AZ EDDIGI LEGJOBB PC-S JÁTÉK

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

+ Sam & Max!
Ha valakinek megvan a CD-s változat, szóljon nekem!!!
Bemész az N-Techez, ott tornyosulnak a dobozok.

Csudri
Day Of The Tentacle!

alkohol.freeblog.hu Mi csak őszinték vagyunk, de nem állatok!

c64: Last ninja sorozat, Archon, Green beret, Wizard of war (mega hent ), Intern karate, Exploding fist, China miner, Defender of the crown, EPIC, Commando

amiga: Street fighter II, Mortal kombat, Shufflepuck cafe, ANOTHER WORLD (egyik legnagyobb élményem), Flashback, Intern karate plus, Shadow of the beast sorozat, Last ninja sorozat, Syndicate, Archon, Escape from colditz

pc: Betrayal at krondor, Betrayal in antara, X-Wing, Tie-fighter, Moonstone, Nhl 93, EoB, Lands of Lore, Doom, Half-life, Jagged Alliance, Diablo, NWN, GTA, GOTHIC

Kb. ennyi! 😄

u.i.: ha valakinek esetleg meglenne a Betrayal in Antara azt nagyon szépen kérem, hogy értesítsen róla, mert már nagyon régóta keresem, de nem találom sehol, egyszer végig toltam de letöröltem (én állat!).
Nem lehet a "legjobb" kategóriát kiosztani, mert minden egyes játékot kicsit más szemüveggel kell nézni. Azonkívül az idõk is változnak.

Egy szempontot azért megemlítek: PC-n az elsõ játék, ami teljesen magával ragadott, az a
Lands of Lore.

Omegared
Boldog Karácsonyt MINDEGYKINEK! 😊

Aquli
bazz lehet hogy LBA2-t megint elo kene venni?

\"It was Wednesday morning. We were in the Volley playing pool. That much is true. But Begbie is playing absolutely fucking gash.\"

LBA2 rulez 😄
Omegared
Crusader - No Regret
System Shock 2

Na jó a Fallout 1 is nagyon állat volt...

Splinter Cell

\"Life is around you and in you.\"

sztem eddigi legjobb jatek ArMy OPS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ezt honnan lehet leszedni? Szívesen megnézném.
Petyus_
Mi, hát a DOOM meg a Fallout 1, meg a Betrayal at Krondor, na meg a Deus Ex. 😊

Meg a BF1942, de nekem egy multi game sosem akkora élmény, mint egy jó, kihívást jelentõ, élvezetes single játék, jó történettel.

\"minden arany ami 3 leddel fénylik\" sonydefenseforce.com

Aquli
Dune 2, Warcraft 2, Final Fantasy VII, Little Big Adventure2, Mohaa, Quake1, Doom1

\"It was Wednesday morning. We were in the Volley playing pool. That much is true. But Begbie is playing absolutely fucking gash.\"

FREAK
egyáltalán nem amatõr, csak single-ben nevetségesen részletes és szigorú a forgatókönyv, ezzel az erõvel megcsinálhatták volna animban az egészet, akkor legalább ehetsz közben csipszet

Riszpekk

Kis Szabó
Ja meg Gearhead Garage!

Kis Szabó
Vampire: Redemption, Tony Hawk's Pro Skater 2,mennyit nyyomtam istenem mindjárt játszok is vele!Mafia, Half Life az isten singleben, Bf 1942 multiban

a santa csak vicc volt de a másik tényleg jó volt
Knights and Merchants a neve, vagy nem jött be a scrrenje azért mondod? Nálam bejött csak kis késéssel. Jó kis stratégia volt még Anno emléxem az egyik játék ujságban egyenként leyrták az összes küldetést hónaponon kersztül tartott. látszott hogy õk is szeretik
Goodwill
erre nem

Most már tudom miért vagy szakács...úgy ütsz mint egy buzi!

Goodwill
ja télleg szar az egész, ijen amatõr munkát.... 😉

Goodwill
én pont fordítva: a jedit már az elején meguntam, a mohaat single részét többször is végigvittem, és azóta is nyomom multiban bibibiiiii 😉

FREAK
mi ez a konzolhulladék? 😄

Riszpekk

FREAK
erre kár volt ennyit körmölni, minden második szó lazán megkérdõjelezhetõ

arcade, megrendezett szar az egész, hangulata az van, de a gameplay rovására.....

