242
kis eszmecsere a titkosításról...
  • Bandee1987
    Hát, egyenlőre még nem tiltották le a netet, úgyhogy minden ok. És nem is akarom +tudni :)
  • Frank99
    na.
    akkor talán te rövidesen +tudod, mi a szitu.
    persze ha DC-ztél... :-())))
  • Bandee1987
    olvastam. És tudod mi az érdekes? Hogy én is inviteles vagyok :)))
  • Frank99
    persze ez igaz a zenékre, és filmekre

az Invitel elkezdte izélgetni a felhasználóit, itt egy érdekes leírás:

http://www.sg.hu/listazas.php3?id=949523810
  • Frank99
    a letöltőket (jelenleg) nem piszkálják (lsd eggyel lejjebb, hogy miért) a feltöltőket és pénzért árulókat igen. Vita van az smsweb-ről is, és a dc-t is piszkálják, hiszen azonnal feltöltő is vagy, és abban apillanatban TE is közzéteszel, tehát büntethető vagy.

még mindig jobb egy fizetős server és smsweb, persze, ha nem kell a nevedet adni a csekk feladáshoz, és van olyan telefonod, amit akárkitől vettél, és kapargatós feltöltővel használod, persze nem akarok tippeket adni senkinek sem. hehe..
  • Frank99
    az Artisjus oldalán is érdemes végignézned:
    JELEN pillanatban a zene és film műről LEGÁLIS a másolat készítése, és internetes letöltése is, MAGÁNCÉLRA, tehát ha közvetve sem szolgálja pénzkeresés célját!

Ezt a magáncélú használatot váltod ki a cd és dvd-kre ragasztott cimkébe épített jogdíjjal, jelenleg 40 és 150 Ft-db...

a szoftver nincs így....
  • Bandee1987
    Tényleg, most akkor még 1 dolgot tisztázni akarok:
    Azt ugye tudom, hogy a szoftverekről tilos illegális másolatot tartani otthon(kivéve a biztonsági, de az most más tészta). Viszont mi a helyzet a zenékkel, filmekkel? Mivel ugy tudom, hogy az magáncélú másolat, és akkor sem vagyok büntethető, ha azt egy illegális szerverről szedtem le, hisz én nem adtam tovább senkinek, nem kerestem vele pénzt sem, ajándékba sem adtam. De sajnos annyian mondanak sokféle választ, hogy már azt sem tudom, hogy mi az igazság...szóval szted mi a helyzet ezzel kapcsolatban?
  • Bandee1987
    ok.
  • Frank99
    ott sztem nem.
    ez a lényeg....

a két kölcsönzős nálunk sztem egymást jelenetette fel, mert rövid időn belül mindkettőt meglátogatták, aztán az egyik ügyesebb volt, a másiknál+ a fél kölcsönzőt elvitték, elsősorban kazettákat, és kapott is egy felfüggesztettet a faszi. amúgy rengeteg pénze és ingatlana van, de NEM úszta meg.
  • Bandee1987
    kommandósok? mezei letöltőknél is bevetnék őket? hát ez nonszensz...
    elvileg ők a terroristák meg a gyilkosok ellen vannak, nem?
  • Frank99
    rendőre válogatja.
    általában a gép körül kotirgásztak, de volt már teljes házkuti is, bár itt kölcsönzösnél forgatták fel az egész lakást kommandósok...
  • Bandee1987
    Tényleg lenne még 1 kérdésem: ha pl. jönnek a rendőrök házkutatni, akkor abban az esetben is elkezdenek az egész házban kutatni, ha a számitógép mellett ott találnak egy adag számitógépes ujság cd-t, és pár legális szoftvert, és mellesleg "segítőkészek vagyunk"?
  • Bandee1987
    hát egyenlőre még elég...bár ki tudja, ezt a műveletet elég elvégeznem 2-3 hónap múlva is, ha addigra esetleg sok gyűlik össze.
  • Frank99
    attól függ, mennyi a cuccos....
  • Bandee1987
    Szted amúgy nem lenne jobb, ha a 40 gigásra raknám fel a windows-t, és a 160-ast titkosítanám?
  • Bandee1987
    megpróbáltam, minden mükszik, többszöri kipróbálás, reboot után is.
  • Frank99
    hát, ilyen nem volt még nálam....
    próbáld meg reboot után...
  • Bandee1987
    Most újabb probléma lépett fel. Miután megvolt ez az egész, akkor a prog gal 2*-3* bemountoltam a meghajtót, és minden ok volt. Viszont most már nem engedi az Incorrect password or not a Truecrypt volume paranccsal, pedig biztos, hogy jól ütöttem be, és ugyanazt a jelszót.
  • Bandee1987
    mind1, volt rajta 10 gb, azt tudom pótolni hamar

