48078

Attól még én vagyok a ZÚR :P (amse)
ui: meg a Jenő
  • Mark007
    Üdv.
    Elnézést, hogy épp a márkavita közepén szólok bele, de lenne egy "problémám".
    Megvan a K20D vázam. Ez tökéletes, semmi gond vele. A régi K10Dnél tűnt fel így pár gond.
    Mindig is érezhető volt, hogy a fókusz nem ott van, ahol én élesen látom a keresőben, viszont az AF megtalálta rendesen, kivétel a kitobi 18mm-es állásában, ahol nem talál végtelennél fókuszt. Ezt betudtam annak, hogy eléggé leharcolt kitobi, de a K20D tökéletesen megtalálja vele.
    Annyira gáz nem is lenne a dolog, de pl. manuális obiknál(pl. 1.7 50mm) ott jelez a váz fókuszt, ahol a kép már teljesen homályos. Szóval valami erősen el van mozdulva, csak tippem sincs, hogy mi lehet a gond.
    Remélem érthető a hiba.
    Eladni pedig így hibásan nem szeretném.
  • Relax99
    Nem kifejezetten hátrány, mert megkönnyíti az ember dolgát, ha éppen olyan alacsonyról, vagy éppen tömeg fölött akar képet csinálni, de nekem valahogy nem tetszik.
    Több gomb mindíg jobb :), + zavar, hogy kiáll rajta, de ez csak az én személyes véleményem.

Valahogy jobb választásnak tartottam a Nikon-t,kezelésileg eléggé hasonlít a régi Fujim-hoz (bár az mintha jobb minőségű műjjanyagból készült volna) és a kiosztása is szimpatikusabb, mint a Canon vetélytársaké. Nem mellesleg van egy F75-öm is amihez az optikákat tudom használni vica versa.

Egyébként végül a d90 mellett döntöttem, mert tudásilag arra jutottam,hogy az is kiszolgál és a raw összehasonlítások között magas iso mellett sem találtam a képminőségben komolyabb különbséget, mellé így be tudtam invesztálni egy Tamron 70-200 f2.8-ba is.

Ken Rockwell meg hát ..., írásainak nagy része eléggé elfogult (legalábbis amiket én olvastam, ha meg éppen az eleje ígéretes akkor a végére lesz az)
  • Lateralus
    "...Nikon viszont -4 bunteto ferfiak kezeben."

Női kézben viszont egyértelmű bizonyíték arra, hogy szereti ha fáj.
  • Timber
    mar bocsi de ki van jobban vilaghirubb mint Ken Rockwell? :)
  • Roger6
  • Dzsini
    De legalább Canonnal se vagy az :)

(hobbifotósnál az előnye az, hogy jóval nagyobb választék van, ebből adódóan a használt eszközöket is beleszámítva - alacsonyabb árak is)
  • G_ArchAngel #47671
    A Canon +2 modositoval jar jokep spell-nel, Nikon viszont -4 bunteto ferfiak kezeben.

En sem lehetnek vilaghiru Nikonnal.
  • Roger6
    Azt megkérdezhetem, hogy hol jelent előnyt egy hobbifotósnak, hogy Canont használ Pentax, Nikon, vagy akármelyik tükrös helyett(ugyanabban az árkategóriában természetesen)?
  • G_ArchAngel #47669
    A kihajthato kijelzo nem akkora hatrany, mint a Nikon.
  • Dzsini
    letörik ha ügyetlen vagy :)
  • Timber
    a kihajthato LCD mint hatrany? na ez uj nekem. Ezt pls fejtsd ki :)
  • Relax99
    D5100-ban nekem személy szerint nem tetszik a hajtogatható lcd, főleg hogy egy csomó gombról le kell mondani. Valamint van egy SB600-am ahhoz pedig a commander mode jó volna.
  • Gladiator
    Nem kell valakinek Canon BG-E3 portré markolat? Olcsón megválnék tőle.
  • Mark007
    Hát. hm.
    Tudtommal tökugyanaz a zárszerkezet mindkettőben, szóval csalóka az adatsor:)
    De köszönöm, lementettem:)
    Szerintem cserélek, valszeg 0ft-ból kijön a váltás, ha eltudom adni a K10D-t. Mennyit ér még nagyjából? csak a váz 70ezerért elmehet?
  • Lyukasbogrács
    pentax_k10d
    pentax_k20d
  • Timber
    Esetleg a d5100? Árban d90, tudásban d7000 közeli.
  • Timber
    meg. nekem volt mind a ketto es a k20d upgrade a k10dhez kepest. elvileg 50k expot birnak minimum.
  • Mark007
    Üdv.
    Pentax K10D-ről(~20ezer expo) megéri váltani egy K20D-re(31ezer expo)?
    Árkülönbség kb. 5000Ft.
    Mennyire sok ez a 31ezer expo? Hobbifotósként használom, szóval évi 5-6ezer exponál több nem megy bele.
  • Relax99
    Senki?
  • G_ArchAngel #47658
    Lightroom, Tethering option
  • impossibru
    Sziasztok,hogy lehetne megoldani azt,hogy lövök 1 képet egy tükörreflexes géppel,és az egyből megjelenjen a számítógépem monitorján? a f.gép nem liveviewos,van valami program vagy milyen kábelre lenne szükségem? egyáltalán kivitelezhető ez valahogyan? előre is köszönöm
  • Dénes é
    sajnos én is gondoltam erre :S de gondoltam a 30mb/s elég lesz neki, de úgy néz ki annyira nem.
  • RATCUSTOM
    Az SD kártya írási sebességével lehet a baj, szerintem.
  • Dénes é
    Helló, arra van valami tippetek, hogy Canon 60D videózás közben totál random mód kiírja, hogy a videó felvétel automatikusan leállt!?
  • Relax99
    Üdv!

