316
Barracuda IV a Leghalkabb ?
-
#184 Milyen tipusú maxtor?
-
Borg #183 és 16 kb badsector lett ma rajta... -
#182 barmint raid0 ban nem szereti? mert amugy nemvettem eszre, hogy nemszeretne a fajtajan kivulieket... :D -
#181 izé rasszista, de mind1... -
#180 NA mér ??? Ő is csak a saját fajtájával érzi jól magát, a kis raszista ! :-))) -
#179 Jelen pillanatban az UDMA-100 sávszélessége sincs kihasználva igy az,hogy egy alaplap "csak" vagy egy vinyó csak UDMA 100-as azért nem kell leirni.
Egyébként,ha minden igaz öszel indul a SATA láz.Lesz Ata->Sata és vissza is átalakító.
Én addig nem cserélem le a B4-esemet amíg alaplapot nem cserélek Satásra.Addig faszán kiszolgál ez a vinyó.
Most igy jópár hét használat után NEM bántam meg,hogy a Maxtor Raid0-ás rendszert lecseréltem.
Sok pozitívum melett egy negatívumot vettem észre:valóban ,ha IBM vagy MAxtor vinyót beteszek a B4 mellé azt nem nagyon szereti... -
#178 Hát erre még várhatsz... -
#177 Ez Elég jó nem? Majd ha lehet kapni ilyet veszek
Ahogy írta laaleee a Serial ATA-s helyett ezt néztem ki.
Barracuda ATA V ST3120023A
120 GB
Ultra ATA/100
7200 RPM
9 ms avg -
#175 értem. Köszi Mindenkinek aki válaszolt! Még megfontolom a döntést! -
Borg #174 Nem.
Serial ATA csak az újonnan megjelenő alaplapokon lesz majd.
Egyébként meg ATA100 és 133 között lepkefingnyi sebességkülönbség sincs. Szal csak ezért nem érdemes maxtort venni. -
#173 Én úgy hallottam nem. Ja és ez a SERIAL/ULTRA ATA mit jelent? Az ABIT KR7A-133-as alaplapom bírja? -
#172 De a Maxtoron kívül másik vinyók is tudják az ATA 133-at? -
#171 Halknak halk a B4, melegedés abszolút nem vészes nálam sem. Majd B5-öt érdemes venni ! -
Borg #170 bár kissé offtopic ez itt.. de,
nekem most egy maxtor van a seagate helyett kölcsönbe, amig az garban van. Zsir uj 80gigás és hát... HANGOS, melegszik, méghozzá jóval jobban mint a seagate. Ráadásul nem is gyorsabb, átlagos sebességét nézve. A maxtor mindössze a winyó elején gyorsabb, a végére meg belassul a barracuda sebessége alá. -
#169 Nem akarom Raidbe kötni. akkor marad az egy 80Gb-s. Megbízható és halk ez vincsi Szerinted/Szerintetek? -
#168 Hát a 2db 40-es szerintem jóval drágább, két helyet foglal, két csatit, két tápot, duplán melegszik, dupla zajos, szóval nem. Ha mindkettőn ugyanazt tartod, akkor jó backupnak, RAID-nek, különben meg minek. A két 80-as már jobban hangzik :-))). -
#167 Ja ? Akkor OK ! -
#166 Hy All!
Eltervezem hogy veszek egy új vinyót! Ki is néztem egyet: Maxtor DiamondMax Plus D740X 80 GB
Ez ATA133-as és 7200-as fordulatszámú?
Nektek mi a véleményetek róla? Az is érdekelne hogy szerintetek megéri egyben 80Gb-set venni vagy inkább két 40Gb-set vegyek?
Előlre is köszi!
sub
-
#165 ezek ugyanugy sw raid kartyak -
#164 Megjegyzem, a 100eFt kategória alatt ez az adaptec a legkirályabb, a site-jukon is utánanéztem. -
#163 Mért ??? Egy márkátlan 10-12, egy Adaptec 22, a DEPO-n is van elég, lehet válogatni.
pl. (már írtam is régebben):
Kouwell KW-571 H ATA 100 Raid 8.4+ÁFA
Adaptec ATA RAID 1200A is 22+ÁFA
Persze ezek még cache-telen verziók.
-
#162 nemnem :D
azok lenyegesen tobbe kerulnek... -
#161 De ! Hardveresek :-)))
Amúgy beszéltem itt szervizeseimmel, ők azt ajánlják, hogy inkább vegyek majd új alaplapot abba a gépbe amiben tartom, végül is tényleg... :-))) -
#159 Tényleg, a szoftveres RAID-nek milyen előnyei/hátrányai vannak szerintetek ???
Amúgy típust tudsz mondani külön IDE vezérlőre, hogy mit érdemes ? -
#158 Hja, de a Maxtor táltos rajta így is. :-((( -
Borg #157 ATA33on nem csoda hogy lassú a seagate.. -
#156 5000 ert lehet venni udma100 as ide vezerlot szoftveres raidet is tud :D -
#155 A régebbi 10 20 GB-s hdd-ken még van egy gumiboritás körbe és azon van a info matrica is. Csak a vinyó 4 sarka látszik ki alóla -
#154 Nnna, a Seatools klassz tool, de a diagnosztikán kívül semmire sem használható, az enterprise verzió meg csak SCSI Seagate HDD-kel műxik. Suxxx...
Amúgy csak UDMA 33-as ez az EP-BX3-as alaplap amire ráapplikáltam. -
Borg #152 sopronban egy total noname boltban:) -
#151 a habszivacs ritka budos lesz ha kigyullad a nyák :D
szomszednak igytortent a vinyojava :D asszem wd volt... de ott a tap volt a hibas rakuldte a 220 at a gepre... :D -
#150 hun vetted?
bar most van vagy 6 darab ide cucc a gepben tuti nem cserelem le mindegyiknek a kabelét :D -
#149 Kösz a tippet amúgy ! -
#148 Tudja a RÁK, majd megnézem. Mindenesetre a Maxtor vígan rendez gyorsulási versenyt. Más gépen is kipróbálom azt hali, előtte meg megnézem milyen IDE van ezen. -
#147 Ja, amúgy jó súlyos kis masina, majd kétszer súlyosabb, mint egy mai átlag 20GB-s vinyigli ! Itt figyel a SeaTools a CD-men, úgyhogy megy majd a tuning ezerrel. -
Borg #146 De azon nincs ATA100 nem? köztudottan a seagatek marha lassuak ATA100 alatt...
Egyébként mozesapo nincs gumiboritás rajta, hanem az elektronikán van habszivacs+fémboritás. -
Borg #145 tegnap vettem 2200-ért 60centis fehér csőkábelt... -
#144 mar nincs -
#143 Hali
Ezeken a Seagateken is rajta van a fekete gumiborítás ? Le lehet azt szedni gar vesztés nélkül ? -
#142 Majd berittyentem egy P4-be is.