101020
.
-
#86036 Miért van az, hogy akárhányszor előjön valami vita, mindig megjelennek a fanboyok is, akik fröcsögve védik a sajátjukat... Ha képtelen vagy objektíven beleszólni a vitába, akkor inkább ne tedd. Leszarom, hogy milyen Honda-d van. -
#86035 a furat -löket aránya hogy függ össze a motor méretével?
ez konstrukció és nem mértefüggő,egy kétszelepes hemi hengerfej nem bír kiszolgálni egy 6000-et pörgő rövidlöketű motort -
#86034 Az első hsz-edből ezt lehet kivenni. 2.-ból már nem:D -
#86033 ezt írtam volna? -
#86032 Tehát akkor tartósabb lenne egy kis köbcentis motor mint egy nagy? -
#86031 egyébként próba képpen pörgess 4000-en egy v2-es japán sportmotort meg egy harley-t
ugyanazon a fordulaton vajfinoman pörög az előbbi,míg a harley-ből majd kiugrik a blokk
aztán utána kézbe kellene venni mindkettő hajtókarát meg dugattyúját aztán kiderülne hogy a harley-é 4 -szer nehezebb meg dupla akkora úton jár
-na ott a különbség,ha valamit megöl a fordulat akkor az a harley lesz -
#86030 a dugattyúsebességet senki sem veszi számításba ami sokkal fontosabb mint a fordulatszám
egy gázturbina v. turbó forog akár 100000-et a fordulat nem jelent semmit
minthogy a vezérlésnek gyújtásnak injektorrendszernek is tök érdektelen hogy 4 v. 8 ezeren pörög a motor
az irányt változtató alkatrészek súlya és csak lökethossz kérdése a fordulatszám,és ebben pont hogy a hosszúlöketű hemi motorok vannak hátrányban -
#86029 Nem akarok nagyon beleszólni ebbe a motor dologba,de mindkettőnek megvan az előnye és a hátránya is. A nagy disznó 8 hengeres lófaszt nem forog normális autópálya tempónál,vagy városinál, míg a 4 hengeres minimum 3000 környékén van. Nagy köbcenti alul is nyomatékos,hót fölösleges agyon pörgetni,szembe a kis köbcentissel aminek 4000 körül jön meg az ereje. Csak ott már bőg mint az állat. Félre értések elkerülése végett! Én is 4 hengeres autót használok - még sajnos - . -
#86028 igen azért látni minden második izom autóban négyszázakárhány kubikincses hemi motort....okos vagy(Y)
másik kommentedre meg csak annyit, hogy az én civicem 13 éves, 201000 km-rel és a motorhoz nem volt nyúlva, köztudott, milyen pörgős motor van benne
arról nem beszélve, hogy a 4gen hondák zöme 89-90es évjárat, azaz 20 éves, és annyi van belőle mint a rossebb...1gen crx ismét előfordul szintén pörög mitn állat és szemeztem olyannal is, 84-es évjárat makulátlan állapot...ja hogy ez biztos kivétel...na menny te a fenébe, és legközelebb amerikában jársz vedd le a hegesztőpajzsot mert nem látsz szart se -
#86027 Mindegy, hagyjuk. -
#86026 jah pláne a 30 évesek a szétesős japánok:)
a 99-es dodge ram-et haverom meg úgy adta el,hogy aláiratott egy papírt a vevővel hogy semmi szavatosságot nem vállal rá:)
ő volt a második tulaja az amerikai után,csk hengerfejes volt /5 liter v8 200000 km. / és ömlött mindenhonnan az olaj ahol volt benne
a corvette bajait 30000 mérföldtől nem is írom le mert akkor teleírnám a sg
még egy betegágy voyager van a csapatban ami az 1.3-as vételár után 1 hónappal már 2 millióban volt:) -
#86025 'az USA-ban addig nyúznak egy autót, amíg az szét nem esik"
ugyanmár!
a magyar autók fele nyugatról jön és mi még lerágjuk a csontról a maradékot
az usában sokkal egészségesebb autók kerülnek a bontókba mint nálunk,és az autók átlagéletkora is jóval alacsonyabb
természetes is ahol 6%-os a forgalmi adó és 3-5-ször magasabb az életszinvonal ott nem kérdés hogy a kislány kap-e beetle-t a szülinapra
nálunk meg a többség örülhet ha a szülei a jogsiját kifizetik
egyébként Csocsó autója hány éves?
nekem van két 30 éves meg egy 6 éves
de megkérdezhetjük itt a többieket is
-
#86024 Miről beszélsz? Ez a motorcserésdi max itthon divat, mikor dízelesítik meg gázosítják az autókat, mert nem bírják fenntartani (sokat akar a szarka alapon). Nem jellemző a motorcsere, max tuning miatt. -
#86023 Más az, mikor tönkre megy szellőző rostély, és más az, amikor a motor összeszarja magát 200k km után. Nem mindegy, hogy mit mennyibe kerül javítani. Lehet, hogy az USA autók szarul néznek ki 20 év után, de MENNEK. Míg egy japánt nem láttam 20 évesen az utakon.