Riszpekk

És erre emlékeztek?

Santa Claus in trouble 😊
Omegared
Crusader No regret

Rincewind
Lol, kissé véletlen, de nem rólad jutott az eszembe, csak újra elkezdem nyomni hardon... 😊
Rincewind
Eszembe jutott még valami, ami joggal pályázhat erre a címre, de mindenképp örökérvényû egy darab: HALF-LIFE.
Frankie
még mindig fenn van a vinyón..

hen-tes

MINDEN KÉPPEN A TEREP2 !!!!
Terep 2 tütütüü !!
Terep 2 tütütüüü !!

Dell D610 - Sony Ericsson K810i - Konica Minolta Z10 - 20 centis pénisz - farmerreklámfar - geciszép arc És én ne legyek kemény? http://smc.z8.hu - http://koncertprogram.hu/

A világ legismertebb játéka az aknakeresõ :-))) -A Micro$oft felmérése szerint
Nahát igen! A legnagyobbat meg midnenki kifelejtette! Nem a grafika, nem is a fantasztikus történetkezelés, hanem az iszonyat jó feeling miatt ---> DYNA BLASTER!!!
UT

Pupcika
Sof2 az OBI serveren cool rulez

Jano
Ha gondolod! 😊

- Have you ever had déja-vu? - Didn't you just ask me that?

Frankie
Ok, thx . megnézem. :-)

Jano
Kicsit nézz szét a neten multipálya-ügyben. Ajánlom a módosított gyáriakat, és 1-2 okos pályát pl.: Aftermath, Russia, Ringo, Sniper Valley, Doomed City, Bazooka Sunrise...
Ezeket jódarabig nem fogod unni, az tuti. Van köztük nyugis sniperpálya, illetve állandó akciós írtó is.

- Have you ever had déja-vu? - Didn't you just ask me that?

Frankie
Igen, a Mohaa tényleg király, bár nekem csak single-ben jött be. (ott nagyon, az elsõ omaha fergeteges élmény volt, bár 3x-ra lejöttek a hibák is)
Multiban viszont nagyon hamar meguntam. Pici, kevés pálya, agyatlan hent.
Semmi taktika, csapatmunka. (esetleg az objective ok)
Multi hangulatban, a BF1942 simán lenyomja. Nincs jobb, mint Tigrissel nyomulni a téli ardennekben..:-))

Mellesleg legytam a listámból a Deus Ex címû mestermûvet. és a Dune elsõ részét.

kokas
Nekem meg van a might and Magic 3,4,5,6,7,8.
szivesen odaadom ingyen is, mert nekem is a kedvenceim, pláne 6-tól lefelé.

Conan
gothic1
A jedi knight 2 védelmére:

A medal of honort meguntam a felénél, a jedi knightot pedig végigjátszottam és még mostanság emlegetni szoktam (ha szóbakerülnek a FPS-ek), hogy milyen nagyszerû és egyedi hangulatú ez a játék (JK2).

Ellenben amit leírtál a Mohaa-ról valóban helytálló és megérdemli a dicséretet.
Attól függetlenül, hogy végigjátszottam vagy nem. 😊

Ha azt nézzük, hogy mi az a pár játék, ami mély nyomokat hagyott bennem az elmúlt 14-15 évben, akkor nekem korszakokra osztva igy néz ki a listám:

- Wolfeinstein
- Flashback
- Dune 1-2
- Wing Commander sorozat
- Half-Life (és persze a CS)
- Blade Runner
- Imperium Galactica 1-2
- Deus Ex
- és mostanában a Morrowind - Haegemonia

Persze rengeteg játék érdemelné meg, hogy felsoroljam, de ezek azok, amig tényleg hatalmas játékélményt adtak a maga idejükben.
Ezért is vagyok szomorú, hogy mostanában hetente jönnek ki jobb-rosszabb játékok, mert egyszerûen nincs az embernek ideje rendesen megnézni a játékot.
Természetesen meg is indoklom miért õ a legjobb. Hiszen a minden idõk legjobb játéka cím, azért szoruljon némi magyarázatra, nem elég csak beböfögni egy nevet.

