48078
-
#47677 Üdv.
Elnézést, hogy épp a márkavita közepén szólok bele, de lenne egy "problémám".
Megvan a K20D vázam. Ez tökéletes, semmi gond vele. A régi K10Dnél tűnt fel így pár gond.
Mindig is érezhető volt, hogy a fókusz nem ott van, ahol én élesen látom a keresőben, viszont az AF megtalálta rendesen, kivétel a kitobi 18mm-es állásában, ahol nem talál végtelennél fókuszt. Ezt betudtam annak, hogy eléggé leharcolt kitobi, de a K20D tökéletesen megtalálja vele.
Annyira gáz nem is lenne a dolog, de pl. manuális obiknál(pl. 1.7 50mm) ott jelez a váz fókuszt, ahol a kép már teljesen homályos. Szóval valami erősen el van mozdulva, csak tippem sincs, hogy mi lehet a gond.
Remélem érthető a hiba.
Eladni pedig így hibásan nem szeretném. -
#47676 Nem kifejezetten hátrány, mert megkönnyíti az ember dolgát, ha éppen olyan alacsonyról, vagy éppen tömeg fölött akar képet csinálni, de nekem valahogy nem tetszik.
Több gomb mindíg jobb :), + zavar, hogy kiáll rajta, de ez csak az én személyes véleményem.
Valahogy jobb választásnak tartottam a Nikon-t,kezelésileg eléggé hasonlít a régi Fujim-hoz (bár az mintha jobb minőségű műjjanyagból készült volna) és a kiosztása is szimpatikusabb, mint a Canon vetélytársaké. Nem mellesleg van egy F75-öm is amihez az optikákat tudom használni vica versa.
Egyébként végül a d90 mellett döntöttem, mert tudásilag arra jutottam,hogy az is kiszolgál és a raw összehasonlítások között magas iso mellett sem találtam a képminőségben komolyabb különbséget, mellé így be tudtam invesztálni egy Tamron 70-200 f2.8-ba is.
Ken Rockwell meg hát ..., írásainak nagy része eléggé elfogult (legalábbis amiket én olvastam, ha meg éppen az eleje ígéretes akkor a végére lesz az)
-
Lateralus #47675 "...Nikon viszont -4 bunteto ferfiak kezeben."
Női kézben viszont egyértelmű bizonyíték arra, hogy szereti ha fáj. -
#47674 mar bocsi de ki van jobban vilaghirubb mint Ken Rockwell? :) -
#47673 -
#47672 De legalább Canonnal se vagy az :)
(hobbifotósnál az előnye az, hogy jóval nagyobb választék van, ebből adódóan a használt eszközöket is beleszámítva - alacsonyabb árak is) -
G_ArchAngel #47671 A Canon +2 modositoval jar jokep spell-nel, Nikon viszont -4 bunteto ferfiak kezeben.
En sem lehetnek vilaghiru Nikonnal. -
#47670 Azt megkérdezhetem, hogy hol jelent előnyt egy hobbifotósnak, hogy Canont használ Pentax, Nikon, vagy akármelyik tükrös helyett(ugyanabban az árkategóriában természetesen)? -
G_ArchAngel #47669 A kihajthato kijelzo nem akkora hatrany, mint a Nikon. -
#47668 letörik ha ügyetlen vagy :) -
#47667 a kihajthato LCD mint hatrany? na ez uj nekem. Ezt pls fejtsd ki :) -
#47666 D5100-ban nekem személy szerint nem tetszik a hajtogatható lcd, főleg hogy egy csomó gombról le kell mondani. Valamint van egy SB600-am ahhoz pedig a commander mode jó volna. -
#47665 Nem kell valakinek Canon BG-E3 portré markolat? Olcsón megválnék tőle. -
#47664 Hát. hm.
Tudtommal tökugyanaz a zárszerkezet mindkettőben, szóval csalóka az adatsor:)
De köszönöm, lementettem:)
Szerintem cserélek, valszeg 0ft-ból kijön a váltás, ha eltudom adni a K10D-t. Mennyit ér még nagyjából? csak a váz 70ezerért elmehet? -
#47663 pentax_k10d
pentax_k20d -
#47662 Esetleg a d5100? Árban d90, tudásban d7000 közeli. -
#47661 meg. nekem volt mind a ketto es a k20d upgrade a k10dhez kepest. elvileg 50k expot birnak minimum. -
#47660 Üdv.
