48078

Attól még én vagyok a ZÚR :P (amse)
ui: meg a Jenő
  • stain
    Át kell fúrni a lábat kihúzott állapotban úgy, hogy mindkét csövön átmenjen a lyuk, aztán kell bele tenni egy szöget, az megfogja.
  • Blasta
    Ugye nem gondoltad komolyan, hogy egy kb 6e ft-os állványhoz, ami gyakorlatilag tipikus olcsózó kategória, bárhol bármiféle tartozékot találsz???
  • pista89
    Sziasztok!
    Igazából, amit most írok, az egy kicsit off, de nem találok megfelelő topikot hozzá.
    Van egy Hama Star 61-es állványom. Az lenne a probléma, hogy az egyik lábán a rögzítő 'pöcök' kiesett, és nem nagyon találom sehol.
    Az lenne a kérdésem, hogy nem tudjátok-e, hogy ezt lehet-e valahol kapni?
    Mert így használhatatlan kb. az állvány. :(

Így néz ki a pöcök.
    kép1
    kép2

Előre is köszönöm. ^^
  • Blasta
    bázzzzmmeeeeeeeeeg
  • Dzsini
    http://downforeveryoneorjustme.com/ - még erre is van oldal...
  • Blasta
    Jah
    Ez történik, ha kiteszem a lábam a zországbó -.-
  • DirtyGab3sz
    Nekemsenem..:S
    Bár..bevallom, az utóbbi időben már nem volt az igazi!:S
  • Blasta
    Befejezi a hülyéskedést!
    -.-
  • 5Dani
    Dehogynem, egyik kedvencem
  • Blasta
    Nektek is nem jön be a fototv.hu?
  • REPS0L
    gyáá
  • G_ArchAngel #43808
    dugnam
  • BiG G

50mm f/0.75
  • Timber
    pedig ezzel HDR panot is lehet csinalni! :D
  • Blasta
    Ez gyikoknak való -.-
  • REPS0L
    antigravitációs legyen? :o)
  • 5Dani
    Ügyes konstrukció, hogy lefele mindent kitakar (Y)
  • Timber
    csak hogy Pano-Blastanak orom es bodotta legyen :D
  • Timber
    Budapest is van USAban ahogy Sidney Kanadaban :)
  • G_ArchAngel #43800
    Valenciat en is beszoptam nemreg...
    Venezuelai ismerosom onnan szarmazik, nem csak a spanyoloknak jutott belole:)
  • Timber
    LOL ezt a tirpak oldalt mar elnezest :) Nem tudjak hol van Valencia, mi az hogy Belgiam es Bahram meg Abu Dhabi miota orszag? :D
  • CUCLI
    biztos bohócot vacsiztak :o)
  • REPS0L
    humorzsák itt mindenki, köszi Klemice
  • Klemice
  • DJ RX7
    VIBRÁTOR
  • G_ArchAngel #43794
    VR
  • Klemice
    képstabi
  • REPS0L
    gratu. mit jelent az hogy VR?
  • joshua
    Juhúúú..kaptam szülinapomra egy Nikkor 55-200-at VR-es és kurvára örülök:D
  • REPS0L
    jó cucc ez az iphone fényképezéshez:
    kártyaolvasó, nagyobb képernyőn való megjelenítéshez

Lens Gallery

LightMeter
  • Lateralus
    Sima hangerőgomb. Mivel ez már SDM motoros, az ultrahang erősségét növeled vele.
  • stain
    Az a tekerő mi ott a front felirat mellett? Azzal kell meghúzni, ha lötyög benne a lencse?
  • Blasta
    Sztem csak irónia a kenonosokat szivaatják vele :)))
  • BiG G
    lol?
  • Timber
    A Pentaxosok annyira hujek, hogy mutatni kell nekunk merre is van az obi eleje :)

• stain
    Az összes komoly profi filmet lehet kapni, csak nem olcsó. Kodak, Ilford, Fuji meg Foma mindig van a Soósnál a Deák téren, meg a Syrex-nél a Rózsa utcában (Király utcából jobbra fordulva baloldalt). Ha 1000 Ft akarsz maradni, akkor az Ilford Pan 100, 400-at javaslom, ha nagyon szép képeket akarsz, akkor meg a Kodak Tri-X-et vagy az Ilford HP5-öt (mindkettő 400-as). Ha meg nagy nagyításokat szeretnél, és számít a tűéles kép, akkor van a Kodak T-Max vagy az Ilford Delta, mindkettő modern, tűéles film, de ezeket már ügyesen kell előhívni, ne ilyennel kezdj.

Az otthoni előhíváshoz teljesen minimál cucc kell, veszel egy changebox-ot (fekete zsák két lyukkal a kezeknek), egy hőmérőt meg egy hívótankot (ez így új árban is max 10e Ft). Negatív híváshoz Kodak D-76 vagy Ilford ID-11 vegyszer kell. Én próbáltam az olcsóbb Fomát, de az gáz. Sajna a márkás vegyszerek kicsit drágábbak, de 1600-ért kapsz ID-11-et, és az 10 tekercs filmhez elég. Fixírből jó az olcsó is. Van, aki maga keveri a hívót, és nem gyárit vesz, de azt még nem próbáltam. Ahhoz kell egy kis beruházás, mert ki kell tudni mérni néhány grammot pontosan, ami patikamérleget igényel.

Ha nem akarsz nagyítani, csak szkenelni, ahhoz nem árt egy jó minőségű szkenner. Én egy 10 éves Epson Perfection-nel nyomom, de nem vagyok túlzottan megelégedve vele. Szerintem e-bay-en olcsón lehet kapni használt filmszkennert.

Ha nagyítani akarsz, akkor nem javaslom az ócska orosz nagyítógépeket, mert elmegy a kedved az egésztől. Túl sokat sem érdemes rá költeni, úgyhogy ha szerzel mondjuk egy csehszlovák opemust, azzal bármit meg tudsz csinálni. Kb. egy négyzetméter fix hely kell neki, mert elég macerás ki-be csomagolni. Érdemes színkeverő fejeset venni, még akkor is, ha nem akarsz színeset nagyítani, mert vario papírnál azzal lehet szabályozni a kontrasztot.

Szóval arra ne számíts, hogy olcsó lesz, mert az anyagok ára elég rendesen felment, viszont egy 18x24-es vagy 24x30-as jól megcsinált nagyítás annyira szép tud lenni, hogy elmegy a kedved mindenféle tintasugaras printelgetéstől. Amúgy a printelésnél talán olcsóbb is, ha mindent összeadsz.
  • Timber
    igen az leesett... de a Petra Fry az messze a legotletesebb.
  • Dzsini
    mindegyik név lénytípusra vagy képességre játszik rá
  • Timber
    ez mar regi de most ujra megnezve (lehet ujra) tunt fel a gorgonnak a neve: Petra Fry :D
  • davajdavaj
    egy kérdésem lenne: szeretnék venni egy szép kis analóg gépet, de nem tudom, hogy jó minőségű filmet lehet még egyáltalán kapni bele? Meg mennyire érdemes elkezdeni az otthoni előhívást? Nagyon bonyolult?