16062
-
#12977 ABS LFS-es videó
Remélem pótolja a hiányérzeted. ;) -
#12976 szerintem LFSben a BL1 Reven igencsak sokat segít az ABS
általábal alapból úgy állítom be a fékerőt ,hogy ne blokkoljon a kerék amikor a gumi üzemi hőfokon van. De BL1-en a célegyenes után bal kanyarban kell fékezni a következő jobbos miatt, és ott hirtelen nagyot lejt a pálya. Ott jobb esetben a bal első blokkol, rosszabb esetben mindkettő. Ott szerintem sokat segíthet az ABS. -
#12975 ABS témához én akkor basztam ki a verdából az ABS-t mikor kanyarodás közbe a bal/jobb első kereken igencsak dolgozott az ABS és kurvára zavart :) és ha tudod használni a féket akkor jobb mint az ABS :) bár vezetési képességtől függ :) -
#12974 hehe én is szívesebben olvasgattam volna mondjuk egy videóval tarkított kikapcsolt vs bekapcsolt ABS-es tesztet LFSen belül. -
#12973 Igen, nem az ABS-sel volt a gondom (hozzatartozik a topichoz es ugy sincs ertelmes LFS tortenes), hanem a szemelyeskedessel;)
Igy talan jobb lett volna: Innetol tekintsuk lezartnak az "ABS-t";)
-
#12972 szerintem nincs ezzel semmi gond hogy az ABS-ről megy a vita, ez is hozzá tartozik ( már a játékhoz)és legalább él a fórum de nem kellene belemenni a személyeskedésekbe mint ahogy azt láttuk a korábbi postoknál :)
-
#12971 Innetol tekintsuk lezartnak az ABS-t;) -
#12970 én úgy tudom ,hogy száraz úton az ABS még a féktávon is javít
Mert a csúszó kerék nem lassít annyira mint a maximális fékező erőt produkáló,de még forgó, minimális mértékben csúszó kerék. Az tény hogy jeges úton sokszorozódik a fékút vele. Minden esetre én szeretem ,hogy van a kocsinkban, ESP-vel együtt nagyon komoly :)
( szerintem meg fölöslegesen vitáztok erről, aki szereti szereti, mint én is, aki meg nem hát istenem nem kell olyan autót venni.)
De azon gondolkozzatok el ,hogy vajon miért pakolják bele az összes új autóba? biztos nem azért mert szar, és csak veszélyesebb... -
#12969 Egy apró megjegyzés.
Melyik autóban lehet kikapcsolni az ABS-t az életben?
Max. önmagát kapcsolja ki, ha valamelyik egységében hibás működést tapasztal.
Ezt az LFS-ben pont a bobi féle emberek miatt tették lehetővé, akik csak a saját szavukat akarják hallani, még ha tök értelmetlen amit mondanak és semmi alapja sincs. -
#12968 Nem szeretem ezt a fajta személyeskedő hangnemet. Én úgy gondolom, nem ilyen stílusban fogalmaztam a mondandómat.
Veled lezártam a "vitát", mert meddő dolog veled bármiről is beszélni, mert csak kötekedni tudsz. -
#12967 Ezekhez kapcsolódva, régebben (tavaly-tavalyelőtt tél) Még volt hó, és mentünk tesómhoz, városban állt a hó, mögöttünk meg jött egy lancer (nem evo) bojrészer, hát mondanom sem kell, az fr-v-ben (akkor még az volt) lévő hárombetűs csoda (VSA) olyan szépen fogta meg az autót, hogy öröm volt nézni, mondanom sem kell mekkorát röhögtem a körforgalomban pörgő lanceres srácon :D -
#12966 Na en is irok valamit:P
A jol mukodo ABS-hez tokeletes allapotu fek kell! ha ez nincs meg akkor egy rakat szar:)
Magaban annyira nem szeretem az ABS-t de a kisautomban ESP-el egutt kurva jo::D
Egyebkent mivel ven troger vagyok, en meg zsigulival meg trabantal kezdtem de volt 89-es e30-as 325iX-em es csak 5 eves volt a kocsi.. abban mar volt ABS na abban is egy rakat szar volt:D -
#12965 Én már nem tudom, ki-kivel van, csak leírom emlékezetből amit tanítanak róla az iskolában:
Amikor az autó kereke blokkol, és radírozod le a betonra, akkor lassul a legjobban. Ezt mindenki el is tudhatja képzelni, játszott már radírral a füzetlapon. Viszont ebben az esetben, ha te végig az autó mellett "lebegnél" akkor oldal irányban kis újjal el tudnád tolni, minimális erő kifejtéssel, mint ladikot a vízen. Innen van az, hogy kanyarban satuzás "halált" okoz, ha nincs ABS.
