624
ami a legjobb
  • [DFL]vajdi
    sztem eddigi legjobb jatek ArMy OPS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • Cobra11
    Ezt honnan lehet leszedni? Szívesen megnézném.
  • Petyus_
    Mi, hát a DOOM meg a Fallout 1, meg a Betrayal at Krondor, na meg a Deus Ex. :)

Meg a BF1942, de nekem egy multi game sosem akkora élmény, mint egy jó, kihívást jelentő, élvezetes single játék, jó történettel.
  • Aquli
    Dune 2, Warcraft 2, Final Fantasy VII, Little Big Adventure2, Mohaa, Quake1, Doom1
  • FREAK
    egyáltalán nem amatőr, csak single-ben nevetségesen részletes és szigorú a forgatókönyv, ezzel az erővel megcsinálhatták volna animban az egészet, akkor legalább ehetsz közben csipszet
  • Kis Szabó
    Ja meg Gearhead Garage!
  • Kis Szabó
    Vampire: Redemption, Tony Hawk's Pro Skater 2,mennyit nyyomtam istenem mindjárt játszok is vele!Mafia, Half Life az isten singleben, Bf 1942 multiban
  • thom
    a santa csak vicc volt de a másik tényleg jó volt
  • thom
    Knights and Merchants a neve, vagy nem jött be a scrrenje azért mondod? Nálam bejött csak kis késéssel. Jó kis stratégia volt még Anno emléxem az egyik játék ujságban egyenként leyrták az összes küldetést hónaponon kersztül tartott. látszott hogy ők is szeretik
  • Goodwill
    erre nem
  • Goodwill
    ja télleg szar az egész, ijen amatőr munkát.... ;)
  • Goodwill
    én pont fordítva: a jedit már az elején meguntam, a mohaat single részét többször is végigvittem, és azóta is nyomom multiban bibibiiiii ;)
  • FREAK
    mi ez a konzolhulladék? :D
  • FREAK
    erre kár volt ennyit körmölni, minden második szó lazán megkérdőjelezhető

arcade, megrendezett szar az egész, hangulata az van, de a gameplay rovására.....
  • thom
    És erre emlékeztek?

• thom

• thom
    Santa Claus in trouble :)
  • Omegared
    Crusader No regret
  • Rincewind
    Lol, kissé véletlen, de nem rólad jutott az eszembe, csak újra elkezdem nyomni hardon... :)
  • Rincewind
    Eszembe jutott még valami, ami joggal pályázhat erre a címre, de mindenképp örökérvényű egy darab: HALF-LIFE.
  • Frankie
    még mindig fenn van a vinyón..
  • hen-tes

MINDEN KÉPPEN A TEREP2 !!!!
    Terep 2 tütütüü !!
    Terep 2 tütütüüü !!

• Grege
    A világ legismertebb játéka az aknakereső :-))) -A Micro$oft felmérése szerint
  • Lantee
    Nahát igen! A legnagyobbat meg midnenki kifelejtette! Nem a grafika, nem is a fantasztikus történetkezelés, hanem az iszonyat jó feeling miatt ---> DYNA BLASTER!!!
  • atee
    UT
  • Pupcika
    Sof2 az OBI serveren cool rulez
  • Jano
    Ha gondolod! :)
  • Frankie
    Ok, thx . megnézem. :-)
  • Jano
    Kicsit nézz szét a neten multipálya-ügyben. Ajánlom a módosított gyáriakat, és 1-2 okos pályát pl.: Aftermath, Russia, Ringo, Sniper Valley, Doomed City, Bazooka Sunrise...
    Ezeket jódarabig nem fogod unni, az tuti. Van köztük nyugis sniperpálya, illetve állandó akciós írtó is.
  • Frankie
    Igen, a Mohaa tényleg király, bár nekem csak single-ben jött be. (ott nagyon, az első omaha fergeteges élmény volt, bár 3x-ra lejöttek a hibák is)
    Multiban viszont nagyon hamar meguntam. Pici, kevés pálya, agyatlan hent.
    Semmi taktika, csapatmunka. (esetleg az objective ok)
    Multi hangulatban, a BF1942 simán lenyomja. Nincs jobb, mint Tigrissel nyomulni a téli ardennekben..:-))

Mellesleg legytam a listámból a Deus Ex című mesterművet. és a Dune első részét.
  • kokas
    Nekem meg van a might and Magic 3,4,5,6,7,8.
    szivesen odaadom ingyen is, mert nekem is a kedvenceim, pláne 6-tól lefelé.

Conan
  • gothic1
    A jedi knight 2 védelmére:

A medal of honort meguntam a felénél, a jedi knightot pedig végigjátszottam és még mostanság emlegetni szoktam (ha szóbakerülnek a FPS-ek), hogy milyen nagyszerű és egyedi hangulatú ez a játék (JK2).

Ellenben amit leírtál a Mohaa-ról valóban helytálló és megérdemli a dicséretet.
    Attól függetlenül, hogy végigjátszottam vagy nem. :)

• Lantee
    Ha azt nézzük, hogy mi az a pár játék, ami mély nyomokat hagyott bennem az elmúlt 14-15 évben, akkor nekem korszakokra osztva igy néz ki a listám:

- Wolfeinstein
    - Flashback
    - Dune 1-2
    - Wing Commander sorozat
    - Half-Life (és persze a CS)
    - Blade Runner
    - Imperium Galactica 1-2
    - Deus Ex
    - és mostanában a Morrowind - Haegemonia

Persze rengeteg játék érdemelné meg, hogy felsoroljam, de ezek azok, amig tényleg hatalmas játékélményt adtak a maga idejükben.
    Ezért is vagyok szomorú, hogy mostanában hetente jönnek ki jobb-rosszabb játékok, mert egyszerűen nincs az embernek ideje rendesen megnézni a játékot.
  • Árnyvadász
    Természetesen meg is indoklom miért ő a legjobb. Hiszen a minden idők legjobb játéka cím, azért szoruljon némi magyarázatra, nem elég csak beböfögni egy nevet.

Előszőr is kezdjük az elején: Nem az a legjobb játék, ami személy szerint nekem, vagy nektek vagy bárkinek a kedvence. Az a MI legjobb játékunknak tartott kedvencünk. Itt most a legjobb játékról van szó, mely a legtöbb embert meg is győzte erről. Tehát a többség nézetei alapján dőlt el a cím. De ez így is logikus.

Mitől a legjobb? Még a mai napon is benne van az eladási listák legjobb első ötjében. Ez persze országonként változik, de általánosságban elmondható, hogy majd mindegyik országban ahol kiadták, benne van a legjobb 10 vagy 20 játékban a maiakkal egyetemben. Pl. a Warcraft III már közel sem így szerepel, pedig mennyire nagyszerű program!

Aztán a másik dolog: Ez a vevőkörre értendő, tehát akik kifizették érte az árát. Akik nem azok száma akár 100-szoros is lehet. Tehát igen nagy rajongó és felhasználótábor van mögötte. Ez azt hiszem egyértelmű is.

Szintén nem elhanyagolható dolog és efelett is fejet kell hajtani, hogy az elmúlt években az FPS irányzat a legkedveltebb műfaj a játékosok között. Nekem csak volt a kedvenc műfajom, mára belefásultam a sok ötletnélküli klónokba és egyéb átlag FPS-ekbe, tisztelet a kivételnek. De mint mondtam itt nem személyekre kell lebontani a legjobb játék címet, hanem a többségre és az adatokra. Nyilván van akinek egy RPG a legjobb és azt szereti, de fentebb leírtam, hogy mi szerint osztályzunk. Értelemszerűen.

Tehát ez az egyik oldal. És most jöjjön a másik, ami viszont a játékot önmagért a benne lévő dolgok miatt viszi fel a csúcsra.

Adott egy sztori, ami a legkedveltebb és legépszerübb: II. Világháború. Annak is a legfelkapottabb és legnagyobbszabású hadműveletei, köztük a D-Nappal. Tehát egy valós szál az alap. Ez idáig rendben is van. Sokan megpróbálkoztak ehhez hasonlóval, de a megvalósításon van a hangsúly. A Medal pedig ebből a szempontból tökéletes. (Most felejtsük el az egészségügyi csomagokat, mint hibát -melyet többen felróttak, hiszen ez azért mégiscsak játék.)

Minden része mestermű.

-Zene
    -Hangok
    -A Quake3-as motor fantasztikusan kialakított feltúrbózott változata. (Ami a ami napig is gyönyörű, sajnos nem úgy , mint a Jedi Outcast, ami akkor nagyon szép volt, már már Medal szintű és azon túl, de tegnap elővéve már csak egy szomorű csalódást okozott, mert rá kellett döbbenjek: Elavult grafikája van.) Ez nem a program hibája. Egyszerűen ennyire felgyorsultak az események, hogy röpke fél év alatt az egyik legjobb FPS (Jedi) ilyen szintre jutott. Ez is példázza, hogy ugyanabból a motorból mekkorra különbséget tudtak kihozni a Medalban és az Outcastban.

A Medal motorja amúgy is plusszt kapott. Külön írtak még hozzá, hogy jobb legyen.

De folytassuk a felsorolást.