Pentax K10D-ről(~20ezer expo) megéri váltani egy K20D-re(31ezer expo)?
Árkülönbség kb. 5000Ft.
Mennyire sok ez a 31ezer expo? Hobbifotósként használom, szóval évi 5-6ezer exponál több nem megy bele. -
#47659 Senki? -
G_ArchAngel #47658 Lightroom, Tethering option -
impossibru #47657 Sziasztok,hogy lehetne megoldani azt,hogy lövök 1 képet egy tükörreflexes géppel,és az egyből megjelenjen a számítógépem monitorján? a f.gép nem liveviewos,van valami program vagy milyen kábelre lenne szükségem? egyáltalán kivitelezhető ez valahogyan? előre is köszönöm -
Dénes é #47656 sajnos én is gondoltam erre :S de gondoltam a 30mb/s elég lesz neki, de úgy néz ki annyira nem. -
#47655 Az SD kártya írási sebességével lehet a baj, szerintem. -
Dénes é #47654 Helló, arra van valami tippetek, hogy Canon 60D videózás közben totál random mód kiírja, hogy a videó felvétel automatikusan leállt!? -
#47653 Üdv!
Szeretném tanácsotokat kérni gépvásárlás terén. Eljutottam oda, hogy már nagyon kevésnek érzem bridge gépemet és be szeretnék ruházni, egy dslr-be,Nikon d90 és a d7000 kezdtem el gondolkozni. A d90 olcsóbb lenne és így többet tudnék annyival is objektívre fordítani, viszont régebbi. A d7000 elég sok tekintetben felülmúlja a 90-est.
Továbbá olvastam, hogy egyes d7000-esek fókusz gondjai vannak, de ezt sokan csak user error-nak tulajdonítják, erről mit tudtok? Megvagytok vele elégedve?
Válaszokat előre is köszönöm. -
#47652 Koszi. Egesz jol keresheto adatbazis. Vegre. :) -
G_ArchAngel #47651 itt probalkozz :) -
#47650 Egy jo szeleslatoszogu objektivet keresek Nikon DX-hez, amit majd kesobb tudok hasznalni FX-hez.
Nem nagyon talaltam eddig. :S -
#47649 sony wx200-al van esetleg valakinek tapasztalata? -
#47648 Szerintem tizengilisztába. -
#47647 Megvételre kínáltak egy objektívet, de a tubus közepénél van egy elég nagy darab porszem, ráadásul középen.
Mennyibe fájna a gazdájának a kitisztítás?
(10-est engedett volna az árból)
-
#47646 Egyik fotós üzletben(direkt nem írom ki) 130-at akartak érte adni...nem adtam. -
G_ArchAngel #47645 Az enyemben tobb volt es 175e korul adtam el. (GBP-ben fizettek, nem tudom akkor mennyit ert forintban) -
#47644 sziasztok!
50ezer expos 5d-nek kb. mennyi a reális ára?
szép és jó állapotú -
gabko #47643 próbált mostanság valaki rendelni a dx.com -ról?
nekem anno pikkpakk ment a rendelés... most meg fizetésnél állandóan hibát dob...
számlával-bankkártyával minden rendben... szerintetek mi lehet?
support nem írt mi a tök van... -
#47642 Koszi a linket. Nekem inkabb ez a fajta kell ez jo a D300s-hez:
Aputure
Meg ez, igaz ez joval dragabb:
Wireless -
#47641 Ja igen, egyedül a csatlakozó tér el (nekem pl. jack), szóval figyelj, hogy Nikonosat vegyél (már ha Nikonod van :) ) -
#47640 Ilyet: Aputure
Pontosabban én Pentax K10D-hez, de szerintem egy az egyben ugyanaz a szerkezet.:)
Legfőképp Bulb módra használom, ritkán, de volt már, hogy madarat fotóztam, satöbbi. Nincs vele probléma, tökéletes arra, amire csinálták:) -
#47639 Hello! A D300s-en nincs infravevo? azert kell hozza vezetekes tavkioldo, azt mondod? sehogy nem lehet megoldani maskepp? Utana neztem es 30K-tol 67K-ig terjedo arban lehet oket beszerezni. -
#47638 Esetleg a kabeles tavkioldorol tudnal adni egy linket DX-hez? Neked milyen geped van, amihez hasznalod, ezt amit belinkeltem, meg a vezetekes tavkioldot? es milyen temakhoz hasznalhato a legjobban?