arra gondoltam,(amikor beszéltél arról,hogy hogyan lehet titkosítani) hogy ez a program az adatokkal azt a winyót az adatokkal együtt titkosítja, és hogy nem törli le
  • Bandee1987
    én meg azthittem, arra is érted...na, mind1 , mert csak zenék és filmek voltak, majd pótolom...
  • Frank99
    én nem arra válaszoltam nemet.
    egy ilyen dolognál nem szabad nekiállni adatokkal teli vincsivel...
  • Frank99
    az biztos.
    előtte nem írtad át a másikra??????
  • Bandee1987
    kérdeztem is, hogy leformáz -e rajta minden információt....most minden adat, ami a d-n volt, elveszett...
  • Bandee1987
    És most ezzel le is formázta azt az adott winchestert?
  • Bandee1987
    nos, már titkosítok, még 20 perc, és kész, addig meg böngészek...
  • Frank99
    szívesen, és kösz!
  • Bandee1987
    Na, ezaz így már tényleg értem. Köszönöm.
    Ja, és Boldog Szülinapot! :)

Vmint még 1 kérdés: mi a helyzet akkor, ha pl. azt a titkosított vinyót átrakom egy másik gépbe, ahol pl. nincs Truecrypt. Akkor ott sem lát semmit, igaz?
  • Frank99
    ok.
    de barátunk titkosított vinyót akart, és nem konténert....

ja, és köszi!
  • mikike
    boldog borznapot
  • mikike
    nekem Cn van egy 40GB hatter.bmp és az van felmountolva Xnek
    látom a Ct és persze az Xet is
  • Frank99
    köszike!
  • Frank99
    NEM!
    Nálam van egy 160-as SATA és egy 80 giga-s másik.
    a 160 a C, a 80 giga a D.(ő titkosított)
    amikor bejön a Truecrypt, ugye sorban itt vannak a betűjelek.
    Az egyiket kijelölöd, legyen M: aztán Create hidden volume tovább:
    volume location: SELECT DEVICE. na, itt adod meg, melyik vincsit is titkosítsa. aztán jön a kulcskészítés, jelszó, titkosítás, ami időigényes.

aztán amikor mountolni akarsz, rákattintasz a betűjelre, Mount, select device, jelszó, és voálá! az M-en ott a cuccod. ilyenkor nem látsz a D:-n semmit,(nem is elérhető) sőt dos alatt sem látszik belőle semmi.
    én nemrég kipróbáltam a Hirens CD-n található helyreállító programokkal is, annyit értek el a programok, hogy egy halom hieroglifa könyvtár lett, fileok nélkül. Tehát nagyon jó védelemnek néz ki, mezei programmal nem törhető...
  • mikike
    akármilyen bmp-ből megcsinálja
  • mikike
    ntfs-re formázod a winyót, aztán a truecryptel megcsinálod a fájlt
    kész

• Bandee1987
    még 1 (láma) kérdés: azt a 40 gb-os fájlt hogy csinálom? (magyarul hogyan rakom bele a titkosítani kívánt adataimat)

(Ne haragudjatok, de ezt az eljárást még mindig nem fogtam fel teljesen)
  • Bandee1987
    ok, kösz, csak nem volt teljesen világos a használata
  • mikike
    mi van?
    kell egy formázott winyó, arra csinálsz egy 40GB-os fájlt, az lesz a titkosított konténered
    a fájlt még fel kell mountolni és akkor egy másik winyónak látszik, amire tudsz írni/olvasni
    persze csak ha beírtad a jelszót
  • Bandee1987
    na, várjunk csak, tehát van egy 120 gb-os vinyóm és egy 40-es. A 40-esen tárolnám el az adatokat, mivel annyi arra elég. Akkor ha készitek egy titkosított vinyót, akkor az a D meghajtó lesz az? És akkor leformáz rata minden információt? Tehát a C-ről kell az adatok majd bemountolnom a D-re? Előre is köszi a válaszokat.(És sry, hogy ilyen láma kérdésekkel fordulok hozzád, de még sose csináltam ilyet)
  • artschi
    hepibörzdéj!
  • Frank99
    megcsinaltad a titkosított vinyót?
    Mert csak utána müxik.
    3 hónapja van fenn, azota ujratelepitettem windowst, a truecryptet, es gyönyörűen látja a titkosított másik vincsimet, magyarul a Truecrypt könyvtárban és a windowsban sem tárol semmi infot a másik vincsiről...