46061
.
  • [NST]Cifu
    Nah ez a lol.1 gb ram?:)

Előrelátó vagyok :D

Viccen kívűl, az előző gépemet 2 év után cseréltem le, abban 256Mbyte SDram volt, amelyet még több, mint 4 éve az első PII.-esemhez vettem. Most úgy egy-két évig megint nem kell a ramok miatt aggódnom, és mint az adott kép is mutatja, olykor jól jön egy kis plusz memória :)
  • Krinyo
    hát akkor az jó régen lehetett.
    hl2nek is csak p4 2es kell
  • king13
    bár az is lehet hogy különböző felbontásról beszélünk mert ha jól emléxem abban a cikkben 1024x768-as felbontásra mondott ilyen konfigot
  • king13
    hidd el ezt olvastam valamelyik újságban hogy melyikben ne kérdezd...ez még nagyon az elején volt...
  • king13
    sikerült már valakinek 2 kerékre állnia valamelyik autóval?
    én az MC GTLE-t próbáltam elől 15-ös hátul 21-es kerekekkel, de nem nagyon ment, pedig 497le-s, 777nm-es volt a motor
  • Krinyo
    "Doom 3-ra azt mondták hogy p4 2,8Ghz-el 1gb RDRammal ATi Radeon 9700Pro-val majd egy 30-40fpst fog tudni produkálni..."
    LOLOL
    ilyet senki nem mondott!
    2ghz volt mindigis, ne mondjál már faszságokat.
  • king13
    jó. akkor ne mondj véleményt róla addig amíg ki nem próbáltad
  • Tibre
    Most fikáztam én,őszintén? :),kifejtettem a véleményemet,és talán jobb is,hogy nem próbáltam ki,mert akkor nem valószínű,hogy ilyen higgatan tudnék írni a játékról. :)
  • king13
    akkor menj és játsz a Doom III-al. és mit fikázol ha ki se próbáltad a játékot?
  • Tibre
    Vmint a street legallal ellentétben,a doom 3-hoz,hogy élvezhető játékot kapjál nem kell 1 gb ram.
  • Tibre
    látom copyzni azt tudsz,de olvasd el,hogy utána mit írtam,már,ha nem esik nehezedre :).
  • king13
    "Nah ez a lol.1 gb ram?:),ennyi a doom 3-nak se kell"
    lol a Doom 3-ra azt mondták hogy p4 2,8Ghz-el 1gb RDRammal ATi Radeon 9700Pro-val majd egy 30-40fpst fog tudni produkálni...
  • Krinyo
    hát azé nem "csak", ugyse veszed észre a különbséget.
  • Tibre
    " AMD Barton 2500+@3200+, 1 Gbyte ram, egy Radeon 8500 és egy integrált hangkártya (soundstorm) mellett nekem közepes forgalom, max. textúrarészletesség és 350m-es látótávolság mellett csak nagy ritkán megy 30fps alá! "
    Nah ez a lol.1 gb ram?:),ennyi a doom 3-nak se kell,max optimumba,és hát mégha,nem is egy kategória a kettő,akkor is ég és föld a különbség.Ugyan nem próbáltam ki a játékot,de mivel ennél gyengébb gépem van,asszem ki se fogom.Viszont az előzetes képek alapján annyit had jegyezzek meg,hogy ami optimalizálás címen megy az Invictius-nál az egy nagy nulla,ahogy hallottam az első résznél is ez volt az egyik fő baja a játéknak,az meg végképp nem érdekel,hogy hány alkatrészt számol a motor ez akkor is vicc,hogy erre nem jut ideje a fejlesztőknek.
  • Rosco
    nem biztos, hogy feltétlenül a procisebesség a gond. geforce kártyát lecseréltem ati9200-esre és I-Nova tanácsai után "királyul" ment. FPS végre 30 fölé kúszott. :-)) (ja, a proci egy AMD 1,4 TBird)
    geforce-on akadt mint állat, ati-n klasszul fut. (nem reklám, ez tény:-)
    szerintem is a virtuális memóriával lehet berhelni még a játék gyorsaságán. amióta azt növeltem, az ütközéseket is kezeli.
  • [NST]Cifu
    Akkor meg mit rinyálsz b@nyek?!?!

