15042
Minden amit a II. világháborúról és a Harmadik Birodalomról tudni lehet
-
#9580 Kb. -
#9579 "Ügye a hadiiparról van szó, de egy jó ötletre egy rakás teljesen használhatatlan ostoba ökörség jutott, amiről még a mai napig is élvezkednek a nácifanok."
Ha még csak a hadiiparban lökték volna a fasságokat. A Breitspurbahn
Érdemes elolvasni még a ¿Qué tapas hay? 2013.12.17. 14:24:40 kommentjét. -
Slinky Cyle #9578 egyetértek.. teozófia, anyámkinnya, illumináti, templomos szarságok, meg a többi.
ezek ugyan úgy jelen voltak amerikában is, europában is mindenhol.
amerikában is ugyan úgy végeztek sterilizációkat, csak nem olyan ipari mennyiségben.
persze a győztes fél mindig szépít a történelmen és nem nagyon hangoztatja a saját hibáit a múltban, viszont a legyőzött ellenség hibáit mindig igyekszik kiemelni és ezzel is igazolni saját létjogosultságát -
Slinky Cyle #9577 eugenika.. a múlt század találmánya. Nagyon sok ilyen dolog van, ami mára tökéletesedett.
Szerintem valahogy úgy indulhatott ez a dolog, hogy darwin kitalálta, leírta, aztán sokan mások is megértették, és egyet értettek vele.
Majd tovább gondolták az elméletet, és olyan dolgokkal kezdtek el foglalkozni a kor gondolkodói, hogy hogy alakult ki az ember a majomból, hogyan lett inteligensebb, hoszabb élete, "jobb" ember stb .. Tudták, hogy a házi állatokat és haszon állatokat hogyan lehet módosítani mesterséges szelekcióval, hogy több húsa legyen, nagyobb takarmány együtthatója, gazdaságosabban tarthatósága, nagyobb bundája (juh) stb..
Ezt a gondolatot már csak alkalmazni kell az emberre, és voila.. megszületett az eugenica.
A mesterséges szelekció mindig két dologból tevődik össze, akár haszonállatról, vagy haszonnövényekről van szó.
A satnya, értéktelen egyedek kigyomlálása, levágása, és a szaporodás meggátolása.
És a legértékesebb egyedek gondos kiválogatása, majd erőltetett szaporítása.
Egy emberöltőn belül is hatalmas változásokat lehet így létrehozni egy fajon belül. Akár egy új fajt is.
Ha belegondolunk.. pl a szilva is a kis kökényből lett nemesítve.
A több száz féle kutyafajta meg a vad farkasból. A disznó meg a vadkanból jöhetett létre.
Szerintem nagyszerű ötlet, hogy az ember is lehet sokkal okosabb mint ma.
Lehet sokkal egészségesebb, szebb, inteligensebb, vidámabb, fiatalabb, stb.. minden jellemzőjét meg lehet változtatni, egy adott irányba eltolni.
Mi emberek is csak állatok vagyunk végső soron és ránk is érvényesek a természet törvényei.
Szerintem nagyon jó elképzelés, de nagyon fontos lett volna hogy humánusan, erkölcsösen és óvatosan kezdjünk hozzá a saját fajunk nemesítéshez.
Az viszont nagyon nagy baj, hogy a nácik miatt ez az elképzelés sátánizálódott.. mert ezt is a csúnya rossz és gonosz nácikkal azonosítják.
Az eugenikából fejlődött ki a modern genetika, a mikroszkóp és elektronmikroszkóp, meg a modern kémia segítségével.
-
DantesHUN #9576 Ahhoz képest ,hogy nem érdekelnek a zsidók te hoztad fel, és csak te pörögsz a témán. -
DantesHUN #9575 Annyira hittek a tudományban ,hogy fekete mágiás szarságokkal kábították egymást, Himmler meg önmagát Madarász Henrik reinkarnációjának tartotta. Nagy fene tudomány...pff, mint a jós műsorok délelőttönként.
A nagy technikai feljlődés, hm, voltak előre mutató fejlesztések nem is, egy, aláírom, ez tény. Ügye a hadiiparról van szó, de egy jó ötletre egy rakás teljesen használhatatlan ostoba ökörség jutott, amiről még a mai napig is élvezkednek a nácifanok, hogy micsoda csodafegyverek, pedig még poénnak is rosszak. -
#9574 Nem minden, csak éppen amit írsz az ökörség. Oszt, ha X év után a diktátor taláj új ellenséget, aki nem fér bele elképzeléseibe amibe pl. te is bele esel...? Hm...?