Elõszõr is kezdjük az elején: Nem az a legjobb játék, ami személy szerint nekem, vagy nektek vagy bárkinek a kedvence. Az a MI legjobb játékunknak tartott kedvencünk. Itt most a legjobb játékról van szó, mely a legtöbb embert meg is gyõzte errõl. Tehát a többség nézetei alapján dõlt el a cím. De ez így is logikus.

Mitõl a legjobb? Még a mai napon is benne van az eladási listák legjobb elsõ ötjében. Ez persze országonként változik, de általánosságban elmondható, hogy majd mindegyik országban ahol kiadták, benne van a legjobb 10 vagy 20 játékban a maiakkal egyetemben. Pl. a Warcraft III már közel sem így szerepel, pedig mennyire nagyszerû program!

Aztán a másik dolog: Ez a vevõkörre értendõ, tehát akik kifizették érte az árát. Akik nem azok száma akár 100-szoros is lehet. Tehát igen nagy rajongó és felhasználótábor van mögötte. Ez azt hiszem egyértelmû is.

Szintén nem elhanyagolható dolog és efelett is fejet kell hajtani, hogy az elmúlt években az FPS irányzat a legkedveltebb mûfaj a játékosok között. Nekem csak volt a kedvenc mûfajom, mára belefásultam a sok ötletnélküli klónokba és egyéb átlag FPS-ekbe, tisztelet a kivételnek. De mint mondtam itt nem személyekre kell lebontani a legjobb játék címet, hanem a többségre és az adatokra. Nyilván van akinek egy RPG a legjobb és azt szereti, de fentebb leírtam, hogy mi szerint osztályzunk. Értelemszerûen.

Tehát ez az egyik oldal. És most jöjjön a másik, ami viszont a játékot önmagért a benne lévõ dolgok miatt viszi fel a csúcsra.

Adott egy sztori, ami a legkedveltebb és legépszerübb: II. Világháború. Annak is a legfelkapottabb és legnagyobbszabású hadmûveletei, köztük a D-Nappal. Tehát egy valós szál az alap. Ez idáig rendben is van. Sokan megpróbálkoztak ehhez hasonlóval, de a megvalósításon van a hangsúly. A Medal pedig ebbõl a szempontból tökéletes. (Most felejtsük el az egészségügyi csomagokat, mint hibát -melyet többen felróttak, hiszen ez azért mégiscsak játék.)

Minden része mestermû.

-Zene
-Hangok
-A Quake3-as motor fantasztikusan kialakított feltúrbózott változata. (Ami a ami napig is gyönyörû, sajnos nem úgy , mint a Jedi Outcast, ami akkor nagyon szép volt, már már Medal szintû és azon túl, de tegnap elõvéve már csak egy szomorû csalódást okozott, mert rá kellett döbbenjek: Elavult grafikája van.) Ez nem a program hibája. Egyszerûen ennyire felgyorsultak az események, hogy röpke fél év alatt az egyik legjobb FPS (Jedi) ilyen szintre jutott. Ez is példázza, hogy ugyanabból a motorból mekkorra különbséget tudtak kihozni a Medalban és az Outcastban.

A Medal motorja amúgy is plusszt kapott. Külön írtak még hozzá, hogy jobb legyen.

De folytassuk a felsorolást.

-Kiváló történet.
-Lélegzetelállítóan megtervezett háborús hangulat.
-Változatos környezet.
-Eredetiség és kikért katonai szakvélemény. Ismert rendezõ áldása a projekre. (Spielberg)
-Csapatmunka a BOT-okkal. Egészen újszerû megvalósításban! Ez egy új eleme az FPS iparnak.
-A CS-hez hasonló sérülési fizika, mely a legjobb és legmagasabb színvonalú, amit eddig FPS-ekben prezentáltak.
-Legjobb AI. És ezt sok apróság alátámasztja. Elég csak kipróbálni a demót és akár 10-edszeri nekifutásra is változatos csatákkal fogunk szembesülni. Csapatunk AI-ja egyaránt megfelel a legmagasabb szintnek, akár az ellenfélé. (És itt is tegyük félre az állandóan újratermelõdõ ellenfelek negatív megítélésébõl származó kritikákat.)

