Back To The Future Trilogy
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
miért kék az ég? miért zöld a fű? hogy legyen mit kérdezni!
Remélem azért az élet nem lankad le
Andi
tegnap végigolvastam az egész fórumot <#vigyor0>#vigyor0>
Andi
Van rajta egy csomó minifilm, BttF titkai, FAQ-k, álltalános kérdésekre válaszok, scriptek, interjúk, egy csomó minden. (kb 3 óra anyag)
Þór vígi þessi rúnar
Milyen extrák vannak a bónusz DVD-n, amik a magyar 3 lemezes kiadásba nincsenek?
broke the rubber/ busted a nut up in ya mother/ so how you feelin\' about havin\' another little brother? nasty motha uffer
Én ilyen 4 lemezes kiadást csak külföldi oldalakon láttam, te honnan vetted?
broke the rubber/ busted a nut up in ya mother/ so how you feelin\' about havin\' another little brother? nasty motha uffer
Nagyon sok okosság van a bónusz DVD-n.
Plö tuttátok, hogy John Delorean miután megnézte a BttF-t írt egy levelet és megköszönte, hogy halhatatlanná tették az autóját?
Þór vígi þessi rúnar
Szép gyûjtemény! Gratula.
https://www.youtube.com/channel/UCNMRCx_bkrHBdc51cuob9wg/featured
AMD FX6300 | MSI HD7850 2GB OC | 8GB DDR3 1600
Mi haszna a hatalomnak, ha nem gyakoroljátok? Ha egy férfi nem mutat elég tiszteletet irántatok, akkor annyit se hagytok a rohadt kocsmájából, hogy gesztenyét pirítson rajta, értve? GEŐŐ
mivel átalakították repülésre a Deloreant valószínû nem szükséges belsõégésû motor használata, s mivel a repülés közbeni helyváltoztatás is megoldott négykeréken is használható a módszer. Csak indulj ki a benzin-gáz üzemû kocsikból, ha van gáz nincs szükség benzinre.
A két kocsi nem egy és ugyanaz míg a Martyét feltankolhatták benzinnel 1955-ben a dokiéban (mivel a jövõbõl jött vissza) még üres a tank.<#wave>#wave>
Attól "támad fel" mert nincs ki megölje. Ez a paradox.
Ha az idõutazó nem tudja magát megölni a múltban akkor mitõl hal meg?
<#conf>#conf>
1. a filmben a paradoxont azzal a "sztori elemmel" kerülik meg, hogy eltûnnek a dolgot amik valamilyen módon meg lettek változtatva. Pl.: Martyba szeret bele a saját anyja és nem az apjába -> ez kb ugyanz az eset mintha megölné valamelyiket mert a lényeg, hogy õ maga nem fog mexületni... Tehát a filmben a sztory szerint ha valaminek a létrejöttét meggátolod a múltban akkor az 1xerûen eltûnik a jövõben vagy ha pl az idõutazó visszamegy a múltba akkot a múltben mert az neki a saját jövõjének a folytatása de ez most nem kérdéses csak úgy montam... A fejtegetésemet a film "szabályira" alapoztam aszerint viszont helytálló mivel nem képzõdnek párhuzamos univerzumok, a filmben csak 1 idõegyenes 1 univerzum van ami persze az ügyködések folyományaként változhatnak...
2. a paradoxonnal nem értek 1et! "Ezek közül a legismertebbet "nagyapa paradoxonnak" nevezik. Ez akkor jelentkezik, amikor egy idõutazó megöli a saját nagyapját, így az egyén szülei, és persze önmaga sem születik meg. Mivel az idõutazó sosem született meg, nem mehetett vissza az idõben, hogy megölje a nagyapját." Attól az idõponttól kezdve, hogy a papának annyi, nem létezik a gyilkos. De attól még halott marad a papa... Mitõl támadna fel? Az sem lényeg, hogy a saját leszármazottja öli meg! A lényeg, hogy qvára halott😊 Másfelõl megközelítve: attól, hogy nem létezik az idõutazó és nem tudja magát kinyírni a múltban még halott marad a múltbéli énje...
"Sliders" minden vasárnap a TV2-ön 12:20-kor megy.
A film ismertetése: Quinn Mallory a fizika szakos egyetemista már régóta foglalkozik az idõutazás gondolatával. Folyamatosan kutat, hogy rábukkanjon a fizikai tudományok gráljára: miként lehet egyszerre párhuzamos dimenziókban utazni. Házuk pincéjében jó néhány kísérletet végzett el, és úgy tûnik, sikerül megépítenie azt a gépet, amivel az idõutazás lehetségessé válik. Persze azért szorgalmasan látogatja az egyetem fizika tanszékét, ahol Arturo professzor elõadásai nagy segítséget jelentenek munkájához, de természetesen mellette állnak a barátai is.
