101020
.
-
#86076 -
#86075 sajnos mostanában bármilyen autót nézünk rohadt zsúfolt a motortere de ilyen szempontból szerintem csak azonos korú autókat szabad összehasonlítani
az én mazdáimban pl. simán beállok a motor mellé:) -
#86074 azért ellenpéldát erre is lehet mondani ezret
egy karburátoros autón 20 féle vákumcső mozgató mechanika van egy injektoroson meg széthúzok egy stekkert meg csövet aztán le lehet venni a helyéről
vagy egy common rail üzemanyagrendszer áll egy pumpából meg egy gyűjtőcsőből,egy hagyományos adagoló a centrifugálszabályzóval mindenféle vákumdobozzal betakarja a fél motort
de ugyanez a helyzet egy régi láncos vezérlésnél,ahol a feszítőig egy órát bont az ember és örül ha kivétel nélkül oldani tudja ,míg egy szíjason meg kézzel lefordítom a bordáskerékről és vissza is tolom rá
vagy pl. egy lapkás felülvezérelt motorra simán visszatehető az 1 hengerfej egy v8 nyomórudas amerikain 2 van és hiába jelőli meg valaki a 16 rudat egyenként akkor is be kell lőni 16 szelepet a végén -
#86073 Ezzel egyetértek. Kurvára nem mindegy, hogy havonta veszel 3000ért valami szart, vagy 5 év alatt egyszer van baja, viszont akkor levesznek 3 kilóval.
Erről jut eszembe: ma voltam bontóban =)) Lesz fainos újszerű padlókárpitom, gyári könyöklős középboxom, meg penge projektoros lámpáim (ezek mondjuk újak).
Motorháztetőt még nem vettem, az drága. :D Viszont azt találtam ki, hogy valamivel ki kéne dekorálni.. Csak még nem tudom mivel.. -
#86072 Mondjuk szerintem az is részben hozzátartozik a közvetett megbízhatósághoz, hogy 50x könnyebb és olcsóbb szerelni. -
#86071 szerintem semmi gond nincsen a vitával,sőt akkor van értelme egy fórumnak ha ott vita megy természetesen normális stílusban és addig míg nem nézzük le a másikat vagy nem kezdünk el személyeskedni
mikor napokig csak a totalcaról vagy a használtautóról jönnek a linkek az baromi unalmas,de ha kipattint egy vitát akkor az onnantól érdekes
el szoktam olvasni mások vitáját is és van hogy tanulok belőle rámegyek egy-két linkre amit beszúrnak stb. -
#86070 Hozzatennek annyit az elozo napi temahoz, hogy en lassan 8 eve elekk itt nin stop de en nem mernem kijelenteni, hogy melyik elobb esik szet. Ez az egesz szemelyes tapasztalat. Azert mert ICram azt mondja hogy a feka csajok akrobatak az agyban es a feherek nem tudnak semmit attol meg nekem akar lehet total ellenkezo tapasztalatom is.
Valoban tobb amcsi tragacsot latni az utakon mint japanokat, mivel 30 eve nem volt divat japan autokat vasarolni.
Ezenkivul meg kell nezni a reportsokat, hogy melyik auto mikor megy tonkre es a tulajok mennyire boldogak az autoikkal.
Nekem volt 120ezer merfoldes dodgeom. szar volt a legkondi, fojt az olaj belole stb... most van egy 120 ezres toyotam es nem gyengen sokkal tobbet nyustolom mint a dodgeot megis jobban birja.
De lehet az is kozrejatszik, hogy egy 20-30 eves amcsi autohoz egyszerubb, olcsobb alkatreszt talalni es javittatni mint egy 10 eves japan-t vagy europait. Es biztos vagyok benne, hogy az amcsi dogok nem birjak sokaig komolyabb szerviz nelkul... nem tovabb mint a japanok.
Mondjuk nem ertem mi a lenyege a vitanak... talan az, hogy most ma ezen a heten kinek legyen igaza es ki az okosabb, de ha autot akarsz venni, ne azert tedd mert joskapityunak ez volt es ment 120 gazillion decimetert vele anelkul hogy lerobbant volna.