Egy program nem lehet tökéletes. Vannak hibái. De ennek ellenére ez a legjobb. Folytassuk még a sort:

-Többszöri végigjátszás garantált.
-Többjátékos módban zseniálisan visszaadja a világháború érzetét. Tudom azóta megjelent a BF1942, de annak vannak olyan hibái, amik nem ennyire életszerûen adják vissza a harcokat. És itt nyilván tudják azok akik játszanak vele, hogy mire célzok. Pl. Ember-ember elleni harca, sebzési és célzási rendszer...

Lehet a BF szebb és sokrétûbb, de úgy ahogy a CS napjaink legjobb taktikai FPS-e a maga egyre szegényesebbé váló grafikájával, úgy a Medal is felveszi a kesztyût a BF-el.

-Tehát minden az apró részletekben rejlik. De már elsõ ránézésre is a Medal kitûnik. Arról nembeszélve, hogy elég csak az SG fórumára nézni. A Medal of Honor topic immáron 16000 ezernél több fõt számlál. Azt hiszem ez elmond mindent. És ez csak egy fórum, hol a többi! Magyar MOHAA oldal is van... Külföldrõl meg inkább nem is beszélek.

Az adatok elmondanak mindent. Ez a játék úgyanúgy, ahogy a CS él és virúlni fog, még két év múlva is, mikor már mindenki az új DOOM motorral felszerelt aktuális siker FPS-el nyomja. Fénye akkor is világítani fog a rajongói szemében, de erre még a grafikai megvalósításai is okot fognak adni, nemcsak a játékostársak kedvencükhöz húzó érzelme.

Természetesen sok játék van ami ezt a címet elhódíthatná és ha legjobb 10-et kellett volna említeni már is ott lennének amiket alább megemlítettetek, de mivel egy azaz a LEGJOBB-ról szól ez a topic így marad a helyén a MEDAL OF HONOR.

És ez mutatja, hogy bizony sokan vagyunk úgy (pláne az idõsebbik korosztály), akik a régi játékok nagyszerûségét hozzák fel és éltetik az akkori idõket, de lám ez a program 2002-es és mégis õ a legjobb. Tehát nincs itt gond. Van itt felhozatal, csak maximum kevesebb az igazán igényes megvalósítás.
gothic1
Ja, az UFO tényleg egy piszok jó játék volt annak idején!
A közeljövõben kifog jönni egy újabb változata, most láttam a gamespy-on.

A játék site-ja:

http://www.ufo-aftermath.com/pages/headquarters.html

Rettenetesen nehé kérdés ez. Hiszen minden játék valamilyen kategóriába tartozik és itt már nézõpont kérdése kinek melyik kategória a kedvence és azon belül melyik játék a szíve választottja.

Szerintem azonban mégis van egy játék, mely minden szempontból megállja a helyét és ez egy FPS.

Minden idõk legjobb játéka a kezdetektõl fogva, egészen a máig nem más, mint a :

MEDAL OF HONOR

Van nagyon sok remek program, kiváló alkotás, de ennyire egy sem egységesen jó, mint a MOHAA... Õ a legjobb. Mégha nekem nem is õ az igazi. De fejet kell elõtte hajtani.
Csudri
Day of the Tentacle! Lehet hogy kissé régi, de feelingben még mindig bármit lenyom!!!

alkohol.freeblog.hu Mi csak őszinték vagyunk, de nem állatok!

Morrowind, Gothic, Baldur's Gate I-II., Summoner, Might and Magic sorozat, Fallout I-II.
jól néz ki ez a sok egység, csak nem hinném, hogy realtimeban rendesen kezelhetõek lennének...

\"Freedom is a scary thing / Not many people really want it Me, I keep my distance / I\'m always leaving. That\'s just my way.\" (Laurie Anderson)

Unknow
Final Fantasy VII
Dungeon Keeper
C&C
Unreal Tournament

Nekem ezek a bestek😊 Gondoltam leírom😊