Folyton azt pofázza mindenki, hogy a játékot félkész állapotban adta ki az Activision Value! Teccik érteni?!

Amúgy ki mondta hogy lejjebb kell állítani?!
    Nem felvágásból, de ha neked szaggat az állítólag csúcs gépeden, akkor nézz körül alaposan, mert egy AMD Barton 2500+@3200+, 1 Gbyte ram, egy Radeon 8500 és egy integrált hangkártya (soundstorm) mellett nekem közepes forgalom, max. textúrarészletesség és 350m-es látótávolság mellett csak nagy ritkán megy 30fps alá!

Látatlanban a hangkártyád miatt szaggat, arre pedig már utaltam soxor, hogy lehet ezt a problémát kiküszöbölni. De ha már úgy is letörölted a játékot, akkor meg ne szenvedj vele, megosztottad velünk nagymívű véleményed, mindenki le is reagálta, pont...
  • [NST]Cifu
    Hopp, most látom, hogy már van Car unlocker, akkor maxima mea culpa, az előző kérés törölve, máris nézem, hátha van benne GT III. :)
  • CSOCSO
    Veled is mi van??
    olyan dolgokat mondasz hogy égnek áll a hajam.. ki mondta hogy nem tudom optimizálni a gamezt, ki mondta hogy nekem jobban bejönnek az mgs2 féle (arcade??) gamezok?? én azt ecseteltem hogy ez a gamez ilyen graffal jobban akadozik mint egymgs2 ami elég zoral graffal bír..erről beszéltem.. álltsam lejjebb a graft??:) low qualityben talán nem fog akadozni egy p4 en gef4el:)))))))))))LOL
    Erről ennyit...
  • [NST]Cifu
    Ja, amúgy kijött egy Baiern GT III. patch, mely letölthető INNEN, e segítségével lehet vásárolni GT III.-as alkatrészeket.

Erről jut eszembe: nem tudná valaki letölthetővé tenni a Duhen CDCV-t és a Baiern GT III.-at. Már lassan egy hete vadászok erre a két autóra, de egyik sincs se északai versenyen, de az autóboltban, bárhogy próbálkozom (ellenben tele a garázs alap Duhen-el és Einvagen-el :))
  • [NST]Cifu
    A hozzáállásoddal (vagy inkább nem állásoddal) van a baj apafej, ha azt várod egy játéktól, hogy berakod 'oszt fut, akkor vegyél konzolt, és kerüld a PC-ket. Talán meglepő számodra, hogy a PC-s játékokon bizony van egy "options" menű, amelyben furcsa csúszkák és választási lehetőségek vannak. No ott a gépedhez illesztheted a dolgokat. Sőt, ha esetleg képes vagy alapvető számítógépes kezelésre (fileátnevezés vagy áthelyezés), akkor akár fullos traffic mellett is játszható a városban a game. De inkább játsz az MGS2-vel, ha az annyira tetszik (én sose szerettem az arcade játékokat, pláne az eféléket)....

Mindenki, aki lesuxolja a játékot a sebessége miatt, olyan amatőr, aki nem képes 5 percet áldozni arra, hogy rendesen beállítsa azt. Erről ennyit...
  • CSOCSO
    számomra megmagyarázhatatlak hogy egy ilyen erőművön miért lassu a gamez, mással nincs baj.. ezért fura...mert ha minden lassú lenne oké, biztos driver hiba vagy valami, de más minden jo.. az mgs2 gyönyörűen fut, soha nem akad...no mindegy..
  • CSOCSO
    "irányításról annyit hogy szerintem a Viper Racing irányítása legalább olyan szar, sőt..."

