48078

Attól még én vagyok a ZÚR :P (amse)
ui: meg a Jenő
  • 5Dani
    Becsszó?
  • Blasta
    Nem, nem 100e-ig bírja, hanem 100e-ig GARANTÁLTAN nem romlik el.
  • stain
    Hány expo van benne? Megéri-e annyival. (kb. 100e-ig bírja a zár, úgy tudom) aztán az fontos még, hogy nem koszos-e a szenzor, kereső. ha igen, akkor pucoltasd ki vele, ne tied legyen a rizikó, hogy elkúrják a szervízben, hanem az övé.
  • oneal1
    az előzőre valaki?
    fontos volna
    köszi
  • Timber
    akkor mar ez :)
  • oneal1
    következő héten veszek egy canon 50D-t használtan.

mire érdemes odafigyelni? Van esetleg valami szériás gondjuk ezekeneka gépeknek?

köszönöm
  • Danus16
    aham sztem az lesz, a panasonic amúgy is beépített aksis ha jól láttam.
    Jó az S2500 is, olcsóbb is jóval, szériáján belül csak a2600-as van fölötte, sok mindent tud... amúgy saját (fuji) honlapján találtam 3 sample képet.
    Úgyhogy sztem a legjobb, köszi a segítséget a választásban :)
  • Dzsini
    szerintem nem lényegesen más a képe, mint az S2000-2100nak, úgyhogy ha az tetszik, akkor hajrá :)
  • stain
    Ez nagyon zsír, csak még dolcsiban is 2k fölött van, ami itthon legalább 700e lesz... :( Talán lenyomja viszont a régi típus használt árait.
  • Danus16
    az s2500 tetszik és olcsó mint a fene, egyetlen bajom hogy nem találok róla tesztet így nemlátok egyetlen próbaképet sem, pedig az lenne a fontos...
  • Danus16
    értem, köszönöm.
    Esetleg ezekre gondoltam még:

Panasonic Lumix DMC-FZ38
    Canon PowerShot SX100 IS
    Fujifilm FinePix S2500HD

Ezekről vélemény?

A panasonic képei gyönyörűek, a canon se rossz bár...
    de az igaz hogy a panasonic 75, és ha az 55k-s fuji se sokkal rosszabb nem érdemes 20k-t kidobni.
  • Dzsini
    vagy ugyanez S2000HD / S2100HD -vel.
  • Dzsini
    Ennyiért szerintem inkább ultrazoomot... Fujit is esetleg meg lehet próbálni, az S1600fd nagyon kellemes gép, olyan 55 körül van, veszel hozzá mondjuk 2 darab 4 gigás memóriakártyát (meg kártyaolvasót a géphez, ha nincs), két adag akkumulátort, töltőt, egy tokot, és még marad fagyira is :)
  • Danus16
    maximum 80ezerért milyen gépet tudtok ajánlani?
    Van ilyen árban tükörreflexes gép ami jó is?
    Vagy csak sima kompakt digitális van?