Baratnot is aszerint keresel, hogy fekete haju legyen es spanyol mert azok allitolag tovabb elnek es kevesbe betegeskednek mint a szoke feher csajok?!?! -
#86069 :ÐÐÐ rohanok -
#86068 :D -
#86067 -
#86066 sorry -
#86065 Ajtón... -
#86064 ez hol folyhatott be ez a sok iszap????? -
#86063 na jó könnyű úgy 40 éves cadillac-el furikázni hogy komplett motorblokkot v. váltót veszel hozzá bagóért,vagy becseréled egy felújítottra a lefutott motorodat
volt 3-4 féle alapmotor 2 váltó aztán azt szerelték a yacht-tól a fűnyíróig mindenbe
persze ennek is meg van az előnye,de ezt mi is ismertük a 80-as években mikor 5-6 féle autónál több nem létezett
de ma már amerikában is max a veteránoknál működik ez
-
-
#86061 Pedig én nem sokat láttam belőle 15 év felett. Szinte egyet sem. -
#86060 de attól nem hullik ki 10 évesen egy japán autó mert amerikában van -
#86059 Voltam idén a gyárnál, eléggé le van pukkanva az egész. Ugyanakkor újra gyárt motorokat az Indian is. -
#86058 és? én végig az amerikai piacról beszéltem. -
#86057 Szerintem a legtöbb gyártó már a múltjából él. -
#86056 Hála az égnek végre valaki akinek agya is van :DDD -
#86055 igen akkor nézzük ezt a kommentedet... -
#86054 naja valszeg sok olyan amerikai veszi majd meg akiknek v. apjuknak chargerjük volt fiatalkorukban
meg a világban még pár amerikamániás a harley mellé
ha ez eltartja a gyárat akkor semmi gond,a harley is elél a legendából
/bár most rohadt sok embert elküldtek mert csődközelben vannak/
de ez már inkább legendagyártás mint autógyártás,mert gondolom ezt a chargert sem kell összevetni egy sportautóval meg semmivel sem
jó erős meg dübörög
persze az is kérdés hogy miért hajtja 30 éve az amerikai autók 30-40 %-át japán motor? -
#86053 ...
nézd meg, hogy miből indult ki az egész vita... annyit segítek, hogy egy piros autóból. -
#86052 az olaszoknál meg sok a régi fiat 500 meg vespa-mert kötődnek hozzá
ez még nem jelenti azt hogy egy honda supercub ne lenne jobb -
#86051 szerintem egyedül te vetted a helyszínt usa-nak én általánosságban beszéltem róla...összességében szerintem exkluzivabb egy régi usa vas mint egy japán, de egy japán öregfiubol több van(kivétel ezalól a japánban található temérdek sok datsun és barátai) -
#86050 Megjegyezném az objektivitásról, hogy soha nem szerettem az amcsi autókat, néhány klasszikustól eltekintve, és valószínű soha nem is lesz amcsi autóm, de azért elismerem, ha valamiben jók, és ugyanígy elismerem azt is, ha valamiben a japán jó, de ettől még nem kell szeretnem. -
#86049 Halloooo, USA-ról volt szó. Ott kint annyi a régi japán autó, mint itthon a régi amcsi... -
#86048 Igen:D De amilyen magas járdaszéleket kreálnak Bp-en... -
#86047 ne csípd el:)
régen sokkal értelmesebb téligumik voltak,direkt csúcsos volt az oldaluk
mostanában nem látok olyat -
#86046 Átmérő az 15 coll - ekkora lemezfelnim van - Amiatt kérdem,mert ha elcsípem a járda szélét akkor ne nagyon kúrja szét a felnit,mivel,hogy kesekenyebb a gumi. -
#86045 rátehető de csak a perrel kompenzálni kell hogy ha az átmérőhöz ragaszkodsz
de igazából az sem olyan lényeges max csal picit az órád -
#86044 Lenne egy gumival kapcsolatos kérdésem. Ha az autó könyvében téli guminak 195-ös szélességű van ajánlott ként,akkor én ne nagyon rakjak rá 185-öst ugye? -
#86043 most rávilágítottál a karosszéria állapotára, a vita alapja az volt, hogy az amcsi vasak mennyivel megbízhatóbbak, vagy valami ilyesmi
gondolom azért mondod hogy szét vannak esve mert a 4g állomány 90%-a a tied...vagy csak látod őket messziről?ja igen abból meg lehet állapítani motorikusan -
#86042 ott a pont -
#86041 Szét is vannak esve szépen :DD Most kezdjem el én is mondani, mennyi tipo meg uno meg regata dízel mászkál??? OMG rohad meg hullik szét az összes :DDD
Tökmindegy minden, egy dolog számít: a tulaj mennyire törődött vele / vigyázott rá. Pont. -
#86040 szerintem is lehetne finomabban írni,ez a stílus visszataszít mindenkit
pláne egy vitában nem biztos hogy annak van igaza aki hangosabb -
#86039 Hát ott ha csak megemlíted a Honda nevet,helyben kapnál virtuális likvidálást:DD -
#86038 ööö már ne is haragudj, lehet hogy én nem voltam teljesen objektív, de nem tudom ki kezdte, hogy nem lát 20 éves japán vasat az utakon
ezek után ha példával jövök és leszólsz akk huzzál a rákba innen el...nem lesz az a postom szubjektív csak mert hondám van, attól még ugyanúgy ott van a sok 4gen civic és a sok 3gen crx, corollárol meg mazdárol már ne is beszéljünk...lehet kicsit magadba kéne nézned, hogy ki itt aki fanboy meg fröcsögve védi a sajátját -
#86037 sg-n kábé annyi esélyed van pártatlan vitát folytatni az amcsi és japán kocsikról mint a v8cars-on :D