ÁÁRHH LOL.. nah erre nem mondanék semmit.. szal ez elég zoral:)

amugymég annyit hogy végre a témával is foglalkozzunk: azért pobáltam ki mert érdekelt!!!!! félre téve azt hogy tudtam hogy rajtatok kívűl mindenki suxolta és lehurrogta a gamezt,...én leszedtem kiprobáltam hátha jo, még nemis uy álltam hozzá hogy hűdejo gamez , aztán csalodtam...nem tetszett..leírtam a véleményem, de ugy látszik egy két emberke nem nagyon brja a kritikát... ahogy te se!!
    minek jövök ide?:)lol...mé hol mondjam el hogy ez a gamez szar?? a Super mario forumba vagy hol?
  • CSOCSO
    lol még ma se vicces szerintem...látom nem nagyon emléxel arra a gamezra.. de ha akarod várlak a gamez topicjába, a felidézésre...
  • Krinyo
    hát nemtom, valakinek még 1,7esen is akadgat, ugyhogy az 1esen diavetités
  • I-NoVa
    Celeron 1-es az volt 300-550 Mhz-ig, 1Ghz-esről volt szó, az CeleronII. Amúgy meg kell rajta futnia, láttam már 800-as Celeroncson is, igaz elég minimál grafikán. Na meg 500 a limit a doksi szerint :).
  • Krinyo
    nem azt mondta hogy nem megy hanem azt hogy akad.
    nem gondolod komolyan hogy cerka 1esen simán fut :D
    ha nincs jó proci, akkor még a gef4 se ér semmit
  • I-NoVa
    Gyenge procival is el kell indulnia. Nem kell feltétlenül futnia, de el kell indulnia! Még egy P1-en is (mondjuk ALI chipsetes AGP-s alaplap, bele egy Gf1) el kell indulnia.
  • Krinyo
    milyen 2.4-es? 800-as rendszerbuszú?
  • Krinyo
    ez a gém a procit nagyo zabájja és egy régi cerka 1-es(!) nem biztos hogy birja...sőt..
  • king13
    szerintem az 1ghz-es celeron miatt van
  • I-NoVa
    Nem az celeronnal van a gond, azon még működik. Gf3 elég, a 128 Mb ram kevéske, már ha nem a Gf3-ban van, hanem a rendszermemória. XP sp1 lehet problémaforrás, meg szinte bármi. Állíts be nagyobb swapfile méretet, próbáld úgy először.
  • Krinyo
    1-es celeron miatt.
    az szutyok.Vegyél másikat
  • I-NoVa
    A pályától 5 km-re, itthon :). Nem csak Mogyoród van a környéken, másik irány :).
  • I-NoVa
    Ez a kis csapatok hátránya. Van ugye pár tehetséges programozó, akik pl fizikai engine, törésmodellezés, stb részt eszméletlen magas szinten meg tudják oldani, van olyan 3d/sound engine programozó, amilyet találnak, és a körítéssel is hasonló a helyzet (obj. kezelő engine, interface engine, stb...). Ha találnának egy John Carmack szintű 3d engine programozót, még mindig bukhat a project, mert marad még egyéb láncszem, ahol bukhatnak. Ha az utóbbi pár évben az Insane után a Codemasters mondjuk a Colin McRae Rally 3 autómozgási+törési rendszerének a fejlesztését adja ki az invictusnak, akkor most az lenne a lézető legjobb rally szimulátor, mert erre megvannak az alkalmas embereik. Itt most nem akarom lehúzni semelyik programozót, mert külön-külön mindegyik részlet működik, csak hiányzik a fél éves tesztidőszak, összehangolás.