Reménykedtem benne, hogy van annyi fantáziád, hogy kitalálod a mondat lényegét, hát nincs... A lényeg, hogy az USA-ban addig nyúznak egy autót, amíg az szét nem esik. A fekákon és az arabokon kívül kevesen cserélgetik 4-5 évente a kocsijukat.
De ez megint teljesen megváltozik, mert manapság, már mindenki lízingeli a kocsikat, és ezért tűnik újnak az autópark. -
#86022 Szerintem ez Isten kiraly :P Bar enis nagy rajongoja vagyok a 69-es Charger-nek,de ez is,es a mostani szeria is nagyon utos lett szerintem! -
#86021 'nem jó minőségű,hanem tartós"
'Ott szószerint elhasználják az autókat, nem pedig csak simán használják"
ezeket a bölcsességeket majd megpróbálom feldolgozni,de egyenlőre nem megy-bocs -
#86020 jó igzatok van, de iszonyat fel tud idegesíteni, ha valak baromságokat ír és nem látja, hogy mindenki más az ellenkezőjét állítja -
#86019 ésszel -
#86018 "Nem is tudom hol közlekednek napi használatban a 25-35 éves amerikai vasak."
Azért azt ne felejtsük ki, hogy nem biztos, hogy ugyanazt csinálják most, mint 25-30 éve, ergo nem biztos, hogy a mostani autók megélnek egyáltalán ennyi időt.
Ez Európai, és japán vasakra is igaz.
Milliószámra vannak itt is 25-30 éves vasak... -
#86017 Azért a hangnemeden visszavehetnél, eddíg kultúrált keretek között ment a vita... -
#86016 és attól olyan rohadt tartós, hogy kilakatolnak egy autót, meg bebasszák a zsír új motort bele? gratulálok bazmeg és azt mondod a japán meg szar és széthullik, neked tényleg kéne egy amcsi vas hogy szívj vele aztán meg egy "szar" japán -
#86015 Megfelelő? -
#86014 Látom, már az olvasás se megy:
#86004:
"Nem azt mondom, hogy jó minőségű, hanem azt, hogy tartós! A kettő nem ugyanaz."
De mondom, hagyjuk. Nincs értelme. -
#86013 vki tudna nekem erről bármi féle infót mondani ?(mármint a skyline-ról)
KÖSZ
-
#86012 Subaruból ha jól tudom, akkor a Tribecát ott gyártják, viszont tényleg minden mást Japánban. -
#86011 Igen. Engem ez idegesít a legjobban,hogy Németországban készült,de Európában nincs hozzá alkatrész:D
-
#86010 subarun kívül szinte mindent ott gyártanak volt is erről egy cikk hogy a voyagert graz-ból jön az ml meg az usából:)
nem egyszerű kiigazodni -
#86009 Ja,van még Audi és VW. De lehet azok egy részét ott gyártják... -
#86008 persze hülyeség de nem is ez a lényeg-különben is 2001-es cikk
csak ezért szúrtam ide:
'okoskodni persze lehet, mert a szomszéd Jocó is megmondta, hogy fos az amerikai, mert neki volt egy gázosított, szétberhelt Caprice-je"
biztos jocó írta ezt is -
#86007 "A legmegbízhatóbb európai márkának a BMW és a Mercedes bizonyult az elmúlt 20 év felméréseinek tükrében."
Még jó,mást nem is nagyon visznek oda... -
#86006 consumer reports -
Borg #86005 Mi pl most vettünk a céghez egy profi nedves és forgács porszívót. Nem volt olcsó, ellenben geci drága.
És közel sem szív úgy, mint az AEG-m itthon :) A hangjáról nem is beszélve. -
#86004 Hát végülis igaz. Nekem ér a legkevesebbet a tapasztalatom, aki élt az USA-ban, és elsőkézből tapasztalta a dolgokat. :)
Nem azt mondom, hogy jó minőségű, hanem azt, hogy tartós! A kettő nem ugyanaz.
De mindegy, hagyjuk az egészet inkább. Nincs értelme vitázni. -
#86003 Találkoztam én már profi Kärscher takarítógéppel is. Hidd el nekem, hogy az az ancient hoover kurva jó :DD -
Borg #86002 De csak addig, amíg nem találkoztál JÓ modern porszívóval. Nem a tescoban kapható 10-20 ezres HEPA filteres szarokból kell kiindulni.
Tedd egymás mellé egy dysonnal, vagy egy jobb AEG-vel, és a teljesítmény/fogyasztás arány sehol se lesz. -
#86001 Hoover? Hogy a faszba ne gyártana :DDD
-
#86000 A maradékot azért nem hiszem el, mert van egy ismerősöm, aki amcsi vasakat restaurál, meg egy másik, akinek van amerikai autója. -
#85999 Jó,hogy mondod,épp most keresek takarítógépet. Gyártanak vizeset is? Halál komolyan kérdem:D -
#85998 engem meggyőztél:) -
#85997 A háztartási gépes részt alátámasztanám. Van a cégnél egy ránézésre minimum 25 éves hoover porszívó, és odabasz minden újnak.