélhetőleg ír valamit az új fejleményre is :) -
#47612 Csak annyi, hogy pró és kontra semmi véleményt/érvelést nem hallottam senkitől, meg bekerült a képbe a Nikon D3200, ami meg nem tudom, hogy megér-e annyi plusz pénzt, mint amennyivel többet tud a D3100-nál. -
#47611 miben változott a dolog a #47602 és az arra adott válasz óta? -
#47610 Sziasztok! A segítségeteket szeretném kérni! Gépvásárlás előtt állok, mert eladtam a régit, de nem tudom, hogy mit lenne érdemesebb vennem helyette. Ez lesz az első tükrös gépem.. Három gép közül vacilálok: Canon 1100D, Nikon D3100 és a D3200 Kb. ez az árkategória, amire pénzem is lenne. Kitobival venném mindenképpen. Köszi előre is a véleményeket és a tapasztalatokat, ha leírjátok! -
Lateralus #47609 Nem próbáltam NEX-5R-t, de NEX-5-t igen. Annak semmi élességbeli problémája nem volt. Ez általában objektívfüggő dolog.
Milyen lenne az ideális élesség? Nehezen megfogható így a kérdés. Csak annyit lehet rá válaszolni, hogy "Éles képet akarsz? Vegyél jó objektívet!" -
Lateralus #47608 Ez beállításbeli hiba.
Ahogy az előbb mondták. Túl világos környezetben alap, hogy felfelé korrigáljuk az expót, túl sötét helyzetnél pedig lefelé, ugyanis a fénymérő középszürkének vesz minden képkivágást és sok fehérnél alul, sok sötétnél felülexponálja a képet. -
#47607 A sok hó meghülyíti a fényképezőgépet. Ilyenkor túl kell exponálni a képet. Ja, és utána nem árt ACR-ben megdolgozni a képet, hogy a kutya is jól legyen exponálva, vagy fényképezéskor deríteni. -
#47606 Kíváncsi vagyok tud-e valaki rá megoldást:)
K10D-vel sokáig szívtam hasonló problémával. A színek nekem sem jöttek ki rendesen soha, főleg gyenge fényeknél. Azóta feladtam, marad az utómunka:)
Mondjuk ha a hóra mérsz egy fehéregyensúlyt, általában jól lövi be, de hát ezt minden képnél eljátszani nem poén. -
#47605 Egy kis segitséget szeretnék, kérni azzak kapcsolatban, hogy ez beállitásbeli hiba vagy gép vagy csak valamit én nem csinálok jól?
Mert auto modban csak középső AF-el 55-200As kitobival ilyen képek születtek kint a szabadban délután 1-körül.
Ilyen a nyers foto amit a gép készitett
és
Ilyen ugyan az csak a PSben az auto tone, autocontraszt és autocolos módositokat ráengedtem.
Szóval mitől lehet ekkora eltérés a 2 kép között, föleg a fehér vonatkozásában?És mivel lehet javitani a helyzeten? Fehéregyensuly beállisás ,vagy szerviz gyanús? Egyébként egy Pentax K200D. 3 éves körülbelül. -
#47604 Sziasztok!
Segítségeteket szeretném kérni... Édesapám szeretne venni vényképezőgépet, ám eléggé tanácstalanok vagyunk, hogy melyiket. Nem profi fotós, de azért ért hozzá alap szinten. A lényeg, hogy éles fotókat szeretne készíteni, ez nagyon fontos neki.
EZT (Sony Nex 5R) nézte ki, ám megnéztük a tesztfotókat, nem ájultunk el tőle annyira, talán ezek sem olyan éles képek. Kérlek segítsetek tanácsotokkal, hogy milyen gépet érdemes venni 250.000FT-ig! Köszönöm! -
Lateralus #47603 Nikon D3100 -
#47602 Sziasztok! Régóta figyelemmel kísérem a topikot. Most lenne egy nagy kérdésem. El szeretném adni a Panasonic FZ38-amat és venni egy tükrös gépet. Két gép keltette fel az érdeklődésemet: Canon 1100D és a Nikon D3100 Árban nagyjából ugyan annyiba kerül mindegyik. Mindenképpen kitobival venném a gépet, mert egyelőre nincs több pénzem plusz obikra. Szerintetek ebben a 110e Ft-os kategóriában melyik a jobb gép, melyiknek jobb a kitobija? Esetleg, ha tudnátok mondani ebben az árfekvésben egy hasonló, de jobb gépet, akkor azt nagyon megköszönném! Üdv Mindenkinek! -
#47601 Jaja, viszont akkor teljes formázást, ne a gyorsformázást alkalmazd. -
DecenS #47600 akkor ahhoz biztos nincs saját data recovery program... :-(
ha a kártyáról teljesen leüríted az éppen "látható" képeket...? utána sem látja a win a maradékot?
csak egy üres kártya, azt annyi...? -
#47599 Bocs megnéztem, most jobban és Kingstone SDHC class 4es 8gb -
DecenS #47598 "scandisk" :-))
melyik sandisc kártya ez? class 2? ultra2..? extreme..?