Egy véletlen baleset következtében azonban hirtelen megnyílik egy átjáró, s mind a négyüket magával rántja a mélység. Mire feleszmélnek, már egy másik univerzumban vannak, ahol minden ijesztõen más...
A világok közti csúszás hamarosan kétségbeejtõvé válik. Egyszer olyan világba csöppennek, ahol a férfi és a nõ szerepe felcserélõdik, máskor olyanba, ahol vírusos betegségek burjánzanak, vagy földalatti mozgalmak árasztják el a Földet. Nem lehet tudni, hogy valaha hazajutnak-e a saját otthonukba!
Mirõl is van szó?
A temporális mechanika egyik legnagyobb kihívását a paradoxonok jelentik. Ezek közül a legismertebbet "nagyapa paradoxonnak" nevezik. Ez akkor jelentkezik, amikor egy idõutazó megöli a saját nagyapját, így az egyén szülei, és persze önmaga sem születik meg. Mivel az idõutazó sosem született meg, nem mehetett vissza az idõben, hogy megölje a nagyapját. Ha a nagyapa nem hal meg, az idõutazó mégis megszületik, és így elkövetheti a gyilkosságot. És így tovább.
A párhuzamos dimenziók elmélete a 20. században született meg, hogy ezzel magyarázzanak hasonló paradoxonokat. Röviden, az elmélet szerint minden esemény után számos új univerzum keletkezik, amelyekben a döntés minden lehetséges következménye lejátszódik. Így amikor az idõutazó megöli a nagyapját, ténylegesen nem tûnnek el a történelembõl, mert ekkor két univerzum születik - az eredeti, amelyben a nagyapa él, és egy új, amelyben nem. Mivel az idõutazó az elsõ univerzumból származik, a tettének következményét már a másodikban élheti meg.
Mivel közel végtelen számú lehetséges cselekedet és következmény van, a párhuzamos univerzumok száma is közel végtelen. Sok csak alig tér el a miénktõl - olyan univerzumok ezek, amelyekben egy viszonylag jelentéktelen cselekedet következtében jött létre, és a cselekedetnek nincs vagy nagyon kicsi a hatása. Más világok nagyban különbözhetnek.
Tehát igy térhet vissza az öreg Biff is a jövöbe, mert még nem jött létre egy párhuzamos "alternatív" jövõ.
Az öreg Biff mire visszaér már a megváltoztatott jövõt kellene kapnia! Mért ne tett volna addig semmit a fiatalabb énje? Te irtad: 1958 március 24.-én nyerte az elsõ egymillió dollárját egy lóversenyen... Tehát tett sé folyamatosan nyert stb stb létrejött az alternatív 1985, ami a filmbe is szerepel és annak lett a folytatása az ahova megérkezik az öreg Biff az átadást követõen...
jó lenne de nem -.-
idestova - 7 - éve regisztráltam, nem jár ilyenkor valami süti ?
---> http://www.est.hu/rovat/mozi/mozi_hirek.cfm?d_id_cikk=36163&CFID=33737327&CFTOKEN=6d37da214b99fa4f-978479F6-D0B7-B77A-75393DACE31E4218
Az vesse rám az első követ, aki nem fél hogy utána pofán verem! | PSN: vortel | XBL: vortel8HUN
Szerintem ha itt visszaolvasol, akkor kielégitõ választ kapsz kérdéseidre!
Þór vígi þessi rúnar
Hol lehet errõl valami infót találni?
Az vesse rám az első követ, aki nem fél hogy utána pofán verem! | PSN: vortel | XBL: vortel8HUN
Tud errõl mondani valaki valamit. Vagy hol lehet infót találni errõl.
Köszi.
De megtette... tehát megváltoztatta a múltat aminek az eredménye az lett, hogy a jövõ is megváltozott csak ez nem láccik a filmben.
Csak attól, hogy az öreg Biff visszamegy még télleg nem változik meg a múlt! Feltéve ha nem csinál semmit és visszajön... De cselexik és ez beindít 1 folyamatot minek hatására az fiatal Biff is akcióba lép stb...
Amikor megjelent a trilógia, úgy döntöttem, ideje fejleszteni a gépet, és csak ezért a filmért vettem egy DVD-olvasót a gépembe.
Ez már régen volt, a meghajtót el is ajándékoztam, de a három lemez és a díszcsomagolás továbbra is ott van szem elõtt, és vele Doki tanácsa: "If you put your mind to it, you can accomplish anything".
Mi haszna a hatalomnak, ha nem gyakoroljátok? Ha egy férfi nem mutat elég tiszteletet irántatok, akkor annyit se hagytok a rohadt kocsmájából, hogy gesztenyét pirítson rajta, értve? GEŐŐ