242
kis eszmecsere a titkosításról...
-
#82 Nem megy a Truecryptal a mountolás. Azt irja ki, miután beütöttem a jelszót, hogy Incorrect password or not a Truecrypt volume. -
#81 köszi! -
tomo #80 tenyleg nem ide valo, hasznalj firefox bongeszot firefox.hu akkor nem lesz ilyen bajod -
#79 Hello!
Tudom nem tartozik a tárgyhoz, de nem találtam ilyen topicot, szóva:
Fel van rakva a Spybot, időnként ellenőrzöm a gépet, meg bekapcsolom az Immunizét, és fel van rakva a Lavasoft Ad-aware, ezt szintén 1-2 naponta ellenőrzöm. Hogyha teljesen átlagosan használom a gépet, netezgetek, akkor elég ez a két program ahhoz, hogy megvédjem magam a geci reklámprogramoktól, vagy ez a két progi lófaszt se ér?
Ja még egy norton antivirus 2004 megy sistraybe, de az már a virusirtáshoz van.
Előre is köszi a válaszokat. -
tomo #78 titkositott root filerendszer hogyan
meg ez is linuxos megoldas -
#77 linuxra természetesen van egy kazal hasonló cucc - pl. loop-AES -
tomo #76 sot most atkoltozott a truecrypt a sourceforgera http://truecrypt.sourceforge.net/
en is kiprobaltam nalam a blowfish 5MB os filet ( amd 2500+ @ 2100MHz ) 60MB/s sebesseggel titkosit a benchmark tanulsaga szerint. ahogy probalgattam, eszrevehetetlen a mukodese.
(kene szereznem egy 120 as vinyot egy kis idore, hogy titkosithassam a tele levo mostani vinyom :( ) -
#75 az oldal címére mondtam, hogy commal is működik, nemcsak tk-val.
www.truecrypt.com :) -
#74 hm nem is erről szól ez a topik... -
#73 Csináltok 2 egyforma rudat, egyik nálad másik a havernál. Rátekertek papíruszt és írjatok rá a títkosítandó üzenetet egy vonalba. A többi üres helyre meg véletlenszerűen írkáljatok betűket. Így csak akkor tudják leolvasni ha tudják a rúd átmérőjét. -
#72 ebben nem tudok segíteni.
Windowsba ástam bele magam 1997-óta.... -
#71 az elkészített filokból (külön könyvtár) lehet image-t készíteni, talán Isobuster, Winiso (egyebek)?
onnam már csak egy lépés a mountolás egy arra érdemes programmal :-))
pl. Daemon? -
#70 linux ra gondoltam.. vagy win98ra ( recovery dolgokhoz mindig azt használom.. ) -
#69 .commal is működik -
#68 hmmm nem is rossz.
kár hogy csak xp /2k körül működik..
partíciónak se látszik ??? Mert akkor lehetne, hogy teljes képfájlt másolsz cdre, beteszed és a progival mountolod ugyan úgy.
iderakom a linket, hátha valalki lusta keresgetni :))) -
#67 ugye? nem beszélek mellé.
télleg gyorsnak tűnik. -
#66 itt az okosság (antitrojan és Firefox nem árt.....) -
#65 az egy vicc.
arra jó, hogy a 6 éves gyerek ne nézze meg a pinás képeimet... -
#64 de van hozzá okosság az astalavistán :-))) -
#63 erre van más, amit használok.
csak nem ingyenes, és már nem exportálják USA-n kívül:
CryptCD.
ezis király. Titkosított dat-filokban tárolja az általadmagadott fileokat, egy exe és sok dat, és autorun. file-ból áll.
jelszó nélkül csak a 1-2-3-4-5 stb. .dat file-t látod.
CryptCD -
#62 Tényleg hasznos lehet. esetleg DVD-t nem lehet titkosítani vele? pl. berakod a lemezt, majd "mount" és be kell írni a jelszót?
