316
Barracuda IV a Leghalkabb ?
-
A taskmanó szerint (agyontucsingolva WinMX) 2%, ha további diszkműveletekkel végleg meghalasztod a gépet, akkor sem megy sokkal feljebb, ilyen az XP kernel :-))) -
alapjaba veve ott van a gond hogy a winmx 30-40% os cpu idot hasznal, meg ha nem is toltesz le... -
Neeeem sima ADSL-em van, úgy 48Kbyte/sec-el jön az anyag, csak éppen 40-50 szálon átlag (közel száz dolgot töltök egyszerre :-))). Plussz felfelé is igen szépen.
Ez kilóbájtban semmi, de az, hogy kismillió szálon ír és olvas a HDD, teljesen megöli még a 2Mb cache-es Barracuda-t is (anélkül valszeg. meghalna) ! Hidd el elég az neki, néha már rúg is egy-egy nagyot (szó szerint :-))), de még megy.
ÉS hiába van a proci szabadon, mégis bármilyen file művelet csigává degradálódik, ezért megpróbálok a 20GB-s Maxtorrol élni közben :-))) Term. SCSI-n ez nem nagyon fordul elő, ez tapasztalat, csa kinek van rá pénze otthonra.
Tegyük hozzá, hogy a WinMX még csak nem is memory-mapped file-t használ (mint pl. egy flashget) ! -
ez igen erdekes otthon gigabit halozat van hogy tulterheli neked a winmx az ide bust? :D -
Mivel-mivel, hát WinMX-szel :-))), már szerda este óta megy folymatosan és még mindig nem krepált be, pedig az XP szinte fagy az IDE túlterhelésétől (a fejek citeráznak, mint Orsós Vendel és cigányzenekara). De valszeg. ma este leállítom, ha hazaérek munkából, mert a HDD lehet, hogy bírja, de én már szeretnék aludni otthon. DE az is lehet, hogy hagyom még, hagy főjjön a saját levében, végül is 3 év garim van rá, csak kibír egy hetet :-))) !
(jah, a WinMX egyébként egy file-share proggy, főleg broad-band-re, csak én szeretem túlterhelni úgy 10x-esen legalább)
Csak úgy tudom használni a gépem, hogy egy 20GB-s Maxtoron nyomulok mellette, de így is szinte kampó a gép (2%-os prociterhelés mellett !), ha nem lenne cache a Barracuda-ban, nem tudom mi lenne :-))). -
há az télleg bazi sok... :-))) -
hmm -
Az eredményt írd le... :)
Mivel teszteled? -
Most hardtesztelem az édest ! Napok óta megy éjjel-nappal, folyamatosan 40-50 szálon írva + tucatnyin olvasva. HA egy hetet kibír, már jó... :-))) -
Szívesen :-))) -
Nekem Seagate Barracuda 40 gigás van... és nem melegszik a 6500.ös 20gb-s quantum lct az jobban melegszik... -
attol fugg mit tekintesz atlagnak... ha egy 4500 as quantum lct sorozatos vinyot akkor igen annal jobban melegszik, de nemsokkal -
Jólvan na, igazad van...:)
133-at csak elírtam!
Amugy nálatok is melegszik a Barracuda IV?
Kissé melegebb az átlagnál lehet, hogy a 7200 miatt?
Megnézem Smart progival... -
mar talaltam de koszi az oktatast. -
Tudod: google, altavista stb., vagy bonyolult ??? :-))) -
Borg #210 bármilyen smart progi, vagy checkhddtemp -
Borg #208 Megvan a gondom forrása, lásd PSU topic:( -
ja -
Borg #206 Ez mind szép és jó is, csak az nem ATA133, hanem csak ATA100:)
Amúgy meg a megbizhatóságáról inkább egy év múlva tárgyaljunk újra:) -
Tegnap lesz egy hete, hogy megvettem az én kis Seagate Barracuda IV 40GB 7200 ATA133-asomat...