És akkor jöhet a háttér. Az LFS team arra a feladatra nagyjából elég, nem tűztek ki maguk elé bonyolult célt, megoldották, ez jó. Igazán nem igényel komoly tervezési munkákat a játék, mert nincs benne semmi bonyolult rendszer. A külvilággal is a programozók tartják a kapcsolatot, aminél hatásosabb lenne egy embert tartani, aki képben van a fejlesztéssel kapcsolatban, és csak a külvilággal foglalkozik, nyilatkozik, válaszol a mailekre, szóval marketinges. Az Invictusnál erre megvan az ember, csak itt a reklám az AV dolga, nem tudom egyáltalán szerződés szerint az Invictus bármelyik tagja reklámozhatja-e az SL-t.
    A Street Legal tervezésileg már problémásabb, itt rengeteg logikai hiba abból adódik, hogy kevés rá az ember. Az alkatrészhalmaz cserélhetősége (azaz hiánya) is csak ennek köszönhető, gondolom scriptelés közben nézték, hogy ez erre megy rá, erre ez, stb, és nem volt egy komplex táblázatba lerajzolva. Szintúgy az ilyen hibák, mint a kocsigenerálás. Szép és jó, hogy leírták a Baiern GT3 infojánál, hogy 3 piros, 3 fehér, 3 fekete, és 1 aranyszínű létezik, ha a boltban már a 6. pirosat veszem már nem tűnik épp komolynak. Nehéz elhinni, hogy a ROC fődíjért az ellenfél egy Einwagennel indul, mint ahogy az utcán egy GT3-as Bairnben ülve elhajtanak Go away kiddie felkiáltással. Egyetlen ember 1 hónapig rááll, és meg tudja tervezni sokkal ésszerűbb, élvezetesebb alapokra. Egy ötlet csak úgy azonnal, legyen public, hátha lenyúlja valaki, kidolgozza és kiadja :) : Fölösleges a 3 klub. Kell egy Top100 lista, ahol a saját és autó presztizse dönt, kivel állhatsz ki, így egy jobb kocsi beszerzése után megvan a lehetőség gyorsabban haladni a ranglétrán. A 3 garázs megmaradhat, de ne a helyezés döntsön, hanem legyen napi bérleti díj, és bármikor lehessen váltani. Az első garázsban az alkatrészlistán szinte csak alapdolgok, minimál tuninglehetőség, korlátozott javítási képességek, a másodikban már street racing cuccok, a 3.-ban meg elérhetőek a legprofibbak. Persze amcsi szemmel lehet, hogy sokkal természetesebb a különböző elit klub szemlélet, ezt innen nem tudhatom.
  • Toya
    Na látod ez az a hozzászólás ami előtt megemelem a kalapom.
    Világos, értelmes, segítőkész, lehetne vele néhány pontban vitatkozni (Nascar sorozat egyszerűsödése), de ilyen hozzászólás után kinek van ilyesmihez kedve :-) ...ilyennek kellene lennie mindnek, lehet itt értelmesen is beszélgetni úgy látom én :-)

Hol vagy, hogy zavarnak az F1-es kocsik hangjai? A pályán vagy csak Mogyoródon?
  • I-NoVa
    Igaz, és ez azért van, mert pl a nascar 1, grand prix 2 sokkal inkább szimulátor, mint a következő részek. A folytatásokban már bejött a "játékosbarát" egyszerűsítő szemlélet, azaz a realitás - játszhatóság skála erősen tolódott. Hiába jött be azóta a 3d, hiába borulnak az autók, nem egy embert ismerek, akiknek az F1 szimulátor szóról a GP2 ugrik be, és máig szinte napi rendszerességgel elő is veszik (szintúgy a nascar1-et). Igaz, egyik sem az egyszerűségéről híres, hetekig lehet finomítani a beállításokat a pályához, vezetési stílushoz, időjáráshoz, és még mindig marad min tökéletesíteni. Lehet F1 játékot kiadni úgy is, hogy a beállítások a gumik típusára és az üzemanyag mennyiségére korlátozódnak, ennek is van közönsége, még nagyobb is, mint a másiknak, DE sajnos itt jön be az emberi tényező, a megbecsülés, pozitív visszajelzések hiánya. Ha már valaki játékfejlesztésre adja a fejét, igencsak jólesik egy ilyesmi megjegyzés: "Ember, ez k**** jó lett...". Ez az, ami egy GP2-nek jár, egy Nascar-nak jár, és reméljük egy SlRedline Patch#1 után jár (vagy akár LFS S3).

Bugokrul:
    Az egyszerű scriptelési hibákról gondolom nem kell regényt írni, feltűnik, javítják, kész.
    Memóriakezelés: Ebbe igazán nem tudunk beleszólni, az objektumkezelés módszerei abszolút nem tartoznak a játékosra, neki csak az a lényeg, hogy ebből ne vegyen észre semmit, működjön minél gyorsabban. Reméljük teszi is rendesen.
    Hang: Gondolom az audioengine készítőjének egyértelműnek tűnt, hogy ami az ő gépén működik, a többin is kell, és gondolom a fejlesztő gépek sem térnek el alkatrészek terén 100%-osan, úgyhogy szépen ráhangolhatta egy bizonyos hangkártya+driver kombinációra, de sajnos ez nem jött be. Jó ötlet, hogy a motorhang több hangból keveredik, ha jól értelmeztem, akkor egy szól a motortérben, egy a kipufogón kiszűrődő zaj, és még a feltöltők hangja. A forgalomnál szimpla motorhang van, de nagyobb forgalommal, zenével, ellenfelekkel az egyszerre lejátszott wavok száma így is bőven sok (+ hangmagasságállítás, térhangzás, stb), tehát zabálja a hardware erőforrást.
    Savegame bug:
    Mivel csak főmenüből kilépésnél jött elő, ezért egyszerűen soha nem használtam a főmenü kilépését. Test track (közben ment), alt-f4 megteszi, pillanatok alatt meg lehet szokni, sok bosszúságtól ment meg. De mivel ez is a memóriakezelés miatt történik, állítólag már javították. Szintúgy sorolhatnám az olyan bugokat, ahol csúcsforgalomban iszonyat visszaesett FPS mellett nekimegyek egy autónak és az csak úgy eltűnik. Ez sem olyan bug, amire lehet külön írni autóeltűnésmentesítő patchet, mert ez is a lassulás miatt történt. Nem volt idő teljesen betölteni az objektumot, ezért nem tudta lereagálni az ütközést. Magától megjavul az FPS növekedés hatására.

Olvastam egy játékfejlesztésről készült doksit, ahol az Street Legalról is írtak, és a cikkíró hozzátette: Nagy hiba volt az Invictustól, hogy leszerződtek az Activision Value kiadóval. Kicsit fura, mert tény, hogy a feltételek sz*rok, de éhenhalni se jobb. Az Insane meg még korántsem olyan háttér, amivel korlátlan lehetőségek nyithatók meg. A Street Legal is jó referencia, egy kiadónak máshogy jön le, mint egy átlag fórumos fikázónak. Kész játék, leadott project, működik -> Meg tudnak írni egy játékot olcsón, pluszpont.

OFF: Lehet, hogy valakinek az F1 autók hangja az élvezetek netovábbja, de nekem már nagyon tud fájni tőle a fejem. 8-30 óta szinte folyamatos, az ablakot meg nem csukom be, kell a levegő.
  • Toya
    Nem is azért írtam.
    Csak azt mondom, hogy ügyesebb PR munkával sokkal nagyobb tömegeket meglehetett volna fogni.
    Valóban a külföldi reklámozás a kiadó feladata lenne ezt nem is vitatom...a videó is milyen jól vette volna ki magát a megjelenés előtt (apropó ezt láttátok a BHMS-en, a HSW-n vagy a M4Driving-on? Ja, hogy pont a szimulátoros oldalak nem kaptak rá linket és így ismételten a célközönség nem jut infóhoz...).

Az email interjút csak azért említettem meg, hogy lássátok a PR-al az Invictus is hadilábon áll, persze nekik nem is ez a dolguk :-)
    Ezen a területen a LFS Team sem más, akiktől már a második interjút kértük és küldtük el nekik a kérdéseinket :-)
  • Rosco
    végigolvastam. nem a crack verzióval van gond; az exe-hez semmi köze. egyszerűen szar a peccs, azoknak sem megy, akik bolti játékkal nyomulnak.
  • Toya
    Üzletileg nem hiszem, hogy sokat számítanánk főleg, hogy itt nem sokan nyomják az eredeti gyári cd-vel és sajnos ez egész európában így van :-(
  • bfg900
    Nem akarom ujrakezdeni a warez-nemwarez vitát és előre mondom, hogy 1 ilyen ba***gató hozzászólásra sem fogok válaszolni :), de azért egy picit furán veszi ki magát, ha valaki egy olyan közönségnek reklámozza a játékot, akik közül összesen 2 embernek van meg eredetiben, azoknak is csak azért, mert tisztelepéldányokat kaptak :) Ezt természetesen a magyar gamerekre értettem. A külföldi reklámozás meg szerintem teljes egészében a kiadó feladata. Az hogy ti nem kaptatok választ, az más téma. Ennek valószínű az lehetett az oka, hogy Tamásék napi rengeteg érdeklődő levelet kaptak és valószínű elkeveredett. Ezzel nem kimagyarázni akarom őket, csak valószínűsítettem az okát :)