Az eugenikáról meg bebizonyosodott hogy tudományos alapja gyakorlatilag nincs, a rasszizmus gyakorlatilag féláltudományos támogató jelensége.... -
Slinky Cyle #9573 Most az a baj hogy azt hiszed hogy én utálom a zsidókat vagy mi?..
Én leszarom a zsidókat, teljesen közönyös vagyok velük szembe.. nem szólok hozzájuk, ők se szólnak hozzám, nem bántom őket ők se engem.
Az sem érdekelne, ha elfoglalnák afrikát, vagy kínát, amíg engem nem érint a dolog.
De ugyan úgy leszarnám ha az egész arab világ, fél afrika és a közel kelet neki ugranának izraelnek és millió számra gyilkolnák a zsidókat.
Leszarnám.. miért? mert engem nem érdekel a zsidó téma.. de úgy tűnik mások állandóan ezen lovagolnak, és mindent ezzel akarnak összemosni..
-
Slinky Cyle #9572 Ezt most mér??
Miért nem szabad leírnom a véleményemet?
Azért mert legyőzték a nácikat már minden a gonosztól való ami a náciktól van?
Én sem értek egyet a háborúval.. pacifista vagyok, a békét szeretem. De nem vagyok elvakult.
A "rossz" nak mondott, betiltott gondolatokkal is kell foglalkozni, és néha felül kell vizsgálni mindent, mert lehet hogy tévedünk.
Sokszor kiderült már az emberi történelem során, hogy az ember hajlamos tévedésbe esni. -
Lacusch69 #9571 "A zsidó és "faj" alapú törvényeknek is sok "tudományos és technokrata" szemlélet alapja van mi...?"
Ez azért ebben a formában összemosás és csúsztatás.
A valóságban az egyik még nem zárná ki a másikat. -
#9570 Szerintem ezt most fejezd abba... Nem te vagy az első ezzel a kevéssé vicces megközelítéssel, elődeid elég hamar repültek innen.
A többeieknek. A topikleírás félrevezető lehet az "és" utáni részt törölni kéne, mert egyeseket nagyon felbátorít... -
SZUsszan #9569 -
Slinky Cyle #9568 én az eugenikával is egyet értek.
Akkoriban még nem volt genetika, nem tudtak a DNS ről sem. Csak annyit tudtak, hogy egy sérült embernek nagyobb eséllyel születik sérült utóda. Az okos, inteligens emberek gyermekei is hasonlóan sikeresek általában.
Szerintem az egészet még darwin indította el. és amerikában is nagyon népszerűek voltak az eugenikus ideológiák, meg máshol is.
A céllal nagyon is egyet tudok érteni.
Csak a módszerekkel nem értek egyet. De akkoriban sajnos .más volt az erkölcs
Az emberek meggyilkolásával akartak gyorsan elérni valami eredményt. pedig ha nem kapkodnak és humánusabban csinálják, értelmes lett volna a dolog.
Nem gyilkossággal, hanem családtervezéssel, a genetikailag beteg, sérül emberek kiválogatása, társadalmilag nem megkülönböztetve őket.
Viszont a genetikai betegek utódainak genetikai feljavítása, kiválogatott DNS ekkel.
Kiválogatni a világ legokosabb embereit, a leg egészségesebbeket, azokat akik képesek hosszú életkort élni úgy hogy lassabban öregednek, a legszebb, legokosabb, leg egészségesebb, korához képest biológiailag legfiatalabb.. egy millióból a legjobbat.
és nem kell hogy minden ember mesterségesen kezelve legyen..
hanem csak aki akarja, megfelelő felvilágosítás után.. mint pl a gattaca c. filmben.
A súlyosan genetikai fogyatékkal élő egyedeknél meg állami segítséggel, ingyen szociális ellátással lehetne igénybe venni.
pár száz év alatt mennyit tudott volna fejlődni az emberiség.. lehet mindenki 200 as átlag Iq val rohangálna, már régen megoldottuk volna a mesterséges inteligencia problémáit, senkinek nem kellene fizikai munkát végeznie.. a munka elavult lenne, helyébe a szórakozás, társadalmi élet, egészség, család, kreativitás lépne..
és a munkát az emberek kedvtelésből, szórakozásból végeznék. .. persze ezen lehet röhögni, megmosolyogni
De ha belegondolsz, hogy 150 éve ha azt mondta volna valaki, hogy a jövőben az emberek majd parkokban fognak futni, szórakozásból, kedvtelésből, meg nehéz súlyokat fognak emelni.. kiröhögték volna, és bolondnak tartották volna.
-
Slinky Cyle #9567 A zsidókergetésnek több oka is volt.. és teljesen logikus reakció a balfourd-cionista szerződésre.