Szeretném tanácsotokat kérni gépvásárlás terén. Eljutottam oda, hogy már nagyon kevésnek érzem bridge gépemet és be szeretnék ruházni, egy dslr-be,Nikon d90 és a d7000 kezdtem el gondolkozni. A d90 olcsóbb lenne és így többet tudnék annyival is objektívre fordítani, viszont régebbi. A d7000 elég sok tekintetben felülmúlja a 90-est.
    Továbbá olvastam, hogy egyes d7000-esek fókusz gondjai vannak, de ezt sokan csak user error-nak tulajdonítják, erről mit tudtok? Megvagytok vele elégedve?

Válaszokat előre is köszönöm.
  • Tetsuo
    Koszi. Egesz jol keresheto adatbazis. Vegre. :)
  • G_ArchAngel #47651
    itt probalkozz :)
  • Tetsuo
    Egy jo szeleslatoszogu objektivet keresek Nikon DX-hez, amit majd kesobb tudok hasznalni FX-hez.
    Nem nagyon talaltam eddig. :S
  • Klemice
    sony wx200-al van esetleg valakinek tapasztalata?
  • Timber
    Szerintem tizengilisztába.
  • tep
    Megvételre kínáltak egy objektívet, de a tubus közepénél van egy elég nagy darab porszem, ráadásul középen.
    Mennyibe fájna a gazdájának a kitisztítás?
    (10-est engedett volna az árból)
  • tep
    Egyik fotós üzletben(direkt nem írom ki) 130-at akartak érte adni...nem adtam.
  • G_ArchAngel #47645
    Az enyemben tobb volt es 175e korul adtam el. (GBP-ben fizettek, nem tudom akkor mennyit ert forintban)
  • tep
    sziasztok!
    50ezer expos 5d-nek kb. mennyi a reális ára?
    szép és jó állapotú
  • gabko
    próbált mostanság valaki rendelni a dx.com -ról?
    nekem anno pikkpakk ment a rendelés... most meg fizetésnél állandóan hibát dob...
    számlával-bankkártyával minden rendben... szerintetek mi lehet?

support nem írt mi a tök van...
  • TopGun
    Koszi a linket. Nekem inkabb ez a fajta kell ez jo a D300s-hez:
    Aputure
    Meg ez, igaz ez joval dragabb:
    Wireless
  • Mark007
    Ja igen, egyedül a csatlakozó tér el (nekem pl. jack), szóval figyelj, hogy Nikonosat vegyél (már ha Nikonod van :) )
  • Mark007
    Ilyet: Aputure
    Pontosabban én Pentax K10D-hez, de szerintem egy az egyben ugyanaz a szerkezet.:)

Legfőképp Bulb módra használom, ritkán, de volt már, hogy madarat fotóztam, satöbbi. Nincs vele probléma, tökéletes arra, amire csinálták:)
  • TopGun
    Hello! A D300s-en nincs infravevo? azert kell hozza vezetekes tavkioldo, azt mondod? sehogy nem lehet megoldani maskepp? Utana neztem es 30K-tol 67K-ig terjedo arban lehet oket beszerezni.
  • TopGun
    Esetleg a kabeles tavkioldorol tudnal adni egy linket DX-hez? Neked milyen geped van, amihez hasznalod, ezt amit belinkeltem, meg a vezetekes tavkioldot? es milyen temakhoz hasznalhato a legjobban?