Nem tudom, hogy a többi milyen, de ennek nincs hangja, legalábbis a Titán... hűtőmtől nem hallani semmit a vinyó felől, tán nem is megy...
Dehogynem, mint gólyafos a levegőben, már ha az is ennyire gyors :)
A lényeg: halk, eddig megbízható, gyors...:)
Mondjuk eddig nekem csak egy állandóan kerregő 500MB/800MB/600MB-os vinyóim voltak, de a környezetemben már találkoztam 13GB és 80GB-ossal is :). -
Én örülök ha műxik, most úgysem megy a digitalizálás éppen, file sharing ra meg ez is jó. -
lenyeg ohgy sikerult etlepni a 33 mb os hatart, vegre volt ertelme a 80eres kabelnek :D meg ha ez pufferelt adat is :D -
Ja, elég nagy f@szság üzem közben tesztelni, az tutkó ! :-))) -
nekem meg soha nem volt bajom a vinyoimmal, szoval meg optimista vagyok a megbizhatosag terén :D kop kop kop :D
mas megneztem a diskjugger speed testjeben a vinyo atviteli sebesseget, 11 es 36mb között mozgott. igaz folyamatosan toltottem le közben, lehet ez is bezavar am :D -
Úgy valahogy, most perpé nekem is az a lényeg, hogy az adatok ne sérüljenek + ne melegedjen a drága. -
Borg #199 nah, fine-tuning az már jó.
per speciel max megbizhatóságra állitanám, azt hawaii.. minek nekem +1MB/s -
Miért, el tudok gÉpzelni egy utilt, amivel lehet állítani, hogy hőfokra/speedre/megbízhatóságra/hangra optimlizáljon, fordulatszámot, cache-t és minden okosságot menedzselni lehet ! AZ már döfi lenne ! :-))) -
Borg #197 Winchester tuning ja:) az hiányzik már csak.. amúgyis olyan "megbizhatóak" a mai HDDk..
-
Jah, már én is tudom, de reménykedtem, hogy némi tuningra is jó, ha már eredeti Seagate ! :-))) -
Borg #195 Azért elég profi kis tool, nem is tervezték másra csak diagnosztikára. -
Hát nem egy nagy vaszizdasz, de fizikai hibákat legalább megtalál, bár akkor már régen rossz. Én azt hittem, hogy tök cool kis utility, de csak hibavadászatra jó. -
Borg #193 mi van a seatoolsal? -
A seatools elég prosztó, de legalább már csak ismeri a seagate hdd-t nemde :-))) -
Borg #191 pending reallocated sectorod ninsc, tehat fizikai serult sector 0
spin up time az egyedüli ami talan kicsit rosszabb, de többi szerintem jellemzö egy seagatera... Seatoolt küldd rá, az kiirja ha gond van. Ha az nem ir semmit, addig nem kella aggodni szvsz. -
Az a Fitness 41%-on van...Nem gáz ? -
Borg #189 jah, ez átlagos kép egy barracudához, mások a standardjai.
Mindenesetre én jövö héten bemérem a gépet multiméterrel, hogy hol mennyi volt, ingadozások stb, sőt lehet még garba alaplapot is cserélek, aztán majd kiderül. Személy szerint idegesit hogy mit össze rakoncántlankodik a gépem mostanság.. -
Az enyém ilyen ,amióta megvettem:
Seagate B-IV :
-
Borg #187 tedd azt, szerintem nálam nem a winyó a gond, legalábbis 3 héten belül 2 winyó statisztikából ezt kell levonjam... -
Pedig ilyet akarok venni -
Borg #185 80GB 7200 D740X
Ma reggel nem akart indulni a win, csak miután felvillant a HDDled a táblázatot követően,e gyszerűen szétfagyott a gép.
Win install benyom, repair mode, az maintenancolt valamit a winyón,e gy restart és megy minden jól.
DFT,seatool stb semmi hibát nem ir, csak a chkdsk talál 16KB BAD-et.
Smart meg e szerint változott meg: