A Titkosításról
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Szerintem nagyon jó kis progi, ráadásul freeware.
Segítségével titkosíthatjuk fájljainkat, és hozzácsatolhatjuk egy másik fájlhoz, amin nem látszik meg a változás. Ha például egy képhez csatoljuk a titkosított fájlt, a kép továbbra is megnézhetõ. A titkosított fájl biztonságosan visszanyerhetõ.
Nagyon egyszerû használni. Telepítés után a jobb gombbra elõbukkanó menübõl kiválasztod a Camouflage, vagy az Uncamouflage menüpontot és egy varászlóü segítségével titkosítasz, vagy "kicsomagolsz".
Superlok.exe (keresés: splok95.exe),
a szövegállományt méretváltozás nélkül titkosítja, jelszó kell hozzá, kicsi és gyors. Ja, a titkosított állomány neve és kiterjesztése marad.
http://www.kompletta.hu/ http://yanet.hu/
Resurrection!
... got nothin to share with you...
A program telepítése és megfelelõ beállítása után az operációs rendszer csak az adatbázishoz hozzárendelt pendrive-ok csatlakoztatásával indítható el, vagy használható, akár oly módon is, hogy az egyes USB-s memóriák más-más felhasználót azonosítanak. A pendrive csatlakoztatása után jelszó beírása sem feltétlenül szükséges, ugyanakkor az eszköz eltávolítása azonnal lezárja a számítógépet, ezzel lényegében teljesen kiküszöbölve, hogy a hardver megbontása nélkül a felhasználó távollétében illetéktelenek hozzáférhessenek az adatokhoz.
A biztonság növelése érdekében a bejelentkezés további feltételekhez köthetõ, így például speciális, a felhasználót azonosító, elõre beállított kérdéseket is feltehet, vagy jelszavakat (lehet akár grafikus is) kérhet be a program.
A 15 napos próbaváltozata letölthetõ a Palcott Software weboldaláról.
http://www.palcott.com/trynbuy/
http://www.kompletta.hu/ http://yanet.hu/
így már jó, és nem foglal +ban 2gigát)))
TrueCrypt Volume on CD, DVD, and Other Read-Only Media
If you want a TrueCrypt volume to be stored on a CD, DVD, or other read-only media, first create a
file-hosted TrueCrypt container on a hard drive and then burn it onto a CD/DVD using any CD/DVD
burning software (or, under Windows XP, using the built-in system tool). Remember that if you
need to mount a TrueCrypt volume that is stored on a read-only medium (such as a CD/DVD)
under Windows 2000, you must format the TrueCrypt volume as FAT (Windows 2000 cannot
mount NTFS file system on read-only media).
Important: Several users reported that data on their TrueCrypt volumes were becoming
corrupted. Later, these users found out that it was not a problem with TrueCrypt but with
their hardware (chipset, USB PCI card, etc.) Therefore, we recommend that you make sure
data written to the unencrypted device (where you intend to create a TrueCrypt volume) is
not becoming corrupted. For example, by copying a large set of files (at least 5 GB in total)
and then comparing the original files with the copies.
tessek , a juzer guidebol az idevago reszek.
Resurrection!
de találtam olyan megoldást hogy jelszavas fájl és egy képbe belerakható úgy hogy a kép még meg is nézhetõ és ez egy zip fájl tömörítés nélküli és kész, így már mehet cd-re, csak egy hegyi táj látható)))
ez egy kicsit vacak, nem tudtok másik programot amivel a kiírandó anyagot/cd-t lehet titkosítani?
Resurrection!
vagy azt mondod hogy csak próbaverzió volt,vagy cserélhetõsre rakod és egy két gigás vinyóra linuxot raksz fel, vagy nem tudom)))
De mi van pl. a winfos boot partíciójával? ha azt elérik akkor a feltett programok benne vannak a registryben,.. stb.
Arra van vmi megoldás?
Resurrection!
SG HETI KVÍZ 1. SZEZON: BRONZÉREM :P SCHUMI A LEGNAGYOBB!!!! FORZA FERRARI!!!
akkor talán te rövidesen +tudod, mi a szitu.
persze ha DC-ztél... :-())))
Politikusainkkal nem az a baj, hogy rosszabbak nálunk, hanem, hogy nem jobbak
az Invitel elkezdte izélgetni a felhasználóit, itt egy érdekes leírás:
http://www.sg.hu/listazas.php3?id=949523810
még mindig jobb egy fizetõs server és smsweb, persze, ha nem kell a nevedet adni a csekk feladáshoz, és van olyan telefonod, amit akárkitõl vettél, és kapargatós feltöltõvel használod, persze nem akarok tippeket adni senkinek sem. hehe..
JELEN pillanatban a zene és film mûrõl LEGÁLIS a másolat készítése, és internetes letöltése is, MAGÁNCÉLRA, tehát ha közvetve sem szolgálja pénzkeresés célját!
Ezt a magáncélú használatot váltod ki a cd és dvd-kre ragasztott cimkébe épített jogdíjjal, jelenleg 40 és 150 Ft-db...
a szoftver nincs így....
Azt ugye tudom, hogy a szoftverekrõl tilos illegális másolatot tartani otthon(kivéve a biztonsági, de az most más tészta). Viszont mi a helyzet a zenékkel, filmekkel? Mivel ugy tudom, hogy az magáncélú másolat, és akkor sem vagyok büntethetõ, ha azt egy illegális szerverrõl szedtem le, hisz én nem adtam tovább senkinek, nem kerestem vele pénzt sem, ajándékba sem adtam. De sajnos annyian mondanak sokféle választ, hogy már azt sem tudom, hogy mi az igazság...szóval szted mi a helyzet ezzel kapcsolatban?
ez a lényeg....
a két kölcsönzõs nálunk sztem egymást jelenetette fel, mert rövid idõn belül mindkettõt meglátogatták, aztán az egyik ügyesebb volt, a másiknál+ a fél kölcsönzõt elvitték, elsõsorban kazettákat, és kapott is egy felfüggesztettet a faszi. amúgy rengeteg pénze és ingatlana van, de NEM úszta meg.
elvileg õk a terroristák meg a gyilkosok ellen vannak, nem?
általában a gép körül kotirgásztak, de volt már teljes házkuti is, bár itt kölcsönzösnél forgatták fel az egész lakást kommandósok...
próbáld meg reboot után...
arra gondoltam,(amikor beszéltél arról,hogy hogyan lehet titkosítani) hogy ez a program az adatokkal azt a winyót az adatokkal együtt titkosítja, és hogy nem törli le
egy ilyen dolognál nem szabad nekiállni adatokkal teli vincsivel...
elõtte nem írtad át a másikra??????
Ja, és Boldog Szülinapot! 😊
Vmint még 1 kérdés: mi a helyzet akkor, ha pl. azt a titkosított vinyót átrakom egy másik gépbe, ahol pl. nincs Truecrypt. Akkor ott sem lát semmit, igaz?
de barátunk titkosított vinyót akart, és nem konténert....
ja, és köszi!