Viszont jeges úton az ABS iszonyatosan alkalmatlan fékezést produkál, 1,5-2x féktávot is akár, nem véletlenül lehet kikapcsolni. Pl a hóban blokkoló kerekekkel lehet megállni, mert a hó beékelődik a kerék elé (ékhatás, erre tisztán emléxem) és annak a 10cm hónak a súrlódása is segít megállni.
Na most ez kb 15-éves tananyag, azóta változhatott sokat a tecnika.
Ráadásul a köztes esetetkkel már akkor sem foglalkoztunk, mert bazi bonyolult a számítása.
Viszont azt tudom, hogy a városi BKV-buszokban 2 okból kötik ki az ABS-t, 1. mert hóban nem tudnak megállni, kicsúsznak a megállóból, 2. bazi drága javíttatni őket. :) Legalábbis a BKV sofőrök szerint :D -
GPx8 #12964 ABS lényege, hogy satu-fék közben is kormányozható maradjon az autó. Pont. -
#12963 Így van, jobban tapad, ha nem csúszik...viszont mivel elveszi a fékhatást, nem is lassít :)) -
#12962 Kész. Mintha a falnak beszélnék, te csak a saját nem tudom honnan szedett gyökérségedet magyarázod. Továbbra sem tudom hogy miről beszélsz, sőt szerintem neked még inkább nincs lövésed se. Minden hozzászólásod lényege az hogy ha tájékozatlan vagyok. Akkor azt magyarázd meg professzorkám hogy miért nem úgy van ahogy én mondom?! Egy dolgot magyarázol végig te szemellenzős pávián! -
endrodiz #12961 Kedves Rozsomák és ÁjjleBobbi!
Lehet igaz, nem nyer itt senki. Mindenesetre Mackóék írásaiban sokkal több valós állítás "hangzott" el az ABS-ről, mint részetekről.
Rendesen üzemelő ABS nem tud balesetet okozni, sem pedig kartörést.
Természetesen létezik olyan szituáció, mikor már az ABS sem segít, de higyjétek el, azt a szitut ABS nélkül sem úsznátok meg.
A balesetek oka, pedig soha nem a hibátlanul működő ABS, hanem mindenféle tényező, amiről nincs értelme itt beszélni...
-
#12960 Állj le bobbi... ahogy a neved is mondja
Ha tájékozatlan vagy egy témában, legalább ne reklámozd.
Támaszd már alá valamivel az állításaidat.
R0zs0mák:
A kiktatást azért ne értsd teljesen. A másodperc törtrészére iktatja ki, majd vissza, ha ismét csúszik, megint. A gumi jobban tapad ha nem csúszik, de ezt pont neked kellene magyarázni? Ugye nem? -
#12959 és vajon tisztában vagy e azzal az aprósággal hogy miről is szól a vita?
mert macipajti nem nagyon mint azt sikeresen be is bizonyította.
-
#12958 Nem nyerte senki, nem állít egyik fél sem valótlan dolgot. Csak ők feleslegesen istenítik túl a blokkolásgátló által nyújtott előnyöket. -
endrodiz #12957 ...mint pártatlan szemlélődő (nem mellesleg szakmabeli), megállapítom, hogy szakmai alapon ezt az ABS vitát magasan a Mackópajtás-RáczGergő vonal nyerte... sorry -
#12956 "Az, hogy te nem tudod felfolgni, hogy az ABS nem a fékút rövidítésére lett kitalálva, hanem a vészfékezéskori blokkolás és ezzel együtt a kormányozhatóság (mint esély a kikerülésre) megtartására, az a te bajod."
Te mit feltételezgetsz? Itt írod!!!!!!!!!!
SOSEM VOLT ERRŐL SZÓ MIT MAGYARÁZOL DZSOZI?!?! -
#12955 Ezt ne nekem mond, engem nem érdekel az ABS, tőlem azt hisz mindenki, amit akar. Nem beszélve arról, hogy ABS és ABS között is van különbség. De csitt, már be fejezém a szónoklást, mer minnnnyá nekem estek. -
#12954 "...érzékeli a kerekek blokkolását, és ekkor a másodperc töredékére kiiktatja a fékezést."
Ergo csúszós úton eleve szar :) Egyetlen esélyed, ha kikerülöd a delikvenst. De ha meg már úgyis kikerülöd, azt ABS nélkül is meg tudod tenni... -
#12953 Olvastad az elejét? Idézem szó szerint: "ABS - Nem tévesztendő össze ezzel: akrilnitril-butadién-sztirén." Pedig pont erre gondoltam! -
#12952 -
#12951 Najóvan: ABS Wikipedia. Óvassátokeeeeeeeeeee! -
#12950 Írtam én olyat, hogy rövidebb lesz a fékút?