-Kiváló történet.
    -Lélegzetelállítóan megtervezett háborús hangulat.
    -Változatos környezet.
    -Eredetiség és kikért katonai szakvélemény. Ismert rendező áldása a projekre. (Spielberg)
    -Csapatmunka a BOT-okkal. Egészen újszerű megvalósításban! Ez egy új eleme az FPS iparnak.
    -A CS-hez hasonló sérülési fizika, mely a legjobb és legmagasabb színvonalú, amit eddig FPS-ekben prezentáltak.
    -Legjobb AI. És ezt sok apróság alátámasztja. Elég csak kipróbálni a demót és akár 10-edszeri nekifutásra is változatos csatákkal fogunk szembesülni. Csapatunk AI-ja egyaránt megfelel a legmagasabb szintnek, akár az ellenfélé. (És itt is tegyük félre az állandóan újratermelődő ellenfelek negatív megítéléséből származó kritikákat.)

Egy program nem lehet tökéletes. Vannak hibái. De ennek ellenére ez a legjobb. Folytassuk még a sort:

-Többszöri végigjátszás garantált.
    -Többjátékos módban zseniálisan visszaadja a világháború érzetét. Tudom azóta megjelent a BF1942, de annak vannak olyan hibái, amik nem ennyire életszerűen adják vissza a harcokat. És itt nyilván tudják azok akik játszanak vele, hogy mire célzok. Pl. Ember-ember elleni harca, sebzési és célzási rendszer...

Lehet a BF szebb és sokrétűbb, de úgy ahogy a CS napjaink legjobb taktikai FPS-e a maga egyre szegényesebbé váló grafikájával, úgy a Medal is felveszi a kesztyűt a BF-el.

-Tehát minden az apró részletekben rejlik. De már első ránézésre is a Medal kitűnik. Arról nembeszélve, hogy elég csak az SG fórumára nézni. A Medal of Honor topic immáron 16000 ezernél több főt számlál. Azt hiszem ez elmond mindent. És ez csak egy fórum, hol a többi! Magyar MOHAA oldal is van... Külföldről meg inkább nem is beszélek.

Az adatok elmondanak mindent. Ez a játék úgyanúgy, ahogy a CS él és virúlni fog, még két év múlva is, mikor már mindenki az új DOOM motorral felszerelt aktuális siker FPS-el nyomja. Fénye akkor is világítani fog a rajongói szemében, de erre még a grafikai megvalósításai is okot fognak adni, nemcsak a játékostársak kedvencükhöz húzó érzelme.

Természetesen sok játék van ami ezt a címet elhódíthatná és ha legjobb 10-et kellett volna említeni már is ott lennének amiket alább megemlítettetek, de mivel egy azaz a LEGJOBB-ról szól ez a topic így marad a helyén a MEDAL OF HONOR.

És ez mutatja, hogy bizony sokan vagyunk úgy (pláne az idősebbik korosztály), akik a régi játékok nagyszerűségét hozzák fel és éltetik az akkori időket, de lám ez a program 2002-es és mégis ő a legjobb. Tehát nincs itt gond. Van itt felhozatal, csak maximum kevesebb az igazán igényes megvalósítás.
  • gothic1
    Ja, az UFO tényleg egy piszok jó játék volt annak idején!
    A közeljövőben kifog jönni egy újabb változata, most láttam a gamespy-on.

A játék site-ja:

http://www.ufo-aftermath.com/pages/headquarters.html
  • Árnyvadász
    Rettenetesen nehé kérdés ez. Hiszen minden játék valamilyen kategóriába tartozik és itt már nézőpont kérdése kinek melyik kategória a kedvence és azon belül melyik játék a szíve választottja.

Szerintem azonban mégis van egy játék, mely minden szempontból megállja a helyét és ez egy FPS.

Minden idők legjobb játéka a kezdetektől fogva, egészen a máig nem más, mint a :

MEDAL OF HONOR

Van nagyon sok remek program, kiváló alkotás, de ennyire egy sem egységesen jó, mint a MOHAA... Ő a legjobb. Mégha nekem nem is ő az igazi. De fejet kell előtte hajtani.
  • Csudri #391
    Day of the Tentacle! Lehet hogy kissé régi, de feelingben még mindig bármit lenyom!!!
  • Jacky
    Morrowind, Gothic, Baldur's Gate I-II., Summoner, Might and Magic sorozat, Fallout I-II.
  • Whir
    jól néz ki ez a sok egység, csak nem hinném, hogy realtimeban rendesen kezelhetőek lennének...
  • Unknow
    Final Fantasy VII
    Dungeon Keeper
    C&C
    Unreal Tournament

Nekem ezek a bestek:) Gondoltam leírom:)