Már unom a személyes cuccaimat jelszóval tömörítgetni. -
#61 olvasgattam a dokumentációját, jó ötleten alapul.
a blowfish encrypt/decrypt ~80MB/sec, elég gyors. :) -
steweee #60 vki korábban a hide folders xp-t ajánlotta, és tényleg jó kis progi lenne, de óriási hibája hogy csak adott rendszeren belül véd. hihetetlen, de ha egy fáljt/foldert titkosítok (pass+rejtett)de mondjuk pendrivera mentem, egy másik gépen AZONNAL LÁTHATÓ ÉS MEGNYITHATÓ ! hát most vagy én vagyok telhetetlen vagy a programozók hülyék! így mit ér az egész! csak a saját vindózomon belül tudok elrejteni dolgokat, ahhoz hogy egyáltalán lássák kell egy kód amivel belépnek a programba és onnan már látható/szerkeszthető az adott mappa, de nekem pont azért kellett volna, hogyha pendrivén hurcolok dolgokat embereknek, még véletlenül se tudják leszedni/megnézni a nem rájuk tartozó dolgaimat, csak a nekik szánt cuccokat. tud vki ilyen progit ajánlani? -
#59 nincs mit. örülök, ha másnak is kinyitom a szemét.
mert, ebben a világban sosem lehet tudni, hogy kinek nyitunk ajtót....
-
#58 Blowfish (448-bit key)
Ezzel ellehetnek egy darabig :)
Jónak tűnik ez a progi, én is meg fogom nézni :)
Thx. -
#57 most.
hetente változtatom :-)))
fő a paranoia... -
#56 -
#55 27 -
#54 amúgy nem kér semmit. ha nem tudod, hogy valamit adni kell neki, nem kér ő semmit.
ha indítod a megfelelő programot, és mountolod, akkor kéri a passt.
ha egy szűz gép mellé odateszed a titkosított wincsit, azt sem tuggyák, hogy ott valamit kérni kellene, egy teljesen új, particionálatlan, formázatlan winyónak néz ki.
ha felteszed proggy-t, és pározni akarod egy Volume-hoz a drive-ot, akkor jön a password-találós kérdés.
szóvel sztem király program.
és kurvára freeware, tehát SIMÁN használható mindenféla megkötés nélkül, otthonra legalábbis, mint a legtöbb freeware. -
#53 csak hónapokig? :)) hány karakteres jelszód van? -
#52 amúgy ha cachel (mosz nálam), ki a szart zavar?
ha áram kikapcs, elviszik a gépet, nem fog cachelni. csak kéri a Blowfish jelszót.
és lehet rajta hónapokig agyalni... -
#51 tedd fel, és nézd meg.
bizonyos itt nem részletezendő okok miatt :-))) próbálgattam az elmúlt két hónapban többet is.
EZ a többit sebességben felúlmúlva simán übereli. alig venni észre, hogy röptében kódol.
És még valami: egy "átlag" BSA által "kiképzett" szagértő, az sem tuggya, mijaz a szag? :-)
pláne, hogy a szagokat hogyan kezelje... -
#50 sebességbeli különbség ? Azért gondolom a folyamatos visszafejtés és újrakódolás .. még valami cache eljárással is [ami a biztonságot csökkenti] elég számításígényes feladat.. -
#49 erre használj freware PGP-t. arra tökéletes, és ingyenes.
de sztem tökéletes meoldás egy titkosított drive vagy file (container) erre a feladatra, ahol is sok mindent tárolhatsz egy eltalad megadott méretű és nevű file-ben, ami military titkosítással védett.
persze ha nem valami illegális szoftvert akarsz titkosítani, amit ugye nem szabad, kedves BSA????
:-())))
-
#48 én vincsi titkosításra használom.
amint megdtad a passwordot, egy moountolt drive-on látod a teljes wincsidet.
másolgathatsz, mozgathatsz stb. Egy teljesen új drive-ként látod, a betűjelét te adod meg.
amíg a passwordot nem adod meg, a windows alatt (is) a nincs ilyen meghajtó üzenettel találkozol.
sokkal jobb, mint jópár fizetős program, amit kipróbáltam. -
#47 És mennyi idő alatt lehet titkosítani mondjuk egy 200 megás mpeg -et ?
jelszóval lehet visszahívni a fájlt ? -
#46 a TrueCrpypt is titkosít egész vincsit.
csak nem a boot-olót.
ezen kívül freeware, és 2 hónapja használom gond nélkül. Tökéletes egy legális windows mellé olyan dolgokat tárolni a másik wincsin, amik nem tartoznak másra :-)))
dos alatt a wincsi particio nélkülinek látszik, windows alatt ugyanígy.
komoly algoritmusokat használ válaszhatóan pl. Blowfish.
-
#45 " sok erőforrást nem vehet el, különben nem lenne értelme a használatának "
attól függ mennyit ér meg neked a biztonság.. -
#44 érdekes topik. Hmm -
#43 jah, hát pénzes van még jó pár
DriveCryptPP
(ez talán még jó)
vagy pl
Steganos
sok erőforrást nem vehet el, különben nem lenne értelme a használatának