Amúgy csak onnan, ahonnan te veszed másokkal kapcsolatban. Az írásaidból. A fika az megy. Grat! Tudsz mást is? -
#12949 aha...és akkor meséld már el hogy honnan veszed azt amit lentebb írtál a felfogásomról az ABS-ről és a fékút rövidítéséről?!!!!!!!!
lehet nem is az enyémmel van probléma ? :O
-
#12948 Tudom miről beszélek.
Hidd el, nem hétvégi sofőr vagyok, aki azt se tudja, mi a gép határa.
Volt szerencsém átélni ABS nélküli gépben satuféket, TK lett az eredmény.
Ha akkor és ott lett volna ABS, kikerüljük. Ennyi. Az, hogy te nem tudod felfolgni, hogy az ABS nem a fékút rövidítésére lett kitalálva, hanem a vészfékezéskori blokkolás és ezzel együtt a kormányozhatóság (mint esély a kikerülésre) megtartására, az a te bajod.
Javaslom menj el egy nyíltnapra valamelyik pályára, vagy csak menj egy nagy üres placcra, és próbáld ki.
Ha neked lenne igazad, majd szólj a gyártóknak, hogy hülyék.
LFS-ben is ezért mennek jobb időket, mert jobban be lehet venni a kanyarokat, erősebb fékerőt lehet használni, és nem akar tehetetlenül kicsúszni előre.
Amúgy jobb könyvekre alapozni a véleményt, mint tévhitekre, aztán besértődni, hogy még ezt sem tudod. -
Me Ga #12947 Ezt muszáj itt intézni??? Az anyázást lécci folytassátok mailben, PM-ben, vagy személyesen odakint a nem létező havon, de én speciel itt nem vagyok rá kíváncsi... -
#12946 Nyugi van az ABS nem rossz, de szerintem nem létszükséglet.Legalábbis nekem nem az. -
#12945 ...és még így sem ment át...
kajak ne lebegtesd nekem a fizika könyvedet, hát nem ééérteeed?!?!?!
esküszöm, SOHA ne tapasztald meg az ABS hátulütőjét és amiről beszélek! -
#12944 Gratulálok, újabb bizonyíték hogy a kor nem feltétlen függ össze az értelemmel. Remélem örülsz mikor azt mondom hogy keményen kettes voltam fizikából. Lószart nem tudnék neked mondani képlet vagy ilyesmi, de azért valamilyen szinten hozzá tartozik az általános műveltséghez.
És köszönöm hogy ízig vérig megsértettél, ugyanis Istenfélő ember vagyok.
Hidd el, hogy a valóság és a könyv közel áll egymáshoz, nem véletlen szoktak előbb számításokat végezni aztán kipróbálni valamit. -
#12943 #12936. végig erről van szó, nem arról hogy egy fost nem ér.
Mivel a baleset körülményeit véletlenül sem ismered onnantól kezdve minden mondatod egy szart nem ér! Vágod kiskomám?! Tapasztaltad már egyébként azokat a dolgokat amikről te próbálsz vakerálni, vagy csak az általános iskolás fizika könyvedet szorongatva csámcsogsz?!
Én tapasztaltam azt amiről beszélek és minden pillanat megmaradt, minden pillanatban akár azt is mondhattam volna hogy az isten bassza meg az általános iskolás fizikát ott ahol van!
Meredjen meg az összes agyatlan értetlen tahó gyökér aki csak MAXIMUM könyvekre alapozva recsegteti a fogsorát.
Na csoki ropi tictac! -
#12942 hidd el hogy jó dolog az abs, nyáron egy paraszt majdnem el is ütött, gyorsan ment egy S kanyarba bele, az első részét még be tudta venni a második fele már nem ment, hogy mit csinált? elkövette a legnagyobb hibát: satufék és próbált eközben kanyarodni, az lett a vége hogy mellettem ment be az árokba 80-nál, én meg majd beszartam a biciklimen
az lehet, hogy neked nem működött az abs megfelelően, de azt hiszem nem a technikát kell hibáztatni, gondolom az nem jutott eszedbe, hogy talán te lehettél a hibás (persze nem mondom hogy te lettél volna, nem ismerem a baleset körülményeit), viszont azt elmondhatom hogy az ilyen jellegű balesetek 95%-ban a gyorshajtás közrejátszik
mellesleg pedig kérlek nézz utána mi is az abs, emellett fizikából nézd át újra az általános iskolai anyagot amely a tapadásról és súrlódásról ír -
#12941 Minden esetben magasztalni kellene az ABS-t nem? Akkor már miért lenne mindegy?! -
#12940 Felejtsd el. -
#12939 Akkormeg nem tökmindegy, hogy volt, vagy nem voolt ABS?...
Zárjuk le a vitát, az esetek 99.9%-ban jó, ha van. -
GPx8 #12938 Akkor biozony szar a féked és/vagy az ABS-ed is...