A zsidó bankszektor gyakorlatilag elárulta a német hadipart, tönkre tette a háború finanszirozását.
Egy részt ez jó volt, mert így legyőzték a német expanziót, elárulták belülről a német országot, és létre jöhetett izrael az angol palesztin gyarmaton.
Másviszont, ha a nácik győztek volna, most nem lenne ez a rohadt nagy pénzszivattyú az egész világ felett.
Azt értem, hogy van olyan hogy önző érdek.. meg egománia, meg harácsolás..
de annak mi értelme van, hogy mindenkit eladósítok, nyomorba döntök, és csak gyűjtöm a pénzt milliárd tonna számra..
Már tíz naprenszert is vehetnék belőle, de még mindig nem elég.. és dögöljön meg mindenki, aki nem tartozik nekem.
Szerintem ez a hozzáállás a legsúlyosabb elmebetegség ami megkeserítheti az ember életét.
Az ilyen embereket gyógyintézetben kellene kezelni, és boldogság, meg közösségterápiával kéne kezelni hogy észre vegye, hogy nem csak egyedül él a földön.
-
#9566 Milyen gyógyszert vagy drogot szedsz...? Elég erősnek tűnik... Olyan tudománytalan baromságok mellett is állásfoglaltak mint az eugenika...
A zsidó és "faj" alapú törvényeknek is sok "tudományos és technokrata" szemlélet alapja van mi...?
Édes istenem, egy újabb hobbinácira volt már csak itt szükség... -
Prof William #9565 A holdon és marson pedig már minimum 20 éve horogkeresztes zászló lobogna. -
Slinky Cyle #9564 ha a nácik nyertek volna, ma nagyon sok nehéz probléma meg lenne oldva.
meg a másik, a nácik elejétől fogva technokraták voltak, kiálltak a tudományos, technikai fejlődés mellett, és rájöttek, hogy ezekkel az eszközökkel lehet megoldani a világ gondjait.
Ha győztek volna, lehet már fél úton járna egy mély-űr expedíció a proxima kentauri felé.
-
Renegade #9563 hát srácok, megnéztem tegnap a furi tank kalandjait, és sosem hittem volna, hogy ha egymás mellé teszem a transzformáló 4 és a Fury utolsó fél óráját (mindkettőben az, az epic csata), akkor a Transformers 4 köröket ver logikában a Furyra. Pont olyan volt, mint a 300 zárócsatája, bár abban is több logika volt :( -
#9562 Illeszkedne a világ leértelmetlenebb fegyverei sorozatba. -
#9561 Talán. Bizonyítható lett volna az, hogy az idióta parancsokkal szembemenve lehet erőforrásokat megmenteni és azt, hogy a bajszos pojácának gőze sincs a hadviselésről. -
robgros #9560 Pusztán elméleti kérdés részemről. Gyakorlati haszna lett volna-e a keleti frontra nézve-főleg a későbbi események szempontjából-, ha Sztálingrádnál Hitler tilalma ellenére a bezárt 6. hadsereg sikeresen kitör és bár a várost ugyanúgy elvesztik, de a hadi erejük megmarad? -
#9559 egyik kedvenc képem -
#9558 -
#9557 Jól látom, hogy nem sikerült beakasztania? Mert akkor aztán ez fájhatott. -
#9556 passz.
-
Renegade #9555 utánpótlás szállítás? menekítés? -
#9554 telt ház
-
Freeda Krueger #9553
kis érdekesség.... -
#9552 Wow, soha nem láttam még ezt a képet Pearl-ről. -
#9551 -
#9550 Closeup of 14" mount being replaced on the USS Pennsylvania BB-38, Hunters Point Naval Yard, April 1945.
-
#9549 corsair -
Freeda Krueger #9548
Én is,de túl egyszerű lenne a törzsközönségnek szerintem
-
Rue East #9547 Gondolkodtam, hogy beteszem majd feladványnak. :D -
Freeda Krueger #9546
ismerd fel ,haladó -
#9545 -
Freeda Krueger #9544
jó zsúfolt -
Pares #9543 1940 szeptemberében még nem lehetett több mint öt évre előre látni, hogy mi lesz a helyzet, és nem úgy nézett ki, hogy a németek veszteni fognak. Mint esemény, igen is sikeres volt. Az egész csak a geopolitikai helyzet alakulásán múlott... -
Lacusch69 #9542 A bregyókat simán levertük '39-ben. -
Rue East #9541 Sikerült helyett sikert akartam írni.
Részemről nem tartom annak. Történelmileg az csak egy szempillantás volt.