Márkában gondolom Panasonic, Canon, Nikon, Samsung jöhet szóba, viszont ennél mélyebbről nem ismerem a dolgokat, tudnátok ajánlani gépeket ebből a kategóriából? (ismétlem, 70-80ezer)
  • oroy_
    70-200 F/2.8 IS II
  • Loál János #43844
    Pimp my Mac
  • stain
    De. De Hasselblad-hoz készült.
  • Timber
    ez nem Zeiss?
  • Jano
    Persze használtcikkek közt.
  • Jano
    Ilyet keress. Olcsó, jó.
  • Csacsi
    Sziasztok. Sony Alpha 300-hoz milyen objektívet ajánlotok portréuáshoz? Köszi előre is.
  • stain
    A kupolákkal pl. az a nagy szívás, hogy bonyolultan áramlik bennük a levegő, és attól le tud romlani a képminőség. Mindenféle magic van arra is. De az igazán durva dolog az az adaptív optika... úgy mozgatják a több darabból álló tükröt, hogy az korrigálja a légkör rezgését. Na az IS :)
  • Dzsini
    egy ilyesmit láttam én is, a legmegdöbbentőbb módszer az volt, hogy egy óriási bödön higanyt kevertek, és az vett fel a forgás miatt parabola-formát és funkcionált tükörként...
    (és csupa fogatlan, kopasz csillagász állt körülötte :D )
  • Loál János #43836
    Valamelyik ismeretterjesztőn volt egy műsor az ilyen méretes távcsövek fejlesztéséről, ki épít nagyobbat, ki oldja meg ügyesebben, stb. Ruszkik vs. mindenki más. :O) Érdekes dolgokat mondtak a hűtésről, hőtágulásról, a nappal felmelegedő ház, éjszaka, mikor kinyitják a kupolát, elég durván elkezd hűlni, aminek a tükör látja kárát, erre csináltak belső keringetési rendszert, a tükrök hátsó kiképzésére találtak ki nemtommit, ami által a nappali hőt elvezette maga a tükörhátsó, a minél kisebb deformáció érdekében. Az általatok beszélt mozgatás sem egyszerű, sőt, szimplán a tükör szállítása óriási feladat. Általában ugye senki földjén, domb/hegy tetején vannak az ilyen szemek, az utakon bármilyen apró rázkódás tönkreteheti a jópár méter átmérőjű tükröket, folyamatosan hűteni kell, a szállítóra felraki/leemelni külön nagy meló, stb. Elég sok problémát, és megoldást felsoroltak, nagyon érdekes volt.
  • stain
    Az igazán parás része amúgy az, hogy az egész soktonnás szerkezetet három tengely körül mozgatni is kell, mert a Föld forog. Olyan szervó kell, ami nem rezgeti be a távcsövet, de közben óramű pontosságú. És akkor még hol vagyunk az apatív optikától, ami korrigálja a légkör regzését...
  • auto6
    OFF:

Sigma (Nikon) 18-200mm objektív (fél éves, minden papírral, dobozzal hibátlan állapot) cserélhető Nikon 18-105mm-esre. Érd: [email protected]
  • Dzsini
    Értem, köszönöm - akkor ezek cseppet bonyolultabbak, mint én így ismeretlenben elképzeltem. Erre nem is gondoltam, hogy egy ekkora felépítménynél már a tartószerkezet is hajlik...
  • stain
    Tükrös, persze. Két tükör szokott lenni megy legalább egy korrekciós lencse. Azt hiszem a legnagyobb lencsék, amiket valaha használtak, 100cm körül vannak, de azokat már nagyon nehéz felfüggeszteni, mert a lencsének vékonyodnia kell a széle fele, és így a vékony üvegnek kell megtartania az egész súlyt.
    Valóban végtelenre vannak fókuszálva, de attól még van bennük fókuszáló rendszer, mert a két tükör fókuszpontját össze kell tudni hozni. Ráadásul ez elég komoly fókuszáló rendszer, a mikron töredékének pontosságával lehet szabályozni. Sőt, attól függően, hogy hova néz a távcső, állítani kell a fókuszon, mert már pozícióban már a rendszerre ható gravitációs erő, és ezért a tartószerkezet másképp deformálódik.
  • Dzsini
    de azok tükrös rendszerek nem tisztán lencsések nem? (plusz igazából nincs fókuszálási rendszer bennük, mert végtelenre vannak állítva és jónapot - itt meg a negyed tonnányi lencserendszert még fókuszálgatni is kell)
  • Dzsini
    2006-os hír
    "Based on the company's press release, it sounds like it was custom-built for a client who wanted to shoot wildlife at a distance on the very high-end Hasselblad 203 FE using 6 x 6 medium format film"
    A sivatagban van bőven távolság, ahonnan lehet fotózni teve hátán üldögélő bolhát :)
  • stain
    Itt vannak róla részletek.

Azt mondjuk nem értem, hogy mire fel a hype ezek körül. Mindennapi munkám során olyan képeket használok, amik egy kb. 10000mm-es f/5-ös obival készültek, meg egy 120 megapixeles kamerával, amiben 30 db 5x5 cm-es ccd van. Csak azt távcsőnek hívják. :)
  • DecenS
    gondolom azért kellett neki, mert a fia beiratkozott a helyi öngyilkosterrorista-képző szakiskola csillagászat fakultációjára...
  • stain

Ez egy Hasselblad obi, ami állítólag egy arab olajsejk megrendelésére készült. Az rejtély, hogy mire használja.
  • ioinme
    Futárral hozattam vissza, mert csak Pesten volt szervize az olympusnak, és a hibát rögtön észrevettem, de már 5 óra volt, így nem tudtam őket ma már felhívni ez ügyben. Közben utána jártam, ez a sárga valami egy xd picture card adapter lehetett, ami cirka 3 ezer forint körül mozog több helyen, szóval biztosan megmondom majd a magamét nekik ha ne adják vissza.
  • DecenS
    amikor leadtad szervizelni a géped, kaptál egy munkalapot róla, ezen elvileg fel kellett volna tüntetni azokat a tartozékokat, amik a gépen/gépben voltak akkor, amikor átadtad javításra.
    ha nem írták fel a munkalapra, akkor az kellemetlen, mert így csak a szervizes emberke jóindulatán múlik, hogy nekiáll-e kotorászni az elveszett cuccaid után a ki tudja hány négyzetkilométeres raktár minden polcán (vagy ki tudja hol)...
    ha felírták és úgy jöttél ki a boltból, hogy nem reklamáltál a hiányzó dolgok miatt, akkor máris a fenti ponthoz ugorhatunk - simán mondhatja a szerviz, hogy bocsi, de a "pénztártól való távozás után reklamációt nem fogadunk el - a hiányzó ketyüket te is elveszthetted valahol félúton a szerviz és a lakásod között"...
  • ioinme
    Sziasztok, olyan problémám van, amivel nem tudom, hová forduljak, és nem akarok potyára megvenni valamit több ezer forintért. A helyzet az, hogy régebben meghibásodott a fényképezőgépem (Olympus FE45) és elküldtem szervizbe. Egy hónapot volt ott, ma kaptam vissza, de leszedték róla a csuklószíjat, és kivették belőle azt a sárga színű nem tudom mit, valami féle kártya dologra tippelek. Itt jegyzem me, milyen dolog már, hogy zsebre vágják, a csuklószíj még hagyján, de ez a srága xd picture card nem volt tartozéka, mert az a gépben volt benne, igazán visszaadhatták volna. Szóval a kérdésem, és a lényeg, ami fontos lenne, hogy valaki meg tudja válaszolni: Mit tegyek, mert eddig a géppel alapban kapott sárga olympus xd picture card kártyaszerű foglalatba kellett beletennem a kis 4 gigás micro sd kártyámat. Azért mondtam, hogy kártyaszerű, mert nem tudom mi volt az pontosan, most már ugye meg aztán meg sem tudom már nézni, de alapjáraton ez nem hinném hogy kártya lett volna, mert nem adott memóriát a géphez, csupán volt benne egy foglalat a kis pici kártyámnak. Kinézetre viszont teljesen olyan volt mint egy már említett picture card, csak sárga. Ilyenkor mit lehetne tenni? Mert ahogy elnéztem, elég drága mulatság venni egy új picture cardot, és rajtam maradna fölöslegben ez a 4 gigás micro sd, amit direkt erre a célra vettem. Ez utóbbihoz volt még három ilyen foglalat szerű, de nem merem egyiket sem belegyömöszkölni a gépbe, félek hogy megsértek valami áramkört. (óvatosan már megpróbáltam, de nem nagyon akar egyik se belemenni) Esetleg kérjem vissza szerviztől? Elvégre nem tudom mi a fenéért nem tudták visszaadni. Jó lenne, ha tudna valaki segíteni, előre is köszi!
  • Blasta
    HtxCSM!!!!
  • Jano
    BSzN Blázta: tegnap.
  • DirtyGab3sz
    Ne kinlódj...ha meglenne sem jó semmire az az állvány...max pofánvágni azt aki le akarja nyúlni a cuccodat!
    Vegyél rendes állványt!
    Ha igazán jót veszel, nagyon sokáig lesz egy jó állványod!

Halkan jegyzem meg, a méregdrága giottos-hoz sem talált Pihe barátom alkatrészt..:P
  • pista89
    Én is erre gondoltam, csak reménykedtem benne, hogy lehet hozzá kapni tartozékot.
    Akkor ez lesz :D

köszönöm szépen